מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח צילוםשואלת07/01/2008
בס"ד
שלום וברכה
אשמח אם תוכל לפענח לי את תוצאות הצילום שלי:
צ. ע"ש מתני
ללא שבר, סובלוקציה, איבוד גובה או הצרות במרווחים הדיסקליים.
מפרקי SI מאד סקלרוטים דו"צ.
(הצילום נעשה בשל כאבי תופת שתוכפים אותי מידי כמה חודשים מהגב התחתון ועד הברך, כאבים שהחלו מאז לידה). אשמח גם לדעת מה פירוש המילה "סקלרוטים".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח של הפענוח
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008שלום לך,
לדעתי מה שרשמת הוא הפענוח של הצילום. ע"מ לקבל פרטים נוספים, אם ישנם כאלה יש צורך לעיין בצילום עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום כף ידליזי07/01/2008
דר' אדר ודר ' לובושיץ שלום,
צילום כף היד הראה: תת פריקה + ארתרוזיס אוסטאופיט + ארתרוזיס נביקולו - טרפצאויד.
כמובן שיש כאבים והגבלה בתנועות הבוהן וכף היד.
האם התוצאות מצביעות על ביצוע ניתוח וודאי??
אודה על שיתוף פעולתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום אגודל
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008הברכה והשלום,
בד"כ לא מטפלים ולא מנתחים על פי ממצאי צילום רנטגן אלא על סך התלונות, התסמינים, הממצאים הקליניים והמהלך הטבעי של הבעיה. במקרה דנן, (עפ"י ממצאי צילום הרנגטן כפי שצטטת פה) הבעיה נעוצה בניוון מתקדם של המפרק הבזלי (המפרק בין עצם המסרק הראשונה לבין עצם הטרפציום) וכ"כ ניוון מתקדם של הסחוס המפרקי בין עצם הטרפציום לבין עצם הנביקולר. סביר להניח אילו היה מדובר אך ורק במפרק הבזלי הרי, שעם חלוף הזמן יחלפו הכאבים אולם יחד עם זאת תיעלם התנועה במפרק הנידון. ישנם אנשים המסתדרים עם המגבלה הנ"ל כמובן בהעדר כאבים. אם קיים חשש לאבד את התנועה במפרק הבזלי יש הורייה חד משמעית לבצע ניתוח. הורייה זו קיימת על אחת כמה וכמה כאשר גם המפרק בין הטרפציום לעצם הנביקולר מנוון. הניתוח מתבצע בהרדמה אזורית או כללית, אורך כ40 דקות, לאחריו קיבוע של האגודל בעזרת גבס למשך כ- 3 שבועות ולאחר הסרת הגבס תהליך שיקומי במסגרת פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. ע"מ שהכאבים יחלפו לחלוטין והתפקוד המלא יחזור דרושה סבלנות היות והתהליך הוא הדרגתי-ממושך (מספר חודשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליאוזיס אצל נערה. דחוף.סרי07/01/2008
לאחותי בת ה14 וחצי (בריאה בד"כ, מלבד אנמיה כרונית) יש רגל שמאל ארוכה ב2 ס"מ מרגל ימין, הדבר גרם לסקוליאוזיס באיזור גב עליון ( עמוד השדרה בולט החוצה באותו האיזור).
הרופאים ממליצים רק על שימוש קבוע בספידות אורטופדיות, המחייבות נעליים אורטופדיות מיוחדות.
האם יש דרכים לטפל בבעייה? לפתור אותה? שמענו על שיטת ייליזרוב שמטפל באמצעות הארכת פרקים, אך הטיפולים הללו נפוצים רק ברוסיה, ונשמעים קצת מסוכנים.
נשמח לכל עצה והפנייה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליוזיס
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008לא סביר שהעקמת בגב העליון בלבד היא תוצאה של אי שיוויון באורך הרגליים. בעקמת יש אינדיקציה לטיפול אך ורק אם היא בדרגת חומרה המצדיקה טיפול. אין כל הצדקה וסיבה להשוות אורך רגליים כשהפער ביניהם הוא כפי שציינת רק 2 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שורףשוש07/01/2008
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי בעיה שיש לי,
מזה זמן רב אני מרגישה מין משהו שורף לי בגב בחלק העליון. הלכתי לרופא עור מספר פעמים והוא נתן לי תרופות אך כלום לא עזר, נכנסתי לפורום רפואת עור ואמרו לי שיכול להיות שאני צריכה ללכת לאורתופד. אני מרגישה כאילו שורף לי הגב. (כבר שנים אני סובלת מבעיה זו). מה לעשות? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשן ללא אש
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008שלום
קרוב לוודאי שמדובר בגירוי עצב תחושתי. יש צורך לבצע בדיקות בכיוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה כאבים טורדניי בזרוע ובכתףגד07/01/2008
אני כבן 65 לא מעשן, אוכל בריא,מזה חצי שנה אני חש בכאבים עזים בחלקה העליון של זרוע שמאל - סמוך לכתף, ישנה רגישות בעיקר בזמן תנועה של היד בלילה תוך כדי שינה,אני מתעורר לכבים חזקים וטרדניים..
ביקרתי אצל אורטופד וכרורג ,נעשה לי צילום רנטגן - הכל תקין נאמר לי .
האורטופד שאצלו ביקרתי טוען ש"אין לי כלום" ושאולי זו דלקת...
קיבלתי משחות למריחה מכל הסוגים הקיימים בשוק .
העניין שזה לא עובר לי ולמרות שביצעו לי פיזיאוטרפיה, אין הפוגה בכאבים
מה יכולה להיות הסיבה?
מה רצוי לבדוק ובאיזה כיוון?
מחכה להכוונה ...............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוע כאובה
ד''ר שמואל לובושיץ07/01/2008שלום לך
קרוב לוודאי מדובר בתהליך תוך מפרקי של הכתף המפציע לכיוון הזרוע ו/או בעיה צווארית. יש לבצע בדיקות גופניות בכיוונים אלה. ניתן לשלב בדיקות עזר ע"מ לשלול או לאשש אחד מהחשדות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בפניםמיכל05/01/2008
ביתי בת 4 חודשים. כבר לאחר הלידה ראינו כי הפנים שלה אינם סימטריים- הבדל בין העיניים, הלחיים ובחיוך. בהתחלה היתה לה נטייה לצד אחד- כשהיתה על הגב או על הבטן, אך כיום אי הסמטריה קיימת רק בצורת הפנים. האם שייך שיראה אותה אורטופד? האם יש משהו שניתן לעשות?
בתודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
ד''ר שמואל לובושיץ05/01/2008שלום לך
ממליץ על בדיקת אורתופד ע"מ לשלול קיצור של שרירי הצוואר הגורמים להטיית הראש ולהתפתחות לא סימטרית של הפנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ומוגבלות הבוהן ושורש כף הידליזי05/01/2008
מזה זמן רב שאני סובלת מכאבים ומוגבלות בכף היד ויש לי נפיחות (מעין גבעה) מתחת לבוהן.
אני הולכת לעיתים עם סד, לוקחת כדורים אנטי דלקתיים, ונמנעת מהרבה תנועות מאד כואבות, כגון: פתיחת פקק, סחיטה, סיבוב מפתח בדלת וכדומה. לעיתים המצב רגוע יותר, אך בהחלט קיים ברמה זו או אחרת כל הזמן. עשיתי צילום שהראה שחיקת סחוס ותת פריקה.
האם זה מצריך בוודאות התערבות כירורגית? האם זו הרדמה מקומית או כללית? מה משך ההחלמה? אוודה על תשובתכם בעניין.
בברכת שבוע טוב,
ליזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בבסיס האגודל
ד''ר אליהו אדר05/01/2008המצב אותו את מתארת מתאים לשחיקת מפרק בסיס האגודל ( CMCJ )
הטיפול נעשה בשלבים: א. שמרני - מגן אגודל, טיפול תרופתי (אנטידלקתי לא סטרואידאלי, או סטרואידאלי בזריקות), פיסיותרפיה והפחתת מאמצים. ב. ניתוחי- יש מספר סוגי ניתוח הנותנים תוצאה תפקודית סבירה והקלה בכאב, הבעיה של ניתוחם אלה היא בזמן השיקום הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מקרע במיניסקוסיהונתן05/01/2008
שלום דוקטור,
לפני כחודשיים נפצעתי במיניסקוס הלטארלי של רגל ימין,לא עברתי אורתוסקופייה והופניתי לבינתיים לפיזיותרפיה אינטנסבית,
עתה לאחר חודשיים אני יכול ליישר את הרגל עד ל 0 מעלות (את הרגל הבריאה אני יכול ליישר עד כדי מעלות שליליות)
ואני יכול לקפל אותה כמעט עד הסוף,כאשר לקראת סוף הקיפול אני מרגיש כאבים.
אני הולך רגיל,אולם יש לי לעיתים כאבים בתנועות מסוימות של יישור פתאומי וסיבוב,ו"קליקים" מכיוון הברך מדי פעם.
שאלתי היא,האם ללא ניתוח אורתוסקופיה אוכל להגיע למצב שבו אני הולך ורץ כרגיל(לפני הפציעה נהגתי לרוץ כ 8 קמ בשבוע).
אם לא,האם לאחר ניתוח אורתוסקופיה אוכל ללכת ולרוץ כרגיל?האם כדאי לי לבצע ניתוח אורתוסקופיה?מה היתרונות והחסרונות של ניתוח שכזה לעומת המשך פיזותרפיה ממצבי הנוכחי?
בתודה מראש,
יהונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס
ד''ר אליהו אדר05/01/2008תפקיד המניסקוס בברך להוות בולם זעזועים, סופג עומס ועוזר ביציבות. רקמת המניסקוס חשובה מאד בהיותה מפחיתה את העומס על הסחוסים. מטרת הטיפול במצבי קרע היא לשמר מירב רקמת המניסקוס הקימת.
במצבים מסוימים כאשר הקרע הוא אורכי, קטן והיקפי, יש לפעמים תוצאה טובה בטיפול שמרני אולם במרבית המקרים דחיה של הטיפול הארטרוסקופי מובילה לנזק רחב יותר למניסקוס והופעת נזקים משניים בסחוסים.
במקרה ספציפי שלך חסרים הנתונים לגבי היקף הנק.
אני ממליץ שלא תעשה כל החלטה על סמך התכתבות באינטרנט. קבל את מה שכתבתי כהנחיה כללית.
ההמלצה שלי: תפנה לאורטופד שלך ותתיעץ איתו לגבי הפתרון העדיף.
באשר לארטרוסקופיה: מרבית המקרים של נזק מניסקיאלי חוזרים לפעילות מלאה לאחר הטיפול הארטרוסקופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב שמאלאלירן04/01/2008
אני בן 25 וסובל מכאבים בעקב שמאל כבר 5 וחצי שנים.
הכאב התחיל במהלך השירות הצבאי , ההרגשה הייתה כמו של סכין שחודרת לי לרגל...הכאב הפריע לי ללכת ,כאב חד מאוד והפריע לי אפילו בזמן שינה.
טופלתי על ידי הצבא במדרסים ונעילת נעלי ספורט ופיזיותרפיה אך ללא שיפור. האורתופדים שהייתי אצלם אמרו לי שהבעיה היא מכיוון שרוב הפעילות המבצעית שלנו הייתה מחסומים עם משקלים גדולים עלינו. לאחר השיחרור הכאב חלף כמעט אך תמיד נשאר. בזמן האחרון הכאב חזר ובגדול.
בצילום רנטגן שעברתי לא נמצאה שום גדילה של עצם העקב. הרופאים אמרו לי שיש לי דורבן עקב או דלקת בגיד . טופלתי מאז השיחרור בכדורים נגד כאבים ,פיזיותרפיה ,זריקת סטרואידים ,מדרסים וטיפול באולטראסאונד וכל אלו ללא שיפור אלא רק החמרה בנתיים.רגל ימין התחילה לכאוב לי גם לאחרונה ואני מרגיש שאם יהיה לי אותו דבר ברגל ימין כבר אהייה מוגבל ממש בהליכה ובחיי היום יום.
האם יש איזשהו טיפול שלא ניסיתי ויכול להועיל?
האם יש לי עילה לתביעת נכות מהצבא על פציעה זו?
בתודה מראש
אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "דורבן"
ד''ר יחזקאל טיטיון06/01/2008אלירן שלום.
יתכן ומדובר בבעיה של פאסאיטיס פלאנטארית כרונית ויתכן שמדובר בבעיה אחרת. פנה לבדיקת אורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל.
במידה ומדובר בפאסאיטיס כרונית שלא מגיבה לטיפול ניתן לשקול טיפול בגלי הלם או ניתוח.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או לא?!- מפרק הירךאורית02/01/2008
שמי אורית ואני בת 31 וחצי, אני סובלת מפרק הירך לאחר כאישפוז של חודשיים בבית חולים. הרפוא שבדק אותי טוען שקיבלתי סטרואידים או תרופות בטיפול נמרץ וגרמו לי לנמק בראש פרק הירך השמאלי שלי. כעת אני בטיפולי הידרותראפיה ופיזיוטראפיה וכדורים(ארקוקסייה)...סיוט. הוחלט כי לאור זה שיש לי נמק (למרות שראו שיש צמיחה חדשה של עצם, אך לא מספקת), יש התמוטטות חלקית של ראש פרק הירך ולכן עלי לעבור ניתוח בעוד כ-3 חודשים, או של החלפת ראש פרק הירך או של כל מפרק הירך.
אני בסך הכל צעירה וקשה לי לחשוב על החלמה כ"כ ארוכה בבית חולים. אני כבר 8 חודשים בבית מאז האיפשוז ועצם המחשבה על אשפוז נוסף מטריף אותי.
האם יש אופציה אחרת ולא ניתוח????
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתי
אורית06/01/2008אודה לכם אם תתייחסו שלאלתי, כיון שאני מודאגת מאוד ממצבי,
תודה ושבוע טוב,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח או לא
ד''ר אליהו אדר06/01/2008ההחלטה באשר לניתוח מתבצעת לא רק על בסיס הממצאים הרנטגניים. בהחלטה זו מביאים בחשבון את רמת התפקוד של המטופל, דרגת הכאב, טווחי תנועה, מידת התגובה לתרופות, מידת ההשפעה של טיפול שמרני, השפעת אביזרים כמו מקל הליכה וכמובן מידת ההשפעה של שינוי בהרגלי הפעילות.
לצערי הפורום לא יוכל לדון איתך בכל הדברים הללו. השיקול חייב להיעשות בינך לבין הרופא המטפל שלך. ובסופו של דבר ההחלטה הסופית היא שלך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה איומה עם הכתףדור31/12/2007
בצעתי במכון כושר תרגיל שנקרא PULL UP
בכל אופן הורדתי את הזרועות למטה וכשהגעתי לשיא התנועה הרגשתי כאילו הכתף מסתובבת בשיא הטיפשות השלמתי את התנועה למעלה.
בזמן העליה שמעתי קרחעחעחח משהו איום ונורא מכיוןן הכתף זה היה מחריד . ותחושה לא נעימה כאילו כל הכתף נתלשת וחוזרת למקום
המשכתי באימון עד תום משום שבאמת הרגשתי שאני יכול.
רבע שעה מסיום האימון הכאבים התחילו לבוא ואיתם חשש עמוק.
אני מקווה שהתיאורים שלי מובנים.
האם מנוחה (של כמה זמן?) תספיק או שיש מצב שאכלתי אותה לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף: ש לי המון קליקים בכתף בתנועה
דור31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מרפקיםאסף28/12/2007
מזה כחודש אני סובל מכאבים בצד הפנימי של המרפק כתוצאה ממאמץ. הלכתי לרופא והוא אבחן את זה כמרפק גולף(הרופא הנל לא ערך שום בדיקה מלבד מישוש המרפק ושאילת מס' שאלות, האם ניתן לאבחן בעיה זו בקלות כזו?) אני לא בטוח לגמריי שזו האבחנה, אך בכל אופן הוא נתן לי סלקוקס 200.
אם לומר את האמת, הרופא הנל לא היה בחור סימפטי במיוחד ואני מתוך האי נעימות לא שאלתי שאלות בסיסיות שלהן אשמח לקבל מענה כאן(עד כמה שניתן):
האם ההחלמה מכזה דבר היא מוחלטת?
האם עליי להמנע ממאמץ כלשהו וזה כולל עבודה(אני ברמן בעבודתי)?
האם המשך פעילות יחמיר את מצבי?
והאם לאחר סיום עשרת הימים של נטילת הכדורים עליי לפנות לטיפול נוסף אם אלו לא יעשו את עבודתם?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי מרפקים
ד''ר שמואל לובושיץ30/12/2007שלום אסף...
ע"מ לאבחן Golfer Elbow לא נדרש יותר מאשר לבדוק בדיקה פיסית את המרפק. יש לשלול תהליך המערב גם או רק את העצב האולנארי שממוקם אנטומית באותו מקום.
אם מדובר ב- Golfer Elbow תהליך ההחלמה הוא בד"כ עצמוני ותרופות או כל טיפול אחר (הסננות מקומיות של סטרואידים) יעילותם לא הוכחה באופן מדעי .
במקרים עקשניים שאינם חולפים לאחר מספר חודשים (6-8) יש מקום לשקול התערבות ניתוחית היעילה בסבירות של 85%.
אין וודאות אם פעילות מאומצת מזיקה או מועילה או בעצם לא משנה את התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וקור ברגליםשואלת26/12/2007
כבת 50, לאחרונה אחרי ישיבה ממושכת על הכיסא (מתעסקת במחשב...) כשאני קמה, הרגלים מאד כואבות בעיקר רגל שמאל, בהתחלה צולעת ואחר הולכת רגיל. בשעות הערב מגיע הסיוט. כשאני שוכבת במיטה יש לי כעין צביטות בשוקים והקרסולים קפואים גם עם לבישת גרבים. מה עושים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים...
ד''ר יחזקאל טיטיון26/12/2007שלומית שלום.
נשמע שכדאי לך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. לא ניתן להגיע לאבחנה על סמך תיאורך ולהציע טיפול.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטריטיסיקיר25/12/2007
שלום ד"ר,
ברצוני לדעת מי מה יכול לנבוע ארטריטיס ברגל?
אשמח אם תרחיב קצת בנושא תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטריטיס.
ד''ר יחזקאל טיטיון26/12/2007יקיר היקר.
רשום ארטריטיס או ARTHRITIS בGOOGLE ותקבל אין סוף מידע בנושא.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גפיים והרדמותסיגל24/12/2007
שלום. אני בשבוע 34 . אני מתעוררת עם יידים רדומות. לפני ההריון אני מודעת לבעיה שיש לי שלפעמים היידים והרגליים נרדמות לי , אך בשבועות האחרונים עניין היידים מחריף, אני מעריכה בגלל הבצקות. האם יכול להיות קשר לאפידורל בזמן הלידה כשתגיע? האם כדאי אולי להמנע מאפידורל? אני חוששת שאני סובלת מפיברולוגיה, לפני מס שבועות איבחנו זאת אצל אימי ואנו סובלות מאותן תסמינים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והרדמות
ד''ר שמואל לובושיץ24/12/2007שלום סיגל,
אם תלדי בשבוע ה-40 הרי שיש לך עוד 6 שבועות שבהם את עלולה לחוש תחושת הרדמות בכפות הידיים אם סיכוי טוב שהתופעה תחלוף לאחר הלידה. במידה והתסמינים האללו ימשיכו גם לאחר הלידה אני מציע שתפני למומחה לכירורגיה של היד עם תוצאות בדיקת EMG ע"מ שיוכל לטפל בתסמונת התעלה הכפית ממנה את סובלת. שיהיה במזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)