מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכייםדיאנה12/03/2008
לפני כחודש התעמלתי בפילאטיס - ומיד הרגשתי כאב קל בברך השמאלית.
הכאב התגבר והתקשתי לקפל את הברך, וגם נשמעו "קנקים"
הכנסתי את עצמי "למנוחה" והכאב נרגע.
שאלתי היא - האם כדאי לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה, כולל הפעלת הברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד''ר שמואל לובושיץ12/03/2008שלום לך
ייתכן וזה היה אירוע חד פעמי...תנסי לשוב לפעילות ובמידה והתופעה תישנה כדאי להיבדק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גב- בלטי דיסקטל11/03/2008
הנה הסיפור שלי בהכי בקצרה שאני יכול. אני חייל אוטוטו בן 21..
מאז שאני קטן אני זוכר את עצמי סובל מכאבי גב תחתון- קרי גיל 13 לערך.
הלכתי לאורטופד עוד בילדותי שלחו אותי לצילומים יצאו תקינים- נעשו מדרסים לא עזרו. העניין הוא שבזמן שהייתי ילד הכאב לא היה חד מספיק ולכן התעלמתי. כשהתגייסתי עקב המסעות וכו' הכאב נהיה חזק יותר. עשיתי עוד ועוד מדרסים בהמון כסף שלא עזרו.
הכאב הוא כאב גב תחתון שמקרין לרגליים ומקים אותי משינה בבוקר וכואב כל הזמן במהלך כל היום. כידוע רופאי הצבא אינם מקשיבים יותר מדיי.
שלחו אותי למיפוי עצמות spect שם הממצא אמר ש: עקמת קלה קמורה שמאלה. ריכוזים מוגברים במקצת בחוליות D12 L1-2 .הממצאים מודגמים היטב במיפוי הפלנארי. לפי מיפוי ספקט ניתן למקם את הממצא לזיזים הלטרליים והאחוריים של גופי החוליות. יכול להתאים לספונדילוזיס. לסיכום: חשד לספונדילוזיס בחוליה הגבית האחרונה D12 וחוליות L1-2.
זה מה שהיה רשום. אמש חשתי כאבים בהליכה וניגשתי למיון. שם נאמר לי שעליי לעשות CT עמ"ש.הרופא במיון כתב כך:
בלט דיסק קל L3-4 L4-5 ללא סימני ליזיס או ליסטזיס.
השאלה שלי היא מה עושים כרגע? מה אומר המצב שלי כרגע? הוא לא כזה פירש לי בדיוק ממה נוב הכאב החד הזה. זה פשוט סיוט שאין כמוהו. לא לישון בלילות זה בעיה. האם צריך עוד בדיקות?
מצטער על הסיפור הארוך אך אני אובד עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גב
ד''ר שמואל לובושיץ12/03/2008מומלץ להיבדק ע"י מומחה בתחום האורתופדיה העוסק בעיקר בתחום מחלות עמוד השדרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםאמיר10/03/2008
שלום רב,
בחצי שנה האחרונה אני סובל מכאבי רגליים (מהברכיים ומטה ובמיוחד בקרסוליים) בשני הרגליים. כאבים אלו התגברו לאחרונה באופן משמעותי וממש משפיעים על איכות חיי.
האם הדבר יכול להיגרם מנעליים לא מתאימות? האם יתכן ויש קשר לכלי דם בעיתיים?
אני בן 30, בריא ועוסק בפעילות גופנית באופן קבוע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר יחזקאל טיטיון10/03/2008אמיר שלום.
האם הדבר יכול להיגרם מנעליים לא מתאימות? - כן.
האם יתכן ויש קשר לכלי דם בעיתיים? - כן.
אין ברירה. צריך להבדק בצורה מסודרת ולבצע בדיקות הדמיה לפי הצורך. גש לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףיעל09/03/2008
שלום,
פרקתי את כתף ימין במסגרת השרות הצבאי. כרגע לאחר השירות.
בצעתי בדיקת m.r.i ולהלן המימצאים כלשונם:
יש דפקט גרמי ע"ש היל זקס באספקט האחורי לטרלי עליון של ראש ההומירוס.
יש חשד לבנקרט גרמי בגודל של כ5.7 ממ על 4ממ.
אומנם בדיקה זו אינה ארטוגרפית אך יש חשד גבוה לקרע בלברום הקדמי תחתון עם תלישה של
הליגמנט הגלנו הומרלי התחתון (סיביים קדמיים) ותלישה של הפריאוסט.
יש חשד לפגמים סחוסיים מרובים בגלנואיד התחתון, חלקם בעובי מלא וחלקם בעובי חלקי.
קשה לדון בפרטים קטנים יותר מאחר ובדיקה זו אינה ארטרוגרפית.
יש סובלוקציה של גיד הביצפס התוך מפרקי.
יש עיבוי ואות גבוה של גיד האינפרה ספינטוס -טנדנוזיס. יש קרע בורסלי בעובי חלקי בגודל של
כ6 ממ.
יש זיז סובאקרומיאלי קטן.
המפרק האקרומיו קלביקולרי בגדר הנורמה.
האקרומיון קעור - סוג 2.
מסת השרירים והאות שלהם רגילים.
עד כאן לשון תוצאות הבדיקה.
אשמח להתיחסותך ב3 נושאים :
1. מה זה אומר ?
2. המלצותיך לטיפול.
3.האם ניתן לשייך ל42(1)ד3 ו/או אחר בתקנות משרד הביטחון.
תודה.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף פרוקה
ד''ר שמואל לובושיץ09/03/2008שלום לך
על פי תיאור הממצאים אין פליאה שהמפרק אינו יציב. במידה ומתרחשות פריקות חוזרות לעתים תכופות יש בהחלט מקום לבצע פעולה ניתוחית ע"מ לשחזר את יציבות המפרק. לצערי, קביעת נכות אינה ביכולתו של פורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בפרקי האצבעותרותי הארונסון08/03/2008
שלום
אני בת 29 ללא ילדים במיקצועי אני מבלה מספר שעות כל יום בהקלדה.
לאחר שבוע של כאבים קלים בשתי כפות הידיים בעיקר באצבעות החלו כאבים חזקים בשתי היידים תוך מיקוד במפרקי האצבעות.
הכאבים רצפים גם בלילה (במנוחה)ולמרות שאני נתתי לידיים לנוח שלושה ימים עדיין יש כאבים קשים, וכן נפיחות קלה.
האם מדובר בדלקת בגידים ?
מה זמן המנוחה המומלץ ?
מה הטיפול המיידי שאתה מציע לעשות ?
ניקבע לי טור אצל מומחה כף יד לעוד שבועיים , מה לעשות עד אז
תודה רבה.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות כואבות
ד''ר שמואל לובושיץ08/03/2008קרוב לוודאי שאכן מדובר בתהליך דלקתי של הגידים המכופפים של אצבע אחת או יותר...אם אכן זאת האבחנה (יש צורך לבדוק את כפות הידיים ע"מ לאמת את החשד הנ"ל) עומדות בפניך שלוש אפשרויות: 1. להמתין ייתכן והבעיה תחלוף מאליה.2. להזריק קורטיזון למעטפת הגיד עם סיכוי של 60%-70% החלמה 3. ניתוח קל בהרדמה מקומית שפותר את הבעיה בסבירות של 99%.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בכתף לאחר MRI ארטרואורן08/03/2008
שלום רב ד"ר ותודה מראש על הזמן שלך.
אני בחור בן 26 שעבר לפני 10 ימים M.R.I ארטרו לכתף ימים בגלל כאבים שאני סובל מהם הרבה זמן ב MRI יצא שאני סובל מ SLAP LESION דרגה 2.
האמת שאני לא ממש מופתע מהממצאים של הבדיקה כי הרופא אמר לי גם שסביר להניח שזה משיצא,אני עושה פיזיוטרפיה באופן קבוע לחיזוק הכתף והיא מאוד עוזרת לי לכאבים.
אחרי כמה שעות שקבלתי את הזריקה לMRI הכתף החלה נורא לכאוב לי,נחתי 48 שעות כמו שמומלץ לעשות לאחר הזריקה ולמרת שהכאב לא עבר ניסיתי לחזור לעשות פיזיוטרפיה בעזרת רצועת גומי ועשיתי לא מעט תרגילים כמו שאני עושה תמיד,מאז הכאבים נהיו חזקים יותר,אני כבר נח שבוע שלם מאז פעם אחרונה שעשיתי פיזיוטרפיה ואני לא מרגיש שיפור מבחינת הכאב,שתיתי טרמדקס במינון גבוהה איזה יומיים אבל זה לא הזיז לי אפילו ועכשיו רופא המשפחה רשם לי וולטרן בכדורים 100מ"ג,אני שותה כבר 3 ימים וולטרן ולא מרגיש שיפור.
אני מודאג,האם יכול להיות שנוצרה לי דלקת חמורה באזור?
אולי אני צריך לחזור לעשות פיזיוטרפיה למרות הכאבים וזה יעבור לבד או שזה יכול להחמיר את המצב?אם הכאב לא יעבור לאחר שאני שותה וולטרן ונח במשך שבועיים מה לעשות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים
ד''ר שמואל לובושיץ08/03/2008רצוי ליצור קשר עם הרופא שבצע את הבדיקה ולדווח לו על מצבך...רצויה בדיקתו כדי לשלול סיבוך אפשרי כמו זיהום במפרק ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםמזל07/03/2008
שלשום הרגשתי כאבים בברך שמאל שהלכו והחריפו עד כדי שלא יכולתי לקום מישיבה או לעלות מדרגות הייתי אצל אורטופד שראה שהברך נפוחה וחמה ואמר שיש דלקת נתן לי כדורים ואמר לי לנוח לא הספקתי לקחת את הכדורים ומה שמוזר שהכאב נחלש משמעותית ללא טיפול האם זה עבר כל כך מהר או שזה עוד יחזור? רציתי לציין שיש לי דלקות שונות בגוף שנתגלו במיפוי עצמות שעשיתי בכתף, בברך ימין ובגב תחתון מותני בשני הצדדים, האם הדלקת מסתובבת אצלי בגוף ועוברת כל פעם למקום אחר . האם יש מקום לדאגה? אני בת 35 תודה על ההתייחסות מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר שמואל לובושיץ07/03/2008שלום רב,
אם הכאבים, הנפיחות והחום המקומי חלפו הרי שאין בעצם סיבה ליטול תרופות...אבל...אני ממליץ להיבדק בכל מקרה ע"י ריאומטולוג ע"מ לשלול מחלת מפרקים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' על התשובה המהירה שבת שלום
מזל07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בגבנדב05/03/2008
מיזה כבר כמה חודשיםם אני סובל מכאבים בגב,ביצעתי מיופי ולאחר מכן CT עמ"ש מותני,בתוצאות של הסי טי רשום שיש לי בלט דיסק בגובה L1-2,L3-4 עם לחץ קל על השק.
ובצילום האגן רשום שיש עדות לסרקואליטיס.
לאחר שבוע חזרתי לאורטופד עמ"ש הוא ראה את תוצאות הבדיקה על גבי הדיסק ואמר שבכלל מדובר בבקע גדול מאוד בצד שמאל,הוא המליץ mri ולשקול ניתוח,בעוד שרופא מומחה אחר אמר שאין מדובר בבקע אלה רק בבלט קל.
מה אני אמור לעשות במצב זה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טובים השלושה מהשניים
ד''ר שמואל לובושיץ05/03/2008פנייה למומחה שלישי (אורתופד המתעסק בעיקר בתחום עה"ש) יפתור את הדילמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלים הפונות פנימהחוגיס04/03/2008
שלום וברכה!
יש לי ילדה בת 10. בזמן ההליכה כפות הרגליים שלה פונות פנימה.יוצרות מעין וי הפוך
היינו אצל אורטופד, שאמר שאין מה לעשות, ובגיל 16 זה יעבור לבד.
האומנם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות פונות.
ד''ר יחזקאל טיטיון05/03/2008חוגיס שלום.
אכן נכון.
בד"כ עובר לבד.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בקרסולדונה04/03/2008
יש לי, מה שנרקא בשפת העם "עצם בולטת", אני לא יודעת את ההגדרה הרפואית, אבל זאת עצם לייד עצם הקרסול שפרצה החוצה בשני הרגליים.
גילו את העניין לפני כ6 שנים, הייתי עם מדרסים תקופה, ומאז זה לא הפריע לי יותר מידיי.
לפני כחודש, עיקמתי את הקרסול, ואותה "עצם בולטת", חטפה מכה.
היא יצאה החוצה יותר, כואב לי ללכת הרבה לרוץ ולקפוץ.
הייתי אצל הרופא, והוא אומר שאין מה לעשות בעניין, חוץ מניתוח להוצאת העצם.
רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות עוד משהו כדי לשפר את הרגשתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם בולטת.
ד''ר יחזקאל טיטיון05/03/2008דונה שלום.
אין ברירה, צריך לפנות לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל ולקבל טיפול. אין לי עצה לתת לך דרך הפורום ללא בדיקה מסודרת ובדיקות הדמיה לפי ההצורך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI אשמח לקבל עזרהרינת03/03/2008
קיבלתי תוצאות mri אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה כתוב...
המיניסקוס המדיאלי והצדדי תקינים בצורתם ונראים בהם אותות תקינים ואחידים.
קרע מלא של הרצועה הצולבת הקידמית ומסה הטרוגנית בפוסה אינטרקונדילרית עם שבר דחיסה של האפיפיזים של הקונדיל הצדדית ושל האספקט האחורי של הפלטו-טיביאלי אחורית וקו שבר תת כונדרלי של הפיבולה (יתכן SEGOND).
מנגנון ה-ACL קרוע.
הPCL נראה תקין והמשכי.
הרצועות הצדדיות תקינות.
מנגנון היישור תקין.
אין עדות לשחיקת סחוס (בפיקה או במפרק הפמורו-טיביאלי).
נוזל מוגבר תוך מפרקי עם פס נוזל-דמם המתאים ל-HEMARTHROSIS.
לסיכום: קרע מלא של הACL וקונטוזיה בצקתית של הקונדיל הצדדי של הפלטו-טיביאלי ומרכיב של שבר דחיסה כמתואר- המרטרוזיס.
בבקשה..מישהו יכול להגיד לי מה כתוב בעברית...?:)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד''ר שמואל לובושיץ03/03/2008שלום לך
בדיקת התהודה המגנטית של הברך הדגימה קרע של הרצועה הצולבת הקדמית (לברך 4 רצועות: קדמית,אחורית ושתי צידיות). קרע זה גורם לאי יציבות של מפרק הברך תחת עומסים. כ"כ הבדיקה הדגימה קרוב לוודאי שבר דחיסה של המשטח המפרקי הצידי (לטרלי) של עצם השוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית מוגבלות בתנועת הכתףאריאל03/03/2008
שלום ד"ר,
אני בן 54, בעל מראה צעיר, בריא בדרך כלל מלבד כולסטרול גבוה המטופל כעת.
לפני כחצי שנה החלו כאבים בכתף שמאל, המלווים בהגבלת תנועה אשר החריפה לאחר מכן.
ערכתי בדיקות שונות:
צילום רנטגן- תקין.
EMG - תקין.
אולטרא סאונד - תקין.
סי טי. - תקין.
טופלתי בתחילה בכדורי Arcoxia , שני טיפולים בני 10 כדורים כל אחד בעת הכאב ההתחלתי - ללא הועיל.
מטופל בפיזיוטראפיה, עד עתה ללא שיפור בהגבלת התנועות ביד שמאל.
הכאב פחת והלך, וכעת מפריעה בעיקר ההגבלה המוחשית בתנועות, והכאב המתלווה לתנועות מסויימות ביד.
רופא אורטופד כתף המליץ על ביצוע Distension Hydroplasty בהזרקה.
האם הטיפול יעיל לבעיית ההגבלה בתנועה וחיסול הבעייה?
תוך כמה זמן ניכר שיפור ?
מהן תופעות הלוואי בטיפול?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר נכבד, אודה על תשובתך
אריאל05/03/2008אנא התייחסותך בהקדם לטיפול שהומלץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתך בהקדם, תודה.
אריאל09/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות בבירכייםגבי02/03/2008
שלום רב!
מזה כמה זמן,כשאני מזיז את הברך אני מרגיש מין חריקות של הברך בעיקר כאשר אני מכופף ופושט את הברך,כמו כן,אני רוצה לציין שזה לא חריקות נורמליות כמו לכולם ושאכן זה די מלחיץ,זה לא קרה לי מעולם.
חבר אמר לי שזה לא אמור להוות בעיה זה פשוט המבנה של הברך שלי,אני לא חושב ככה,זה באמת חריג...
כמו כן עלי לציין שאני כנראה סובל מ"ברך קופצים"...
אבל עליי לציין שהחריקות מציקות לי עוד לפני שסבלתי מ"ברך קופצים".
שאלתי היא,האם זהו אחד התסמינים של "ברך קופצים"? או שמא זו בעיה בפני עצמה? אשמח אם תוכלו לומר לי מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקות
ד''ר שמואל לובושיץ02/03/2008המלצתי היא ללכת להיבדק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסולגלית02/03/2008
לפני כשבועיים וחצי מעדתי ושברתי את קרסול ימין , לאחר צילום התברר כי לא אצטרך ניתוח אלא גבס .
אני אמורה להיות עם הגבס 5 שבועות עד להורדתו, השאלה שלי היא כמה זמן לאחר הורדת הגבס אוכל לחזור לעבודתי? ומהו זמן ההחלמה? האם ישנה בעיה עם נהיגה לאחר הורדת הגבס?
אשמח לתגובה אציין גם שאני בהריון בחודש שמיני האם זה יקשה באופן כול שהוא על ההחלמה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קרסול
ד''ר יחזקאל טיטיון02/03/2008גלית שלום.
כמה זמן לאחר הורדת הגבס אוכל לחזור לעבודתי? - תלוי מה העבודה. לעבודה בישיבה תוך שבועיים +/. לעבודה בעמידה והליכה בטח יקח יותר זמן.
ומהו זמן ההחלמה? - תלוי בסוג השבר ובטיפול. בד"כ בין שלושה חודשים לחצי שנה.
האם ישנה בעיה עם נהיגה לאחר הורדת הגבס? - שוב, תלוי בשבר וכ"ו. לוקח זמן. כן.
אשמח לתגובה אציין גם שאני בהריון בחודש שמיני האם זה יקשה באופן כול שהוא על ההחלמה???? - תוספת העומס והמשקל בטח לא מקלה...
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.מ.גאתי01/03/2008
בעלי הופנה ע"י אורטופד לביצוע הבדיקה בגלל הירדמות בידיים והאורטופד רשם שיש לחץ על העצב בתעלה והפנה אותו לנאורולוג אני מאד חוששת כי לא מבינה מדוע לנאורולוג יכול להיות שיש גידול בראש שלוחץ על העצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג
ד''ר שמואל לובושיץ02/03/2008שלום לך
על פי תיאורך לבעלך תסמונת התעלה הכפית והפיתרון לבעיה הוא ניתוח בהרדמה מקומית שפותר את בעיית הלחץ על העצב בתעלה...אין לנוירולוג כל נגיעה בבעיה זו...הפני את בעלך למומחה בכירורגיה של היד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)