מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה במפרך הירך בשל עומס משקל הריוןקרן16/01/2008
שלום,
אני בת 38 ,ילדתי לפני תשעה חדשים.במהלך ההריון כנראה שנמתח או נמתחו גידים בחיבור בין האגן למפרק הירך בגלל העלייה במשקל ,עד כדי כך שלאחר הלידה לא יכולתי לעמוד על הרגל,(בשל הכאב)ונזקקתי לטיפול תרופתי ופיזיותרפי.
לאחר פגישות עם רופאי אורטופדיה ,הבנתי שהתופעה אינה מוכרת להם כל כך,אני לעומת זאת קראתי הרבה באינטרנט וגיליתי שזה כן קורה לנשים בזמן הריונן ,ואפילו בשתי הרגליים בו זמנית.בטיפת חלב סיפרה לי האחות שהייתה אמא שהזדקקה לקביים במשך תקופה של כמה חדשים.
עכשיו לאחר הזמן הרב שעבר ,אין לי בעיה להתהלך אבל לאחר פעילות ספורטיבית לא מאוד מאומצת ,יש תחושה במפרק של מתיחה ואני נזהרת.
איך אוכל למנוע את המקרה בהריון הצפוי הבא?והאם אפשר לשקם את מפרק הירך ולהביאו למצב שהיה לפני ההריון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וכאב במפרק הירך
ד''ר שמואל לובושיץ17/01/2008שלום ומזל טוב,
אם היו פעם כאבים אין הדבר אומר שבהריון הבא התופעה תחזור על עצמה....בכל מקרה לא ברורה לי האבחנה ומה בדיוק התרחש...לפיכך, על מנת לדעת בוודאות כזו או אחרת אם יש מקום לנקוט צעדי מניעה בהריון הבא יש קודם כל צורך לאבחן בדיוק את הפתולוגיה ממנה סבלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף רגל שמאלמרים15/01/2008
יש לי שבר אלכסוני בכף רגל שמאל (MT5) ושני אורטופדים שטיפלו בי אמרו שלא כדאי לגבס את המקום. האם השבר יתאחה גם אם אדרוך על העקב (כמו שאמרו הרופאים)? מאיזה תנועות עליי להימנע? והאם יגרם נזק מזה שבכל זאת אני דורכת על עקב שמאל?? לתשובה מהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר שמואל לובושיץ17/01/2008על מנת לענות לשאלתך יש צורך לראות את צילומי הרנטגן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהערן14/01/2008
ד"ר נכבד שלום,
מזה כמספר שבועות אני סובל מכאבים ודקירות באזור הסטרנום עברתי בירור קרדיולוגי לשלול בעיה לבבית (אני בן 37).
ממה יכולים לנבוע הכאבים והדקירות בחזה?
בתודה על תשובתך
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם החזה
ד''ר שמואל לובושיץ17/01/2008לעתים מתפתח תהליך דלקתי במפרקים בין עצם החזה לצלעות...יש לבדוק זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחולנתלי14/01/2008
כאשר יש גבס עד חצי הרגל, מה אומר סימן כחול?
האם יש צורך בפנייה מהירה לרופא? האם ניתן להמתין מס' שעות?
האם נעל מגבס היא נותנת את אותו הפתרון כמו גבס? ממולץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כחול
ד''ר שמואל לובושיץ14/01/2008בד"כ סימן כחול מעיד על שטף דם תת עורי...תופעה שכיחה בכל עת שנחבלים חבלה קהה ו/או בעקבות שברים או נקעים...לשאלתך האם לפנות לרופא מייד או להמתין - צריך לדעת היכן הסימן? מה גודלו? האם יש נפיחות גדולה? האם יש הפרעה באספקת הדם? האם יש כאבים עזים? לפיכך, בהעדר כל הנתונים הנ"ל נבצר ממני לייעץ לך האם לפנות מייד או להמתין.
נעל מגבס משמשת לקיבוע עצמות ומפרקי כף הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתלי14/01/2008כחול הרבה באצבעות שהן החלק החשוף היחיד, וכואב.
ישנו שבר בכף הרגל בצד הקידמי הקרוב אל האצבעות ובנוסף קיים קרע באותו האיזור.
האם גבס שמקבע את כךף הרגל מתאים למצב זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי נעל מגבס? האם מומלץ?נתלי14/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חידושים והמצאות
ד''ר שמואל לובושיץ14/01/2008לא ידוע לי על נעליים מגבס...יתכן וכוונתך היא שעל מנת להכין מדרסים או אימום נלקחת תבנית כף הרגל ע"י הטבעתה בחומר רך ("גבס") בכדי להתאים את המדרס.נעל למבנה כף רגל ספציפית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לציסטה בגידמירי13/01/2008
שלום,יש לי גולה בזרוע יד שמאלמזה מספר חודשים
הופנתי על ידי הרופא לאולטרסאונד והוברר כי יש ממצא זה מאלרגיה וכי יחלוף והפנו אותו לעשות בדיקה חוזרת לאחר כחודש. ושוב עשיתי בדיקה ולא ידעו להשיב לי מה יש לי. לכן המליצו לי על ניתוח קטן להסרת הגולה, יש לציין כי הגולה לא כואבת או מפריעה. פשוט עצם העובדה שיש לי משהו שלא אמור להיות הדליקה לי נורה אדומה.
לאחר מכן הופנתי לאורטופד שאמר שאולי זה צסטה בגיד ושנמתין שאין צורך בניתוח
מה עלי לעשות? אני כבר לא יודעת למי להאמין? זה מאלרגיה, לעשות ניתוח, ציסטה בגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקות
ד''ר שמואל לובושיץ13/01/2008כל רקמה שאינה אמורה להיות שם אין דרך לדעת את אופיה ומהותה עד אשר היא אינה מונחת תחת עדשת המיקרוסקופ במעבדה ההיסטולוגית...לכן, כל עוד היא שם לא נדע בוודאות מה היא...וכל היתר הן הנחות כאלה ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי13/01/2008לטענת הרופא האורטופד יש להמתין עם זה ולא לנתח
האם עליי לדרוש ניתוח בכל זאת? האם יש אפשרות לקחת דגימה בהרקמה כי הבנתי שלא נמצאו כלי דם במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתרון פשוט
ד''ר שמואל לובושיץ13/01/2008קיימת אפשרות שתיפני לקבלת חוות דעת נוספת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצל מי??
מירי14/01/2008הבנתי שאני מחוייבת להיות אצל אותו אורטופד שלושה חודשים
מי כן יכול לתת חוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירוקרטיה
ד''ר שמואל לובושיץ14/01/2008ניתן לבקש במשרדי קופת החולים לאפשר לך לקבל חוות דעת נוספת...אישור זה כרוך בתנאים מסוימים המשתנים מקופה לקופה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טובקרן12/01/2008
בעלי מנגן בגיטרה כבר כמה שנים ומידי פעם מתחיל לו כאבים בין הכף יד למרפק שבאים והולכים האם ניתן לעשות משהוא בנושא אולי תרגילים לחימום או איזה שהיא מישחה.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידי פעם
ד''ר שמואל לובושיץ12/01/2008שבוע מבורך,
אין דרך לענות על שאלתך ללא בדיקת בעלך....אני ממליץ שיפנה למומחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן13/01/2008האם אתה מכיר רופא של מכבי באזור המרכז שמתמחה בתחום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד פשוט
ד''ר שמואל לובושיץ13/01/2008יש כלי מצוין באתר "מכבי שירותי בריאות" שבאמצעותו ניתן להגיע לכל רופא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקות כתף
אבירם14/01/2008קרוב ל 10 שנים שאני פורק את הכתף (כאבים אדירים)לפני שבוע פרקתי תוך כדי שינה
אך הפעם הכתף כבר לא חזרה ופונתי על ידי ניידת טיפול נמרץ !!!
הכתף הוחזרה לאחר זריקות והרדמות .
הנני חייב ניתוח במיון האורטופד ציין שהסחוס שלי נשחק . האם אני זקוק לניתוח יותר מקיף או עדיין לניתוח אורתרוסקופיה ?
האם משהו עבר ניתוח ?אנא חיזרו אליי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מטפליםעדי11/01/2008
שלום
אני בת 23 ויש לי ספונדילוליסטזיס בחוליות L5-L4, אני סובלת מכאבים חזקים כבר ארבעה חודשים, משתדלת לנוח הרבה, בטיפול פיזיותרפיה 3 חודשים, עוצמת הכאב משתנה כל הזמן.
אני מבינה שדיקור היא אחת הדרכים להקל על הכאבים,
האם תוכלו להמליץ לי על מטפלים טובים בדיקור באזור ראשל"צ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
ד''ר שמואל לובושיץ12/01/2008לצערי, דיקור סיני הוא לא בתחום הרפואה הקונבנציונלית לפיכך, עליך להפנות את בקשתך בפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה גדולה באינטרנט...
עדי12/01/2008תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התערבות כירורגית דלקת ב TPבת אל11/01/2008
דוקטור שבת שלום.
אני בת 19 מאז אפריל 2005 דלקת ב-TP ברגל שמאל שלא הושפעה מפיזיוטרפיה .
במשך שנה היתה הקלה בכאבים (גיד רגיש אך ללא הפרעה בהליכה)
לפני כחודש וחצי חזרה של הכאבים עד צליעה קלה אך משמעותית ואבחון דלקת גם ברגל השנייה . יש פלטפוס בשתי הרגליים יותר משמאל וקריסה של הרגל.
הייתי חודש בבית מנוחה ולפני שבוע חזרתי לשירות (מד"א אמבולנסים) עם תומך AIR-LIFT בימים הראשונים ללא כאבים וב-3 ימים האחרונים כאבים בהליכה ובשינה עם התומך ובלעדיו.
הועלתה אפשרות לניתוח במידה ולא תהיה הקלה עם התומך ומערכת אפוס.
שתי שאלות לי אלייך :
1.מה דעתך לגבי מערכת אפוס במקרה כזה?
2. מהי הפרוצדורה הניתוחית המקובלת (רקע כללי תקופת החלמה ופרטים כללים נוספים )?
תודה רבה בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TPD
ד''ר יחזקאל טיטיון13/01/2008בת אל שלום.
להערכתי מע"כ אפוס לא צעזור לך בעניין זה.
הטיפול הניתוחי הוא שחזור הגיד הטיביאלי האחלורי עם גיד אחר (FDL), תיקון זוית העקב (אוסטאוטומיה מתקנת), ולעיתים גם שחזור ה-SPRING LIGAMENT.
בהצלחה.
אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הידדנה09/01/2008
מזה זמן רב, הנני סובלת מכאבים באצבעות יד ימין (יד דומיננטית) זה התחיל בכאבים קלים וקליקים של האצבעות ועכשיו זה כאבי תופת, עד כדי כך שיש לי קושי לחתוך סלט, לכתוב, לשדך מסמכים או לחורר אותם. מה עלי לעשות ? האם יתכן שיש לי דלקת, הכאבים רק הולכים ומחמירים מיום ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
ד''ר שמואל לובושיץ09/01/2008שלום דנה,
רק בגדר השערה, על פי מה שתיארת וללא שעומדים לפני ממצאי בדיקתך הקלינית, קרוב לוודאי, שמדובר בדלקת של הגידים המכופפים של אחת או יותר מאצבעות כף ידך. רצוי שיבדוק אותך מומחה בתחום וימליץ על טיפול הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגידיםמנחם דיאמנט09/01/2008
אבקש לדעת אם יש תרופה לדלקת גידים וכיצד לנהוג למניעת כאבים אני סובל דלקת גידים בין כף יד לזרוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט יותר ספציפי
ד''ר שמואל לובושיץ09/01/2008מנחם שלום
לצערי, לאור התיאור הכללי של הבעיה נבצר ממני לנסות לענות לשאלתך...מומלץ לפנות למומחה בתחום כדי שתקבל תשובה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שבר בקרסולמיכל08/01/2008
ד"ר שלום,
אבא שלי, בן 78, לפני כשנתיים שבר את הקרסול. הוא לא נותח בגלל מחלות אחרות שיש לו, אבל היה בגבס 3 חודשים ובשיקום ובסה"כ הרגל בסדר. הוא דורך עליה והולך לאט, מידי פעם היא קצת מתנפחת ואדומה אבל בסה"כ בסדר. בשבועיים האחרונים יש לו כאבים. הרגל דווקא לא אדומה ולא נפוחה, שאלתי אליך - האם זה יכול להיות משינויי מזג האויר, מהקור? האם אתה ממליץ על כדור מסויים נגד כאבים שיקל עליו? אולי אוטופן? אולי גרב אלסטית? אודה לך על עזרתך, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר שמואל לובושיץ08/01/2008שלום מיכל,קשה לענות על שאלתך ללא בדיקת הקרסול כולל צילום רנטגן ע"מ להעריך את מצבו של הקרסול היום. בעיקרון, כל תרופת שיכוך כאבים מתאימה כפיתרון זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות רבות בחיבורי השרירים והגידיםal08/01/2008
מה הטיפול לזה בדר"כ?
האם ע"י תרופות?
האם כירופרקטיקה תסדר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפסת מרובה לא תפסת
ד''ר שמואל לובושיץ08/01/2008שלום al,
השאלה כללית מידי ולצערי, אין לי יכולת לענות לך תשובה חכמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועהג08/01/2008
שלום רב,
יש לי שבר בקרסול שעוד לא התאחה בעקבות נפילה במדרגות שקרתה לפני 4 חודשים הפנו אותי לעשות אולטרסאונד לרצועות מפני שיש חשד לקרע ברצועה ואלו התוצאות :
גיד טיביאלי אחורי - הדגמה תקינה. בקצה הדיסטלי של הגיד באיזור המאחז הודגם נוזל במעטפת.
גידים פרוניאלים- הדגמה תקינה. בגיד פירוניאלי לונגוס: דיסטלית לפטישון הודגם תהליך נוזלי באורך 0.5 ס"מ במעטפת. רצועה ATFL הודגמה תפיחות ריקמה רכה ושינויים במבנה הגרמי.
הייתי מעונינת לדעת מה תוצאות הבדיקה
בתודה מראש,
וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינים
ד''ר שמואל לובושיץ08/01/2008שלום לך
אם לאחר ארבעה חודשים השבר בקרסול עדיין לא נרפא רצוי שתפני לטיפול ע"י אורתופד.
הבדיקה העל-קולית של הקרסול לא הדגימה (עפ"י מה שציינת) כל ממצא חריג יוצא דופן הדורש התייחסות כל שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפלפלסינדרוםדודי07/01/2008
בס"ד
שלום אני גבר בן 30 עם בעיה מולדת שנקראת קליפלפלסינדרום בעיה זו מתחלקת ל 2 חלקים האחד הגב והשני הוא הצוואר, הצוואר מבחינה חולייתית תקין אך רצועות ( שירירי הצוואר ) קצרים כלומר גדלו במקצת וחדלו כתוצאה מכך ישנו צוואר נמוך מגדר הנורמאלי, שאלתי היא האם קיימת כיום ברפואה המודרנית והמיכשורית איזשהו יכולת למתוח את שרירי הצוואר בצורה לא פולשנית או לחילופין מה האופציות הקיימות כיום בשוק לטיפול ומתיחת שירירים
לתשובתכם אודה
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008שלום רב
לצערי לא ידועה לי כל שיטה רפואית בדוקה להאריך את השרירים בגילך ובמצבך. ידועה התופעה בתאילנד בכפרים על גבול בורמה - הנשים "ארוכות הצוואר" - אשר מגיל צעיר ביותר מלפפים טבעות ברונזה כבדות סביב הצואר ועם השנים מוסיפים טבעות כך שהכתפיים נשמטות למטה השרירים מתארכים ומתקבל הרושם של צוואר ארוך מן הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)