מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לרנטגןרונן בן נון30/11/2008
האם בצילום רנטגן ניתן לראות רצועות בברך? אם כן, באיזו מידה אפשר לקבוע תקינות/תפקוד של הרצועות בברך? בתודה מראש, רונן בן נון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות
ד''ר יונה יניב01/12/2008בצילום לא ניתן לראות רצועות. תקינות או אי תקינות רצועות ניתן לבדוק בבדיקה קלינית ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת מוגברותמשה30/11/2008
שלום רב אמי כבת 86, עשתה מיפוי עצמות של השלד כולו+ עמוד שדרה מותני וצווארי spect איזוטופי. התגלה שיש לה קליטה מוגברת בחולייה צווארית אמצעית משני הצדדים בחולייה צווארית תחתונה משמאל, יתכן lt articular facets - באספקט הקדמי של גוף החוליה וב- rt. articular facets של L3 וגם ב- L4 - L5/ כמו כן קיימת קליטה מוגברת בכתפיים משני הצדדים. ובאספקט המדיאלי של ברך ימין. קיימת גם קליטה מוקדית באספקט האחורי של צלע 11 מימין. בסיכום נכתב: שזה כנראה משינויים ניווניים. האם יש מה לעשות? האם כל הרשום לעיל מסוכן? האם זה סרטני? סופי? האם יש טיפול ואפילו שהיא בת 86? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחנויים ניווניים מפושטים
ד''ר חגי אמיר02/12/2008ראשית יש לציין כי כל הממצאים הם שכיחים בגיל המבוגר ולכן יש לבדוק ולהשוות לבדיקה קלינית. קיימים טיפולים שיכולים לסייע אולם יש לבצע בדיקה אצל רופא שיבדוק ויתאים לה את הטיפולים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת מוגברותמשה30/11/2008
שלום רב אמי כבת 86, עשתה מיפוי עצמות של השלד כולו+ עמוד שדרה מותני וצווארי spect איזוטופי. התגלה שיש לה קליטה מוגברת בחולייה צווארית אמצעית משני הצדדים בחולייה צווארית תחתונה משמאל, יתכן lt articular facets - באספקט הקדמי של גוף החוליה וב- rt. articular facets של L3 וגם ב- L4 - L5/ כמו כן קיימת קליטה מוגברת בכתפיים משני הצדדים. ובאספקט המדיאלי של ברך ימין. קיימת גם קליטה מוקדית באספקט האחורי של צלע 11 מימין. בסיכום נכתב: שזה כנראה משינויים ניווניים. האם יש מה לעשות? האם כל הרשום לעיל מסוכן? האם זה סרטני? סופי? האם יש טיפול ואפילו שהיא בת 86? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב01/12/2008מה שהמיפוי מראה זה את העובדה שאמך איננה אשה צעירה ואין אפשרות לתקן את השינויים הניוניים. הטיפול מתרכז בהקלה על כאבים. שינויים ניוניים אינם מחלה ממארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור השוק לאחר clubfootקרן30/11/2008
בני בן העשר נולד עם clubfoot ברגל שמאל וטופל שמרנית בהצלחה רבה. בימים אלו עקב יציבה לא טובה ושמט של כתף שמאל חזרנו לאורטופד וגילינו כי רגל שמאל קצרה בכ- 14 מ"מ מרגל ימין כנראה בעקבות ה- clubfoot. עיקר הקיצור הוא כנראה בעקב ולא בשוק (המרחק מה- ISIS ל- Malleolus כמעט זהה בין שתי הרגליים), ולדברי האורטופד הפער בין שתי הרגליים עלול לגדול אם יש פגיעה בלוחית הצמיחה. השאלה היא, כיצד ניתן לדעת כבר היום אם יש פגיעה כזו, מה ניתן לעשות אם כן ומה ההשלכות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוחית פגועה
ד''ר יחזקאל טיטיון01/12/2008בעקרון מרבית הצמיחה ברגל היא באזור הברך כך שגם אם נגרמת פגיעה בעקב לא צריך להיות הפרש גדול באורך רגליים.
ניתן לראות פגיעה משמעותית בלוחיות צמיחה אפילו בצילום רנטגן רגיל.
אין כרגע מה לעשות רק לעקוב ולהשוות באורך הרגליים ע"י מדרסים מתאימים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בידייםדניאל30/11/2008
שלום רב, מזה תקופה ארוכה שאני מרגיש מעין דקירות חזקות ביד ימין וביד שמאל לחוד ולסירוגין למשך מספר שניות. בנוסף, יש לי תכיפות במתן שתן ונוכחות חלבון בשתן. בעבר גם היה לי הרגשת ריח רע שבא וחולף ונמצא אצלי בגולגולת "אוסטאומה" בעצם העורף שמגביל אותי בהזזת הצוואר בעיקר ימינה (שרירי הצוואר תפוסים) ועל כן ביצעתי פיזיותרפיה לצוואר.... לאיזו בעיה קשורה תסמינים אלו??? האם זה קשור לבעיה נוירולוגית,אורתופדית או קרדיולוגית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר יונה יניב30/11/2008לפי הסיפור עליך להבדק ראשית אצל נוירולוג. אני גם מעריכה שאתה במעקב בגלל האוסטאומה אצל אורתופד. אם לא - גם זה דורש מעקב ובדיקה אחת לחצי-שנה -שנה בתלות בסימפטומים ובמיקום האוסטאומה.
להערכתי לא מדובר בבעיה קרדיולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקערמית29/11/2008
שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה ,טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר חגי אמיר02/12/2008לקבלת תשובה מפורטת יש להפנות את השאלה בפורם כירוריגיה לפרוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניוונייםבאסם פארס29/11/2008
עברתי ניתוח ארתוסקופיה לפני כ 7חודשים בשל קרע בנימניסקוס החיצוני בברך שמאל ולא הצלחתי לחזור לפעילות (כדורגל) לאחר תהליך השיקום. לפני כשבועיים עברתי בדיקת MRI בה התברר שיש שינויים ניווניים במיניסקוס האם ישנו טיפול נוסף שאני צריך לעשות חוץ מפיזותרפיה או שאני יכול לחזור לפעילות לאחר חיזוק השרירים? מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ארתרוסקופיה
ד''ר חגי אמיר02/12/2008שלום באסם,
אם כל מה שמצאו ב- MRI הוא שינוייום ניווניים של המניסקוס, הרי שפיזיוטרפיה וחיזוק שרירים וחזרה לתיפקוד צריכים לעזור. בכל מיקרה כדאי לחזור לרופא המנתח שיראה את ה-MRI.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן חוזר מגיל 11 חודשיםמאיה28/11/2008
בתי בת 11 חודשים. בגיל 5 שבועות חותלה "החתלה רחבה" למשך חודש, מאיר שאולטרסאונד פרקי-ירכיים הראה כי ישנה בעיה קלה. בתום חודש ההחתלה הרחבה עשינו שוב אולטרסאונד והבעייה נפתרה. עם זאת נאמר לנו שכשהילדה מתחילה ללכת, כדאי שוב לבדוק מצב הירכיים. ולצערי צילום x ray היום העלה כי ירך ימין מתפתחת מעט לאט יותר מירך שמאל (22 מעלות לעומת 28 מעלות במפרק הירך). הרופא ממליץ לעקוב אחר הירכיים בכל חצי שנה ע"י צילום חוזר. שאלתי היא- אין זה קרינה רבה מדי לגילה בכל חצי שנה??? (ובפרט כשמדובר בהקרנת אזור השחלות- איבר המין). האם אפשר לעשות אולטרסאונד כתחליף? תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי ירכיים
ד''ר יונה יניב30/11/2008צילום רנטגן פעם בשנה או חצי שנה, לעומת החשש מפריקה של פרק הירך הוא לא נורא. ניתן לשים מגן על הבטן התחתונה ואם לא שמו לבתך (דבר שצריך להתבצע שגרתית) עלייך לבקש שישימו מגן (קטן, על הבטן התחתונה, שלא יסתיר את פרקי הירכיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסואנד כתחליף
מאיה02/12/2008המשך לתשובתך- והאם אפשר לבצע אולטרסאונד במקום רנטגן ע"מ לראות פרקי הירכיים בגיל זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנדינופטיה קלציפיקה?אורן27/11/2008
שלום רב, בבדיקת אולטרהסאונד שעברתי עקב כאב בכתף נמצא כי "מוקדים עלהדיים קטנים נראים ב sct חשודים לייצג שינויים של טנדינופטיה קלציפיקה" הבדיקה הדינמית תקינה סיכום: חשד לטנדינופטיה קלציפיקה של SCT. אודה על קבלת הסבר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף
ד''ר חגי אמיר28/11/2008שלום אורן,
לעיתים בעת תיקון נזקים בגידים בכתף, נוצרות הסתידויות קטנות בגיד. במידה ויש כאבים בכתף וקימות ההסתיידויות, יש טיפולים שונים שניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה. כדאי להוועץ עם אורטופד מומחה, כדי לראות אם יש משמעות להסתידויות אלה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנב בעקבות לידהשמרית27/11/2008
שלום, לפני 9 חודשים ילדתי בן בלידה רגילה. מאז הלידה עצם הזנב מפריעה לי כשאני יושבת בתנוחות מסויימות. היא לא כואבת, אלא נראה כאילו היא לא ממש באמצע מה שיוצר מן בליטה כזאת מעט בצד, הבליטה הזאת ממש מפריעה כשאני יושבת באופן כזה שהיא מתחככת במשטח קשה. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, השאלה שלי היא האם יש מה לעשות או פשוט לחיות עם זה ככה, או במילים אחרות, האם יש טעם להיבדק? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הזנב
ד''ר יונה יניב27/11/2008שלום שמרית ומזל טוב. במהלך הלידה, יש נשים שעמדת עצם הזנב שלהן משנה,התינוק, במעברו בתעלת הלידה דוחף את העצם לאחור (אולי! הבליטה שלך), בנשים שמבנה העצב והמפרקים שלה מאפשר זאת. הכאבים נובעים מדלקת באיזור. אבל כדי לאבחן את המצב יש כמובן! לגשת להבדק ע"י אורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תושבת מיפויעופר26/11/2008
ערב טוב. שוב תודה רבה על היעוץ שזוכה כאן. ביצעתי בדיקת מיפוי עקב נקע בקרסול. החבלה היתה לפני חודשיים,עדין הקרסול כואבת,הרבה פחות אבל בהליכה כואב ועדין לא מצליח ללכת "נורמלי". בעבר סבלתי מהברכיים,עם הגברת ההליכה שלי הכאב הקצין בברכים. ממצאי הבדיקה: המיפוי הדגים קליטת יתר פתולגית בקרסול שמאל. הממצא לא ספציפי(?#). שינויים בברכים. השאלה"מה משמעות הממצאים?מה דרכי הטיפול?האם עליי לבצע עוד בדיקה? ושוב תודה מראש. עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
עופר30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות המיפוי.
ד''ר יחזקאל טיטיון01/12/2008משמעות הממצאים במיפוי זה שיש לך קליטה לא ספציפית אופיינית לחבלה ואין קליטה מוקדית אופיינית לשבר שזה טוב. כלומר אין לך שבר. מעבר לכך עליך להיות מטופל בפיזיוטרפיה וכ"ו ולהמשיך מעקב אורתופדי באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתבלה26/11/2008
בתי בת ה16 אובחנה כסובלת מעקמת בדרגה של 34 מעלות לערך. רופא אורטופד מסוים המליץ על מחוך. רופא נוסף, טען שאין טעם כבר למחוך, כיוון שהיא כבר בסוף הגדילה וזה כבר לא יעזור. האם כדאי להתייעץ עם רופא נוסף? כלומר, האם יש סיכוי שבגיל 16 מחוך כן יעזור?? תודה מראש בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל 16
ד''ר חגי אמיר28/11/2008בלה שלום,
עקמת היא מעיה שתמיד ממשיכה להחמיר, בכל גיל. בגיל ההתבגרות יש צמיחה מהירה מאד בזמן קצר ולכן השינויים של העקמת באים לידי ביטוי בצורה מואצת.
קצב השינוי הוא זה שצריך להכתיב את הטיפול. ציינים מסוימים בצילום יכולים לתת אינדיקציה, על הסיכוי להמשך שינוי מהיר, אם ניראה כי העצמות בעמוד השידרה סיימו את התאוצה בצמיחה.
במידה וקיימת אי בהירות בנושא רצוי לגשת למרפאת גב לילידים באחד מבתי החולים הגדולים כדי להיות לתת לך ביטחון שאת לא מזניחה את הטיפול בביתך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בגבבן26/11/2008
שלום רב, אני חייל בן 21 מזה כשנתיים בצבא. אני שירתתי עד לא מזמן כלוחם. באפריל האחרון הייתי מעורב בתאונת דרכים כאשר אני נהגתי בהאמר צבאי ונתקעתי בהאמר שלפני במהירות נמוכה, הייתי חגור ועם קסדה. 3-4 ימים לאחר מכן התחלתי לחוש בכאבים עזים בגבי. מכאן, אני סובל מהכאבים הללו באופן יום-יומי ואני נוטל משככי כאבים בשם ארקוקסיה. קשה לי מאד בתפקוד אפילו בבית אני בגימלים כבר חצי שנה. אני ממעיט בישיבה ומעדיף לעמוד/ לשכב. אני בקושי יוצא מהבית בשל הכאבים בנסיעה.. עברתי בדיקות כגון: מיפוי עצמות, סי טי ואמ אר איי. להלן תשובות האמ אר איי: 1. ציסטה קטנה ע"ש טרלוב בגובה S3-S2 משמאל ללא חשיבות קלינית. 2 הדיסק D10-D11 מעט מונמך עם יצירת קיפוזיס קל בגובה זה. בקרע קטן מרכזי ללא לחץ על החוט. מה זה אומר והאם זה מסביר כאבים אלו? תודה מראש, בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ובלט דיסק
ד''ר חגי אמיר26/11/2008דן שלום.
לפי מה שאתה מספר תשובת הMRI לא בדיוק מסבירה את כאביך.
כדאי שתיבדק בצורה יסודית על ידי אורטופד שיעבור שוב על תשובות המיפוי, ה-CT והMRI, ובהתאם לכך יכוון את הטיפולים הפיזיוטרפיים או כירופרקטיים.
החלמה מהירה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקח בחשבון ש
דן26/11/2008קח בחשבון שלרוב במקרים אלה, מלבד מה שכן רואים בהדמיות קיימות פגיעות נוספות שלא ניתן לראות - ברקמות רכות (שרירים רצועות עצבים וכד'), ואלה מפיקות שלל כאבים. רצוי להתחיל פעילות הדרגתית - בגבול הכאב הנסבל - לחיזוק וסיבולת (רצוי בבריכה טיפולית) בשילוב עם טיפול נגד כאבים מתחום האלקטרותרפיה ו/או הדיקור. אם זה לא מספיק אז לשלב גם טיפול תרופתי. דן פיזיותרפיסט - 052-3582429
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק נפוחה-חודש וחצי לאחר קרע בשריראריקו26/11/2008
שלום, אני בן 47, 1.75 מטר, 93 ק"ג, BMI=30.3 . עוסק בספורט:הליכה, ריצה, שחיה. 5 פעמים בשבוע, כשעה בכל פעם. לפני חודש וחצי קרעתי את שריר השוק. הכאבים פחתו, אני הולך קצת, עושה פיזיוטרפיה ומרגיש הטבה. הבעיה : כאשר אני עומד השוק וכף הרגל מתנפחים. א. מנסיונך, מתי הנפיחות תעבור ואוכל לחזור לפעילות גופנית ? ב. מה עושים כדי לזרז את תקופת ההחלמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע שריר
ד''ר יונה יניב26/11/2008אתה יכול להתחיל פעילות גופנית בהדרגה! לא ניתן לזרז החלמה אבל ניתן להקל עם גרב אלסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנפיחות תרד כאשר
דן26/11/2008הנפיחות תרד כאשר השריר יהיה חזק דיו ל"פמפם" את הנוזלים כלפי מעלה. דרוש אימון מדורג ויסודי לאורך מס' חודשים. עד אז גרב אלסטית ועיסויים יכולים להקל. דן פיזיותרפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר יונה ולדן-פיזיוטרפיסט
אריקו27/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאיטיס פוביסדני25/11/2008
שלום רב לפני כחודש חשתי בכאבים חזקים מאד באיזור האגן, בצידי הירכיים גב תחתון ועקצוצים רבים. לאחר מספר ימים הכאב נחלש, עם זאת חש כיום בכאבים (לעיתים חזקים) באיזור המפסעה, גב תחתון ובחלק הקדמי של הירכיים מעל המפסעה , מתוצאות מיפוי עצמות שהתקבלו לאחר שהופניתי ע"י אורטופד נקבע כי יש לי אוסטאיטיס פוביס. האורטופד הורה לי ליטול 10 ימים פעמיים ביום אטופן, וכן טיפולי פיסיותרפיה. הכאב מציק לי מאד ואני חש בו גם תוך כדי הליכה שאלותי הם: האם בכך מסתכם הטיפול או שמא יש צורך בטיפול מסוג אחר? נאמר לי שעלי לנוח וולא להתאמץ יותר מדי, איזה ספורט כן מותר לי לעשות? האם שחייה משפרת את המצב? כמה זמן אורכת ההחלמה מדלקת זו? אשמח להתייחסותכם בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאיטיס פוביס
ד''ר חגי אמיר26/11/2008שלום דני.
אוסטאיטיס פוביס נחשבת לפגיעת ספורט.
בדרך כלל קוראת אצל שחקני כדורגל הוקי וריצה.
מקורה כנראה מנזקים חוזרים ונישנים במפרק הקידמי בין שני צידי האגן, הניקרא סימפיזיס פוביס.
זוהי דלקת לא זיהומית של העצמות משני צידי המפרק.
הפיתרון הוא ריפוי הדלקת על ידי תרופות נוגדות דלקת, חיזוק וייצוב השרירים באזור חגורת האגן.
תרגילים למוביליזציה של המפרק.
יכול להמשך ללא טיפול למשך חודשים מרובים.\
עם טיפול עשוי לחלוף מהר יותר.
אם אתה מרגיש נוח בקריאת אנגלית מצורף לינק למאמר המסביר את כל מה שרצית או שלא ידעת לשאול.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הלינק..
sbh26/11/2008שלום רב ראשית תודה על התייחסותך!! ראשית, כתבת לי שאתה מצרף לינק אך כנראה ששכחת לצרף, אשמח לקבל את הלינק למאמר שנית, אינני ספורטאי, האם דלקת כזו עלולה לקרות לאדם שאינו ספורטאי, למרות שעשיתי לאחרונה הליכות ארוכות ותכופות וזאת לאחר שלא הייתי פעיל כלל במשך יותר מחודש בגלל מחלת חום שתקפה אותי? או שמא עלי לקבל חוות דעת של אורטופד נוסף למרות שבמיפוי עצמות נקבע כי זהו אוסטאיטיס פוביס? בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאיטיס פוביס
ד''ר חגי אמיר27/11/2008הלינק לא עבר.
הנה הקישור :
http://www.emedicine.com/sports/TOPIC90.HTM
מבחינתך זוהי פגיעת ספורט שכן הפעילות שהחילות לבצע לאחר תקופה של ירידה ברמת הפעילות כמוה כפעילות ספורטיבית סופר מאומצת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)