מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול בכף ידאפרת19/11/2008
נמצאת חודשיים וחצי אחרי לידה שניה, והתחילו לי תחושות נימול בכפות הידיים המלוות בכאב. הדבר הופיע גם אחרי ההריון הראשון - כשאז אורטופדים הבהירו לי שמדובר בבצקות המופיעות אחרי לידה אשר אמורות לחלוף בתוך מספר חודשים... ושבנתיים יש להמנע מהפעלה של הידיים.... מיותר לציין שזה לא ממש אפשרי להמנע מהפעלת הידיים כשיש תינוק בבית... ולהמתין עם זה "מספר חודשים" לא ממש מעודד רציתי לדעת האם ישנם תרגילים/ גרב אלסטית/ תרופות... משהו שניתן לבצע/לקחת על מנת להטיב את המצב?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניול הידיים
ד''ר חגי אמיר24/11/2008שלום אפרת,
מזל טוב קודם כל על הלידה.
כדי להנות מהמצב החדש רצוי שלא יהיו כאבים בידיים בעת הטיפול בתינוק.
דצוי להיוועץ עם רופא כף יד לבדוק אולי יש מקום להזרקה באזור התעלה הקרפלית כדי להוריד מעט את הבצקת. כמו כן מייצב פעיל עם תמיכה בשרש כף היד יכול לעזור מעט בתמיכה בפעולות היומיום.
בהצלחה עם התוספת למשפחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהקלה בנימול
דן27/11/2008מנסיוני, טיפול פיזיותרפי בעמוד שידרה צוארי יכול להעלים את הבעיה. ממליץ לנסות זאת עוד לפני הזרקות (ביחוד אם את מניקה) ו/ או ניתוח לשיחרור תעלת שורש כף היד. תתחדשי דן פיזיותרפיסט 052-3582429
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול בידיים
ד''ר יונה יניב28/11/2008אני מסכימה באופן חלקי עם עמיתי שהגיבו כאן. הבעיה היא אכן לחץ על עצב בשרש כף היד, מצב שיכול לקרות בחדשים אחרונים להריון ולאחר הלידה ומקורו כנראה הורמונלי ויתכן שקשור לבצקות. מצב כזה, לאחר לידה חולף בדכ"ל מעצמו. לדעתי טיפולים לע"ש הצווארי אינם מועילים מאחר והבעיה בשרש כף היד באופן מקומי. רוב הכיר' של היד גם אינם נוהגים להזריק סטרואידים לתעלת שרש כף היד מאחר ואם במקרה מזריקים סטרואידים לעצב הוא יכול להפגע באופן תמידי. ישנם כאלו שכן מזריקים אבל לא לאחר לידה אלא למצבים כרונים כמו בדלקת מפרקים למשל (לא המצב בו את נמצאת!!).
מה שיכול אמנם להקל זהו סד ללילה ביישור של שרש כף היד וניתן לקנות מוכן או בטיפול בריפוי בעיסוק המרפאות מכינות אותו. בטיפול בפיזיותרפיה ניתן לטפל לבוהרדת הבצקת ו"מוביליזציות" ו"פריקשן" של העצב עצמו
מזל-טוב עם הרבה אופטימיות
דר' יונה יניב אורתופדית וכיר' של היד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסולשי18/11/2008
שלום לכם לפני כשבוע נקעתי את הרגל במהלך משחק כדורעף. עפ"י הרופא יש לי נקע חמור עם קרע ברצועות -סימני שטפי דם משני צידי הקרסול. כעת אני יכול לדרוך על הרגל ולדדות באופן חופשי עם כאב רק בנטיית כף הרגל ימינה או שמאלה . עפ"י הרופא אין בעיה ללכת כל עוד לא קופצים וכו. לא בוצע שום אולטראסאונד או מיפוי ולפי מה שאני שומע או קורא בנושא חל איסור לבצע כל מאמץ כולל הליכה בניגוד לדעת הרופא. אני מפחד לגרום נזק לרגל לכן אני פונה אליכם תודה מראש שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
ד''ר יחזקאל טיטיון23/11/2008שי שלום.
אני ממליץ לך ללכת עם תומך מייצב קרסול מסוג AIR CAST למשך כחודש ולהמנע מספורט בחודש וחצי הקרובים, לשמור על טווח תנועות הקרסול בהפעלה עצמית. בהמשך עליך לפנות לאורתופד למעקב ולקבל הפניה לפיזיוטרפיה. שמור על עצמך כדי שלא תגרום נזק.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד שלא התאחה כראוימנשה17/11/2008
יש לי שבר בשורש כף היד שלא התאחה כמו שצריך וקיבל זווית קטנה שתפריע לכיפוף של היד אבל עם קצת פיזיותרפיה עוד כמה חודשים זה יהיה רגיל מאחר ואי אפשר לעשות כלום כי עברו שלוש שבועות מאז השבירה. עד כמה זה חמור?? זה אמור להפריע לי בעתיד ולכאוב כשאני יהיה מבוגר יותר? ד"א אני בן 18 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב18/11/2008אני לא יודעת מהי אותה זוית "קטנה" אבל בתלות באותה זוית, אם היא אכן קטנה, לא אמורים להיות לך בעיות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות במפרק הירך שגורם לכאביםמונה17/11/2008
אני בת 63 ובזמן שהלכתי להתעמלות בונה עצם אז הרגשתי כאבים במפרק הירך ברגל ימין. ומאז אני עם כאבים כל הזמן , הרופא נתן לי וולטרן ומשחה למריחה ללא הועיל. עשיתי צילום רנגטן ובצילום רואים שיש לי רגישות במפרק הירך . האם מותר לי לעשות הליכות ארוכות ? אחרי הליכה אני מרגישה כאבים חזקים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
ד''ר חגי אמיר24/11/2008מונה שלום,
הגוף מאותת לך מה טוב ומה לא טוב לעשות. דברים שאת עושה שמעיקים על הירך מאותתים לך שזה יותר מידי.
ככלל פעילות זה דבר מועיל, אולם חייבים לבצע זאת בהדרגה לפי מה שהגוף מאפשר.
כאבים בירך יכולים להיות ממקור מפרק הירך או מהעצם, וחשוב מאד להבדיל בין השניים כדי לא לגרום נזק.
רצוי לבצע תנועתיות עם משקל קטן יחסית בהתחלה כגון אופניים ללא חיכוךלזמן קצר , או פעילות במים. יש להגביר את העומס בהדרגה כדי לקבל אפקט מועיל של בניית העצם.
כל זאת רצוי לבצע תחת ליווי רפואי מתאים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIאביבה17/11/2008
ערב טוב עשיתי בדיקת MRI בירך ימין בעקבות בליטה בירך. ממצאי הבדיקה: מודגם חשד לקרע חלקי של גיד הגלוטאוס מדיוס באיזור אחיזתו אל הטרוכנטר הגדול בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 3 מ"מ עם בצקת והאדרה קלה מסביב ללא עדות לניתוק הגיד מאחיזתו אל הטרוכנטר. מודגם נוזל בכמות מינימלית בבורסה הפרי טרוכנטרית מודגמים אותות תקינים מלשד ועצם הירך הפרוקסימלית אין עדות לתפליט תוך פרקי. מה עלי לעשות, האם יש איזשהו נזק בלתי הפיך ? ההאם זה מצריך התערבות רפואית כלשהי? אודה לתשובתכם אביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת סב-טרוכנטרית
ד''ר חגי אמיר24/11/2008שלום אביבה,
נראה כי את סובלת מנזק חלקי של השריר עם דלקת, כדאי לגשת לאורטוםד ולקבל טיפול.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה חשש לשבר אמור להתגייס...אדיר17/11/2008
דבר ראשון שלום אני אדיר והייתי אמור להתגייס אתמול אני לא ארחיב יותר מידיי נפלתי על היד ואובחנתי באותו יום ונמסר לי כי יכול להיות ויש לי סדק
היום בבוקר הלכתי למומחה אחר ששם אמר לי שאין לי כלום והוריד לי תתחבושת ואמר שאני יכול להתגייס הגיוס הזה מאוד חשוב לי ואני משובץ לקרבי יש לי גיבוש ואני אמור לתת את כל כולי בתקווה שהיד תתפקד בסדר יום רביעי יש לי אבחון סופי ששם אני יקבל תשובה סופית ויראה אם אני מתגייס או לא אז רציתי גם לשאול פה העלתי צילומים האם זה נראה שיש שבר או שהכל בסדר?....
אם אני יוכל במנוחה בערך של שבוע לחזור לפעילות סדירה (שכיבות שמיכה וכו...)
במידה ולא אני ישובץ כנראה במרץ וזה מוריד לי את כל המוטיבציה זה רחוק לי ואני יחסית בוגר בגיל
אני ממש לחוץ לא יודע על מה לחשוב אני ממש בסיוט
תודה רבה על היחס שמתי קישור עם התמונות אם אתה רוצה אחרות ד"ר אז אני אעלה
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה היחס הזה? מה כבר ביקשתי
אדיר18/11/2008כולה חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדיר, נצל את הזמן עד גיוסך
יוסף21/11/2008אתה יכול, למשל, לשפר את ידיעתך - בעברית כתובה, לפחות. ואני מאחל לך החלמה מהירה ושירות שיסב לך סיפוק וחוויות מעניינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לשבר
ד''ר חגי אמיר25/11/2008אדיר שלום.
הדרך שלך לדעת אם באמת יש בעיה או לא היא התנהגות הכאב לאורך זמן.
אם הכאב נימשך ולא משתפר תוך מספר ימים סביר שמדובר בשבר, (למרות שהוא לא ניצפה על ידי הרופא השני). אם הכאב חולף ואתה מרגיש שאתה יכול לבצע פעילות היד ללא בעיה סביר שתוכל להתגייס ולהמשיך לתפקד טוב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשכם ימנידורון16/11/2008
שלום, יש לי כשבועיים כאב בשכם ימני אחורי וזה מתעצם כאשר אני מפנה את הראש לצד שני מה זה יכול להיות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכמה
ד''ר יונה יניב17/11/2008זו יכולה להיות בעיה הנובעת מהצוואר, לפי התאור, ייתכן - בעיה שרירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידים נרדמות, עקצוץ בגבאלקובי חגית15/11/2008
אני בת לפני 4 חודשים עברתי תאונת דרכים ומאז אני סובלת מכפות הידים שנרדמות לי במהלך היום והלילה יש לציין שעשיתי EMG ומיפוי עצמות והבדיקות יצאו תקינות . כאשר אנ י מחזיקה את הטלפון לאחר מספר דקות נרדמות לי הידים , במהלך הלילה כל שעה בערך אני מתעוררת ולאט לאז מנסה להזיז את הידים והאצבעות זה מאוד מפריע לי בתפקוד היומי. במשך כל החודשים האלו עשיתי פיזיותראפיה אז המצב החמיר ולא ראיתי שום שיפור מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
ד''ר יונה יניב16/11/2008כמו תמיד - ראשית יש צורך בבדיקה רפואית - אורתופד או נוירולוג כדי לנסות לברר האם הבעיה בצוואר או בידיים. הEMG לדברייך היה תקין, אבל אולי איכות הEMG לא מספקת, או שיש צורך בEMG אחר... הטיפול - בעיקר לפי הבדיקה הקלינית, הEMG הוא בדיקת עזר להחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימלול ברגל ימיןגילה מ15/11/2008
אני סובלת מכאבי גב תחתון בצד ימין. לאחרונה יש לי תחושת נימלול ברגל ימין, בעת ישיבה,שכיבה, עמידה הליכה וכו'. הרגל לא נרדמת אלה רק תחושה קשה בלתי נעימה ומפחידה ברגל. מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלול
ד''ר יחזקאל טיטיון17/11/2008נשמע שזה קשור לבעיית עמוד השדרה שלך.
פני לאורתופד העוסק בכירורגיית גב.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגידסיגל13/11/2008
שלום רב, אבי בן 60+ סובל מכאבים חזקים בכתף הימינית שלו ומתקשה בהרמת חפצים כולל הנכד בן השנה... לאחר צילום במכון מור נרשמה לו התשובה הבאה: supraspinatus tendon - הודגם מעט מעובה עם טשטוש גבולות גיד בורסה. בקדמת הגיד,הודגם קרע חלקי באורך 0.8 ס"מ. האם הדבר מסוכן??? שאלותי הן כאלו: .אילו מגבלות חלות עליו במקרה שכזה? *האם יש סיכוי להחלמה טבעית הכוונה שיעבור לבד ללא צורך בניתוחים? *מה ניתן לעשות במקרים שכאלו על מנת להקל פרט לפיזיותרפיה..? מודה על תשובתכם. סיגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד
סיגל18/11/2008שלום, טרם עניתם לי אודה לתשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכתף
ד''ר חגי אמיר24/11/2008שלום סיגל,
לאביך יש נזק בשרוול המסובב של הכתף.
השרוול המסובב הוא יריעה של גידים שמבצעים תנועות מסויימות בכתף.
הקרע הוא קטן וחלקי.
יש מקום לביצוע פיזיוטרפיה לחיזוק השרוול המסובב, אולפ יש להקפיד שכל הפעילות תהיה ללא כאבים. תנועהמכאיבה אין לבצע.
ניתן לסייע גם על ידי הזרקה לאזור המודלק.
כדאי לגשת לאורטופד שיבצע זאת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןסנדרה13/11/2008
כאבים בידיים צילום רנטגן מראה ביד שמאל מראה סקלרוזיס באמצע עצם הסירה , האם יכול להיות מ'קור הכאב יש לציין שנפלתי לפני שנה על היד והצילום לא הראה כלום.מה זנ סקלרוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקלרוזיס
ד''ר יונה יניב13/11/2008המילה סקלרוזיס תרגומה הוא - הסתיידות. הסתיידות נקודתית בעצם היא חסרת משמעות אלא אם מלווה בשבר שלא התחבר או בעיה אחרת. לא ניתן לדעת מצילום רנטגן בלבד מה מקור הכאב - צריך לבדוק קודם את היד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים אורתוריטיים קליםחיה11/11/2008
מזה זמן יש לי כאבים בליווית צריבה מידי פעם באזור המרפק אך לא במרפק עצמו. קשה לי להרים דברים ולו הקלים ביותר למרות שבלית ברירה אני עושה זאת. אני במקצועי קלדנית מזה כ-17 שנה ורוב עבודתי הוא בהקלדה של פרוטוקולים. עשיתי צילום רנטגן (אני צריכה לעשות עוד אולטרסאונד) והתשובה היא שינויים אורתוריטיים מינימליים , בין השאר. אני בת 49. ברצוני לדעת מה התופעה הזו ומה יש לעשות על מנת להקל / לטפל/ לרפא את התופעה הזו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב11/11/2008קשה לדעת מתאור הכאב שלך מה בדיוק הבעיה. לא תארת מה מצא הרופא שבדק אותך ואינני יודעת למה הוא שלח לUS אבחנתי. בגילך, ועם סוג עבודה כשלך, הבעיה הנפוצה היא מה שנקרא בפי העם - tennis elbow. לשינויים הארתריטים לא תמיד יש משמעות אבל צריך לבדוק באיזה חלק של המפרק מדובר. אולי כדאי לפנות לאורתופד גם כיר' של היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה EMGטלי ב10/11/2008
לדר' שלום רב, עשיתי בדיקת EMG לאחר שסובבתי את הרגל לפני כשנה ולפני 4 חודשים התחילו לי כאבים בגב תחתון תוצאות הבדיקה הן: בבדיקת NEEDLE EMG קיימת עדות לפגיעה שורשית כרונית בגובה S1 משמאל מה זה אומר? ומה עושים עם זה? אודה לך לתשובתך טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר חגי אמיר10/11/2008טלי שלום.
בדיקת EMG היא בדיקת עזר, וכמו כל בדיקות העזר כשלעצמה אינה אומרת כלום.
חשוב יותר מה כואב מה את מרגישה ומה יש בבדיקה הפיזיקלית.
כדאי שתיבדקי על ידי הרופא ששלח אותך לבדיקה כדי שזו תשלים לו את התמונה ויוכל להסביר לך מה מצבך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצם בעקבות ממצא ברנטגןעודד פרידר10/11/2008
שלום רב! אני בן 17וחצי ולאחר מספר שבועות של כאבים בברך אורתופד שלח אותי לצילום רנטגן, בצילום נראה ממצא שבעקבותיו הרופא החליט לשלוח לבדיקת מיפוי עצם. לפי דבריו "זה כנראה שום דבר" אבל בשביל ליהיות בטוח הוא החליט על הבדיקה. בגלל שהבדיקה מורכבת וארוכה וכוללת החדרה של חומר רדיואקטיבי לגוף הייתי מעוניין לקבל דעה שנייה בקשר לממצא הרנטגן, האם הוא באמת דורש בדיקת מיפוי עצם. האם ניתן לשלוח את הקובץ של תוצאת הרנטגן לפורום?או שיש אפשרות לקבל את המייל של הרופא המייעץ בפורום ולשלוח את הקובץ ישירות אליו. תודה מראש, עודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה-
עודד פרידר11/11/2008הנושא הדרדר למטה אז אני מעלה אותו...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
ד''ר יונה יניב12/11/2008מאחר ובאמת לא כתבת מה היה הממצא בצילומי הרנטגן קשה לתת תשובה. באופן כללי - לפעמים כאבי ברך בגילך נובעים מבעיה סחוסית שלא! רואים ברנטגן ואז לפעמים עושים מיפו. דבר נוסף - יש ממצאים גרמיים(בעצם) גם שאפינים לגילך והרופא כנראה רצה לודא בטוח שאכן זה המצב. אבל כאמור, לא ניתן לתת תשובה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממצא
עודד פרידר12/11/2008תודה! הממצא היה שינוי סקלרטי בשליש התחתון של הירך, יש לציים שהכאבים אינם חזקים ואיני מרגיש אותם בזמן מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
ד''ר יונה יניב13/11/2008שוב, המידע לא מספק, יש צורך בהגדרת גבולות, אופי הסקלרוזציה והגודל שלה יחסית לעצם... בקיצור - צריך להסתכל על הצילום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילום נמצא אצלי
עודד פרידר13/11/2008האם אני יכול לשלוח לך את הצילום? תודה
ד''ר יונה יניב16/11/2008ואולי כדאי להיות במעקב רופא, כי אולי צריך בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל ימין נוטה פנימהמריה נובק10/11/2008
שלום רב, בתי בת שנה וחצי ,כף רגלה הימינית נוטה פנימה. עקב כך לפעמיים היא מאבדת יציבות ונופלת. כיצד ניתן לעזור לה? נעליים מיוחדות.... טיפול פיזיאוטרפי.... בנוסף היא מאוד אוהבת להוריד את הנעליים(יש לה נעליים עם סקוצ'ים) אני מתכוונת להחליף לנעליים עם שרוכים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל נוטה
ד''ר יחזקאל טיטיון10/11/2008מריה שלום.
בגיל הזה בד"כ לא צריך לעשות כלום ועם הזמן זה מסתדר, לא צריך נעליים מיוחדות ולא שום טיפול. רק סבלנות ולהיות במעקב של אורתופד ילדים באזור מגוריכם.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפות רגליים יחפות
ד''ר חגי אמיר10/11/2008מריה,
תני לילדה חופש, הליכה עם רגליים יחפות בריאה וטובה להתפתחות התקינה של כף הרגל.
הניחי לה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)