מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מספר שאלות על הגובהליאור25/02/2014
שלום רב,
שמי ליאור, בן 14.2 בגובה 1.60 ובמשקל של כ־50 ק"ג. ברצוני לדעת מהו יהיה הגובה העתידי שלי.
גובהו של אבי הוא בערך 1.66 ס"מ, וגובהה של אמי הוא בערך 1.56 ס"מ. בגובה 1.63 מ'. המשפחה של אמי גבוהה מהמשפחה של אבי, כאשר אחיה (דודי) בגובה 1.70 מ' בערך; אשתו נמוכה מאמי (אמי בגובה 1.56 מ') ובנו (בן דודי) עונה לגובה של 1.78 מ' בערך (סיפרו לי שבן דודי היה בגובהי כשהוא היה בגילי). כמו כן, ארצה להוסיף כי בן דודי מצד אבי בגובה 1.85 מ' בערך והוא רק בן 16, אך אני מניח שהגובה הגיע מאשתו של אחיו של אבי, כאשר במשפחתה כולם גבוהים.
האם קיים סיכוי שאהיה גבוה מ־1.70 מ'? בדקתי באחוזון גדילה באתר אחד שמתארחים בו גם כן רופאים, ואני כנראה משתייך לאחוזון 28 (שמעתי שאם אני ממשיך לגבוה באחוזון זה, גובהי צריך להיות גבוה מ־1.70 מ').
כמו כן, הייתי בעבר אצל פרופ' טיאוסונו דב והוא אמר לי שהכל מצוין ואין מה לדאוג. אינני בטוח במאה האחוזים, אך יכול להיות כי גיל העצמות תאם לגילי כאשר הייתי בן 13.8 (הייתי 1.58 מ') ועשיתי צילום כף היד.
נוסף לכך, ברצוני לשאול האם יש אפשרויות טבעיות להאיץ את הגביהה ללא האצת גדילת השיערות וכו'?
אשמח למענה, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות על הגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/02/2014ליאור, אינך צריך לדעת את העתיד. אף אחד מאיתנו אינו יודע את עתידו, ומוטב כך. יש לך גובה נורמלי, ואינך יכול לשנות את הגובה הצפוי לך (בתשובה לשאלתך), בגילך האחוזון הנוכחי אינו מנבא את האחוזון שיהיה לך כשתהיה בוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימוש פוטנציאל הגביהה
ליאור28/02/2014ערב טוב,
ראשית, ארצה להודות על המענה בתגובה הקודמת שלי פה.
שנית, יש לי שאלה נוספת - כיצד ניתן לממש את פוטנציאל הגביהה? מה עליי לעשות בכדי להגיע לגובה העתידי שלי בלא פגיעה בכך?
נוסף לכך, יש עוד שאלה והיא, האם קיימות אפשרויות טבעיות להאיץ את הגדילה (למשל אכילת אוכל X, או שינה של Y שעות וכו')?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מימוש פוטנציאל הגביהה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2014לא ניתן לעשות הרבה וגם לא צריך..
אכילת תפריט מאוזן ושינה של 7 שעות בלילה יספיקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור03/03/2014אוקיי, תודה רבה על המענה! (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקות לילד בן 6.עזרהלירון23/02/2014
היי הבוקר הגיעו תשובות הבדיקות.יש לציין שלבני בן השש בורח שתן במהלך היום,ותכיפות מתן השתן מוגברת.אשמח לעזרתכם בפענוח הבדיקה. האם החריגה מצריכה טיפול תודה מראש:)
שם הבדיקה הסטוריה גבול עליון תוצאותגבול תחתון
כימיה בדם
Osmolality (B)
295 300 יחידות: mOsm/kg/H2O 275
כימיה בשתן
Osmolality (U)
1119 900 יחידות: mOsm/kg/H2O 250
Osmolality Ratio (U/B)
3.79 3 יחידות: 1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות לבדיקות לילד בן 6.עזרה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/02/2014מצטער אך לא הבנתי את התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב רגליםלירון22/02/2014
שלום ,
אני חייל, חגגתי לפני חודש וחצי 20 ומזה 6-8 חודשים שאני סובל מכאבי גב חזקים, תחתון ועליון ( במיוחד בלילה וגם בבוקר כשאני מתעורר ), ברכים כפות רגליים ובכללי כאבי רגלים .. חשוב לציין שיש לי רגלי O שיפוע קטן, ומאובחן אצלי אוסגוד שלטר בצורה מאוד בולטת ושם רוב הכאבים ( כשהייתי בן 16-17 אורטופד אמר לי שזה יעבור לי לקראת סיום ההתפתחות אך עד היום זה לא עבר ונהיה גרוע יותר ..) נוסף על כך הלכתי כארבעה חודשים עם נעליים שלא ישבו לי טוב על הרגל, היו גדולות מדי .. נשלחתי לצילומים לפני חמישה חודשים בערך ואמרו שהכל תקין .. הרופא ביחידה בדק אותי ואמר שהכאבי ברכיים נובעים מהשיפוע של הרגליים ואת שאר הבעיות הוא לא ידע להסביר ... לפני שבועים וחצי בערך הייתי אצל אורטופד ברכים והוא גם לא ידע להסביר לי מה קורה ושלח אותי למיפוי עצמות, בדיקה שממנה אני מעדיף להימנע ... אנשים רבים אומרים לי שזה כאבי גדילה אבל קשה לי מאוד להאמין מאחר ואני בן 20 .
לא יודע כבר מה לעשות !
אשמח לעזרה ,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב רגלים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/02/2014כאבי "גדילה" אינם מתאימים לכאבים שהנך מתאר.
עליך לפנות לאורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מאוחרתמירי20/02/2014
הבן שלי בן 14.5 וההתפתחות המינית שלו איטית אין לו חוסר של הורמון גדילה .
האנדוקרינולוג המליץ להזריק 4 מנות של 50 מיליגרם של טסטוסטרון במשך חצי שנה.
מה דעתכם על כך? האם הטיפול הזה בטוח ואין לו תופעות לוואי?
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית מאוחרת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014זהו טיפול בטוח, אך לגבי נחיצותו אין די פרטים בתאור שלך. ובאמת לא ניתן לדון בכך מבלי לבדוק את הילד. אם יש לך ספקות, תצטרכו לשמוע חוות דעת נוספת. אך אם השתכנעתם שהטיפול מוצדק, אין לחשוש מפניו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן?נועה18/02/2014
יש לי תינוק בן 4 וחצי חודשים. יש לו פין שנרה קטן או מוסתר בעודף עור. כשאני חושפת אותו ולוחצת בצדדים, נראה שזה יותר מ - 2.5 ס"מ לכיוון ה - 3.
1. במידה וזה אכן במספרים האלה, כלומר לא מיקרופינס אבל קטן מהממוצע, האם זה מעיד גם על הגודל בבגרותו?
2. אם זה קטן אבל לא מיקרו' האם לפעמים מטפלים?
3. עד איזה גיל נותנים טיפול (לא מתלהבת ללכת כבר עכשיו לרופא ללא צורך)
4. יש לציין שהוא קטן מאוד בגובה, היה בהתחלה באחוזון 5-10, ועתה ירד ל-3, אבל גם אני מאוד קטנה - 145, ובעלי - 171.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014לא ברור שזה באמת קטן. כדאי להתייעץ עם מומחה מנוסה.
טיפול כזה יכול להנתן עד גיל שנתיים, ובד"כ הוא נעשה בגיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בתירואידריקי18/02/2014
היי.. אני שואלת שאלה זו בעיקר בגלל שאני חיילת וכנראה שאוכל לעשות בדיקות דם רק בשבוע הבא... בחצי שנה האחרונה, אולי אפילו למעלה מחצי שנה, צרכתי כמויות מופרזות ומטורפות של ממתיקים מלאכותיים, עקב הפרעת אכילה. ידעתי שזה מזיק מאוד לגוף, בייחוד בכמויות שאפילו אני מפחדת לפרט כי הן באמת באמת גבוהות, על בסיס קבוע. בשבוע וקצת האחרונים אני מרגישה עייפות, רעב מוגבר מאוד בלי כמעט תחושת שובע, קור די קיצוני, וחולשה כללית. אני יודעת שבלי בדיקת דם אי אפשר לדעת כלום אבל עדיין... האם נזק שנגרם לתירואיד בעקבות צריכה גבוהה מאוד הינו הפיך? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתירואיד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014כדאי לבדוק את בלוטת התריס, אך צריך לדעת: 1. הסיכוי שזאת הבעיה הוא קטן. 2. זה סובל דיחוי בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני בן 21 ואף פעם לא נעשה צילוםשלום17/02/2014
לגיל עצמות וגם לא נעשה מעקב גובה ואין נתוני גובה, אולי נמדדנו פעם אחת בכיתה ז' וזהו. במצב כזה ניתן לדעת אם היה צריך להיות יותר גובה?
כלומר ניתן לדעת אם הגענו לגובה הסופי הגנטי שלנו?
תודה רבה.
אם אני בן 21 ואף פעם לא נעשה צילום - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2014בגיל 21 הגעת קרוב לוודאי לגובה הסופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני חושב שהייתי צריך להיות יותר
שלום17/02/2014גבוה..
איך אני יכול לדעת אם המחשבה היא נכונה?
(לא שזה יעזור כבר, אבל סתם לדעת)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאמא מודאגת16/02/2014
שלום, בני בן חודש ויומיים. עדיין צהוב והרופא שלח אותנו לבדיקות דם. לצערי הספירה נפסלה בשל קרישיות אך רמת הבילירובין טוטאל: 10.29. בלוטת התריס (tsh) עומדת על 6.53.
רמת הבילירובין היתה 11.2 לפני שבועיים. האם זה תקין שרמת הבילירובין עדיין לא ירדה? אציין שבני ניזון מהנקה בלבד. האם רמה זו מהווה סיכון עבורו? ומה לגבי בלוטת התריס? האם הערך תקין ומה משמעותו?
תודה רבה מראש.
תוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2014יש תת פעילות קלה של בלוטת המגן שאינה מסבירה את הצהבת הממושכת
ההנקה היא אפשרות סבירה.
פני לאופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתוצאות
אמא מודאגת17/02/2014בהמשך לתוצאות הבילורובין דיירקט עומד על 0.85 כשהגבולות נעים בין 0-0.2
והבילירובין אינדיירקט עומד על 9.44 כשהגבולות נעים בין 0.2-0.8.
הבילירובין טוטאל 10.29
ןTSH 6.53
מה זה אומר עכשיו?
ומה הכוונה תת פעילות? כיצד זה בא לידי ביטוי? האם יש לזה משמעות, מעיד על מחלה חס וחלילה, דורש טיפול?
קצת לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתוצאות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014לגיל חודש הבדיקה של TSH תקינה ואינה מעידה על תת תריסיות. אני ער לזה שהתשובה שלי שונה מזאת של פרופ' הרשקוביץ. תצטרכו להחליט בעצמכם, או בעזרת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרתרוני11/02/2014
לפני כ8 חודשים אובחנה ביתי בת ה9 עם שגשוג מולד של בלוטת האדרנל הלא קלאסי(CHA NN)
החלנו בטיפול של מתן הידרוקוטיון פעמיים ביום -סה"כ 10 מ"ג
וכן בזריקות דקפפטיל כל 28 יום
לקראת הביקורת עשתה ביתי בדיקות דם
היום קיבלתי חלק מהן
וראיתי ש:ערך ה17-OH-PROGESTERONE :
הוא 63 לפני כחצי שנה היה 32
למיטב ידיעתי היה צריך להתאזן/לרדת
האם הטיפול עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חוזרת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2014לצערי אין דרך לענות על כך מבלי להכיר את כל ההיסטוריה של בתך. תצטרכו לדבר על כך עם הרופאה המטפלת בילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כמוסות אומגה 3 משפיעות ?דנה09/02/2014
האנדוקרינולוגית אמרה לי שיש יוד בכמוסות של אומגה 3 ושזה הורס את בלוטת התריס - האם זה נכון? כי על הכמוסות של האומגה 3 לא כתוב שיש יוד!!!
מדוע היא אמרה שבגלל הכמוסות של האומגה 3 נגרם לי נזק לבלוטת התריס.?
היא אמרה לי להפסיק לקחת אומגה 3 כי זה משבש את תפקוד בלוטת התריס!
- האם זה נכון?
האם נטילת אומגה 3 יכולה להשפיע על תפקוד בלוטת התריס?
האם בגלל האומגה 3 יצא לי רמה גבוהה של נוגדנים THYROGLOBULIN Ab ?
THYROGLOBULIN Ab = 69.90 IU/ml
TSH = 0.39 mIU/L
T3- FREE = 3.6 pmol/L
T4- FREE = 13.6 pmol/L
ANTI THYROID PEROXID = 33.70 IU/ml
האם כמוסות אומגה 3 משפיעות ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/02/2014לא ידוע לי שיש יוד בכמוסות אומגה 3. או שהכמוסות משבשות את פעילות בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התפתחות מינית מוקדמתדנה09/02/2014
בתי בת 8.6. בגיל 7 וחצי הייתה בשלב 2 בסולם טאנר. גיל עצמות מתאים לגיל הכרונולוגי. בחצי שנה עברה לשלב טאנר 3. בגובה היא 133, משקל 34 ק"ג. הרופא המליץ על טיפול בזריקות אחת לארבעה שבועות למשך כשנה וחצי (אחרי ששוללים MRI). אציין שהסבתא קיבלה מחזור בגיל 10 והגיעה לגובה ממוצע לנשים. קראתי בפורום אחר שרופאים לא ממליצים על עיכוב התפתחות אחרי גיל 8 מיכוון שהיום זה מהווה 15% מהבנות. מה דעתך?
שאלה לגבי התפתחות מינית מוקדמת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/02/2014דעתי היא שצריך לדון על כל מקרה לגופו.
כנראה שטיפול לעצירת ההתבגרות המינית לא ישפר את הגובה הסופי של בתך, אך קיימים גם שיקולים פסיכולוגיים וחברתים במשוואה.
בסופו של דבר ההחלטה היא שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת גובה בן 16.5מיכל08/02/2014
שלום רב,
בני בגיל 16.5, גובהו 175 ס"מ משקל 65 ק"ג. גובה האם 169 ס"מ האב 173 ס"מ. שניהם דור ראשון בארץ.רופא משפחה טען שהבן לא יגבה יותר.
האם נכון הדבר? או שיש סיכוי שיגבה עוד כמה ס"מ? יש לציין שעדין לא התגלח.יש לו מעט זיפים יחסית לבני כיתתו.
בתודה מראש.
תוספת גובה בן 16.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/02/2014להערכתי על פי תאורך קימים סיכויים טובים שבנך עוד יגבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה פרטיתאמא08/02/2014
הילד שלי בן 13.9. מצילום כף יד גובה סופי משוער 1.65. כללית מטפלים בטווח שבין 1.62 1.92 כך נאמר לי. מחפשת שם של רופא פרטי בתשלום פרטי שיכול לתת לנו מענה.
אנא עזרתכם.
רפואה פרטית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/02/2014אנחנו לא מפרסמים בפורום הזה שמות או מקומות.
אני בטוח שברחבי הרשת תמצאי את מה שאת מחפשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014יש להזהר מטיפול כגון זה שמציעה לך הכותבת. הכתובת היחידה היא אנדוקרינולוג ילדים מומחה לענייני גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה
ab22/02/2014לא ההיתי ממליצה לאף אחד לנסות משהו סתם
אבל מי שהפנה אותי אליה זה פרופסור פיליפ
ובשורה התחתונה הבת שלי (בת12)גבהה באותה שנה 11ס"מ !!!!!אחרי כמה שנים שהיא לא גבהה כלום אפילו שקיבלה הורמון גדילה.
ושמעתי מחברה שהיתה אצל פרופסור צדיק שהוא גם מכיר אותה.
וחשוב להדגיש וגם כתבתי את זה.
ברור שתמיד רופא מומחה לתחום הוא הכתובת הראשונה אבל אפשר במקביל לנסות משהו אחר בפרט שפרופסור פיליפ המליץ לי
ab* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגשוג מולד של בלוטת האדרנל הלא קלאסרוני06/02/2014
לפני כ8 חודשים אובחנה ביתי בת ה9 עם שגשוג מולד של בלוטת האדרנל הלא קלאסי(CHA NN)
החלנו בטיפול של מתן הידרוקוטיון פעמיים ביום -סה"כ 10 מ"ג
וכן בזריקות דקפפטיל כל 28 יום
לקראת הביקורת עשתה ביתי בדיקות דם
היום קיבלתי חלק מהן
וראיתי ש:ערך ה17-OH-PROGESTERONE :
הוא 63 לפני כחצי שנה היה 32
למיטב ידיעתי היה צריך להתאזן/לרדת
האם הטיפול עובד?
שגשוג מולד של בלוטת האדרנל הלא קלאס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/02/2014האם מדובר באותן יחידות ?
בנוסף אמורים היו לבדוק גם הורמונים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני17/02/2014היחידות הן אותן יח: nmol/l
בדיקה נוספת שעשינו :TESTOSTERONE TOTAL קטן מ0.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג21/02/2014,תצטרכו לחזור לרופא ששלח את הבדיקות. הפענוח תלוי בהררבה גורמים אחרים, והאיזון אינו מבוסס רק על בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רוני04/03/2014על מה מבוסס האיזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/03/2014האיזון תלוי בגילו של הילד, בהתבגרותו המינית, בממצאים בבדיקתו ועל שאר בדיקות המעבדה. האיזון תלוי בשאיפות הילד ומשפחתו, ובדיון שהרופא מקיים איתם על החלטות בעניין תופעות הלוואי לעומת התועלת הצפויה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוצאות של הבדיקות של בלוטת התריסדנה05/02/2014
אני בת 17. עשיתי את הבדיקות הללו באופן ספונטני בלי שום טיפול.
THYROGLOBULIN Ab = 69.90 IU/ml
TSH = 0.39 mIU/L
T3- FREE = 3.6 pmol/L
T4- FREE = 13.6 pmol/L
ANTI THYROID PEROXID = 33.70 IU/ml
שאלותיי הן:
1)האם יש לי תת פעילות של בלוטת התריס? האם בגלל זה יש לי נטייה להשמנה וחילוף החומרים שלי בגוף איטי מאוד?
2) מה זאת אומרת שנוגדן חיובי Thyroglobulin ab מצביע על דלקת סמויה? מה זה "דלקת "?
3) האם אני בסכנה מפני הרס הבלוטה?
4) מדוע הרופא משפחה אמר שלפי הTHYROGLOBULIN Ab = 69.90 IU/ml- יש לי את מחלת השימוטו? האם בגלל שיצאו לי נודגנים אז יש לי את מחלת השימוטו?
5) האם יכול להיגרם לי נזק בלתי הפיך לבלוטת התריס?
6) האם אני צריכה לקחת איזשהו טיפול תרופתי או לעשות עוד בדיקות לבלוטת התריס?
7) האם הרמה הגבוהה של Thyroglobulin ab יכולה להרוג אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת גובה בגיל 16.5
מיכל07/02/2014שלום רב,
בני בגיל 16.5, גובהו 175 ס"מ משקל 65 ק"ג. גובה האם 169 ס"מ האב 173 ס"מ. שניהם דור ראשון בארץ.רופא משפחה טען שהבן לא יגבה יותר.
האם נכון הדבר? או שיש סיכוי שיגבה עוד כמה ס"מ? יש לציין שעדין לא התגלח.יש לו מעט זיפים יחסית לבני כיתתו.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התוצאות של הבדיקות של בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/02/2014תוצאות תפקודי בלוטת התריס תקינות .
לא ציינת את הנורמה של בדיקות הנוגדנים.
בכל מקרה הן לא יהרגו אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)