מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הירדמות ירךגלית03/02/2008
אני בחורה בת 39 . בריאה .
הבוקר קמתי וחלק מירך ישמאל פשוט רדום ! כשאני נוגעת יש לי תחושה שחלק מהירך רדומה .
מעבר לזה לא כואב לי כלום .
אודה על תושבתכם הדחופה מה זה יכול להיות ואם אני צריכה לפנות לרופא אז לאיזה ?
תודה ,
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירך ישנה
ד''ר שמואל לובושיץ10/02/2008ראשית חכמה היא להיבדק ע"י מומחה בתחום האורתופדיה...קרוב לוודאי שמדובר בגירוי או לחץ על סעיף עצבי תחושתי המעביר את התחושה מעור הירך למוח...התופעה נקראת Meralgia paraesthetica ואינה דורשת כל טיפול ובד"כ חולפת מעצמה לאחר תקופת זמן...לעתים אינה חולפת. כל זאת אינו שולל את הצורך להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTTD החמרהבת אל03/02/2008
ד"ר שלום ושבוע טוב!
אובחן באופן חד משמעי PTTD (למרות חוסר ההטעמה מבחינת הגיל ) בדרגה של 2-3
לאחר 4שנים של דלקת בגיד TP .
בשבוע הקרוב אקבל מדרסים ואתחיל פיזיוטרפיה .
הבעייה כרגע היא שבשלושה ימים האחרונים ישנה החמרה בכאבים עד רמה של חוסר יכולת לדרוך על כל כף הרגל אלה רק על החלק החיצוני (ההחמרה בכאבים למרות שימוש באביטרן 100 מ"ג ולאחר מכן מעבר לסלקוקס 200 מ"ג).
הועלתה האפשרות לניתוח השאלה שלי היא מהי הנקודה שבה רצוי להחליט על פתרון ניתוחי ? (פתרון שבימים אלה נראה מצד אחד בלתי נמנע ומצד שני מאיים מאוד למרות שאני סומכת כמעט בעיניים עצומות על האורטופדים שמטפלים בי).
אשמח לדעתך
בת-אל.
אני יודעת שיעוץ באינטרנט אינו תחליף לבדיקה על ידי רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTTD
ד''ר יחזקאל טיטיון03/02/2008בת אל היקרה.
כששום טיפול שמרני כולל מדרסים, התאמת נעליים, תומכי קרסול, פיזיוטרפיה, הזרקה מקומית וקיבוע בגבס וכ"ו, לא עוזרים, אזי אין מנוס מטיפול ניתוחי.
בהצלחה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס+הליכהורה02/02/2008
שלום!
בניי בן 8.5 שנים ואובחן שיש לו פלטפוס ב-2 הרגליים בבדיקת אורטופד, אשר טען כי אין צורך לרכוש מדרסים אלה רק נעליים שיש להן בליטהפנימי המותאמת למקום הפלטפוס? מה דעתך? בנוסף בני הולך כששתי כפות רגליו פונות פנימה ולא מקבילות אחת לשנייה מה עצתך בנדון? והאם יש קשר לכאבי גב?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס+הליכה
ד''ר יחזקאל טיטיון03/02/2008ורה שלום.
אין טעם להציק לילד עם מדרסים או נעליים מיוחדות. בד"כ אלו מצבים המסתדרים בעצמם. בעתיד אם כשיגדל יהיה משהו שיפריע לו אז יהיה מקום לשקול טיפול.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בברך ימיןתמרית02/02/2008
ד"ר שלום רב,
אני סובלת מזה כ- 4 חודשים מכאבים חזקים בברך ימין ( קידמיים ואחוריים)שמופיעים בעיקר לאחר ישיבה ממושכת ובימים מסויימים אי יכולת דריכה על הרגל.
בבדיקת מיפוי ספקט הועלו המימצאים: קליטה מודגשת אזור פורמאלי מדיאלי אחורי בברך ימין. יכול להתאים לתהליך דלקתי או טראומה.אין לשלול פגיעה חלקית באזור אחורי של המיניסקוס המידיאלי מימין.אין לראות ממצאים נוספים.
שעה לפני המיפוי ביצעתי אולטרסאונד ששלל לחלוטין קיומה של דלקת.
יש לציין שבמהלך כ- שלושה חודשים אחרונים נטלתי כדורים לדלקת ,מרחתי משחות ,קיבלתי פעם אחת זריקת קורטיזון שהועילה בקושי ליומיים בלבד וכן ביצעתי מעט פיזיוטרפייה שהגבירה את הכאבים. כיום אני כחודש עם כאבים בברך שמאל שהחלו בדיוק כפי שהחלו הכאבים בברך ימין.
מה המשמעות ? האם יש צורך בהתערבות כירוגית, ניתוח? האם יש מקום לדרוש mri ע"מ למקד את הבעייה?
אודה על תשובתך המהירה .
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך ימין
ד''ר שמואל לובושיץ10/02/2008ע"מ להגיע לאבחנה מדויקת יותר יש מקום לדעתי להיבדק פעם נוספת ע"י מומחה בתחום האורתופדיה אשר קרוב לוודאי ימליץ גם על ביצוע סריקת הברך בעזרת תהודה מגנטית - MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץא02/02/2008
שלום..
עשיתי מיפוי עצמות שבו התגלה כי יש לי קליטה בטיביה האמצעית מימין וב talus ימין בדרגה מתקדמת סימן שאלה.. כך זה נכתב... אני כולה בת 19
ושאלתי היא מה זה אומר האם יש סיכוי שזה יעבור ואם כן אז איך וכמה זמן?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון03/02/2008א. שלום.
השאלה היא למה זה נגרם. האם התאמת בצורה מוגזמת וללא סרגל מאמצים מושכל?
כמו כן יש צורך בבדיקה מסודרת לגיע לאבחנה אבל אם אכן זה שברי מאמץ אז עלייך להמנע ממאמצים לפחות חודש וחצי ואח"כ לחזור באופן מאוד מדורג ומושכל למאמצים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ
א03/02/2008ד"ר טיטיון תודה על תשובתך..
השברי מאמץ נגרמו לי במהלך הטירונות..אני לוחמת.
לפני שבועיים קיבלתי 30 גימלים ובאמת אני די נחה חוץ מזה שאמא שלי עשתה אותי א. נקיונות של הבית. כתבת שהפתרון הוא במנוחה של חודש וחצי ואח"כ לחזור לאט לאט לתפקוד היומי... והוא עמוס ואין דרך לטפל בה כי הרופאים היום מתייחסים אלינו החיילים כאילו אנחנו משקרים עליהם וזורקים אותנו לכל הרוחות...וזו די בעיה.
האורטופד שנתן לי את הגימלים ביקש ממני לעשות מיפוי חוזר בעוד חודשיים מאותו היום ומשם נראה לאן זה מתקדם.
איך אני יכולה למנוע התדרדרות במצב ? ואם בכלל יש דבר כזה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס כואבטליה02/02/2008
שלום
אמא שלי שברה את הפטלה בברך לפני כמעט חודש, היא עברה ניתוח ושמו לה גבס צינור לאורך כך הרגל, לאחר שבועיים חזרנו לבי"ח לביקורת הורידו לה את הסיכות והחליפו לה גבס, הגבס החדש מאוד כאב ולחץ באזור הקרסול, לאחר שבוע אמא שלי החליטה על דעת עצמה לחזור לבית החולים כי מאוד כאב לה וכי היא הרגישה שהגבס זז. ביום שלישי האחרון היא היתה בבי"ח ושמו לה גבס חדש, לאחר יום שוב התחיל לכאוב לה, היום היא מרגישה שהגבס החליק למטה והוא לוחץ מאוד על הקרסול וכף הרגל ומקשה עליה ללכת
מה לעשות?
האם לגשת שוב לבי"ח או ללכת לאורטופד בקופ"ח?
יש לה עוד שבועיים וחצי להיות עם הגבס והכאבים בלתי נסבלים.
תודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס מכאיב
ד''ר שמואל לובושיץ10/02/2008קצת באיחור...
לעתים כשהיקף הירך גדול (ירך מרופדת ברקמה שומנית עבה) יש קושי להתקין "צינור" גבס שלא יחליק. ניתן לקצר את הגבס בחלקו התחתון כדי שלא ילחץ כל עצמות הקרסול או להתקין מחדש בצורה נכונה כדי שלא יחליק או לרכוש סד המונע את כיפוף הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלוקציה בכתף שמאלמילי31/01/2008
אני בת 45 וסובלת מכאבים חזקים בכתף צד שמאל בצילום רנטגן ראו סובלוקציה בכתף שמאל
שאיני יודעת מה הכוונה הודה לך באים תוכל להסביר לי ואים יש טיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה לא ברורה
ד''ר שמואל לובושיץ31/01/2008שלום לך
לא ברור כלל מהתיאור שנתת מה בעצם רואים בצילום...ממליץ בחום לפנות למומחה בתחום עם צילומי הרנטגן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים קעורותמיטל30/01/2008
שלום
שמי טלי ,יש לי תינוקת בת 4 חודשים, לדעתי רגליה בצורת קשת יותר מן הרגיל שכן גם לבעלי יש צורת רגליים זו, עשינו בדיקות שגרתיות אצל רופא פעמיים ונקבע שהכל תקין בבדיקות השגרתיות ובעניין זה לא כל כך התייחסו לבקשתנו,,לפי נסיונה הדל של האחות בטיפת חלב גם בעיניה הרגליים בצורת קשת יותר מן הרגיל.
מבקשת ייעוץ האם ניתן לטיפול, היכן ובאיזה אופן נעשה הטיפול?
בברכה ותודה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים קעורות
ד''ר שמואל לובושיץ30/01/2008משאלתך לא ברור האם מדובר בכפות הרגליים או בשוקיים או בירכיים....בכל מקרה בגיל זה עדיין מוקדם לקבוע מסמרות...מחליץ להיות במעקב ע"י אורתופד שעיקר עיסוקו - ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת TOSדן29/01/2008
שלום רב,
אובחנתי כסובל מתופעת TOS בכתף ויד שמאל. מעבר לטיפול פיזיוטרפי האם יש צורך להתערבות כרורגית??? האם מדובר בתופעה חולפת או כזו שאני עשוי להמשיך ךסבול ממנה לאורך זמן כי אני סובל כבר למעלה מחודש?? האם מדובר בתופעה שמוכרת ע"י הצבא כי אני משרת במילואים ביחידה קרבית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מוצא החזה
ד''ר שמואל לובושיץ30/01/2008שלום לך,
ניתוח נמצא ברשימת הפתרונות לבעייתך. על מנת להחליט על ניתוח עליך להיוועץ עם מומחה בתחום ולוודא מה הגורם לתסמונת אצלך. לגבי צה"ל- עליך לפנות לקצין הקישור של היחידה ולבקש בדיקתה של וועדה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה קרוויןעמית28/01/2008
שלום
שמי עמית ואני סובל כבר 4 שנים מכאבים באגודל ובשורש כף היד עברתי 3 פעמים פיזותרפיה והיא עזרה לי לחודש ואחר כך הכאבים חזרו ואף התחילו לי כאבים מהמרפק לכיוון היד.
האורטופד שלי איבחן שיש לי דה קרווין ונתן לי פיזותרפיה פעם נוספת ולרכוש מייצב אגודל rhizolock מה אני יכול לעשות שכאבים אלו לא יחזרו שוב אחרי הפיזותרפיה והאם הכאבים מהמרפק לכיוון היד קשורים למחלה זו
תודה מראש
עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 4 שנים...
ד''ר שמואל לובושיץ29/01/2008שלום לך,
בפרוצדורה ניתוחית אמבולטורית קצרה (קצרה מטיפול שורש בשן) ובהרדמה מקומית ניתן בד"כ לפתור את בעייתך הנ"ל לנצח ובסכויי הצלחה העולים על 90%....עליך רק להחליט ולפנות למומחה בתחום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקוסמירב28/01/2008
בסיטי שעשיתי ראו בקע דיסקוס L4-L5 אחורי שמאל גדול עם לחץ על שק הדורלי ושורש עצב L4 שמאלי.
בקע דיסקוס L5-S1 אחורי מרכזי עם לחץ קל על שק הדורלי.
שינויים דגנרטיביים במפרקים סקרו- אלאקליים
זה אומר שיש לי פריצת דיסק? אם לא מה הפירוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שרואים מפה לא רואים משם
ד''ר שמואל לובושיץ29/01/2008שלום,
לא כל מה שנוצץ זהב ולא כל זהב נוצץ...לעתים קרובות נתקלים בסריקה טומוגרפית מחשבית בממצאים שעל פניהם נראים כפתולוגיים...לכן, על מנת להכריע אם לממצאים אלה חשיבות קלינית כל שהיא יש צורך גם בבדיקה גופנית...המסקנה היא שעליך להיבדק ע"י מומחה בתחום...כהערת אגב, דיסק הבולט לתעלה השדרית במרווח הבין חולייתי L4-5 אם הוא גורם גם ללחץ על שורש הרי שבד"כ הלחץ הוא על שורש L5 ולא על L4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת מיפוי עצםצביה28/01/2008
שלום
אני בת 50. בעקבות כאבים ממושכים בקרסוליים בזמן הליכה ולאחר שלא נמא כל דבר בצילומי רנטגן ובבדיקות דם לאיתור בעיה ראומטית הופנתי למיפוי עצם.
בבדיקה נמצא:
קיימת קליטה מוגברת ב- cmcj ראשון בשתי כפות ידיים, באספקט האולנרי של שורש כף יד ימין, בשורה הפרוקסימלית של עצמות הטרסוס משני הצדדים, ב- metatarsophalangeal joint ראשון משמאל, בקרסוליים, בברכיים ובכתפיים.
קיימת קליטה מעט מוגברת ב- sacroiliac joints בחוליות s1-l5-l2-l1-t7-t6-t5 ואי סדירות קלה בקליטה לאורך ע"ש כולו.
מה משמעות התוצאה?
לאיזה רופא עלי לפנות?
האם זה מסביר את הכאבים?
מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות בדיקת מיפוי שלד
ד''ר שמואל לובושיץ28/01/2008שלום רב,
לעתים קרובות הבדיקה הנ"ל מדגימה ממצאים שאין להם רלוונטיות קלינית מהיותה בדיקה בעלת רגישות גבוהה מאד ולעומת זאת ספציפיות נמוכה. לכן, אין כל כך להתייחס לממצאים שהזכרת בהעדר תסמינים הולמים....על פי תיאור הממצאים על ידך עולה כי מדובר בשינויים ניווניים קלים במפרקים שבהם נצפתה קליטה מוגברת של החומר הרדיואקטיבי..במידה ואין לך כל כאב או מגבלה בתפקוד אותם מפרקים הייתי ממליץ לעקוב ולהיבדק ע"י מומחה בתחום מפעם לפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
צביה28/01/2008תודה על תשובתך, הבעיה היא שאני סובלת מכאבים חזקים בקרסוליים בזמן הליכה.
האם לפנות לייעוץ לאורטופד, אם כן, האם חשוב סוג ההתמחות שלו או לאורטופד כללי ? או לראומטולוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקי עצמות שגדליםיעל28/01/2008
שלום
אני מוטרדת מזה זמן לגבי כך שהעצמות של מרפקי הידיים ועצמות הברכיים שלי גדלים בצורה מוזרה
ויוצרים מעין שפיצים שלא זכור לי שכך היה המבנה שלהם קודם.
אני בת 45
ומודאגת
האם יש תופעה - מה זה אומר?
ולמי לפנות
אגב הופנתי לכאן מהפורום בנושא "סרטן"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרקים גדלים
ד''ר שמואל לובושיץ28/01/2008על פי תיאורך חל איזה שהוא שינוי במבנה העצמות לך...רצוי שמומחה יראה זאת במו עיניו...כמו גם צילומי רנטגן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעותחיה28/01/2008
מזה מספר ימים אני סובלת מכאבים באזור הצלעות בצד שמאל בזמן שיעול או נשימה עמוקה.
הכאב הוא חד במיוחד בזמן שיעול.
ממה יכול לנבוע כאב כזה ? איך אפשר לאבחן את סיבתו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלעות כואבות
ד''ר שמואל לובושיץ28/01/2008רצוי להיבדק ע"י כירורג חזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה של בני הקטןאורית28/01/2008
שלום וברכה,
בני בן השנה וחצי נוהג לשבת ישיבה לא שגרתית ברצפה כמה שעות ביום.
יש בי דאגה (וגם אמרו לי) שאולי ישיבה זו מזיקה לגופו או שתזיק בעתיד (חו"ח).
אנסה לתאר את הישיבה: הוא כאילו יושב על הברכיים אך שולח את קרסוליו לצדדים. כך שבעצם ישיבתו נתמכת בירכיו הקטנות והמתוקות, כאילו שהוא יוצר בישיבתו את האות M. סליחה על התיאור המצחיק אך אין לי דרך אחרת.
האם ישיבה זו מזיקה או תזיק בעתיד? ואם יש צורך ללמדו לשבת ישיבה אחרת, איזו מומלצת?
מודה לכם מאוד על תשובתכם. תבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבת M
ד''ר שמואל לובושיץ28/01/2008המלצתי היא להימנע מישיבה בסגנון זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישיבת M
אורית31/01/2008תודה על ההמלצה, אפשר לקבל הסבר מדוע לא מומלץ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין ממתינה לתשובה . תודה
אורית09/02/2008מדוע לא מומלצת ישיבת M? מכיון שאינני מצליחה להרגילו לשבת בצורה אחרת אני חרדה לנזק בגופו. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ד''ר שמואל לובושיץ10/02/2008בד"כ אצל תינוקות קיים "פיתול" פנימי של עצמות הירך. פיתול זה מתיישר עם הגדילה. ישיבה בסגנון שתיארת עלולה לעכב או למנוע יישור זה של הפיתול ואז כפות הרגליים מופנות כלפי פנים בעת עמידה או הליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)