פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר ב-left capitellum ושני ברגים
    שי רוביו
    07/09/2009

למומחים שלום,
    שמי שי ואני חוויתי תאונת אופנוע ביום שני שעבר (31.8), נפגעתי ביד שמאל ופוניתי לביה"ח וולפסון שבחולון. תוצאות CT הראו שבר ב-capitellum. אושפזתי במחלקה האורטופדית ונותחתי יום למחרת. שני ברגים החזירו את החלק שניתק למקומו ולמעשה יישארו שם כל החיים. הכאבים נרגעים עם הזמן אך אחות שחבשה אותי בקופת חולים אתמול, העלתה נקודה מעניינת שמלחיצה אותי. האיזור של חתך הניתוח חם מעט יותר משאר היד החבושה, וכן כאבים הממוקמים בין ה- Radius ובין ה-Ulna במרכז האמה אינם מרפים.
    עצם המצאות כאבים אלו מטרידה אותי וכן עיניין החום המקומי באיזור הניתוח.
    להתייחסותכם והמלצותיכם אודה מראש.....שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר ב-left capitellum ושני ברגים

הוספת תגובה

• ברגים

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

הצילום נראה טוב מאד. יש להיות במעקב אצל הרופא שניתח אותך והוא ידע מה הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסוליים נפוחים-כואב
    אמיר
    07/09/2009

שלום!
    שיחקתי טניס אחרי תקופה ארוכה ובאמצע המשחק כאילו" ננעלו" לי הרגליים,בבית הקרסוליים שלי התנפחו ולא יכולתי לדרוך על הרגל..עברו כבר 3 ימים ועדיין טיפה נפוח וכואב לי לדרוך/ללכת מה יכולה להיות הסיבה?
    מישהו אמר לי משהו שקשור למלח בגוף?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קרסוליים נפוחים-כואב

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר יחזקאל טיטיון
    11/09/2009

נשמע כבעיה דלקתית תגובתית לעומס יתר פתאומי. במידה ולא חלף, פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    מירב
    07/09/2009

שלום רב,

אני בת 30 בריאה, בשלושת החודשים האחרונים אני סובל מכאבים בכיף הרגל. האזור פנים כף הרגל העצם שלפני שמתחילה הבוהן, הוא ממה שראיתי איור הוא: כיף רגל ימין בין העצמות head ו - base ועצם - sesamoid.

אני לא יכולה להשים נעלים סגורות, אני יכולה להוסיף שאני גם לא עומדת כ"כ הרבה הוא הולכת כ"כ הרבה. כאשר אני יחפה או אם נעלים פתוחות (והקפדתי ללכת כך זמן רב, וזה לא עזר) אין כאב רק אם נוגעים במקום ....

הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע ויותר חשוב איך אפשר לפתור את הבעיה?

לתשובתכם אודה, זה ממש מטריד אותי.

יום מקסים,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר יחזקאל טיטיון
    07/09/2009

כדי לענות לשאלתך יש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת ובדיקות עזר לפי הצורך.
    פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

יוסי
    04/01/2011

לפני יומיים שיחקתי כדור רגל הסתובבתי פתאום נשמע רעש ומאז אני לא יכול לדרוך על הברך ולבזיז אותה האם זה יתכן שמתחתי את הרצועה והכאבים הם בצד הפנימי של הברך??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הברך

יוסי
    04/01/2011

ואם נקרעה ליע הרצועה עד מתיי ימשכו הכאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסעם ביו מכניים גורמים לכאבים
    יואש
    06/09/2009

שלום,
    לפני כחודשיים קניתי מדרסים ביומכניים ברשת כלשהי. מאז פוקדים אותי כאבים שונים בכף הרגל- תחילה היה זה בקשת, אח"כ בצד החיתוני של כף הרגל וכעת יש לי כאבים בעקבים. בכל פעם שאני ניגש לחנות המוכרים "משפצרים" לי את המדרס כדי שיעלמו הכאבים (דבר שנראה לי מאוד לא תקין) אך כל היעלמות של כאב מסויים מלווה בהופעה של כאב במקום אחר. בנוסף, אני סובל מכאבים (ככל הנראה דלקות) בצידי הרגל ובמפרקי הרגל, ואני חושד שגם בבעיה זו המדרסים הם הגורם.
    חשוב לציין שאני רץ שלוש פעמים בשבוע (אני כמעט ולא מעלה את סרגל המאמצים. כרגע אני נח עד היעלמות הכאבים), ובנוסף לכך היו לי בעבר מדרסים "פשוטים" שבעזרתם רצתי למעלה מחצי שנה (תוך העלאה מתמדת של סרגל המאמצים) ללא כל כאב. בשלב מסויים המדרסים נהיו בלויים וקיבלו את הצורה של הרגל, החלו להופיע לי כאבים ברגל ואז קניתי את המדרס הביומכני, שהביא עימו רק צרות.
    אשמח לדעת מה הפתרון לבעייה שלי, והאם יתכן שהמדרס גורם כל כך הרבה בעיות.
    בתודה מראש, יואש

הוספת תגובה

• ביאומכני

ד''ר יחזקאל טיטיון
    07/09/2009

לא כל אחד צריך מדרס "ביאומכני". מדרס כזה נדרש באינדיקציות ספציפיות בלבד. רשתות רוצות לספק מדרס כזה כי הוא יותר יקר. דבר ראשון, תפסיק עם המדרסים המכאיבים. דבר שני תעשה מדרסים פשוטים כמו שהיו לך אם אתה בכלל צריך מדרסים. בכל מקרה לפני זה הייתי ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל לברר אם בכלל יש צורך במדרסים ואם כן, איזה סוג.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילו אצל העובר חשד להמיורטברה
    חדווה
    06/09/2009

שלום רב.
    בת 39 . אני בהריון, מטיפולי IVF, שבוע 16+5 ובסקירה המוקדמת גילו אצל העובר חשד להמיורטברה. הרופא ביקש שאחזור אחרי שבועיים ומצא שיש המיורטברה באזור חוליות טוראקאליות אמצעיות, סמוך לצלע התחתונה. בתלת מימד- בחתך קורונלי הרופא מצא שוני במבנה בין צידי גוף החוליה באזור טוראקאלי ע מנח כפות רגליים תקין.
    המומחה לא"ס שבדק אותי לא התרגש מהממצא והפנה אותי לסדרת בדיקות נוספות "כדי להרגיע " אותי ופחות כדי לבדוק כמה נזק.
    כשהלכתי לרופא המעקב שלי (שגם הוא מומחה א"ס) הוא הביט לכמה שניות בממצא ואמר שהמיורטברה זה דבר לא סימפטי ושאמשיך לבדוק ואולי לשקול הפסקת הריון.
    היית י המומה, מזועזעת, שבורה ובעיקר מבולבלת....
    איך ייתכן ששני רופאים כ"כ הפוכים בדעותיהם לגבי הממצא??
    ממה שהבנתי זו חוליה אחת..
    האם זה חמור?
    מה ההשלכות של הממצא הזה? עקמת או שיתוק? (כפי שהיועץ הגנטי הסביר לי...)
    האם זה בר תיקון? איזה סוג של תיקון?
    אני רוצה לשקול הכל לפני שיהיה מאוחר...
    אודה לתשובה

הוספת תגובה

• המיורטברה

שירי
    03/10/2009

חדווה שלום,
    את מתארת בדיוק את מה שאני עברתי
    מIVF ועד הממצא המיורטברה
    היום בני בן 3 ואנו נמצאים במעקב איתו.
    במידה ואת מעוניינת לשוחח עם מישהו שהיה במקום שלך לפני זה מה
    את מומנת ליצור עימי קשר
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר
    אלון
    06/09/2009

שלום, אני לא אקרא לבעיה שלי בעיה אבל אני מנגן כבר המון שנים בפסנתר וכבר 3 שבועות אני לא יכול, האצבע שלי נחתכה מהמזגן (כן, איך היא הגיעה לשם, סיפור ארוך), לפני די הרבה שנים נפגעתי באצבע (אחרת) בחיבור בינה ליד, כנראה בגיד ועד עכשיו אני מרגיש את זה, אני מפחד שיקרה פה אותו הדבר.. מה הקטע, הגוף לא אמור לרפא את עצמו? תודה מראש. אלון

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה מוזר

הוספת תגובה

• מוזר?

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

הגוף מרפא אבל לא תמיד טוב... לפעמים, אם יש חתך בעצב צריך "לעזור" בניתוח לקרב קצוות שלו למשל.
    לך להבדק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בידומשיכה ברגל
    דנה
    05/09/2009

שלום,
    מזה כמה זמן שיש לי מן נימול לפעמים בכף יד ימין - (מן הרגשה כזאת של כמו שמישהו נתן מכה חזקה וכואבת בכף היד כמו "כיף חזק").
    ואז אני מרגישה מן זרמים שמגיעים כמו מאחורי הכתף. מידי פעם גם הרגשה שקטעים מסוימים מכף היד "מושכת".
    בנוסף גם מרגישה שרגל ימין "מושכת".
    האם מדובר בעס שלחוץ לי על משהו. הרופא שלח אותי לבדיקת EMG
    מה אפשר לגלות בבדיקה והאם יש כדור להפחתת ההרגשה המרגיזה מידי פעם??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נימול בידומשיכה ברגל

הוספת תגובה

• EMG

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

אכן ייתכן שהבעיה בעצבים ולכן נשלחת לEMG. לא, לא ניתן להקל על משהו שמופיע "לפעמים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ניתוק בבסיס דיסטלי- בוהן 1
    רועי
    05/09/2009

שלום רב.
    לפני כחודשיים וחצי לערך שברתי את הבוהן ברגלי הימנית ובצילום רנטגן אובחן שבר ניתוק בבסיס דיסטלי- בוהן 1.
    ביקרתי אצל אורטופד וזה אמר לי כי אשמור על הרגל והשבר יתאחה מעצמו היות והוא קטן.

אחרי כחודש לערך הכאבים חלפו וחזרתי לתפקוד רגיל למעט ספורט.
    אולם בימים אלה ששבתי לרוץ מעט, חזרו הכאבים בבוהן גם בעת הליכה.

שאלותי הם: האם הכאבים האלה הם תמידיים מעתה ואילך? האם אני גורם נזק בזה שאני רץ?
    האם השבר לא התאחה או התאחה חלקית? ובגדול כיצד עלי לנהוג?
    תודה.

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/09/2009

האם הכאבים האלה הם תמידיים מעתה ואילך? - לא בהכרח. יש להבדק ולבצע צילום חדש ולראות מה המצב ולטפל בהתאם.
    האם אני גורם נזק בזה שאני רץ? - במידה וזה כואב יתכן וכן.
    האם השבר לא התאחה או התאחה חלקית? - ראה תשובה לשאלה הראשונה.
    ובגדול כיצד עלי לנהוג? - הכל בגבול הכאב.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה...
    בובית
    04/09/2009

שלום רב...
    אני לא יודעת כמה השאלה שלי קשורה לפה אבל אני אנסה..
    בילדותי הייתי חולה במחלת כליות כרונית ונטלתי כמויות גדולות של סטרואידים שגרמו לי להתפתחות מוקדמת ולאוסטאופרוזיס...כיום החלמתי אבל נשארתי על גובה נמון של 1.50 בלבד..
    אמי 1.55 ואבי 1.75 , אני בת 22, האם יש דרך כלשהי לגבוה בגילי?
    תודה מראש על התשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    גובה...

הוספת תגובה

• גובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/09/2009

ניתן לבצע ניתוח להארכת גפיים.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת הנסיון בארץ בניתוח ארתרוסקופיה
    יעל אולמר
    04/09/2009

שאלתי מופנית למומחית לכף יד.
    האבחנה שניתנה לי היא: האבחנה שניתנה לי היא OSTEOARTHRITIS והאיפיון CMCJ 1 rt
    אני בת 71 בריאה בדרך כלל, שוחה ומתעמלת מידי יום. בעלת משקל תקין.
    הממצאים הם כאבים למעלה מעשר שנים בכף יד ימין. קושי באחיזה והגבלת תנועה.
    רגישות CMCJ 1 עם טחינה + חוסר יציבות מרווח 60 צילום CMCJ 1 OA
    הוצע טרפזקטומיה וייצוב בכללית/אזורית. הוסברה המשמעות והצורך בטיפול פוסטאורפטיבי ממושך בפיזיותרפיה ובריפוי בעיסוק.

מגלישה באינטרנט נודע לי על אפשרות לניתוח אלטרנטיבי עם זמן החלמה קצר יותר

רציתי לדעת האם ניתוח ארטרופלסטיקה במפרק CMC1 RT עם
    615R TRAPEZIUM IMPLANT PLA AREX
    מקובל בארץ
    האם הוא בסל הבריאות
    האם יש הרבה מומחי כף יד שמבצעים אותו
    מה הצפי לתקופת ההחלמה ובמה היא כרוכה

אני מטפלת בבעל סיעודי כך שקיצור זמן ההחלמה מאוד חשוב לי.
    אודה מאוד על תשובה מהירה ככל שניתן.
    בתודה מראש
    יעל

הוספת תגובה

• ארתרוסקופיה

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

הניתוח עם משתל ככלל נמצא בסל הבריאות אבל עם משתל מסיליקון שאיננו בשימוש היום ובניתוח פתוח. כדי להכניס משתל יש להגדיל את פתח הארתרוסקופיה וזה יוצא בעצם ניתוח פתוח. לא מקטין את משך ההחלמה
    גם ניתוח של כריתת חלק או כל הטרפזיום ניתן לבצע ארתרוסקופית - לא בסל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צואר
    אדווה
    04/09/2009

שלום...ברצוני לשאול שאלה:מאז ומתמיד היתה לי בעיית יציבה לא נכונה ..לא משהו מוגדר אבל אפשר לשים לב שאני לא יושבת זקוף עוד מילדות...אולי בצתאבא הגדירו את זה כעקמת..אבל אין לי כאבי גב או משהו...הבעיה היא בעיקר בצואר..לא יודעת אם זה קשור ליציבה אבל נשמע הגיוני שאולי גם כן...בשנים האחרונות נוצרה לי בעיית לסת קליקים ואמרו שזה כנראה קשור ליציבה הלקויה ולבעיות בצואר ...או שהבעיה בצואר גרמה לבעית הלסת...מן ביצה ותרנגולת..בחודש האחרון נתפס לי הצואר פעמיים כבר ולא סתם נתפס אלא ממש כאבים וחצי צואר בצד שמאל תפוס בעצם ,בשכמה השמאלית בעיקר.שמתי לב לעובדה שזה קורה ומחמיר בלילה .אולי הכרית נוצות עליה הנני ישנה לא מתאימה לי ואני זקוקה לכרית אחרת אולי אורתופדית?ביקרתי לפני שנה אצל אורתופד בנוגע לזה הוא נתן לי פיזיו' ושם לימודוני תרגילים.זה אמנם עוזר,מעין פילטיס..אבל שוב הצואר מחמיר לי בלילה במיוחד ואני מתעוררת 4 פעמים לערך!!כדי ל"נפח" את הכרית..אין לי רצף בשינה וזה משפיע עליי בנוסף לכאבים בצואר עצמו.רציתי לרכוש כרית אורתופ' אבל לא יודעת איך לבחור יש הרבה סוגים ומחירים יקרים .אני מוכנה להקיע אבל לא יודעת איך מ2 דק' בחנות גם אם זה ממש נוח לבחור כי בבית צריך להתרגל ואם זה לא אז לא תמיחדניתן להחזיר(אלא אם כן יושנים על הניילון של האריזה וזה לא ממש אינדיקציה נוחה..).מה לעשות???בבקשה תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צואר

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה..

אדווה
    08/09/2009

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב עזים
    לוריא
    04/09/2009

שלום
    כאבים עזים בגב לאחר נפילה, במיפוי עצמות ללא ממצא פתולוגי הכאבים ממשיכים גם במנוחה בשכיבה בישיבה עד כדי שלא ניתן לתפקד.אודה על עצתכם.
    בברכה
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב עזים

הוספת תגובה

• יכול מאד לעזור

מיכאל
    06/09/2009

תכשיר טבעי בשם וונדרפלקס יכול מאד לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CT לעומת MRI
    לוריא
    04/09/2009

שלום,
    רציתי לדעת מה ההבדל בין הבדיקות מבחינת מה שניתן לראות בכל אחת? האם יש יתרונות ל- CT או ההיפך? איזה אבחון יותר אמין.
    בתודה מראש לוריא

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת CT לעומת MRI

הוספת תגובה

• CT-MRI

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

כמו תמיד - כל בדיקה מכוונת למשהו אחר והן אינן באות "במקום". MRI טוב בעיקר לרקמות רכות וCT יותר טוב לבעיות גרמיות. אבל כמובן - באופן כללי ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח MRI - כף יד
    אסנת
    04/09/2009

שלום רב,

הפנו אותי לMRI בעקבות כאבים חזקים באגודל יד ימין.

תוצאות הMRI:

במפרק הCMP הראשון (בין עצם הטרפזיוס למטקרפוס הראשון) נראה אות גבוה בT2 בתוך הסדק המפרקי וכן צביעה קלה לאחר הזרקת גדוליניום.

שינויים דלקתיים קלים בשומן התת עורי סמוך למפרק.

בבדיקה יש רושם שקיימת ארוזיה זעירה בבסיס המטקרפוס.

האם התוצאות אומרות שזו דלקת בלבד?

אורטופד נתן לי כדורים נגד דלקת לפני הבדיקה אך זה לא עזר.

אשמח לפענוח התוצאות.

תודה,

אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI - כף יד

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יונה יניב
    08/09/2009

התוצאות אינן אומרות כלום. אין תאור של בדיקה של האגודל או היכן בדיוק כואב, לא ברור למה נשלחת לMRI. בקיצור - צריך בדיקת רופא בתור התחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    איתמר
    02/09/2009

אני חולה פרקינסון. לפני כשנה היו מצבים בבית שנאלצתי ללכת על הברכיים.
    בשלב מסוים לא הייתי יכול להניח את ברך שמאל על הרצפה כי היה נגרם לי כאב נקודתי עז
    בצד הברך שמרגיש כמו קיפוד (מקרין לצדדים).
    הבעיה קיימת עד היום. בהלכה רגילה לא מורגש שום כאב.
    האם התופעה מוכרת ואיך מטפלים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאבים בקידמת הברך

ד''ר חגי אמיר
    03/09/2009

איתמר היקר,
    יתכן וגירית את הקופסית המדפנת את הפיקה מלפנים. ניקראת "בורסה פרה-פטלרית".
    יש לבדוק שאין זיהום במקום.
    אם אין זיהום טיפול בנוגדי דלקת יכול לעזור.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה