מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ריח זעה בילדה בת 6לו10/05/2014
שלום רב,
בתי בת 6 וחמישה חודשים. הילדה די גבוהה לעומת ילדים אחרים בגילה, בריאה טפו טפו. לאחרונה ריח של זעה די חזק מבית השחי. התייעצתי עם רופאת ילדים, בחשד להתבגרות מינית מוקדמת והיא ציינה (לאחר בדיקה גופנית מלאה) כי ניתן בהזדמנות לבדוק רמת הורמונים מסוימים שיכולים להעיד על התבגרות מוקדמת, אם יהיה צורך בבדיקות דם למטרה אחרת. אבל אין לחץ. יש לציין שאני רואה קצת שינויים בשיער ערווה, אך הרופא ציינה שזה "כלום" וגם לא ראתה עדות לניצני שדיים. אני מאוד מעריכה וסומכת על רופאת ילדים שלנו, אך ריח של זעה מדי יום ביומו, בייחוד בימים החמים הבאים עלינו, מדליק אצלי נורה אדומה שוב ושוב. יש לי מספר שאלות:
1. באיזה גיל ריח זעה נחשב נורמלי בקרב בנות?
2. האם כדאי להתעקש על המשך בירור או שבאמת אין זה דחוף? מתי כן?
3. אם אכן מומלץ בירור, אילו בדיקות לבצע לפני הגעה לאנדוקרינולוג?
4. האם יש תכשירים טבעיים או מאכלים שיכולים לצמצם את הריח החריף?
תודה רבה ושבוע טוב,
לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח זעה בילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/05/2014הופעה של ריח זיעה ושעור ערווה מלמדים על פעילות הורמונלית מוגברת של בלוטת האדרנל.
הייתי פונה עקב גילה הצעיר לאנדוקרינולוג ילדים.
להפגת הריח הייתי משתמש בדיאודורנט או תחליב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FSHגלי08/05/2014
ביתי בת 13, מטופלת מספר חודשים אצל אנדקרינולג בגלל בעיות גדילה. עשתה צילום כף יד לפיו גיל העצמות 8.5-10 שנים, טסט להורמון גדילה שיצא תקין ובדיקות לשלישת צליאק. הרופא הפנה אותנו לבדיקת FSH ולצילום כף יד נוסף על מנת לקבוע את גובהה הסופי לצורך המשך טיפול. מהי בדיקת FSH? בנוסף הפנה אותה ליעוץ גנטי. מדוע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת FSH - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/05/2014FSH הוא הורמון המפקח על פעילות השחלות. כשהסיבה להפרעת הגדילה היא תת פעילות של ההיפופיזה, הוא נמוך. כשיש איחור בהתבגרות כסיבה להפרעת הגדילה - גם אז הוא נמוך. מאידך יש מצבים שהוא גבוה וקשורים בקומה נמוכה. התהליך אצל הרופא הוא שהוא צריך לחשוב על כל האפשרויות ולכן עושה בדיקות רבות. כשחוזרות התוצאות הוא יכול להסביר לכם מה יש לילדתכם, ואז זה הזמן להתעמק במסקנות שלו. אני מציע למטופלי שלא להתעמק בכל שלב ושלב. זה מורט עצבים ללא צורך. הרי אינך רוצה לדעת הכל על בעיות של אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון גדילהאירינה08/05/2014
הבת שלי בת 7.5 שנים כ- 8 חודשים מקבלת הורמון גדילה עקב חוסר בהורמון. היא מעדיפה לעשות זריקות בישבן. האם התוצאה של הטיפול תיהיה אחרת אם היינו עושים לה את הזריקות רק בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/05/2014הזריקות בבטן כואבות פחות ולכן אנחנו ממליצים להזריק שם. בבטן גם קל יותר לפקח על כך שהזריקה תיעשה כל יום במקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל מוסיפים 27 ס"מ כדי לדעתשו07/05/2014
מה אמור להיות הגובה הסופי ?
והאם זה אצל כולם מוסיפים 27 ס"מ או יש כאלה שזה שונה אצלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל מוסיפים 27 ס"מ כדי לדעת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/05/2014לא מוכר לי כל תחשיב של 27 סמ' - מה עושים עם 27 להבנתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת הגובה בתקופת ההתבגרות של כ- 4
שו09/05/2014שנים בבנות היא בממוצע כ- 20-25 ס"מ ובבנים כ- 25-30 ס"מ
בבנים זה מגיל 14 מוסיפים את ה כ-27 ס"מ? וככה יודעים מה יהיה הגובה הסופי...
פחות או יותר..
או שזה מגיל 12 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת הגובה בתקופת ההתבגרות של כ- 4 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014זה קצת יותר מורכב. אין תחשיב כגון זה שאתה כותב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים בקבלת הורמון גדילה די דחוף.יונה04/05/2014
בני בן 3.5 עם תסמונת lery-wail כלומר חוסר בshox הגורם בין היתר לנמיכות קומה. כרגע הוא 6 סטיות תקן מתחת לעקומה. גובה 77 ס"מ כבר שנתיים - בערך כמו ילד בן שנה וחצי. קיבלנו אישור להורמון גדילה מ"טרנר". אני מודאגת לגבי הסיכונים בתופעות הלוואי- יש דיבורים על הגדלת סיכון לסרטן, הזדקנות, סכרת וכד' (יש אצלנו במשפחה- אצל הסבא משני הצדדים- סכרת של גיל מאוחר, לא סכרת נעורים). אין לבני חוסר בהורמון גדילה אבל האנדוקרינולוג המליץ בכל זאת לתת את הורמון הגדילה.
עד כמה המחקרים יודעים לומר על תופעות לוואי אלו ואחרות?
אנו צריכים תשובה די בדחיפות מכיוון שאנו כבר בשלב מתקדם של מתן מרשמים וכד'..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים בקבלת הורמון גדילה די דחוף. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/05/2014הורמון גדילה אינו גורם לסרטן, לסכרת או להזדקנות. ההורמון בטוח עם מעט מאוד סיבוכים, עליהם בוודאי הסביר לכם הרופא. מאידך, מידת התועלת בטיפול ב"טרנר" היא די קטנה. בעוד שהדבר נחקר בתסמונת טרנר ונמצא שאחרי שנים של טיפול הילדים מקבלים כ4 סמ' בגובהם, לגבי תסמונת לרי-וויל אין אפילו מחקרים די טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער באיזור השפם אצל ילד כבן 6טלי01/05/2014
שלום רב,
לבני שיער באיזור השפם שבולט יותר בשנה האחרונה.
הילדים היום כמובן לא מקלים ומציקים.
מה עושים?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער באיזור השפם אצל ילד כבן 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/05/2014הולכים לרופא/ת הילדים כדי שיבדקו את הילד ויראו אם מדובר בתופעה שדורשת ברור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית בגיל 8-9שרון29/04/2014
בנותיי בנות 8 ו - 9 .
לקטנה בת השמונה , שיש לציין כי היא רזה ובהחלט מתאימה במידותיה לגילה, צמחו לאחרונה שערות בבית השחי. אני לא יודעת אם להוציא לה אותן ואיך לעשות את זה בגיל כזה. כרגע, בגלל שהיא ראתה את זה, אני מוציאה כל פעם עם פינצטה...
הגדולה, בת התשע, שמבנה גופה הוא גדול יותר, והיא בעלת עודף משקל , אין שערות בבית השחי, אבל כן שיער ערווה, וכן סובלת מהפרשות מידי יום, שקופות, אך רטובות (סליחה על התיאורים).
רציתי לשאול אם כל זה לא קצת מוקדם... אני מנסה להגיע לאנדוקרינולוג אך בכל מחוז צפון לא מצאו לי תור לחודשיים הקרובים !!!
אני מתלבטת אם בכלל יש מקום לדאגה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מינית בגיל 8-9 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/04/2014את מתארת שיעור בבושת ולא התבגרות. הגדרת התבגרות היא כשמנצים ניצני שדיים. אין זה נדיר שמופיע שיער בבושת בגיל 8-9 וזה אינו דורש בדיקת מומחה. כמובן שאין להוציא את השיער , לא בפינצטה ולא אחרת. יש להסביר לילדה שהיא מתחילה בשינויים ושבסופו של דבר יהיה לה שיער כמו לאמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במסירת הורמון גדילהשירה29/04/2014
ברשותנו מספר אמפולות מיותרות הורמון גדילה
נשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה במסירת הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/05/2014כעקרון אי אפשר להעביר תרופות ממטופל למטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניין באמפולות של ההורמון גדילה
avi1624308/06/2014מעוניין באמפולות שאתם רוצים למסור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהרועי23/04/2014
שלום,
אני בן 26 וסובל מאקנה, רופאת העור שלי המליצה לי להפגש עם אנדוקרינולוג.
אשמח להמלצתכם לאיזור ת"א.
תודה.
המלצה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/04/2014תבדוק ב GOOGLE אננו עוסקים בפרסומת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסח זאת אחרת
רועי23/04/2014לאיזה תחום באנדוקרינולוגיה עליי לפנות לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסח זאת אחרת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/04/2014אין צורך במומחה מיוחד. זאת תלונה שכיחה וכל אנדוקרינולוג עוסק באקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שייטת טיס וnonclascal cahגל22/04/2014
היי , יש לי non clasical cah ללא צורך בטיפול. בדיקת קורטיזול תקינה. בקרוב אני מתגייס וקיבלתי זימון לטיס. האם סעיף כזה פוסל טיס?
תודה גל
שייטת טיס וnonclascal cah - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/04/2014לא נראה לי שזה פוסל אם אינך מטופל תרופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאנונימית21/04/2014
הבעיה העיקרית שלי היא עם ההורמונים 17 OH ואנדרוסטנדיון שהם גבוהים מידי והשאר בסדר (כשזה מוזר שדווקא טסטוסטרון אצלי בסדר גמור)
איבחנו אצלי שחלות פוליציסטיות, ונבדקתי לCAH ולא מצאו חסר באנזים, כלומר אין לי CAH ככל הנראה.
הרופא הביא לי טיפול הידרוקורטיזון.
לא עדיף גלולות? אם ידוע שהבעיה היא מהשחלות?
יש לציין שיש לי מחזור סדיר, שיעור יתר קל ואקנה קלה.וגם הבנתי שהידרוקורטיזון מחמיר אקנה, האם זה נכון?
תודה מראש.
מספר שאלות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/04/2014אני מציע לחזור ולשוחח עם הרופא שלך. אם רמות 17OH גבוהות זה מחשיד מאד ל CAH רמות הטסטוסטרון הכולל יכולות להיות תקינות אך רמות ההורמון החופשי - הפעיל שגורם לשיעור יתר עלולות להיות גבוהות.
גם הטיפול שניתן לך הוא טיפול ל CAH כך שזה באמת לא ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שד מעטה- תינוקת בת חצי שנהיעל20/04/2014
שלום,
במסגרת ביקורי אצל הרופא המטפל, הנ"ל ציין כי לתינוקת יש מעט רקמת שד ולכן ביקש שאעקוב אחרי הממצא לוודא שאין גדילה.
הילדה ניזונה ממטרנה צמחית (מאחר ואינה מעכלת טוב חלב) ומעולם לא ינקה.
יש לציין כי הרופא אמר שהדבר לא נראה לו רציני אך המעקב חשוב.
האם יש סיבה לדאגה? אנא הרגיעו אותי...
ץודה, יעל
רקמת שד מעטה- תינוקת בת חצי שנה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/04/2014אם הגדילה הופיעה זמן מה אחרי הלידה ואינה מתקדמת ואינה מלווה בסימני מין אחרים אין מקום לדאגה ומספיק מעקב אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא ושאלה נוספת בבקשה
יעל23/04/2014שלום,
על אלו סימני מין אחרים מדובר?
וכמה זמן דרוש המעקב אצל הרופא המטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא ושאלה נוספת בבקשה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/04/2014סימני מין אחרים הם שיעור מיני וגדילה מהירה. רופא הילדים יוכל להדריך אותכם. אין כללים נוקשים לגבי שכיחות המעקבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוצע ההורים+11 זה המקסימום שאפשרשלום20/04/2014
להגיע בגובה? ואי אפשר יותר מזה?
אגב מי קבע את זה?
ממוצע ההורים+11 זה המקסימום שאפשר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/04/2014זה נכון ל 97% מהילדים כך ש1.5% יהיו גבוהים יותר.
העובדה הזו נקבעה מתצפיות אחרי גובה ילדים והשוואה להוריהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה יותר גבוה בכמה יותר?
שלום23/04/20142-3 או יכול להיות 10 או שאין מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך את האתר שבו רשומה הנוסחה הזאת
שלום29/04/2014איפה אפשר לקרוא על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך את האתר שבו רשומה הנוסחה הזאת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/04/2014תצטרך לחפש בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפשתי, לא מצאתי את זה...
שלום30/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהנינה17/04/2014
כיצד ניתן לעזור לילדה לגבוה עוד 5-10 סמ?...
או שלרפואה מודרנית אין כלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/04/2014הרפואה המודרנית כמו זאת הישנה עוסקת בילדים עם הפרעות בבריאותם. אם הגובה גורם להפרעה בריאותית, כדי להתייעץ עם מומחה בתחום הגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפם אצל תינוק בן שלושה וחצי חודשיםעדי17/04/2014
שלום רב,
לאחרונה צמחו מעל שפתו העליונה של בני שערות כהות רבות, בולטות בעיקר באור יום. יש טעם להיוועץ עם אנדוקרינולוג ילדים או שמדובר בנטייה לשעירות שמופיעה כבר בגיל צעיר זה? מעולם לא ראיתי שפם אצל תינוקות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפם אצל תינוק בן שלושה וחצי חודשים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/04/2014התחנה הראשונה היא רופא/ת הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)