מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באזור הכתףחמוטל25/12/2008
שלום רב, מספר ימים לאחר שיעור פלדנקייז, החלו כאבים בזמן תנועה באזור הכתף. לאחר שהכאבים לא חלפו, פניתי לאורטופד, שנתן לי סלקוקס 200 כדור אחד פעמים ביום למשך 10 ימים, כמו כן הפנה אותי לצילום ולאולטרסאונד. שאלותי הן: האם אין דרך טבעית לטפל בבעיה? ואם אין ברירה האם המינון אינו גבוהה מידי, אני יודעת שכדורים מסוג זה עלולים לגרום לבעיות בקיבה. האם ניתן לוותר על הצילומים היות ואני מעדיפה לצמצם בחשיפה לקרינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה טבעית ? הכל תלוי במידת הסבל
דן26/12/2008כיום באורטופדיה מה שקיבלת היא "הרפואה הטבעית" שהאורתופדים נותנים. א. חייבים לשלול נזקים שנגרמו לכתף ע"י אמצעי ההדמיה ב. להקל על סבלך באמצעות תרופות וטיפולי פיזיותרפיה (שהם החלק הפחות חודרני) מצד שני אם את לא ממש סובלת ומחפשת רפואה טבעית לחלוטין ואינך מאמינה שגרמת נזק רציני חפשי במדור של הרפואה המשלימה. דן פיזיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכתף
ד''ר חגי אמיר30/12/2008שלום חמוטל.
סלקוקס במינון הזה אינו מינון גבוה, זהו המינון המומלץ. אולם יש להקפיד לקחת התרופה אחרי אוכל. ואם מופיעים תחושת אי נוחות או כאב ברום הבטן יש להפסיק התרופה.
כנראה בעת השיעור עשית נזק כלשהו לכקופסית הכתף . הטיפול הוא קודם להוריד במעט את התגובה הדלקתית ובדרך כלל המצב ישתפר תוך מספר ימים. וניתן יהיה לתזור לפעילות.
בדיקת אולטסאונד מבוססת על גלי קול . אין בבדיקה זו קרינה. לכן איננה מסוכנת כלל.
ניתן לבצע את הבדיקה כדי לראות מה הנזק שקרה בכתף. זה יעזור לכוון את הטיפול.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלאלון25/12/2008
האם ניתן לשרת בחיל חימוש ללא נעל צבאית? בתפקיד של טכנאי גדרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעל
ד''ר יחזקאל טיטיון28/12/2008ברר עם רופא היחידה.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גברונה25/12/2008
שלום נגשתי לרופא המשפחה עם כאבים בצד שמאל של הבטן יותר במותניים, הוא אמר לי שזה מהגב אכן לאחר יום החלו כאבי גב תחתונים , יש לי שאלה האם יש קשר בן כאבי הצד לכאבי הגב? האם זה אפשרי , כי אם ךא אז עלי לבדוק מהיכן כאבי הצד ? בתודה מראש רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וצד
ד''ר חגי אמיר30/12/2008שלום רונה,
כאבי גב יכולים לקרון לאזורים שונים, וכן כאבים בצד יכולים להשפיע על השרירים בגב ולגרום לכאבי גב.
חשוב להבחיןן מה מקור הכאב, ולכן כדאי לשוב לבדיקה נוספת אם הכאב לא יחלוף לראות מה המקור של הכאב ולטפל בו.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתףנעמה25/12/2008
שלום, שמי נעמה וברצוני לבקש את ייעוצכם: אימי לפני כשנה קיבלה הפניה לאולטרסאונד כתף עקב התלוננות מצידה על כאבים עזים באזור הכתף. תוצאת האולטרסאונד הייתה כי יש גיד קרוע בכתף כתוצאה מכך היא הופנתה לניתוח. מחשש וגם מפחד בעיקר היא החליטה שהיא אינה רוצה לעבור את הניתוח. הכאבים החלו להתגבר ולהתחזק יותר יותר והיא נשלחה שוב לעשות בדיקת אולטרסאונד בכתף ואילו שם נתגלתה תוצאה כי יש 3 קרעים בגיד ועדיין החשש מפני ניתוח והפחד קיים והיא אינה רוצה לבצע את הניתוח. ברצוני לשאול האם כתוצאה מכך שהיא אינה ניגשת לניתוח המצב יכול להחמיר עוד? האם ישנו טיפול אחר מניתוח שאולי יוכל לשפר את המצב?והאם היא תתגבר על הפחד ותחליט לעבור את הניתוח האם ישנו סיכון בניתוח מסוג זה? אודה לכם על מענה לשאלותיי בהקדם. בכבוד רב ובהערכת תודה, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם מנוחה לאזור?
ליאת25/12/2008האם היא נתנה מנוחה נאותה לאזור? אם קרע הפך לשלושה קרעים נראה שלא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בגיד הכתף
ד''ר חגי אמיר30/12/2008נעמה שלום,
למזלינו, (או לא) רוב הבעיות האורטופדיות גורמות לאי נוחות וכאב אולם לעיתים רחוקות מסכנות חיים. לכן הניתוח איננו מחוייב אלא מוצע לשפר את איכות החיים.
קיים טיפול פיזיוטרפי לכתף שיש לבצע כדי לשפר את תיפקוד הכתף גם עם קרעים בגיד המסובב.
לעיתים הגיד יכול להיקרע לגמרי ואז הכתף תישאר מוגבלת בתנועתה.
יש צורך בשיחה מעמיקה עם אורטופד שיקומי שיסייע לאימך להגיע למסקנה האם לנתח או לא. הווה אומר מה המחיר שתשלם על אי ניתוח, לעומת מה התועלת בניתוח עם כל המשתמע מכך.
ניתוח זה הוא גדול עם תקופת שיקום ממושכת לעיתים לא שווה את ההשקעה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במותן ובישבן שמאלימית25/12/2008
שלום, מזה כשנה אני סובלת מכאבים באיזור עצמות האגן, בצד שמאל, וכן בישבן. הכאב נמצא שם כל הזמן לעיתים פחות ולעיתים יותר. אמנם שלחו אותי לעשות צילום, אך לא רציתי כי בצילום לא שמים הגנה על איזור אברי הרבייה. בכל מקרה רציתי לדעת ממה יכול כאבי מסוג זה לנבוע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במותן
ד''ר רון ארבל25/12/2008שלום לך
כאב באגן, מותן וישבן יכולים לנבוע מהרבה סיבות.
כאב ממקור גרמי, מפרקי, עצבי, או מאברי חלל הבטן והחלל שמאחורי חלל הבטן.
הרשימה ארכה מאד ולדעתי תעשי נכון אם תפני לרופא אורטופד וייתכן גם כירורג כללי לבדיקה
הסכוי רב שימצאו את סיבת הכאב ויוכלו לתת לך טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל תפוסהטלי25/12/2008
שלום אני בת 25. בימים האחרונים הרגל שלי- החל מהברך ומטה תפוסה בעיקר בישיבה/ עמידה. בנוסף אני מרגישה גם זרמים. בתחיל חשבתי שהשיריר תפוס אך אין סיבה לכך וגם התחושה שונה מסתם שריר תפוס.. ממה זה יכול לנבוע? האם עליי להתחיל לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל תפוסה
ד''ר רון ארבל25/12/2008הכאב יכול לנבוע עקב לחץ על עצב(הרגשת זרמים).
חייבים לעשות ברור איזה עצב לחוץ ועל ידי מה הוא לחוץ.
מציע שתפני לאורטופד המתמחה בבעיות גב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוסרונאלדו25/12/2008
שלום , עברתי בדיקת MRI לאחר שעברתי ניתוח כריתת מיניסקוס והתברר שיש לי שינויים ניווניים של המניסקוס . מה זה אומר ומה אני צריך לעשות על מנת לחזור לפעילות גופנית .? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס
ד''ר רון ארבל25/12/2008שינויים ניווניים במניסקוס הינם ממצא "נורמאלי" בקבוצות גיל מסויימות ואצל אנשים הפעילים מאד.
אין צורך לטפל אם לא מפריע.
אם מפריע , בדיקה אצל הרופא המנתח תגלה את סיבת הכאב שלך והוא אף ימליץ לך על טיפול המתאים לכאב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בקשר לברכיותשרה24/12/2008
שלם אני בת 22, סובלת מכונדרומלציה של הפטלה. עשיתי כבר חודש טיפולים בפיזיותרפיה ואני מתחילה עוד סדרת טיפולים בשבוע הבא. בפברואר אני טסה לטיול ממושך בדרום אמריקה שיכלול בין היתר גם טרקים. אז קניתי מכשיר של טאצ' טנס וגם ברכיות רגילות. הברכיות עוזרות אבל רציתי לשאול האם מומלץ לי להצטייד בברכיות יותר מתוחכמות ויותר טובות? אם כן אז על אילו ברכיות אתם ממליצים? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיות
ד''ר רון ארבל25/12/2008קיימות ברכיות שונות המותאמות לבעיות שונות.
הרופא שבדק אותך ודאי אבחן מה מקור הכונדרומלציה של הפיקה אצלך ועל הגורם הוא ודאי המליץ על הברכיות המתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחכום לא תמיד קובע
דן26/12/2008מבלי לבדוק אותך זה יהיה קשה להמליץ על ברכיות "מתוחכמות", מה זה "רגילות" ? כפיזיותרפיסט (וגם כאחד שעשה טרקים בדרום אמריקה) הייתי ממליץ לך דבר ראשון לבנות סיבולת שרירים גבוהה וגם כוח (סביב הברכיים) ובכלל גם לב ריאה כי בד"כ תסתובבי בגבהים של 3-5 ק"מ. בנוסף להצטייד בנעליים מתאימות ואולי גם מדרסים. רצוי שתיבדקי ע"י האורטופד והפיזיו' המטפלים בך כדי למקד את התרופות למכה. דן פיזיו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT שנעשו לאחר תלונות על כאביאור23/12/2008
שלום רב, הייתי רוצה לקבל חו"ד על הממצאים, סובלת מכאבים ממושכים ברגל ימין, כאבים בלתי נסבלים, בתחילה אובחן (כנראה בטעות) דלקת בעצב וניתן טיפול שלא עזר, בהמשך לפי בדיקת EMG נטען שמדובר בפריצת דיסק, ולכן הכאבים נגזרים לכיוון הרגל. הייתי שמח לקבל את חו"ד, תודה מראש. טכניקה: בוצעה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד שדרה מותנים במכשיר CT 64 פרוסות מגובה L1 עד S1, עם חתכים אקסיאליים ושחזורים קורונלים וסגיטליים. ממצאים: שחזורים מולטי פלנריים: בצילום הצדדי הודגם ליסטזיס L5-S1. מבנה גרמי: הודגמו שינויים ניווניים עם זיזים גרמים באספקט הקדמי של גופי החוליות הודגמה היפרטרופה של הפאסטות הארטיקולריות דו"צ לכל האורך. סריקה L1-L2: (כנ"ל בסריקה L2-L3, L3-L4,L4-L5) אין עדות לבלט דיסק מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים. סריקה S1-L5: ספונדילוליסטזיס בדרגה קלה עם בלט דיסק היקפי. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים. בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר זריקת יוד. סיכום: בגובה L5-S1 ספונדילוליסטזיס בדרגה קלה עם בלט דיסק היקפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT
ד''ר רון ארבל24/12/2008שלום רב
ע"פ תשובת ה- CT לא נראה שמקור כאבי הרגל הינו בגב.
פנה לרופא אורטופד לבדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציסטהשש23/12/2008
שלום ד"ר , יש לי ציסטה בברך על שם בייקר , שאלתי היא איך אתה ממליץ לטפל בנ"ל? אני עובדת עצות ועם כאבים נוראים , תודה רבה שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר רון ארבל24/12/2008בד"כ ציסטה ע"ש בייקר איננה גורמת לכאב אלא אם כן היא גדולה מאד ולוחצת.
מקור הציסטה בד"כ מקרע במניסקוס וזה יכול לגרום לכאב.
פני למומחה ברך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוקס ולגוסא23/12/2008
האם ניתן להניח שהחמרה במצב הלוקס ולגוס נהיתה כתוצאה מעמידה ממושכת בעבודה, כבר כמה שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוקס ולגוס.
ד''ר רון ארבל24/12/2008יתכן וכן במיוחד אם את(ה) נועל(ת) נעליים שאינם רחבות מלפנים ו/או עם עקבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יתכן ואוכל לתבוע מחלת מקצוע?
א25/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר רדיוס מרוחק בשורש כף יד שמאלרויטל23/12/2008
שלום רב, בעלי בן 34 שבר את ידו ב14.12.08 בשורש כף ידו השמאלי (בעלי ימני). הצילומים הראו שבר מרוסק תוך פרקי רדיוס מרוחק. לאחר שבוצע שחזור סגור בבי"ח התגלו הממצאים באים לפי מומחה כף יד מצילומי ביה"ח: GAPבשטח פרקי אך הפרק קונגרואנטי, הושג אורך תקין, זוית רדיוקרפאלית בLAT. לפי צילום מעודכן מתאריך 21.12.08 התגלה הממצא הבא: סטיה פרוקסימאלית של הפרגמנט הקפי. לפי המומחה עליו לעבור ניתוח בהקדם האפשרי. אני ובעלי קצת מפחדים מהניתוח והיות אני בחודש התשעי להריוני, רצינו לקבל חוות דעת נוספת במהרה אך לא הצלחנו לקבוע תור למומחה נוסף בזמן הקרוב (גם אליך). שאלתי היא האם תוכלי ליעץ לנו מה האפשרויות שלנו לפי הממצאים הללו? מה עדיף עבורנו? ישנה המלצה לבצע את הניתוח בבי"ח מסוים? תודה מראש רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר רדיוס
ד''ר יונה יניב23/12/2008שלום רויטל
אני לא מוצאת בעיה בעובדה שאת בהריון, הניתוח לא יגביל את בעלך יותר ממה שהוא מוגבל כעת וזה כמובן לא ישפיע על ההריון שלך. לגבי ניתוח - כמובן שיש צורך לראות את הצילומים ואפילו לפעמים אנחנו שולחים לבצע CT אם השבר תוך מפרקי ואנחנו רוצים להבין אותו יותר טוב. עברו כ9 ימים מאז השבר, כמובן שרצוי לנתח בהקדם אבל ניתן גם לנתח עוד שבוע. לגבי בחירת מנתח - זה כמובן לפי נטית ליבכם. ניתן לבצעו בכל בי"ח ציבורי או פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךטל22/12/2008
שלום רב, לפני כארבע שנים קרעתי רצועה צולבת בברך ימין. לפני כשנה מתחתי באותה ברך - רצועה צידית. אני בת 52 ומרבה להתעמל . הבעייה היא שאני מוגבלת בתנועות סיבוב למשל ומפעם לפעם מקבלת תזכורות כואבות למצב הברך. כל תזכורת כזאת גורמת לי להפסיק לחלוטין פעילות ספורטיבית מכיוון שהנושא כרוך בפחד רב מסבל ומנזקים נוספים. אגב, התאונות שתארתי לעיל ארעו לא במאמץ או עקב נפילה כך שהפחד נובע גם מהעובדה שאיני יודעת למעשה ממה להיזהר. שאלותי- מה הן ההמלצות במצב כזה? יתרונות וחסרונות של ניתוח לשיחזור רצועה? תודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך
ד''ר רון ארבל24/12/2008שלום טל
נראה שאת סובלת מחוסר יציבות של הברך.
במקרה זה הטיפול הינו ייצוב הברך
יכול להעשות ע"יח חיזוק אינטנסיבי של שרירי הירך והשוק או ע"י ניתוח לשיחזור הרצועה.
יתרונות הניתוח: מקנה יציבות ויכולת לחזור לתפקוד תקין.
חסרונות: יומיים שלשה של אי נוחות לאחר הניתוח וחובה להקדיש 4-5 חדשים לטיפולי פזיוטרפיה ל
אחר הניתוח(ממילא יש לבצע פזיוטרפיה של 3 חדשים באפשרות הראשונה).
כל זה נכון במידה ולא יהיו סיבוכים מהניתוח כפי שיכולים להיות בכל ניתוח (בניתוח זה הסכוי לסיבוכים הינו נמוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיעו מים עד נפשסובל22/12/2008
שלום אני מקווה שתוכלו לעזור לי. כבר מעל שנה( אולי יותר) אני סובל ממש סובל מכאב בשוק. הכאב הוא פנימי עמוק במרכז השוק מופיע כמעט כל הזמן ללא קשר לפעילות או מנוחה. לא כואב בלילה.לא הופיע אחרי חבלה או טראומה. נעלם רק כאשר אני עסוק מאוד ולא חושב, שוכח מהכאב עד שהעיסוק ( חיי יום יום רגילים) נעלם ואני נח למשל בספה. נבדקתי ע"י אורתופד מומחה לאותופדיה כללית.EMG- נמצא תסמונת התעלה הטרסלית( לחץ על העצב הטיביאלי האחורי) בכף הרגל. EMG- אובחן בשתי הרגליים! אבל ברגל שמאל אין לי שום בעיות בכלל. שאלות: האם האבחנה היא מקור הכאבים שלי בשוק עצמו?? לדעתי לא משום שברגל שמאל נמצאה אותה בעיה בEMG ואין כאב,האם אני צודק? באופן כללי אני בריא לחלוטין.האם זה מהגב???? מה לעשות? US אבחנתי יכול לעזור? ניתוח בכף רגל? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בשוק
ד''ר חגי אמיר22/12/2008שלום מר סובל,
קשה להעריך את מצבך ללא בדיקה מדוקדקת.
האפשרויות הן:
מקור מקומי: כגון מצבים זיהומיים או אחרים בעצם עצמה.
מקור משני : ממקור כלי דם (כאבים כמו שאתה מתאר צריכים חסימה רצינית , ויחמירו בהלליכה)
ממקור גב -צריכה להיות איזו שהיא השפעה גם בפעילות ושינויי תנוחה.
ממקור התעלה הטרסאלית - יתכן גם אם בצד שני אין סימפטומטולוגיה.
רצוי להועץ ברופא עם תוצאות הבדיקות ולהמשיך ברור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים ד"ר ארבליורם22/12/2008
אני מושתל כיליה וזה כ-5 חודשים אני סובל מכאבי בירכיים בהליכה של 100 מטר אני חש כאבים עזים לציין שיש לי בצקת מהברך ומטה ואני לוקח כדורים לדחייה כמו סטרואידים .פרדיזון 10 מ"ג ביום וכן פרוגף בוקר וערב וכן עוד רבים הכדורים /שאני לוקח לשאלתי מה הסיבה לכאבים האם הבצקת או האם הכדורים הם שגורמים לשחיקת העצם , לדעתך מה הסיבה . ד"ר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר רון ארבל24/12/2008שלום יורם
כאבי הברכיים יכולים לנבוע ממספר סיבות בינהם שחיקת סחוס או קרעים ניווניים של מניסקוסים או פגיעה באספקת דם לעצם עקב התרופות שאתה מקבל.
הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לפנות לאורטופד מומחה ברך לבדיקה וקבלת טיפול בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)