מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר שמואל לובושיץ15/06/2008שלום רב,
אנו לא ממליצים על רופאים בפורום זה ושאלתך בהקשר לחיסון אינה בתחום הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרן...מזל15/06/2008
איך אני יודעתלהתאים מזרן נכון לי ולבן זוגי
שנינו מעדיפים מזרן קשה
בעלי טוען כי המזרני פוטון הם מספיק קשים וטובים דיים ואן כל צורך לקנות מזרן באלפי שקלים
ולחילופין אינ סובלת מכאבים בגב תחתון וכרגע בהריון מה שמקשה על הגב התחתון
אשמח לקבל המלצה איך לבחור מזרן שנכון ותומך את הגב של שנינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר טיפים שיועילו בבחירת המזרן
ליזה17/06/2008איך בוחרים מזרן?
למה חשוב להקדיש זמן וכסף לרכישת מזרן?
כשליש עד רבע מחיינו אנחנו ישנים על גבי מזרן,
המשפיע על ההנאה שלנו ובעיקר על האופן או התחושה שאיתה נקום בבוקר.
מתי מחליפים מזרן?
לאחר 7 עד 15 שנות שימוש,
או כאשר חשים או רואים שהמזרן בלוי.
חשוב לדעת שמזרן קפיצים, כבר לאחר 4 עד 6 שנות שימוש
מתחילה שקיעת הקפיצים והמזרון אינו מתפקד כמו מזרן חדש.
האם קיימת דרך מדעית לבחירת מזרן? לא
רוב המידע הקיים היום בנושא נאסף מסקרי צרכנים.
אז איך בכל זאת בוחרים?
מנסים, ניסיון אישי מוצלח הוא הדרך הטובה ביותר.
ניסיון מוצלח מהעבר וניסיון בחנות, שיוסבר בהמשך.
חשוב מאוד שניתן יהיה להחזיר את המזרן למוכר 30 עד 60 יום ממועד ההספקה.
מומלץ לבקש מהמוכר לראות חתך של המזרן ולקבל גם מפרט.
מה האפשרויות – איזה מזרנים קיימים?
מזרן קפיצים – הנפוץ ביותר כ-90% מהמזרנים הנמכרים.
מזרן ספוגי – המורכב משכבה אחת או יותר מהחומרים הבאים:
פולימר פולי-אוריתן מוקצף.
לטקס גומי טבעי מוקצף.
פולימר ויסקואלסטי.
מזרן מים, מזרן אויר – לא ידון בהמשך.
מזרן קשיח או מזרן רך?
הרופאים האורטופדים, בדרך כלל ממליצים על מזרנים קשיחים.
מוכרים 3 מצבי שינה –, בטן, גב וצד המתנים במשך הלילה, לרובנו מצב שינה מועדף.
לישנים בעיקר על הבטן עדיף מזרן קשיח.
לישנים בעיקר על הגב עדיף מזרן בעל קשיחות בינונית.
לישנים בעיקר על הצד עדיף מזרן רך.
איך בודקים נוחות בחנות?
שכב על המזרן משך כ- 10 דקות, במספר תנוחות- גב, בטן וצד.
שכב על הגב, אם קיים מרווח גדול באזור הגב ואגן הירכיים המזרן קשה מידי עבורך, אם לא קיים מרווח בכלל המזרן רך מדי, למעט במזרנים בהם קיימת שכוות נוחות ויסקואלסטית.
התגלגל על המזרן אם הדבר דורש מאמץ המזרן רך מידי עבורך זכור שאתה משנה תנוחת שינה מספר פעמים במהלך השינה.
את המזרן יש לבדוק על גבי הבסיס של המיטה.
במידה והמזרן מיעוד לזוג יש לבדוק את המזרן ביחד – דרישות הנוחות של כל אחד הן שונות על כן לעיתים תידרשנה התאמות או אפילו לרכוש שני מזרנים שונים.
ניתן להוסיף למזרן קיים במצב טוב או למזרן חדש שכבת נוחות מפולימר ויסקו אלסטי או לטקס.
חשוב מאוד שניתן יהיה להחזיר את המזרן למוכר 30 עד 60 יום ממועד ההספקה.
מה בודקים במזרן קפיצים?
מספר קפיצים וסוגם, במטה זוגית 140 על 190 ס"מ צרכים להיות לפחות 380 קפיצים.
רכות המזרן תקבע בעיקר על פי עובי הקפיץ.
מאיזה חומר עשויה מסגרת המזרן.
ומאיזה חומרים עשוי כיסוי המזרן והאם קימת שכבת נוחות.
האם החלק העליון של המזרן ניתן לכביסה.
מה דרגת הקשיחות
מה בודקים במזרן ספוגי?
מאיזה חומרים עשויות השכבות השונות של המזרן, רצוי לראות חתך.
האם בכל צד של המזרן דרגת רכות שונה.
האם החלק העליון של המזרן ניתן לכביסה
למידע נוסף:
מיקי
meki122* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מזרן
ד''ר חגי אמיר03/07/2008תשובה אדירה מיקי.
אני מצטרף לכל מילה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מזרון
רחל05/07/2008תודה על הכתבה . אבל : איך יודעים שכאבי הגב מקורם מהמזרון או שקיימת בעיה אורטופדית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר חגי אמיר14/07/2008רחל היקרה, כדי לענות לשאלה זו כבר צריך בדיקה.
לידה קלה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקמירי14/06/2008
שלום רב
ברצוני לדעת האם ניתן לראות פריצת דיסק בצילום רנטגן רגיל ,או רק בבדיקת MRI או CT או מיפוי עצמות.
בברכה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד''ר שמואל לובושיץ14/06/2008מירי שלום
אי סדרים ברקמת הדיסק ניתן להדגים בעזרת CT ו/או MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיס קמורה שמאלמירי14/06/2008
בוקר טוב
מה אומר הממצא סקוליוזיס קמורה שמאל והאם זו הסיבה לכאבי הגב?
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת קמורה
ד''ר שמואל לובושיץ14/06/2008דני או מירי?
עקמת קמורה לשמאל משמע שעמוד השדרה מתעקם ימינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מדרסיםברונטית14/06/2008
שלום, אמי מבוגרת וסובלת משחיקה בכף הרגל שמונעת ממנה להסתובב. היא כבר הזמינה מדרסים במספר מקומות שהבטיחו להציל אותה, אבל הם לא פתרו את בעייתה. לפניהרבה שנים השתמשה במדרסים מברזל שהרימו את כף הרגל באופן שמאוד עזר לה, רק שהיום מייצרים מדרסים מחומרים אחרים שאינם מתאימים לבעייה. האם ישנו מקום שעדיין מייצר מדרסים מהסוג שתארתי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסי ברזל
ד''ר יחזקאל טיטיון15/06/2008ברונטית שלום.
לא ידוע לי היכן מייצרים מדרסי ברזל. ניתן ליצר מדרסים קשיחים מחומרים שונים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות לאחר ניתוח שחזור רצועהצ'רלי13/06/2008
עברתי לפני כמעט חודש ניתוח לשחזור רצועה קדמית בברך,הניתוח עבר בהצלחה והמנתח היה מאוד מרוצה,התחלתי אפילו להתהלך בלי קביים,אתמול הגעתי אליו לאחר שהתלוננתי על תחושה של חוסר יציבות בברך,הוא בדק אותי ואמר שבאמת משהו לא נראה לו ונחכה עוד כמה שבועות לבדיקה חוזרת לאחר צילום,חזרתי מאוכזב הביתה ובהליכה פשוטה מהמיטה למטבח הברך שוב הסתובבה לי ואף שמעתי רעש של "קנאק"מאחור,מאז יש לי כאבים חזקים מאחורי הברך ואני לא יכול לדרוך עליה,נסיוני כבר מלמד אותי שבקור אצל אורטופד לא ממש יועיל בימים הראשונים והוא ימליץ מקסימום על מנוחה ומשככי כאבים,
אני ממש מודאג,האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח?שהרצועה ששמו לי השתחררה או נקרעה?
האם יש סיכוי ולו הקלוש שעם הזמן תחושת החוסר יציבות תעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ברך
ד''ר שמואל לובושיץ13/06/2008לצ'רלי שלומות,
למרות הבנתי את מצבך ותיסכולך נבצר ממני לענות על שאלותיך...עליך לפנות לרופא המנתח על מנת לשאול ולקבל תשובות...מטבע הדברים רק הוא היה בניתוח, הוא בדק אותך לפני ואחרי ורק הוא ידע לענות לך.
איחוליי להחלמתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתף בהריוןליאת13/06/2008
בהריון קודם פרקתי כתף (לפני 5 שנים). כיום אני בשבוע 30 ומרגישה אי יציבות בשכם ובכתף. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע פריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר שמואל לובושיץ13/06/2008ליאת
חשוב לדעת כיצד ובעקבות מה התרחשה הפריקה לפני 5 שנים. בכל מקרה, אם חלפו חמש שנים מאז הפריקה הראשונה ללא פריקות חוזרות, הסבירות לפריקה שנייה ללא טראומה חוזרת אינה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים במרפק ימיןעינת אלון12/06/2008
שלום דוקטור!
בעלי (בן 46) סובל מכאבים במרפק ימין מזה כ-3-4 שנים.
לפני כ-3 שנים קיבל זריקת סטרואידים מקומית וזה עזר בערך לשנה וחצי, ואז חזרו הכאבים ושוב זריקה מקומית שעזרה לפחות זמן.
מאז הוא פשוט סובל מכאבים שלא מרפים ממנו, לאחר שקיבל בפעם השלישית זריקת סטרואידים כחודש לאחר הזריקה השניה.
כמו כן קיבל כדורי "אטופן" במינון גבוה (120 מ"ג) שגם לא עזרו.
כיום הוא ממש "נאנק" מכאב בעת תזוזת יד ימין באיזור המרפק
בצילום ובסי.טי. התגלו שינויים ניווניים (??? אשמח לדעת מה זה אומר?).מה גם שהטכנאי אמר שרואים ממש "גבעה" מעל רקמת הגיד וכמו כן יש נפיחות באיזור.
התור לרופא אורטופד רק בסוף החודש.
אני מקווה שלא יגרם איזשהו נזק בלתי הפיך מעצם העובדה שעדיין כואב לו והוא צריך לחכות לתור לרופא...
אשמח לתגובתך:
1. האם יכול להגרם נזק כלשהו אם לא מטפלים בזמן?
2. אשמח לדעת קצה חוט של אבחנה לגבי מצבו-האם יש פתרון נוסף שיכול להיות יעיל לפני שמדברים על ניתוח?
תודה רבה,
עינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק ימין
ד''ר שמואל לובושיץ13/06/2008לעינת שלום,
לצערי, קיים קושי רב לענות על שאלתך לגבי האבחנה והטיפול המומלץ ללא בדיקת בעלך וללא עיון בצילומי הרנטגן, CT.
בעלך, הבנתי, סובל מהבעיה כבר 3-4 שנים. האם התרחש לאחרונה אירוע חריג שגרם למצב להשתנות? באם התשובה היא שלילית הרי שהמתנה של עוד מספר ימים (עד התור לבדיקה) אינה מהווה כל סיכון של דרדור המצב עד להיותו בלתי הפיך....
אני מאחל לבעלך שימצא במהרה מזור לבעייתו הקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בצוואררוני12/06/2008
שלום,
אני בן 47 ומזה כשנתיים סובל מתופעות הבאות:
הצוואר פונה לעיתים קרובות לבד ימינה ואז קשה לי להחזירו למרכז (טורטיקוליס). לפעמים יש זרמים ביד בעיקר שמאל. לפעמים גם כאבים באזור הצוואר והכתפיים כולל בשרירי צוואר קדמיים וצדדיים, יותר משמאל.
אני מתכנת, עובד מול מחשב שעות רבות ביום.
לפעמים יש לי שיפור ליום-יומיים בתופעות הנ"ל ואז שוב חוזר חלילה.
בדיקות שעברתי :
MRI גבי : פרוטרוזיה דיסקית מרכזית שנושק את שק הטקאלי D6-D7 , פרוטרוזיה דיסקית מימין ב D7-D8.
בדיקת MRI צוואר :
בגובה C4-C5 : בלט כללי עם מרכיב גרמי, הצרות פורמינלית ימנית . אמפרסיה קלה על החוט. תעלה ספינלית בקוטר כ – 9.6 מ"מ .
בגובה C5-C6 : בלט דיסק כללי , הצרות פורמינלית דו-צידית , אמפרסיה על החוט .
תעלה ספינלית בקוטר כ 7.9 מ"מ .
בגובה C6-C7 : בלט דיסק אחורי הצרות פורמינלית LT < RT ללא אמפרסיה על החוט.
בבדיקת EMG לפמי שנה : H-REFLEX התקבל ארוך דו-צדדית, בולט יותר בשמאל : רדיקולופטיה בגובה C6-C7 דו-צדדית, מודגשת משמאל.
CT צוואר לפני שנה וחצי :
בגובה C4-C5 : מחלה ניוונית עם סימני בלט דיסק קל מרכזי עם לחץ קל על שק הטיקלי והופעה של זיזים אחוריים מסויידים. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים מעט מוצרים.
בגובה C5-C6 : בלט דיסק מרכזי קל/בינוני עם הופעה של זיז אחורי גרמי, הלוחץ על שק הטירקלי. קוטר של תעלה הספינלית הגרמית שמור. הנמכת גובה של מרווח הבין חולייתי. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים הודגמו ללא סטיות.
בגובה C6-C7 : תקין.
צילום לפני שנה וחצי : יישור של לורדוזיס הרגילה, בגובה C4-C5 הודגמה דיסקופטיה וקיפוזיס קלה.
בבדיקה נוירולוגית : דלדול קל של שריר טרפציאוס, דלטואיד, ספק בבינסקי דו-צדדי.
סיכום מומחה נוירוכירורגיה: בצילום קיפוזיס ניכרת עם ליסטיזיס ניווני בגובה C4-C5 . בקע דיסקאלי בגבהים C4-C5 , C5-C6.ב CT ו MRI קיפוזיס צווארי עם זיזים אחוריים ולחץ על חוט השדרה בגבהים C4-C5 , C5-C6 , בעיקר בתחתון.
עשיתי מחטים, פיזיותרפיה, אוסטאופטיה, זריקה אחת לעמוד שדרה , תרגילים שונים עם יעוץ פיזיותרפיסט : הרבה דברים עזרו לי זמנית אך המצב חזר לקדמותו.
יש שאמרו לי כי אולי מדובר בקיצור של אחד השרירים בצוואר (אולי מישיבה לא נכונה?)
ואולי בגלל לחץ על שורשי עצבים בצוואר.
רופאים אמרו לי כי לא רואים צורך בניתוח דחוף, אך אולי לא תהיה לי ברירה.
הבעיה שאני מאוד לא רוצה ניתוח ורוצה לנסות כל מה שאפשר ואולי עוד לא ניסיתי או אולי לא ניסיתי נכון (למשל אם נתנו לי תרגילים לא נכונים).
הבעיה העיקרית שמפריעה לי זה שהראש פונה לעיתים לבד לצד ימין וקשה לי להחזירו ללא עזרת יד.
האם יש לכם רעיון מה עוד אפשר לנסות ולא ניסיתי ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר
ד''ר שמואל לובושיץ12/06/2008לדני שלום
לצערי אין לי מה להציע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר-המשך
דני13/06/2008שלום,
ז"א לדעתך רק ניתוח יכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר
ד''ר שמואל לובושיץ13/06/2008לגבי החלטה על ניתוח אני ממליץ לפנות לרופאים המטפלים בך המכירים את בעייתך לעומק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןצביה12/06/2008
לד"ר לובושיץ שמואל.
תודה על תגובתך מתאריך 8.6.08 לגבי כאבי גב תחתון .
ברצוני לשאול שאלה נוספת לגבי אותו נושא:
מדוע הכאב רק בשכיבה או לאחר ישיבה מרובה בזמן קימה .
מה הכטיפול שניתן למקרה זה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר שמואל לובושיץ12/06/2008לגבי שאלות אלה רצוי לקבלן מאורתופד מומחה אשר לאחר שיבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מסימפיזיוליזיסקרן11/06/2008
שלום, אני שבועיים וחצי לאחר לידה רגילה. כיממה לאחר הלידה בעקבות כאבים עזים במפשעה אובחן סימפיזיוליזיס, ללא יכולת לעמוד או להתהלך כלל.
בימים האחרונים אני מצליחה להתהלך מעט ללא הליכון, צולעת מאוד הן ברגל ימין והן בשמאל. עדיין עם כאבים במפשעה. ברצוני לדעת האם תהליך החלמה כזה הינו נורמלי? האם ההליכה תחזור תוך מספר שבועות למצב רגיל? כיצד אוכל לאבחן שיש בעיה בהחלמה? לאחר כמה זמן אתם ממליצים לגשת להתייעצות עם רופא? המגבלות מאוד מתסכלות וכמובן מקשות עד מאד את הטיפול בתינוק.
האם מומלץ להתהלך במצב כזה? האם זה יכול להזיק או לעכב את ההחלמה?
לתשובתכם אודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה
ד''ר שמואל לובושיץ12/06/2008לקרן מזל טוב
ראי תשובתו של ד"ר חגי אמיר מיום 03.06.08 לשאלה דומה...החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקשרית11/06/2008
אני בת 45. יש לי בלט דיסק (אובחן ע"י רופא). הדבר מתבטא בכאב שמתחיל בעכוז ונמשך לאורך אחורי הרגל.
רציתי לשאול:
1. האם המצב הפיך? ולאורך כמה זמן יכולים להמשך הכאבים? (כרגע אני נוטלת תרופה אנטי דלקתית).
2. מה הסיבות לתופעה?
3. האם ניתן להמשיך בפעילות ספורט (חדר כושר שיעורי עיצוב ופילטיס).
4. האם יש פעילות שכדאי להמנע ממנה כדי שהמצב לא יחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד''ר שמואל לובושיץ11/06/2008שרית שלום
בהנחה שבעייתך נובעת מ"פריצת" דיסק בין חולייתי המגרה את שורש העצבים הסמוך למקום הפריצה הרי שמבחינה סטאטיסטית ב- 80%-90% מהמקרים התסמינים חולפים עצמונית עם חולף הזמן. ב- 10% מהמקרים הבעיה קשה ואינה חולפת ויש מקום לנתח. לגבי שאלתך המתייחסת לפעילות הגופנת המותרת או האסורה הייתי ממליץ להפנותה לאורתופד המטפל שמכיר אותך, בדק אותך ויידכע קרוב לוודאי לענות על שאלותייך הנ"ל.
מאחל לך בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידיםאתי11/06/2008
היי
עשיתי אולטרסאונד במרפק והתשובה שקבלתי היא:
"באיזור האחיזה גידי אקסטנזורים לאפיקונדלוס לטראלי עם היפואקוגני , מעובים עם כמות קטנה של נוזל מסביב כביטוי לטנסאלבאו"
מה זה אומר ומהו טיפול במקרה כזה?
תודה רבה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tennis elbow
ד''ר שמואל לובושיץ11/06/2008לאתי שלום רב
על פי תיאור הממצאים, מדובר קרוב לוודאי בתהליך ניווני-דלקתי של אחיזת אחד משרירי האמה בעצם המרפק בצידו החיצוני. לא ידועה הסיבה ו/או הגורמים לתופעה זו. לאו דווקא בשחקני טניס אולם התופעה נקראת על שמם. בד"כ הבעיה חולפת באופן עצמוני ונמצא במחקרים שונים שכל טיפול, איזה שלא יוצע לך, אינו יעיל לפיתרון מוחלט של הבעיה. הטיפולים השונים (תרופות נוגדות דלקת, פיזיותרפיה, הסננת קורטיזון, גלי הלם - אולטראסאונד, סדים למיניהם) עשויים להקל את הכאב אולם לא מהווים מזור בדוק לבעיה.
לעתים, אם הבעיה נמשכת זמן רב (6-10 חודשים) קיימת הורייה לניתוח שברוב רובם של המנותחים נפתרה בעייתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במינסקוס לאחר ריסוק קרסולאיילת3410/06/2008
לפני כשנה וחצי ריסקתי את הקרסול בתאונה ( גילו 2 שברים מרוסקים ופריקה )
בעקבות הפגיעה עברתי 2 ניתוחים - לקיבוע המתכות וניתוח שני להוצאתם.
אני בת 34 בריאה ועד לתאונה ללא בעיות בריאות או בעיות אורתופדיות.
ביקרתי היום אצל אורתופד אחרי כאבים של כחודש בברך של הרגל הפגועה
אחרי בדיקה ידנית הוא רשם בסיכום ביקור "רושם של קרע מיניסקוס חיצוני"
אף פעם לא סבלתי מבעיות ברכיים או מכאבים כאלה.
בצילומי רנטגן לא רואים קרע.
הבנתי שניתן לגלות במיפוי עצמות אך האורתופד לא רצה להפנות אותי לבדיקה הזו כי זה מיותר ובמצב זה הוא טען שיש צורך רק בטיפול שמרני.
האם יתכן קשר בין קרע במינסקוס חיצוני לריסוק הקרסול לפני שנה וחצי ?
מה ניתן לעשות במצב זה ע"מ לשפר את המצב ?
אודה לתשובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס
ד''ר שמואל לובושיץ10/06/2008שלום לזהבית
ישנה סבירות שהחבלה שגרמה לשברים בקרסול הזיקה גם לברך...ע"מ לאבחן בוודאות קרע במניסקוס ניתן לבצע מספר בדיקות הכוללות מפוי שלד, תהודה מגנטית וארתרוסקופיה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד ימין בין המרפק לכף היד ילדשרון10/06/2008
שלום!
בני בן ה-10 שבר בביס את יד ימין בין המרפק לכף היד את שתי העצמות. בביהח קיבעו וסמו בגבס אחרי שבוע עשינו צילום ושני העצמות זזו רופא אחד חשש וקרא לרופא הראשי וזה היסס ואמר לחכות שבוע נוסף. אחרי שבוע הצילום היה גרוע מקודמו העצמות זזו עוד, הרופא שחשש שבוע קודם ישר הפנה אותנו לניתוח, הניתוח התבצע ביום שבת אמרו לנו שיסימו מסמר אחד לגבס ל-4 שבועות כאשר המסמר יצא עם הגבס. הניתוח נמשך 4 שעות והסתבך סמו שתי פלטינות לכל עצם שישארו לפחות כשנה. הושאר לילה בביח שוחרר למחרת בבוקר כאשר מתלונן מאמצע הלילה על לחץ וכאב ב-5 בבוקר חתכו מעט מהגבס ובביקור הרופאים בבוקר שוחרר. באותו יום ב-6 בערב שבנו למיון עם אצבעות נפוחות ולחץ הרופאים לא הסתכלו האח שאחראי על הגבס חתך מעט ופתח, האצבעות עדיין מאוד נפוחות וקשות אבל אינן כחולות ואינן קרות אבל הגבס לוחץ. יש לנו בעוד 10 יום פגישה חוזרת להורדת הגבס והתפרים וצילום. הרופא ששיחרר אותנו הודה בפני שהם טעו ואחרי הצילום ה-1 היו צריכים לנתח ולא לחכות כי הרקמות החלו להתאחות. אודה לכם לתשובה מהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בעצמות האמה
ד''ר שמואל לובושיץ10/06/2008לשרון שלום
אני מקווה ששלומו של בנך השתפר.
מה השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)