מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאת MRIיואב07/11/2009
בעקבות תאונת אופנות הופנתי לMRI . קיבלתי דיסק המכיל תוצאות, כותרת אחד הקבצים היה trace level tumer L1 האם יש לי גידול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI
ד''ר חגי אמיר09/11/2009מצטער יואב, ממה שכתבת לא ברור כלל על ה מדובר.
כדאי שתיגש חזרה לאורטופ0ד ששלח אותך לMRI, שיראה ויסביר לך במה מדובר.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתאומים בזמן ריצהלירון07/11/2009
שלום רב,
אני עוסק בריצה באופן חובבני כבר כמה שנים (מעל 7, כ-30 עד 50 ק"מ בשבוע תלוי בתקופה)
בשבועיים האחרונים החלו להופיע לי חדים בתאומים אחרי כ-10 דקות של ריצה.
א. הכאב אינו מאפשר לי להמשיך את הריצה אך פוסק כאשר אני חוזר להליכה.
ב. הכאב אינו מופיע כאשר אני רוכב על אופניים או מבצע מכשיר אליפטי.
ג. כאשר אני חוזר למצב ריצה מהליכה הכאב מופיע שוב לאחר כ-דקה עד 2 דקות
ד. כאב מסוג זה קרה לי בעבר אך חלף לאחר מנוחה של 2-4 ימים. הבעיה חוזרת על עצמה כבר כ-שבוע וחצי.
הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הבעיה ?
תודה על העזרה..
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר יחזקאל טיטיון09/11/2009נשמע כמו פגיעה בשריר התאומים.
תן לרגל מנוחה.
פנה לבדיקה.
בצע תרגילי מתיחות לתאומים לפני ואחרי כל אימון.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצם שברגליואב07/11/2009
שלום, אני מתאמן באגרוף תאילנדי ולפני משהו כמו חודשיים קיבלתי כמה מכות לעצם שברגל שמאל. מאז יש לי מעט כאבים שם, אמנם לא תמיד אבל תמיד כשאני מקבל שם מכה קטנה כואב לי שם. כמו כן יש לי שם גם כמו בליטה קטנה שם כאילו כמו נפיחות.
מה זה? מתי זה יעבור?? צריך לעשות משהו מיוחד?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצם ברגל...
ד''ר יחזקאל טיטיון09/11/2009קודם כל בכף הרגל יש יותר מ-20 עצמות אז איך ניתן לפי תאורך לדעת על מה מדובר?
לצורך אבחון יש צורך בבדיקה וביצוע צילומים יתכן ויש נזק שדורש טיפול.פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה- דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ACLשלומי06/11/2009
שלום,
אני בן 44 וסובל מקרע מלא ברצועה הקדמית מעל 10 שנים.
איכות החיים נפגעת ולפני כחצי שנה המצב החמיר.
בצעתי MRI לפני שנתיים שהראה בוודאות קרע מלא ב ACL, ואורטוסקופיה לפני חצי שנה שהראו קרעים גם במיניסקוס, האורטופד שניתח ניקה את הקרעים והמליץ לי על ניתוח שחזור רצועה קדמית .
לאחרונה התגברו הכאבים ואני מוגבל מאד בפעילות ספורטיבית ובהליכה ארוכה.
מתוכנן לי ניתוח בעוד חודש בבית חולים רמב"ם ע"י דר כרכבי, .
האם יש סיכון בניתוח שכזה? מה אחוזי ההצלחה בניתוח כזה? האם יכול להחמיר את המצב?
כמה זמן אאלץ לשהות בבית עד לחזרה לעבודה? ( אני בתפקיד ניהולי ולא יכול להעדר זמן ממושך).
האם מומלץ בגילי לבצע ניתוח כזה או שעלי "לחיות" עם זה?
בסה"כ אני עושה היום ספינינג והליכות אך זה כרוך במאמץ וכאבים.
מקווה שתעני לי על השאלות כי אני ממש מוטרד ולא יודע מה להחליט.
בתודה מראש, שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה למה לא עונים לי............
שלומי15/11/2009יש תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ACL
ד''ר זאב פלדברין16/11/2009יש תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקצה האצבעשבור06/11/2009
בקצה אצבע 3 נשבר לי החלק השלישי מפגיעת כדורסל. בצילום החלק השבור עדיין מחחובר לגיד. לצערי, הרופא קיבע לי את האצבע בצורה לא נכונה ואיבדתי שבועיים לאיחוי.
בהמשך, האורתופד שם לי את האצבע בסד. אציין כי יש לי אוסטיפורוזיס בגלל סטרואידים שלקחתי תקופה ממושכת.
שאלותי :
1. האם, למרות שבועיים של קיבוע שגוי, העצם תוכל להתאחות?
2. האם אוכל להזיז את האצבע במקום האיחוי או שהמפרק יתקבע ללא יכולת תזוזה ?
3. במידה ויתכן כי המפרק יתקבע, ולא אוכל להזיז חלק זה של האצבע, האם עדיף לנתח ?
4. במידה ויש לנתח, מה המועד המאוחר ביותר שניתן יהיה לבצעו ?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב08/11/20091. השבר אמור להתחבר ואין קשר לעמדה, גם לא העמדה הראשונית. לפעמים שברים מתחברים לא בעמדה טובה אבל מתחברים. בשברים של הגליל המרוחק של האצבע לפעמים יש חסר חיבור.
2. ייתכן ולא תהיה תנועה במפרק האחרון של האצבע אבל זה לא מפריע, אפילו לא לנגינה על פסנתר ולא עושים שום דבר אם זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידקת אולטאסאונדחיה - אשדוד06/11/2009
בבידקת US של רקומות כף יד ימין נכתב:
הבדיקה מכוונת לאצבע 2. תת עורית הודגמה תהליך נוזלי בגודל 0.4 ס"מ. יתכן טנו-סינוביאל ציסטה. גיד פלקסור מעובה היפואקוגני עם נוזל מסביב. בבדיקה פונקציונאלית והדגמה תנועה חופשית של הגיד.
מהי המלצתך בנדון? האם יש צורך בניתוח או שיש אפשרותאחרת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד''ר יונה יניב08/11/2009לא יודעת אם יש צורך בניתוח. מה הבעיה? כי בדיקת US היא בדיקת עזר בלבד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיה - אשדוד08/11/2009תודה על תשובתך. אודה לך אם תכתבי לי מה אומרת הבדיקה שצוטטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS
ד''ר יונה יניב09/11/2009זה אומר שיש ציסטה עם נוזל, אולי דלקת בגיד אבל הגיד תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
חיה - אשדוד09/11/2009האם לדעתך יש להוציא את הציסטה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות באזור הברך לאחר נתוחבן05/11/2009
שלושה שבועות לאחר תיקון מסתם מיטרלי סובל מרדימות באזור
ברך ימין. כאב בעיקר בשכיבה.מטופל קומדין.קרדילוק 2.5.פוסיד 40 מ"ג.אומפרדקס.
קולכיצין0.5.מ"ג.האם יש אפשרות שאחת התרופות גורמת לתןפעה? או סיבה אחרת.
יש לציין תפליט בראה. כאבי ראש מצד שמאל שהופיעו לעתים תכופות
לאחר הניתוח.בן 51 מרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיומות בברך
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009התופעה אינה תופעת לואי של תרופה במידה וזה ממשיך רצוי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בגב ובחזה בנשימהניר04/11/2009
דוקטור שלום רב
ליפני ארבע חודשים עברתי תקופה לחוצה וקשה שבה הרגשתי חוסר יכולת ברמה קשה לינשום ניתנו לי תרופות תרופות להרגעה.
לאחר חודש מצבי הוטב,אך שלושה חודשים אני סוחב תחושה שלא הבראתי לגמרי עדיין לא נושם כבעבר עים תחושה שבנשימה עמוקה שאני דוחף משהו ביפנים מלווה בצליל של חיכוך עצמות לחץ מיתחלף בין הגב העליון לחזה,תחושה זו מפריעה לי לקיים אורח יום תקין אנא אזור לי ליפתור את הבעיה אני כבר חסר אונים מהמצב הסטטי הזה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009אתה בפורום של אורטופדיה נא לשאול אותה השאלה בפורום של רופא משפחה או רופא ראות בברכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של מיפוי SPECTAK04/11/2009
מה פירוש התשובה של המיפוי ???
ממצאים:
במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת דו-צדדית בברכיים, עם הדגשה
בולטת של המדורים הפנימיים דו- צדדית.
נראו קליטות מוקדיות במשטחים המפרקיים הטיביאליים המדיאליים
דו-צדדית, ללא צורת סהרון.
נראתה הדגשה של עצמות הפיקה.
במיפוי כפות הידיים נראתה קליטה תקינה בשורשי כפות הידיים,
באצבעות ובמרפקים.
נראתה הדגשה של מפרקי הקרסול והדגשת הפטישון הפנימי מימין.
הקליטה בכפות הרגליים נראית תקינה.
נראתה קליטה דיפוזית במדורים הקדמיים של שתי עצמות השוק.
שאר השלד תקין.
סיכום:
במשטחים המפרקיים BONE BRUISE- הממצאים במייפוי מתאימים ל
הטיביאליים דו- צדדי.
הממצאים בקרסוליים – שינויים ארטריטיים.
הממצאים בעצמות השוק בשל העיסוק בספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה במיפוי
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009הבדיקה מצביעה על אזורים שבהן יש פעילות יתר .
אין שום ממצא שמחשיד לפתולוגיה דרסטית אך כמובן ללא קורלציה לבדיקה קלינית אין לבדיקה משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת יעוץ לגבי כדורי אטופןאני04/11/2009
שלום
הייתי אצל אורטופד ,לגבי כאבים במפרק שבין עמוד השדרה לבין האגן
נשלחתי לצילום ונשללה כל בעייה מלבד ההשערה שאולי יש לי דלקת באיזור זה .
הוא נתן לי כדורי אטופן
ואמא שלי ההיסטרית!!!1 אמרה לי לא לקחת את זה ,כי זה הורס את הכבד ואת הגוף וזה כדור פסיכיאטרי.
הרופא אמר שכדור זה אמור לפתור דלקות ואם תוך שבועיים זה לא יעזור ,אחזור אליו להמשיך בטיפול
.שאלתי היא :
האם הכדור באמת כזה חזק ומסוכן ?והאם הוא פותר את הדלקת או סתם משכך כאבים ?
אני נוטלת כדורי פרימוניל לטיפול במערכת השתן ,האם זה ינגוד זה את זה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אתופן
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009הכדור הנו מקבוצת ה NON STEROIDAL ANTI INFLAMATORY DRUG כלומר נוגד דלקת לא קורטיסון יש לו סיבוכעם כמו לכל כדור אחר מהקבוצה אם כי הוא סלקטיבי באופן חלקי .
הכדור אינו כדור פסיכיאטרי והוא מותווה לטיפול בדלקות מהסוג שתארת והינו יעיל בצורה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להתחיל לנהוג - שבר בקרסולשקד04/11/2009
אני בן 21 ונפצעתי בקורס צניחה ביום שישי לפני שבוע וחצי: "שבר של פטישון חיצוני מימין עם קרע בסנסמוזה ואוסטאוכונדריטיס דסיקנס של טלוס מימין". בוצע ביום שני לפני שבוע ניתוח "לשחזור וקיבוע השברים ע"י פלטה לפטישון הלטרלי, הוחדר בורג סנדסנוטי".
האורתופד אמר לי יומיים לאחר הניתוח שאסור לי לדרוך על הרגל שישה שבועות ולאחר מכן אוכל להתחיל לדרוך דריכה חלקית וכו'..
השאלה שלי בעצם היא האם נהיגה תחמיר את הפציעה או שלא תזיק לה, כמובן שמדובר בנסיעות קצרות של 10-15 דקות, אני לא הולך עכשיו לנהוג לאילת וחזרה. הרי בסה"כ להבנתי אם אני יכול לשבת ולדרוך על הרגל כשאני בשירותים או סביב שולחן האוכל או אפילו כשאני יושב ליד הנהג בנסיעות.. לחץ קל של הדוושה לא אמור להזיק.
שכחתי לציין שאני כרגע עם אייר-קאסט.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אצרף עוד שאלה על הדרך
שקד05/11/2009בעוד שבוע אני צפוי לפגוש אורתופד צבאי לצורך קביעת פרופיל זמני. האם אתה יכול לקבוע מניסיונך איזה פרופיל אני עשוי לקבל? מה הסבירות שאני אקבל פרופיל 24 זמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהיגה לאחר שבר בקרסול
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009לא מדובר בשאלה רפואית אלא בשאלה ביטוחית . מבחינה רפואית תוך מספר ימים קרוב לודאי שלא יגרם לך נזק באם תנהג אך נא לקרא את חוזה הביטוח ששם נרשם שבמידה ומצבך הרפואי משתנה אסור לך לנהוג . ולכן אתה מסתכן בנהיגה ללא ביטוח . מותר לחזור לנהוג כאשר אתה חוזר לתיפקוד סביר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקב הרגלגל03/11/2009
שלום רב
מזה כחודש פלוס מינוס אני מתעוררת עם כאב בעקב הרגל שאני דורכת , במשך היום הוא נעלם או נחלש.
היום כואבת לי אותה רגל שאני נוגעת בעצם ובשקע של העצם כואב לי .
מה זה יכול להיות?
לא קיבלתי מכה או משהו כזה.
אני בת 34
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעקב
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009לפי התיאור מדובר בדלקת באזור הפסיה הפלנטארית או בלשון ה"עם" דורבן . הטיפול הראשוני הנו בדיקה עי אורטופד ומידרסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לשבר -פיענוח תצלום שבר .יובל03/11/2009
שלום , שברתי את היד במשחק אימון בכדורסל .
כעבור חודש ו שבוע עשיתי צילום , אשמח אם ד"ר תאכל להגיד לי האם בצילום יש שבר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בגבס
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009לא ניתן לדון על שבר בצילום בגבס באיכות כזו . רצוי להוריד הגבס ולבצע צילומים ללא גבס כנראה שהגיע הזמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה בפיענוח בדיקת MRI בברך.מיואש03/11/2009
שלום רב, אשמח בפיענוח הבדיקה, כלומר מה מומלץ לטיפול נכון.
חשוב לי לציין שאני בעל אופי ספורטאי והייתי מעוניין להמשיך בפעילויות שכאלה:
1. קרע אורכי אופקי אלכסוני המגיע למשטח המפרקי התחתון בקרן האחורית ובגוף האחורי והאמצעי של המניסקוס המדיאלי, מלווה בצקת ותגובה דלקתית קלה ברקמות הרכות הסמוכות.
2. קרע חלקי אינטרסטיציאלי לאורך הרצועה הצולבת הקדמית.
3. קונטוזיות אינטראמדולריות וסובכונדרליות באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי ושל הפלטו הטיביאלי המדיאלי.
4. ציסטת בייקר זעירה.
אשמח בתגובה,
כפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדקית MRI
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009לפי תוצאות הבדיקה יש נזק משמעותי בברך מומלצת ארטרוסקופיה טיפולית . נא לפנות לאחד המומחים בתחום לצורך התיעצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתמודד עם כאבי הגבארובן03/11/2009
שלום,
אני בן 25 יוצא שירות קרבי ממושך וספורטאי רוב חיי, במהלך שירותי הצבאי לא התלוננתי מעולם על כאבי גב אולם כעבור שנה מהשחרור חשתי כאב וזרמים ומשם התגלה שיש לי 2 פריצות דיסק בL3-L4 ובL5-S1.
עברתי 3 חודשים של פזיותרפיה, חודשיים כירופרקטיקה וללא הועיל.
שחיתי בבריכה פעמיים בשבוע כחצי שנה והלכתי לעיסויים ושוב ללא הועיל.
שנה מאז התחלתי לסבול הלכתי, בעצת רופאים מומחים, לעשות זריקות סטרואידים בגב ובתכנון לעשות גם FACET BLOCK, אבל ישר אחרי הזריקה האפידורלית התחלתי לחוש ברע. מסתבר שנוצר LEAK בגב ונאלצתי להיתאשפז כשבוע וחצי על מנת לייצב את הלחץ בראש.
כעת יצאתי מהאישפוז אבל כאבי הגב שלי הרבה יותר חזקים מקודם ואני באמת לא יודע לאיזה כיוון של טיפול כדאי לי לפנות ואיזה כיוונים לשקול. מתוך נסיונכם, הייתי רוצה השערה שלכם למה הגב כואב הרבה יותר כחודש לאחר הזריקה האפידוראלית ולהיעזר בכם בכדי לבחור לעצמי את בהדיקות שלדעתכם אני צריך לעשות, את ההתייעצויות והטיפולים נכונים שאתם ממליצים בכדי לשקם את הגב שלי ולשוב לתפקד כרגיל
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד''ר זאב פלדברין06/11/2009ללא בדיקה שלך וללא בדיקה של ההדמיה שעברת לא ניתן לתת לך תשובה אינטלגנטית .
במידה ומצבך אינו מצדיק ניתוח הרי האופציה של טיפול שמרני שיש למצות הנה שיקום הגב על מנת שתוכל לתפקד בצורה טובה . הדבר נעשה בשיטות שונות מניסוני באם תמצא מומחה\חית לפלדנקריס שתעבוד איתך על שיקום הגב ישנו סיכוי טוב שתוכל לחזור לפעילות ברמה טובה מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)