מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברגליים בבוקררונה18/10/2009
שלום,
אודה לעזרתכם-
אני בת 25, בלי בעיות בריאותיות כלשהם.
בבקרים כשאני קמה יש לי כאבים בחלק העליון של כפות הרגליים
תחושת עומס וכאב שמקשים עליי את ההליכה במשך חמש או עשר דקות
אחר כך זה עובר.
האם זה נורמלי? מה זה יכול להיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגלים בבוקר
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009איני יודע איזה נעלים את נועלת וכמה שעות ביום את עומדת . המלצתי לנסות מידרסים לפי מידה בולמי זעזועים רכים בנעלים טובות ויש סיכוי טוב שזה יפתור את הבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בצלעסיוון17/10/2009
לפני מס' ימים שברתי צלע מס' 8 . במבט אפשר להבחין כאילו הצלע נדחסה או נעלמה . אני אם חד הורית בחופשת לידה ולכן אני נושאת את בתי ברוב שעות היום. משקלה 5.5 קילו. דבר שמאוד מכביד על הכאבים ולכן אני לא יכולה לנוח השאלה האם נשיאת המשקל יכולה להזיק לאיחוי העצם? ומקריאה באינטרנט מצאתי שהשבר יכול לפגוע באיברים פנימיים דבר שמאוד מפחיד אותי. כיצד אני יכולה למנוע כמה שאפשר החמרת המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בצלע
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009נשיאת משקל בשבר של צלע לא תחמיר את מצבך הפגיעה באברים הפנימים קורת מיד עם קרות השבר או בתזוזות מאוד קיצוניות . השבר יתחבר עם או בלי נשיאת משקל. לכל היותר ישאר עיוות קל של בית החזה . כמובן שרצוי בעת ההרמה של התינוק להשעין את הידיים על מסדי הכסא או הכורסה כך שלא יהיו לך כאבים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במפשעה?איציק17/10/2009
שלום דוקטור, אני חש כאבים קרוב לחודשיים בצד שמאל של הרגל קרוב לאיזור המפשעה.
אני נמצא תחת מעקב של אורטופד וגם מתחיל טיפול פיזוטתראפיה.
אני משתמש גם במשחת טראומיל, שהמליץ לי הרופא. לקחתי מתי שהדלקת הייתה חריפה כ-10 כדורים אטופאן.
מה אתה ממליץ על המשך הטיפול? האם מומלץ לעבור צילום כלשהוא כדי לאבחן בצורה מדוייקת יותר?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009במידה ולא חלה הטבה לאחר טיפול ב NSAID רצוי לבצע הדמיה כגון צילום אגן ופרק הירך במקביל להתחיל הטיפול הפייזוטרפי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניס אלבו-שאלה למומחה כף ידיהודית רז17/10/2009
שלום רב,
אני סובלת מספר שנים מ"טניס אלבו", הכאבים משפיעים על הזרוע מן הכתף ועד כף היד, כולל
כף היד. אני לא יודעת אם נושא כף היד קשור למרפק או שזו בעיה נפרדת, כי נושא כף היד
התחיל זמן רב לפני שאובחן ה"טניס אלבו".
כאשר אני לוקחת אטופן 400 מג ואופטלגין כל יום, הכאב נסבל, אבל כאשר אני מפסיקה
את האטופן כעבור 7-10, תוך יומיים הבעיה חוזרת ובגדול.
אני מאוד מוגבלת בפעולות הכי בסיסיות ויומיות שלא לדבר על פעולות יותר קשות (עבורי).
אני יודעת שלא טוב להשתמש יותר מדי זמן באטופן, למרות שאני לוקחת פמוטידין, כדור שאמור להגן
על הקיבה.
אני מוגבלת מאוד בפעילות של היד ובעיקר של כף היד, ודי מיואשת.
לא רוצה בנתיים לקבל זריקת קורטיזון ובודאי שלא רוצה לעבור ניתוח.
אני מבינה שזריקת הקורטיזון מורידה את הדלקת, אבל מה עושים בניתוח שעשוי לפתור הבעיה??
האם יש עוד רעיונות שיכולים להקל על כאבי, האם דיקור הוא באמת פתרון נאות לבעיה.
אודה מאוד על קבלת תשובתכם
בתודה ובברכה, יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק טניס
ד''ר יונה יניב18/10/2009הפתרונות מגוונים החל בפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הליכה עם תומך מתאים, טיפול בגלי הלם, הזרקות של חומר שמקורו בדם שלך עצמך, זריקות סטרואידים וניתוח. (מהקל אל הכבד)
אם ניסית חלק מהאפשרויות צריך להתקדם הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוטוספורזיסרמי17/10/2009
נתגלה אצלי אוסטופורזיס גבולית
t- -20
bmd 0664
בצוואר הירך
עמוד השדרה
t- -20
bmd 0875
האם אני מריך כדורים ואיזה סוג מקובל במקרה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופורויס
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009מתחילים עם תוספת קלציום בשלב ראשון רצוי להיות במעקב של רופא המטפל באוסטאופורוסי בין אם זה רופא משפחה אורטוםפד או אנדוקרינולוג העקר שיהיה מעונין בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במפרק כף הידאנונימי17/10/2009
היי יש לי כבר כמה שנים דלקת שחוזרת , לא משנה כמה זמן אני נח איך שאני מתחיל להתאמן ( בחדר כושר) שוב חוזר לי הכאב.. וזה כאב בלתי נסבל כאילו היד עוד שניה נשברת ..
הייתי אצל רופא מומחה והוא אמר לי לקח ארטופן.
הבעיה שלי היא שארטופן אסור לי לקחת בגלל שהיה לי אולקוס .
אם אני אקח כדורי אומפורדקס כל יום ( שהם מגנים על הקיבה) אני אוכל לקחת ארטופן אבל לא חושב שזה אידיאלי לקחת לכל החיים כדורים ..
האם יש כפפה מיוחדת שמגנה על המפרק? ואם לא האם יש פתרון אחר כי אני לא יכול להתאמן ..
תודה רבה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב18/10/2009ארטופן לא נראה לי כפתרון הולם לאורך זמן. אם הכאבים חוזרים, רצוי לברר קודם מה האבחנה. ניתן לברר ע"י בדיקה אצל כיר' של היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףמירב17/10/2009
שלום, לפני כשבוע וחצי פרקתי חלקית את כתף יד ימין, פריקה קדמית. הרגשתי כי ראש הזרוע מחליק החוצה וחזר חזרה למקום לאחר כחצי דקה. מבדיקת צילום רנטגן שעשיתי לא נראה שבר. הופנתי להמשך טיפול - בדיקת אולטראסאונד- שם נמצא כי במבנה הגרמי -" בחלק האחורי של ראש הזרוע הודגם שקע בגודל של 0.7 ס"מ היכול להתאים לסבר על שם הילסקאס , הומלץ על המשך בירור ע"י מיפוי עצמות ." האם יש הכרח בביצוע הבדיקה (קצת חוששת מעצם הבדיקה )? במידה ובאמת ישנו שבר , מהו הטיפול ? האם טיפול פזיותרפיה יכול לסייע מבלי ביצוע בדיקת מיפוי עצמות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009הבדקיה המועדפת במקרה שלך הוא לבצע בדיקת CT של הכתף שתתן גם את האבחנה המדויקת וגם את גודל הנגע דבר שהמיפוי אינו יכול תת. לאחר ה CT ניתן יהיה להחליט על המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בפיקת הברך - גיבוש צבאי בקרובעידו16/10/2009
שלום,
הייתי אצל אורתופד לפני מספר ימים ואחרי בדיקה שנערכה לא יותר מ5 דקות הוא קבע כי אני סובל מדלקת בפיקת הברך. עכשיו, השאלה שלי היא האם האבחון הוא נכון? כי רופא אחר (שאינו אורתופד, אלא רופא המשפחה) אמר שיש סבירות גבוהה לשברי מאמץ. בכל מקרה הטיפול בשני המקרים הוא מנוחה.
עכשיו יש לי עוד שבועיים וחצי שלושה גיבוש של הצבא שידרוש ממני לתת את המקסימום ויותר. אני מפחד שהמצב יחמיר והיה בלתי הפיך. יש משהו שאני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? אני מורח וולטרן אבל אני צריך שהרגל תחמיר.
שאלה נוספת היא, האם בחדר כושר בוא אני מתאמן, אני צריך להמנע לגמרי מתרגילים שכוללים את הרגל? בנתיים הכושר שלי יורד בשלושה שבועות בהם אני עתיד לא לרוץ לכן רציתי לדעת אם אני יכול להתעסק בספורט שלא יכול להחמיר את המצב? למשל האם שחייה אני יכול? האם להשתמש במכשיר הקרוס טריינר?
תודה רבה/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בפיקה
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009המלצתי שתעשה תריגלים שלא גורמים לכאבים אם יש כאבים לא לעשות או באופן מינימלי . על מנת לשפר במהירות את מצבך ההמלצה לגשת ללא דיחוי לטיפול פייזוטרפי פרטי . אצל פייזוטרפיסט העוסק בפגיעות ספורט . המערכת הציבורית לא תועיל לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אלכוהולסיון16/10/2009
יש לי מורטון נוירומה בכף רגל חצי שנה..טופלתי על ידי תרופות ..מדרסים ..וזריקות נגד כאב וירידת הנפיחות...כל אלה לא כל כך עוזרים לי והמצב לא משתפר והוא הולך ומחמיר...הכאבים לפעמים בלתי נסבלים..קראתי שיש זריקות אלכוהול שיכולים להפחית את הדלקת ואפילו למנועה ניתוח...איפה אפשר לקבל אותם ולמי אני צריכה לפנות..? והאם יש טיפול אחר שבינתיים יכול להקל עליי....תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורטון נוירומה
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009לא ידוע לי שזריקות אלכוהול מבוצעות בארץ . ניתן לקבל זריקה של קורטיסון לאזור שיכולה לעזור ואם לא קיים הטיפול הכירורגי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ביד. בן 39 עוסק בספורטששי16/10/2009
עקב חולשה ביד ימין נשלחתי לצילום ע"ש צוארי וEMG.
חולשה בעיקר לאחר מאמץ בדו-ראשי ודלתואיד. החל לאחר חבלה בצוואר במהלך אימון לפני כ1/2 שנה.
צילום: הודגמו דיסקופטיה וספונדילוזיס בגבהים 5-4C , 6-5C. קיפוזיס קל בגובה 5-4C.
בסיכום: שינויי ניווניי כמתואר.
האם זו פריצת דיסק? האם כירופרקט יכול לשפר?
EMG:
Motor NCS-
wrist: latency 3.2ms, amplitude 16.76mV
elbow: latency 7.7ms, amplitude 16.50mV
wrist-elbow: latency 4.5 ms, distance 240mm, conduction 53m/s.
Sensory NCS-
wrist: latency 2.9ms, amplitude 59.27?V.
F-waves-
Median nerve R: latency 27.1ms
needle EMG-
deltoid R: Amp=large, Dur=prolong. max-pattern=moderate.
biceps brachii R: Amp=large, Dur=prolong. max-pattern=moderate.
Extn. Dig. Com. R: normal.
Pronator Teres.R: normal.
Conclusions: Chronic rt C5 root lesion.
האם יש סיכוי לשיקום בהנחה שהלחץ על עצב יוסר/כבר הוסר?
אם יתכן שיקום, האם ספונטני או שצריך התערבות?
אמנם הדיוטות אנו, אך מייחל לתשובה מלומדת ככל הניתן. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ששי16/10/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה
ד''ר יונה יניב18/10/2009יש סיכוי, אם הלחץ ירד די מהר אבל ייתכן ולא לחלוטין, מה שיחזור - לאט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאורטופד העוסק בפגיעה של ספורטליאורה ירדני15/10/2009
שלום,
אני ספורטאית שרצה למרחקים ארוכים, ולאחרונה נפגעתי בברך באופן שאינני יכולה לרוץ.
בתגובה שקיבלתי אחרי הצילום של הברך נאמר לי שיש שינויים ארוטוטיים בפיקה.
מה משמעות המינוח הזה?
האם אוכל לחזור לרוץ? מתי?
האם אוכל לעבור ניתוח כדי לתקן את הפגיעה?
תודה מראש,
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוים בפיקה
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009שינוים ניוונים בפיקה המשמעות היאשיש שחיקה של הסחוס במשטחים של מפרק זה עם יצירה של זיזי עצם . ישאפשרות לטיפול שמרני ואו טיפול ניתוחי יש פיתרון לבעיה מומלץ להתיעץ עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עזיםלילך15/10/2009
בת 27 מזה כשבועיים סובלת מכאבי גב עזים בעיקר גב תחתון.
לפעמים עד כדי שיתום הליכה
עשיתי צילום רנטגן ובו נכתב:
"אזור סקלרוטי באצטבולום מימין, לשקול מיפוי"
יש לציין שזה נכתב על צילום מותני.
מה פירוש? כמובן שאגש לאורתופד אך אשמח לדעת במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזור סקלרוטי
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009האבחנה המבדלת היא רחבה ביותר בכל אופן אין כמה מראה עינים. במקום ראשון אי מסויד של עצם שאין לו משמעות קלינית והוא ממצא מיקרי בצילומים אך כאמור יש להבדק עי אורטופד מומחה שיראה את הצילום ויחווה דעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטיביה ובפיבולה בשוק רגל ימיןדודי משה15/10/2009
לפני חמישה חדשים מעדתי במדרגות ונפלתי תוך כדי תפיסת הרגל בין 2 מדרגות וסיבובה במהלך הנפילה. נגרם לי שבר בדיאפיזה הדיסטלית של הטיביה(אין סמני איחוי-CT) והפיבולה(יש סימני איחוי-CT) בשוק רגל ימין. מה ניתן לעשות כדי להחיש החלמה? אני בן 54 ובריא ללא בעיות הסטוריות. לאחר למעלה מחמישה חודשים אין איחוי בטיביה, קיימת הגבלה בדורסיפלקציה ובכיפוף הברך. כמו כן אטרופיה של שרירי השוק והירך. התחלתי רק לאחרונה דריכה חלקית עם קביים תוך כדי כאבים בחלק התחתון של הברך, ובאיזור התחתון של השוק מעל הקרסול (איזור השבר). לפני שבוע התחלתי גם US אך הומלץ לי לחפש את המכשירים של: EXOGEN או: MELMAK ולא הצלחתי למצוא היכן ניתן למצוא אותם לשימוש. אודה על כל סיוע מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוי איטי בטיביה ופיבולה
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009קודם כל הדריכה עצמה מגרה את החיבור של השבר. טיפולב MELMAK מומלץ . המכישר מושאל על ידי חברת SIRAM ס.י.ר.א.מ. בע"מ טל 036241180
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכפות הרגלייםאלונה15/10/2009
שלום רב,
בת 41 , נוטלת RECITAL מזה כחודש.
בשבועיים האחרונים הופיעו כאבים בעקבים ועכשיו נפיחות, קצת כמו בצקת בשוליים של קשת כף הרגל. האם יכול להיות קשר לתרופה ? רופא אומר שאם כן - מאוד מאוד חריג.
מה יכולות להיות הסיבות לתופעה זו ? אני לא סובלת מבעיות של כלי דם או בעיות אחרות ברגליים.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגלים
ד''ר זאב פלדברין19/10/2009יתכן ויש קשר במספר מנגנונים .
הייתי ממליץ לשקול החלפה של התרופה בשלב ראשון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד ימיןניר14/10/2009
שלום רב,
אני בן 28, ובמשך כארבעה שבועות בערך הנני סובל מכאבים חזקים בזרוע ימין, הבאים לידי ביטוי בעיקר בכאב באיזור "צד" הזרוע, וכן בכאבים ודקירות בחלק התחתון של היד ועד למפרק כף היד, כאשר חלק תחתון זה (בחלקו) אף מרגיש "רדום" בחלק גדול מן הזמן הזה, וכאשר אינו מרגיש רדום הוא מרגיש צריבה. בנוסף, חלק מן הזמן גם הכרית מתחת לאגודל מרגישה מעט נפוחה ורדומה לפרקים. הכאב הינו כאב אשר אינו חולף, אם כי עוצמתו משתנה מיום ליום, אולם אין הבדל משמעותי למדי בין מצב סטאטי לבין מצב של תנועת היד, כלומר גם במצב סטאטי יש כאבים כאשר לאחר שינה הכאבים חזקים במיוחד, ולעיתים קרובות אפילו אני מתעורר מעוצמת הכאב.
כאשר פניתי לאורטופד הוא שיער כי מדובר בבורסיטיס והפנה אותי לאולטרא סאונד ונתן לי כדורים אנטי דלקתיים (ארקוקסיה). הכדורים עזרו מעט לכאב אולם הפסקתי לקחת אותם לאחר 15 יום בערך (זה נראה לי כבר מוגזם), והאולטראסאונד בכתף, זרוע ומרפק לא העלה ממצאים כלשהם. עוד אציין, כי הנני מתאמן בחדר כושר בחודשים האחרונים (בחודש האחרון כמובן שהפסקתי עקב הכאב), וכי שריר יד ימין שלי, אשר הינו לרוב די נפוח וחזק, התכווץ לחלוטין תוך שבועיים -שלושה עד מצב בו הוא רפוי לחלוטין והיד מרגישה מנוונת לחלוטין.
אודה לתשובתכם האדיבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב15/10/2009דלדול השרירים - בגלל הפסקת הפעילות וכן, קורה די מהר למי שמתאמן הרבה. הכאב שאתה מתאר נשמע כמו כאב ממקור עצבי, ושוב, צריך לבדוק ואולי גם לבצע בדיקת EMG - בדיקת עצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)