מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבענבל30/12/2008
שלום רב ד"ר שמי ענבל בת 28 יש לי כאבי גב עליון בצד שמאל כבר חודשיים כנראה דלקת הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי אטופן 600 ל-10 ימים. נכון לעכשיו לקחתי כבר 8 ימים יש לי ממש כאבי ראש מהכדור כבר מספר ימים ואני אף פעם לא סובלת מכאבי ראש זה העיר אותי מתוך שינה בלילה זה ממש מציק. אגב עדיין אני מרגישה את הכאב בגב האם כדאי להפסיק את הכדור? ולמה כואב לי הראש וממש קשה לי לקום בבוקר מהמיטה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן
ד''ר חגי אמיר01/01/2009ענבל שלום,
נראה לי כי האתופן ממש לא מתאים לך.
הפסיקי אותו מיד וגשי לרופא לבדוק יותר לעומק מדוע כואה הגב, ואיזה טיפול אחר לקחת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמלי עסיס30/12/2008
שלום אני אמא לילדה בת חודשיים והיא סובלת מארתרוגריפוזיס וברצוני לדעת קצת על המחלה הזאת מכיוון שההני מאוד מודאגת מההשלכות בעתיד..התוכלו לרשום לי בבקשה את דרך הטיפול של זה ,תופעות לוואי(עם יש) וההשלכות של זה בעתיד?? דרך אגב הארתרוגריפוזיס שלה הוא קל...תודה מלי עסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוגריפוזיס
ד''ר יחזקאל טיטיון01/01/2009התשובה מתוך ויקיפדיה.
ניתן למצוא בלי סוף חומר בעניין באינטרנט בחיפוש פשוט.
ארתרוגריפוזיס (Arthrogryposis Multiplex Congenita) היא בעיית שרירים מולדת הגורמת להגבלת תנועה סביב מספר מפרקים דרך קיצור גידים ושרירים. המחלה אינה מתקדמת עם הזמן.
במקרים קלים רק מעט מפרקים נפגעים, וטווח התנועה עשוי להיות כמעט נורמלי. במקרה הקלאסי של ארתרוגריפוזיס, כפות ידיים, פרקי כף יד, מרפקים, כתפיים, מפרקי ירך, כפות רגליים וברכיים נפגעים. במקרים הקשים ביותר, כמעט כל מפרק בגוף עשוי להיות מעורב, כולל מפרק הלסת ומפרקי עמוד השדרה. לעתים קרובות הגבלת התנועה מלווה בחולשה של השריר, אשר מגבילה את התנועה עוד יותר.
זו פגיעה נדירה, המתרחשת אחת לכ-3000 לידות. רוב הילודים הנפגעים שורדים, אך מיעוטם מתים, בדרך כלל עקב מעורבות של שרירים הקשורים בנשימה.
ברוב המקרים, ארתרוגריפוזיס אינה בעיה גנטית, ואינה מתרחשת יותר מפעם אחת במשפחה. בכ-30% מהמקרים ניתן לזהות גורם גנטי. הסיכון להישנות של המקרה תלוי בסוג ההפרעה הגנטית.
מחקרים הראו כי כל דבר שפוגע בתנועת המפרקים התקינה טרם הלידה עלול להוביל להגבלת תנועה במפרקים. המפרק עצמו עשוי להיות תקין. עם זאת, כאשר מפרק אינו מופעל במשך תקופת מה, רקמת חיבור עודפת נוטה לגדול סביבו, ולקבעו למקומו. העדר תנועה במפרק משמעה גם שגידים החוברים למפרק אינם נמתחים למלוא אורכם. מצד שני, גידים קצרים מקשים על תנועת מפרק תקינה. בעיה דומה עלולה להתפתח לאחר הלידה, במפרקים שקובעו בגבס למשך זמן רב.
באופן כללי ניתן לסווג את גורמי הבעיה לחיצוניים ופנימיים. גורמים חיצוניים:
מרחב תנועה בלתי מספיק ברחם לתנועה תקינה. למשל, עקב ריבוי עוברים, מיעוט מי שפיר או צורת רחם חריגה.
גורמים פנימיים:
מסקולוסקלטלי/נוירומסקולרי (שריר-שלד/עצב-שריר): שרירים לא מתפתחים כראוי (אטרופיה). ברוב המקרים, הסיבה אינה מזוהה. חושדים במחלות שרירים (למשל פגיעה מולדת בהתפחות השריר), חום של האישה בעת ההריון, ונגיפים אשר עשויים לפגוע בתאים המעבירים מסר עצבי לשרירים.
נוירולוגי - מערכת העצבים המרכזית וחוט השדרה מעוותים. במקרים כאלה, מגוון בעיות נוספות מלווה את הארתרוגריפוזיס, למשל עקמת.
רקמת חיבור - גידים, עצמות, מפרקים או ריפוד המפרק עשויים להתפתח באופן חריג. למשל, הגידים עשויים להתחבר למפרק במקום הלא נכון.
הטיפול בבעיה כולל בדרך כלל:
תיקון אורתופדי של העיוותים.
פיזיותרפיה לחיזוק השרירים החלשים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארתרוגריפוזיס
N Doron12/01/2010hi Mali
I currently live in the USA and have simmilar issue I'm also 30 weeks pregnant. I was wondering if you'd like to speak on the phone (I can call you) please let me know if you are interested.
thanks N Doron* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטרוגריפוזיס
מלכה30/12/2010היי מלי!
במקרה נתקלתי בשאלה שלך במדור אורטופדיה.
אני אמא לבן בן 31 שנולד עם המחלה הנ"ל.ודרך אגב הוא בחור מאד מוצלח.
עם בא לך לדבר על זה ולשמוע קצת עצות.
נא התקשרי אלי לדואר האלקטרוני
בברכה מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארטרוגריפוזיס
אנה15/03/2011שלום לך!
יש לבתי הקטנה ארטרוגריפוזים. הייתי שמחה לדבר עם מישהי כמוך שיש לה נסיון בנושא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבין בקרסול שמאל - ממצאים ב-CTיוסי29/12/2008
שלום אני סובל כשנה מכאבים בקרסול/כף רגל שמאל עד כדי צליעה. הכאב העיקר בצד החיצוני של הרגל באיזור הבליטה מקדמיה כלפי מטה לאחר צילום+מיפוי עצמות+אולטרסאונד ללא ממצאים קיבלתי זריקת קורטיזון שעזרה למשך כחודש וחצי לאחר מכן נשלחתי ל-CT ולהלן התוצאות. בשני הקרסוליים קיים OS NAVUCULARIS עם זיז בין הנאביקולה ל-OS. בקרסול שמאל קיים איחוי בין הנאביקולה ל-OS. פרט לכך נראה מבנה גרמי תקין משני הצדדים. לא נראה ממצא חריג ברקמה הרכה. אשמח לקבל הסבר במילים של אחד מין השורה והאם זה מסביר את הכאבים שיש לי בקרסול השמאלי כמו כן מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה -תודה
יוסי01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ב קרסול
ד''ר רון ארבל01/01/2009שלום רב
הכאב בקרסול יכול לנבוע מהממצא ב- CT.
עליך לפנות לאורטופד המתמחה בבעיות כף רגל וקרסול לבדיקה לודא שאמנם הממצא הנ"ל הוא הגורם לכאביך.
במידה וכן, אין ספק שטיפול נכון יפתור בעיתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותאבי29/12/2008
שלום דר' ביצעתי לפני כמה שבועות בדיקת מיפוי עצמות..ולהלן התוצאות : אין לראות מוקדי קליטה פתלוגייה בכפות הרגליים מודגמת קליטת יתר קלה דיפוזית בכתפיים.. קליטה דיפוזית מודגמת בשורשי כפות הידיים.. השאלה שלי היא .. למה הכוונה שמשפט "מוקדי קליטה פתלוגיים"?? ו "מה זה קליטת יתר קלה דיפוזית בכתפיים" ?? אשמח לקבל תשובה בהקדם.. תודה מראש, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד''ר יונה יניב30/12/2008התשובה כתובה לרופא ולכן קשה לך להבין. מוקד פתולוגי הוא מוקד לא תקין, אבל אין אצלך. קליטה דיפוסית יכולה להצביע על הרבה דברים - הרופא שבדק את המיפוי צריך לתת פרוש לפי השאלה שנשאלה ע"י הרופא שלך בנוגע לבעיה הספציפית שלך. אם הבעיה שלך לא קשורה לקליטה הדיפוסית - אין לה כרגע משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדגשה בכתף ימיןרן29/12/2008
שלום רב, עברתי בחודש שעבר תאונת דרכים, ובבדיקת מיפוי נמצאה לי הדגשה בקליטה בכתף ימין. מה זה אומר והאם זה יכול להיות תוצאה מהתאונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר יונה יניב30/12/2008קשה לומר מאחר וחסרים נתונים רבים וביניהם - האם היתה חבלת כתף? האם היו כאבי כתף לפני התאונה? האם היו כאבי כתף לאחר התאונה? מה אופי הקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעלירון29/12/2008
שלום רב, לפני שלושה שבועות בערך נקעתי את רגלי ואף הופיעו מס/ שטפיי דם קטנים. מס' ימים חבשתי אותה בתחבושת אלסטית, לאחר מכן שמתי גרב אלסטית (לא בלילה), ולפני שבוע הרגל משוחררת מכל קיבוע. אני עדיין סובלת מכאבים ומתקיעות בתנועה, האם עלי להבדק אצל רופא? או שההחלמה דורשת עוד זמן? תודה, לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר יחזקאל טיטיון29/12/2008לירון שלום.
בהחלט כדאי להבדק אצל אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מרפןיגאל28/12/2008
שלום, אני לוקה בתסמונת מרפן והייתי רוצה לדעת האם זה מוריד פרופיל בצבא, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK28/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי MRIרעות28/12/2008
בממצאים נרשם כי יתכן נזק כרוני לגיד האקססורי עם רקמה פיברוטית צלקתית בסמוך. (קרסול רגל ימין)
מה זה אומר ?
נפצעתי מזכוכית (שחדרה די עמוק ) ואני עדיין סובלת מכאבים חזקים ברגל - אני לא יכולה ללכת על שטוח .
מה משמעות הממצאים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות MRI
ד''ר יחזקאל טיטיון28/12/2008לבדיקת ה-MRI אין משמעות רבה ללא בדיקה קלינית מסודרת אך מה שכן ניתן ללמוד מהבדיקה זה שלא נשאר לך גוף זר, זכוכית וכ"ו בפנים. נעבר לכך אין בפיענוח כדי להצביע על פגיעה קשה.
פני להמשך בירור האורתופד המטפל בך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםקובי וינברג28/12/2008
שלום, לפני כשנה ושמונה חודשים התגייסתי לצה"ל, לשירות קרבי. מאז תחילת הטירונית היו לי כאבים בברך שמאל, שמקרינים עד לקרסול, שהופיעו תוך כדי ובעיקר אחרי מאמץ. לא זכורה לי מכה שבעקבותיה נוצרו הכאבים. כמו"כ גם היו לי כאבים חזקים בלילות. הורדת עומס הפעילות הורידה את הכאבים, אבל כאשר חזרתי לפעילות הכאבים חזרו. בחמישה חודשים האחרונים אני כמעט ולא עושה פעילות, אבל עדיין הכאב קיים, והוא מגביל לי את התנועה. עשיתי בדיקת EMG ובבדיקה ראו שיש לי רגישות יתר בעצבים בברך שמאל. בבדיקת CT כתבו: "מודגם עיבוי של גיד הפיקה הדיסטלי עם גופיף גרמי מנותק בקצהו בקוטר 5 מ"מ." מה משמעות הדבר? איך אפשר לטפל בו? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד''ר רון ארבל28/12/2008שלום.
הכאב בברך הקורן לקרסול יש לברר מקורו ואיננו בהכרח מהגופיף הגרמי שנמצא בבדיקת ה- CT של הברך. הממצא בברך מקורו בבעיה שהיתה בילדותך והותירה ממצא זה שיכול להיות ללא כל השפעה או יכול לגרום לכאב ממוקם ואז יש להוציאו.
בעניין כאב הברך הקורן לקרסול ממליץ יעוץ של אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר העקבות נפילהשלום27/12/2008
האם שבר בחוליה L1 יכול להתאחות מאליו ? כמה זמן נמשכים הכאבים ? מה עוד ניתן לעשות חוץ למאכול משככי כאבים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה
ד''ר רון ארבל28/12/2008השבר יכול להתאחות מעצמו אך תלוי איזה שבר זה ואם יש צורך להוסיף לו טיפול .
הכאב בד"כ 6 שבועות ואין מה לעשות מלבד משכחי כאב.
ממליץ בדיקת אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות עקב מכהאמיר27/12/2008
שלום רב לפני שבועיים נפלתי במדרגות וקיבלתי מכה רצינית בחלק הקדמי עליון של השוק - מתחת לברך . העור נשרט והתנפח ומאז המקום נפוח. אין סדק או שבר. הפצע נרפא אך אם אני לוחץ על המקום יש כאב בעצם. האורטופד ייעץ לי לחכות ולמרוח את המקום בוולטריין אך הנפיחות עדיין ישנה. מה דעתך? בברכה אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר רון ארבל28/12/2008לדעתי כפי שאתה מתאר האורטופד צודק, ניתן למרוח וולטרן או משחה אחרת המורידה נפיחות כגון טראומיל.
בכל מקרה חשוב שתהיה במעקב האורטופד שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצואריעקב27/12/2008
שלום .סובל מכאבי צואר כבר מעל שנתיים.עברתי. מתיחות ללא שיפור.עובד בעבודה פיזית .מרים משקלים ממוצע של 15 20 קילו כפול 150 פעם ביום לגובה של 1.5 מטר לדעתך .האם יש קשר לכאבים ...בתודה ...יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר רון ארבל30/12/2008על פי תאור אופי עבודתך יכול בהחלט להיות קשר בין כאבי הצוואר וסוג העבודה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא פרק הירךשירלי26/12/2008
שלום וחנוכה שמח! אני בת 36. אובחן בירך קרע בלברום וארטריטיס. יש המלצה לניתוח המבוססת על כמה חוות דעת. האם היית ממליץ על פיוזיוטרפיה מסוג כלשהו לפני הניתוח? בתודה על תשובתך שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק ירך
ד''ר רון ארבל30/12/2008בהחלט טיפול פזיוטרפי יכול להכינך טוב יותר לניתוח. מדובר בעיקר בטיפול לחיזוק השרירים שמסביב לפרק הירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי תת פריקת כתף לפני קצת פחותתומר26/12/2008
מחודש, ועכשיו יש לי דלקת בכתף. מה עליי לעשות ומה אסור עליי לעשות? בן 18 אם זה משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פריקת כתף.
ד''ר רון ארבל30/12/2008דלקת הינה דבר אופיני למצב שלאחר תת פריקה של הכתף.
המלצתי לטפל בפזיוטרפיה לחיזוק שרירי הכתף והורדת התהליך הדלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף ובחלק העליון של הזרועחמוטל26/12/2008
שלום רב, מספר ימים לאחר שיעור פלדנקייז, החלו כאבים בזמן תנועה באזור הכתף. לאחר שהכאבים לא חלפו, פניתי לאורטופד, שנתן לי סלקוקס 200 כדור אחד פעמים ביום למשך 10 ימים, כמו כן הפנה אותי לצילום ולאולטרסאונד. שאלותי הן: האם אין דרך טבעית לטפל בבעיה? ואם אין ברירה האם המינון אינו גבוה מידי, אני יודעת שכדורים מסוג זה עלולים לגרום לבעיות בקיבה. האם ניתן לוותר על הצילומים היות ואני מעדיפה לצמצם בחשיפה לקרינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף.
ד''ר רון ארבל30/12/2008אם את סובלת והרופא חושב שצריך לבצע לך צילום אני ממליץ על ביצוע הצילום למרות שיש עמו קרינה.
לאולטרהסאונד אין קרינה.
בעניין רפואה טבעית אני מעביר שאלתך לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=225 id=link]הומאופתיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)