מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- כיצד ניתן לעזור לילדה?נינה17/04/2014
בתי בת 13 ושמונה חודשים. גובהה 149סמ'
כ-7 חודשים קיימת עצירה מוחלטת בגדילה.
בדיקות דם וצילום כף היד - תקינים.
רופא בקופת חולים: "גובה תקין".
אחותה 159, אני -156, בעלי 166, סבתות משני צדדים עד 150 סמ'
אז!!!!!!!!!!!!!!!
כיצד ניתן לעזור לילדה?!
כיצד ניתן לעזור לילדה לגבוה עוד 5-10 סמ?...
או שלרפואה מודרנית אין כלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן לעזור לילדה? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/04/2014תצטרכי ללכת לאנדוקרינולוג ילדים כדי שיבדוק אותה, יראה את כל הנתונים ויוכל לאמר אם אפשר לאפשר לה לגדול עוד. כבומן שאין אפשרות לעשות זאת כאן ברשת.
מאידך, אין צורך בכל כך הרבה סימני קריאה!!! אין כאן ילדה עם מחלה קשה שזקוקה לעזרה דחופה. יש לך ילדה שגובהה כזרת פחות ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עטרה נפוחה אצל ילד מתבגרחני16/04/2014
בני בן 14 לפי כשנה היה עם עודף משקל רב ורזה 23 קילו. עכשיו משקלו תקין ואפילו פחות מהמשקל הרצוי , הבעיה נפיחות באיזור העטרה בחזה. האם יש אפשרות כבר בגיל כזה לערב ניתוח קוסמטי או שישנה אפשרות אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עטרה נפוחה אצל ילד מתבגר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/04/2014זהוי שאלה מתחום הניתוחים הקוסמטים. צריך לשאול מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
חני17/04/2014התכוונתי לכך שהאם אפשר לעשות ניתוח הוצאת שומן מהעטרה בגיל 14 זה לא מסוכן או יכול לגרום לסיבוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/04/2014התכוונתי שאני לא מבין בזה ויש להתייעץ עם כירורג פלסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר בעיותאנונימי09/04/2014
שלום
קצת רקע:
אני נער בן 15.5 בכיתה י'
כבר מכיתה ד' שמתי לב שיש לי התפתחות מואצת בכול התחומים. קפיצת הגובה שלי הייתה מוקדמת, שיערות במפסעה צמחו מוקדם מהרגיל, ובכללי אני שעיר מאוד ביחס לשאר הילדים בני גילי.
לאחרונה הגדילה שלי החלה להעצר (כבר הייתה לי קפיצת גובה) וזה מטריד אותי כי זה לא גובה הכי גבוה (1.72) וגם כי שאר הילדים שבכיתה שלי רק עכשיו החלו את קפיצת הגובה שלהם.
הבעיה העיקרית שבגללה אני פונה היא איבר המין המקטן שלי. כפי שציינתי ההתפתחות שלי מואצת אך בכול הקשור לאיבר מיני הוא אף פעם לא גדל באופן ניכר או משמעותי. הוא והביצים מאוד קטנות יחסית להתפתחות של שאר הגוף (11 סנטימטר בזיקפה מלא) דיברתי על הנושא עם אורולוג והוא הפנה אותי לאנדוקרינולוג .
יש מה לעשות בנושא. הוא מאוד מפריע לי? לאיזה רופא כדי לפנות?
תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר בעיות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/04/2014זקפה של 11 סמ' היא תקינה.
בגיל 15, הכתובת לשאלות מסוג זה הוא באמת אנדוקרינולוג שמומחה לנוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה ?יוסי09/04/2014
לבני בן 3.5 קומה נמוכה , נמצא בבירור.
מצאו לו רמה נמוכה של הורמון הגדילה בתבחין גלוקגון, וביקשו כי יבצע שוב תבחין אבל הפעם עם קלונידין. כמו כן מצאו רמה נמוכה של קורטיזול, אבל תקינה של פרולקטין ותקינה של TSH ולכן ביקשו גם לעשות מבחן ACTH.
עלי לציין שלפני חודש וחצי עבר ניתוח להסרת שקד שלישי ושקדים כי סבל מהפסקות נשימה בשינה שגרמו לו במשך השנה האחרונה להפרעות התנהגות ועייפות ניכרות ויקיצות מרובות בלילות, ומאז הניתוח או אולי בלי קשר גבה ב- 2 ס"מ, אם כי עדיין נמוך.
מה דעתך ? מה יכולה להיות הסיבה לקורטיזול הנמוך?
תודה על העזרה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גדילה ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/04/2014אם הילד גדל טוב, אין סיבה להמשיך בבדיקות. אפשר לעצור ולחכות כדי לראות אם הגדילה היא באמת טובה.
לגבי הקורטיזול, המידע שמסרת אינו מספיק כדי להעריך אם יכול להיות חסר.
ובכלל, כשמגיעים למצב שעלולות להיות לו השלכות רפואיות מרחיקות לכת, כגון חסר בקורטיזול, כדאי תמיד לקבל חוות דעת שניה לפני ביצוע תהליכית רפואיים פולשניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת והקשר למוצאשרית08/04/2014
הי,
יש לי שני בנים תאומים בני 10 ו-10 חודשים, גיל העצמות של אחד הוא: 13 וגיל העצמות של השני: 12.
בבדיקה על ידי אינדוקרינולוג הם אופיינו שניהם בשלב 4 בתהליך ההתבגרות שלהם.
עלפי הידוע לנו אין לנו במשפחה מקרה דומה.
הגובה של אחד הוא 152 ס"מ והשני הוא 149 ס"מ.
החיזוי של הגובה האופטימלי לאחר שיכלול גובה ההורים הוא של עוד 25 ס"מ, אך כיוון וצמיחה רבה התרחשה לא נראה כי הפוטנציאל ימומש ויתכן שיצמחו עוד 10-12 ס"מ. ההמלצה הייתה, אם אנו מוטרדים מכך שיהיו נמוכים עלינו לטפל בהם בזריקות לופרון.
כיוון ואנו מתגוררים בארצות הברית ואין כאן התייחסות למקור הגנטיקה (סבים וסבתות ממרוקו, טוניס וסוריה), רציתי לדעת אם בארץ יש מידע מבוסס על קשר בין התבגרות מוקדמת לארצות מוצאנו, כחלק מקבלת ההחלטות אם להתערב בטבע בטיפול הורמונאלי או לא. כמו כן לאור הקושי האדיר שלי בקבלת ההחלטה האם להשתמש בלופרון, אשמח מאד לקבל את דעתך האישית בנושא.
בתודה מראש,
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התבגרות מוקדמת והקשר למוצא - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/04/2014המוצא הינו רלוונטי במצבים העשויים לגרום להתבגרות מינית מוקדמת עקב שגשוג של האדרנלים עקב הפרעות אנזימטיות.
אני סבור שטיפול בלופרון יפגע בגדילה (אם ההתבגרות המינית החלה אחרי גיל 9 שנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה כסגולה לגובהחיים07/04/2014
בני בן ה 9, נמצא באחוזון 47 בגובה. שני ההורים שלו גבוהים (1.83, 1.74) והיו גבוהים גם בגילו.
לפני 3 שנים הילד היה באחוזון 75 בגובה, ובגיל שנתיים היה באחוזון 85. במשקל, הילד באחוזון 30.
רופא הילדים המליץ לתת לילד הרבה אוכל שומני ולא בריא כגון בורקסים, על מנת שיעלה במשקל ואז לדבריו בגלל שהאינסולין מופרש יותר ובגלל עוד סיבות הגובה גם עולה.
האם ההמלצה נראית גם לך הגיונית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השמנה כסגולה לגובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/04/2014ההמלצה אינה נראית לי הגיונית.
ההשמנה אינה משפרת את הגובה הסופי שאליו יגיע הילד. ועל תוצאותיה הבריאותיות האחרות מיותר להרחיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגובהארז07/04/2014
שלום רב,
אני כרגע בן 15 ו7 חודשים, מיזה שנה וחצי אני "תקוע" על 1.75, האם ישנו סיכוי שאני ימשיך לגבוה בעתיד הלא רחוק?האם מוכר לכם מצב כזה שילד גבה, הפסיק והמשיך?
חשוב לציין כי אבי 1.80 ואימי 1.68.
אשמח לתשובה
תודה רבה
ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/04/2014כנשעצרת הגדילה היא רק כמעט נעצרת. הגב ממשיך לגדול עוד 1-2 סמ' עד גיל 25.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגובה
ארז12/04/2014תודה על התייחסותך, לפני יומיים הלכתי לאחות היא מדדה לי גובה - מטר 75 וחצי, לעומת השנה וחצי הקודמת שהייתי מטר 74, האם עוד צפויה לי גדילה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשר לגובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/04/2014קשה לדעת. ייתכן מאד וההבדל אינו אמיתי אלא נובע משונות בין מודדים שונים במכשירים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגובה
ארז14/04/2014בהנחה שכן המכשירים היו אותם מכשירים, מי שגובה יותר מסנטימטר בשנה סימן שיש לו עוד גדילה לפניו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר פעילות בלוטת התריס בתינוקתעירית04/04/2014
שלום,
אני מאובחנת כבר כמה שנים עם גרייבס עם רמות נוגדנים גבוהות (מעל 400).
לפני כשלושה שבועות ילדתי. ביום השלישי ללידת התינוקת ערכי ה- TSH שלה היו 6.5 ו-T4 = 35. נמסר לי שאלו ערכים תקינים. האם יש צורך בהמשך מעקב אחר פעילות בלוטת התריס של התינוקת? ואם כן, מתי יש לערוך בדיקה חוזרת או בדיקות נוספות?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחר פעילות בלוטת התריס בתינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014אם אין יתר תריסיות בלידה (וזה נדיר ביותר), היא כבר לא תופיעה בימים ובשבועות הבאים. אין צורך במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל צבאיסער03/04/2014
הי, האם אתה יודע לפי ספר הפרוםילים בצבא אם אני רק נשא של nonclasical cah האם זה מוריד פרופיל צבאי? אם כן, איזה פרופיל / סעיף? אני מאד רוצה להיות בשייטת או סיירת מטכ״ל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל צבאי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014זה לא מוריד פרופיל, וגם אין צורך לדווח על כך לצבא. לך ליחידות המובחרות ותממש את חלומך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מאוחרתמיכל02/04/2014
מה משמעות תוצאות בדיקת דם עכשווית אצל ילד בן 14 וחודש.
LH 0.50
FSH 7.90
TESTOSTERONE 1.50
בבדיקות לפני חצי שנה-
LH 1.20
FSH 5.30
TESTOSTERONE < 0.9
האם השינוי בתוצאות מעיד על תחילת התבגרות או שיש בעיה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מאוחרת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014הבדיקות אמנם מצביעות על תחילת התבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך ילד בן6אילנה27/03/2014
שלון רב. ילד שלי בן6 משקל 16. מאוד מאוד רזה. גם לא גבוה. לפי עקומה הוא באחוזון 50. המשקל מדאיג אותי מאוד. הוא גם לא אןהב לאכול.....
האם יש סיבה לדאגה...האם ניתן לעשות משהו? משקל וגובה....
תודה רבה על הקדשת זמן
משקל נמוך ילד בן6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/03/2014אחוזון 50 זה הממוצע
לגבי המשקל כדאי לפנות קודם כל ליעוץ תזונתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם-מעקבמיכל25/03/2014
שלום,בתי בת שנה ו5 חודשים,נולדה עם תת פעילות בבלוטת התריס מקבלת אלטרוקסין מגיל חודש ,נמצאת במעקב אנדוקרנולוגי בבי"ח רמב"ם.המינון שמקבלת הוא 5 טיפות ליום 6 ימים בשבוע.פעם אחרונה שביקרה במרפאה הייתה לפני 5 חודשים,כעת היה לנו תור שלצערנו לא יכולנו להגיע אליו מאחר והילדה חולה,אך עשינו בדיקת דם ,אשמח לעזרה בתוצאות שהתקבלו- T3-5.7
T4-16.6
TSH-16.6
האם הערכים תקינים?
תודה.
בדיקת דם-מעקב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/03/2014הערכים אינם תקינים. צריך להעלות את המנון. אנא פני לרופא המטפל בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
מיכל01/04/2014שוב שלום ותודה על התייחסותך.
שמתי לב כי בהודעה הקודמת שלי בה אני מבקשת עזרה בפענוח תוצאות בדיקת הדם כתבתי לך ערכים שאינם נכונים,התוצאות הן-
T4- 16.4
T3-5.7
TSH-3.54
האם תקין?
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014הבדיקות האלו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור ערווה לילד בן9.5קרן24/03/2014
שלום!
בני בן 9 ו9 חודשים, שמנו לב שיש לו שיער ערווה כבר בגיל 6 אך יחסנו זאת לעובדה שהוא שעיר בין כה וכה וששיעור יתר הוא בעיה משפחתית אצלנו. לפני שנה החלטנו לבדוק זאת בכל זאת אצל אנדוקרינולוגית ילדים, בוצעו בדיקות דם, שהיו תקינות, וצילום גיל עצמות שהיה צעיר מגיל כרונולוגי. בחודשים האחרונים הבחנו שיש שינוי בריח גוף וזיעה חריף, ויתכן שיש מעט גדילה של אשכים ואיבר מין, אך לא היתה קפיצה בגדילה או שיעור בבית שחי.
האם לדעתך, יש להמשיך בירור? איזה בדיקות חשוב לבצע במיקרה זה? (אציין שבני נולד כתינוק קטן יחסית2.600 בסוף שבוע 40, גדל יפה ואח״כ שבר עקומות גדילה סביב גיל 4 וירד מאחוזון 50 בגובה לאחוזון 25. כעת הוא אינו בין הגבוהים, ואני מודאגת שצמיחתו לגובה עלולה להיפגע עקב התבגרות מינית מוקדמת.
אשמח לתשובתך
בברכה ותודה
קרן
שיעור ערווה לילד בן9.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/03/2014הערכה אצל רופא הילדים לא תזיק.
בגילו זה תקין לחלוטין להתחיל התבגרות רגילה הכוללת הגדלת אשכים.
אך כדאי להעריך אם אינו סובל מהפרעה קלה בבלוטת האדרנל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה-שואלת שובטל24/03/2014
בני בן שישה וחצי חודשים, בכל לילה מזיע בגבו
ניסיתי לשים לו רק שכבה אחת, או שתיים קלות, החלפתי לשמיכה דקה יותר,
הטמפ בחדר בסדר בין הטווח הנורמאלי והילד עדיין כל הלילה עם גב רטוב ונדבק לעצמו. מה עושים? בסוף עוד יתקרר לי מזה!!
בדיקת דם בלוטת התריס יצאה תקינה.
אשמח לפתרון בנושא.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה-שואלת שוב - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014אני מצטער על האיחור בתשובה. איך שהוא שאלתך לא הגיעה לעינינו.
ולעצם העניין: הזעה שונה מאדם אחד לשני, ונכון שיש אנשים שמזיעים יותר מאחרים. ממש אין פתרון טוב לבעייה פרט למה שאת כבר ממילא עושה - להלביש אותו פחות חם. אולי תרומתי היחידה - לא מצטננים מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cahסיגל24/03/2014
ערב טוב , הבן שלי בן 15 , 1.74 עשה בדיקת 17oh מאחר והיתה עצירה בגדילה . התוצאה יצאה 17.6 . נשלח עי אנדו לעשות בדיקת acth1. הגיע רק חלק אחד של התוצאה וזה בדיקות קורטיזול וטסטוסטרון b. שתיהן תקינות ובתחום הנורמה . אנחנו כעת מחכים לבדיקת 17oh.
החשש הוא מ non clasical cah . למיטב הבנתי ומהספרות שקראתי ב 10 אחוז מהמקרים יכול להגרם מ חסר של אנזים 11 וב90 אחוז מ 21. האם מהניסיון שלכם מה הסיכוי שגם בדיקת 17oh יגיע תקין ?
הילד בריא ואין שום תופעה פיזיולגית למעט הגובה שמאפיינת את המוטציה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
סיגל24/03/2014דבר נוסף ששכחתי לציין הוא שבדיקת אולטרסאונד של בלוטה גם כן תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcah - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/04/2014אני מצטער על התגובה המאוחרת. איך שהוא השאלה שלך חמקה מעינינו.
ולעצם העניין, אין ברירה אלא לחכות לתשובה החסרה. אולי היא כבר הגיעה בינתיים. אין טעם להתחיל להתעמק בבעייה שאולי אין לכם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)