מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- tsh גבוהה !אילנה18/03/2014
שלום
בתי בת 12 ובבדיקת דם אחרונה יש לה TSH 5.4.
לפני כשנתיים בבדיקת דם היה לה tsh של 8.5 אבל כעבור חודשיים בבדיקה חוזרת ירד ל 2.2. בבדוקה שנערכה חצי שנה אחרי היה 3.5 ובעוד 10 חודשים 4.5 ועכשיו 5.4
לפני שנתיים אמרו לנו שזה כלום, אבל יש לה גם כל הזמו cholesterol גבוהה בין 6.3 ל 6.5
בבדיקה אחרונה זה 6.3 ,LDL 3.3 ו HDL 2.71
האם יש איזשהו קשר בין כולסטרול ל-TSH?
האם מומלץ לבודק עוד משהו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון פרטים נוספים
אילנה19/03/2014שלום שוב
היום קיבלנו פרטים נוספים
FREE T4 15.6
קראתי גם שכאשר יש Hypothyroidism כולסטרול יכול להיות גבוהה
האם זה נכון? וזה מצריך טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון פרטים נוספים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/03/2014אין לילדה תת תריסיות. ובעיקר תפסיקו כבר לבדוק.
זה נכון שיש קשר בין תת תריסיות לכולסטרול גבוה, אבל לא אצל בתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!
אילנה19/03/2014תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שניהרוני16/03/2014
לאחרונה אובחנו שני ילדי בCAH NC ׁ(שגשוג מולד בבלוטת האדרנל הלא קלאסי.)
הבת בת 9, מטופלת בזריקות דפפטיל ובהידרוטוקטיזון פעמיים ביום לאחר שהחלה להתפתח מינית וחל אצלה קידום של 1.5 בגיל העצמות . בני בן ה5 החל טיפול לאחר שנראה קידום בגיל העצמות של יותר משנה בצילום כף היד.
לאחר שאצל ביתי היו ערכי 17 הידרוסיפרוגסטרון גבוהים והרופא נתן לי הוראה להמשיך טיפול זהה פניתי לקבל חוות דעת שניה אצל רופא מומחה.
פניתי גם לגבי בני
הרופא השני טען שאכן הערכים גבוהים וכי יש לטפל בהידרוקורטיזון במשך 3 פעמים ביום ולא פעמיים כי ההידרוקורטיזון פעיל בדם 8 שעות בלבד.
לגבי בני, הרופא טען שאין כלל קידום בגיל העצמות ושאינו צריך טיפול כרגע -רק מעקב -עפ"י צילום כף היד.
שאלתי:
1. אני מבולבלת -לפי איזה רופא ללכת?
2. האם לומר לרופא המטפל שפניתי לשמוע חוות דעת נוספת? מניסיון העבר -אני חוששת שהרופא יפגע , כיצד ימשך הטיפול אצלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/03/2014כדאי ליידע כל רופא לגבי חוות דעתו של השני, וכך תוכלו לשמוע את תגובתם לדעה האחרת. תתפלאו לגלות שרוב הרופאים רואים את הפניה לחוות דעת נוספת כברוכה ואף מעודדים זאת. עם זאת, בפניה לחוות שעת נוספת יש בעיה מובנית של מה לעשות כשהרופאים חלוקים בדעותיהם. הדרך היחידה היא לקבל את דעתו של הרופא שהרשים אותכם יותר בנסיונו ובגישתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה אמא 1.60 גובה אבא 168שלום15/03/2014
לפי החישוב (רק לפי החישוב , עזוב גורמים אחרים)
מה המקסימום שניתן להגיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה אמא 1.60 גובה אבא 168 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/03/2014לא אצלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות לגבי ההתפתחות המיניתאלון13/03/2014
שלום רב..
רציתי לדעת איך מתנהלת פחות או יותר ההתפתחות המינית, כלומר בשלבים.
זאת אומרת, באיזה שלב של ההתפתחות יש עלייה במסת שריר, מתי צומח שיער ערווה, השתנות הקול, הקפיצה בגובה וכו', וכמה זמן לוקח כל אחד מהתהליכים (בממוצע). קראתי הרבה וראיתי שהקפיצה לגובה מגיעה שנה בערך לאחר תחילת ההתפתחות המינית, אבל מצד שני יש לי הרבה חברים שגבהו פחות משנה לאחר תחילת ההתפתחות ולפני הופעת כל מיני סימניים שלפי מה שקראתי אמורים להיות לפני הקפיצה. הגיוני?
שאלה נוספת
אני בן 16.9 ואני סובל מההתפתחות מינית מאוחרת מאוד.. זאת אומרת שרק לפני חודשיים בערך התחילה אצלי צמיחת שיער בבית השחי ובבושת (עדיין לא סיים כמובן, יש עוד לצמוח), ולפני 4 חודשים בערך התחילו לגדול לי האשכים. מתי אתם מעריכים שאעשה את הקפיצה שלי לגובה? יכול להיות שזה יקרה רק בגיל 19 בערך?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות לגבי ההתפתחות המינית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/03/2014קפיצת הגובה בבנים מתחילה כשנתיים וחצי אחרי התחלת ההתבגרות. באותו זמן בערך מתחילה עלייה במסת השריר. אתה כמובן אינך יודע מתי התחילה ההתבגרות אצל חבריך, ואולי אפילו לא מתי זה קרה אצלך. הסימן הראשון הוא שהאשכים מתחילים לגדול, ואת זה בד"כ הנערים אינם רואים אפילו על עצמם.
אם אתה כל כך מודאג לגבי ההתבגרות שלך, למה שלא תלך למומחה (אנדוקרינולוג), הוא יבדוק אותך ויגיד לך איפה אתה עומד, והוא גם יוכל לענות לך מה קורה איתך, ולא באופן תיאורטי כפי שאתה קורא בספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנתיים וחצי? כל כך הרבה?
אלון14/03/2014זאת אומרת שאני אתחיל לגבוה רק בגיל 19?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי להוסיף
אלון14/03/2014שכחתי להוסיף שאני במעקב כבר 3 שנים ברמב"ם, אפילו נפגשתי עמך פעם או פעמיים, וטופלתי בעבר ב9 זריקות טסטוסטרון (הנגלה השניה של הזריקות הופסקה באמצע על ידי הרופא שרשם את הטיפול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נכון שממוצע ההורים פלוס 10-12ס"משו11/03/2014
זה המקסימום שאפשר להגיע אליו ולא יכול להיות יותר מזה?
(לזכרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נכון שממוצע ההורים פלוס 10-12ס"מ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/03/2014תלוי במין בבנים זה ממוצע פלוס 6.5 סמ בבנות זה ממוצע ההורים מינוס 6.5 ס"מ
כאשר לערך זה יש טווח של 10 סמ לכל כיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א שהמקסימום זה +16 ?
שו11/03/2014(יש טווח של 10 סמ לכל כיוון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהז"א שהמקסימום זה +16 ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/03/2014לא, המקסימום זה 8 סמ' מעל ממוצע ההורים המתוקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהתותי09/03/2014
היי,
התינוק שלי בן חצי שנה ו10 ימים.
מזיע הרבה בלילות.
התחלתי כבר להלבישו רק בשכבה אחת ובשמיכה מחממת דקה, ואף על כך הוא עדיין
מזיע בגבו ומתעורר בלילה עם גב דביק ורטוב.
את החדר אני מחממת בלילה לסירוגין כדי לא להכביד.
למה זה כך ומה עושים בעניין???
אודה לתשובה
שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזעה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/03/2014קודם כל מוודאים שטמפרטורת החדר הינה 20-22 מעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הורמון גדילהאפרת09/03/2014
שלום.
בתי בת 5 היום.
לפני כשנה התחלנו את האבחונים שבסופם אובחן לה חוסר בהורמון גדילה (2 תבחינים + MRI מח).
הדילמה שלנו היא מתי להתחיל את הטיפול, עד איזה גיל אפשר לחכות עם התחלת הטיפול?
תודה.
שאלה לגבי הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/03/2014כדי למקסם את תוצאות הטיפול יש להתחילו מוקדם ככל האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמפספסים את הגובה הסופי, כמה ס"משלום09/03/2014
בדר"כ מפסידים?
זה בדר"כ 1-2 ס"מ הפסד?
או יכול להיות גם 5-10 ס"מ ?
(הכוונה אם לא מגיעים לגובה שהיינו אמורים להגיע כמה ס"מ בדר"כ מפסידים)
שמפספסים את הגובה הסופי, כמה ס"מ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/03/2014הכל אפשרי. אל תשכח שגובה המטרה הוא בעצם טווח גובה ולא ערך אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה= ?
שלום11/03/2014גובה המטרה הוא בעצם טווח גובה ולא ערך אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה= ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/03/2014כשאומרים גובה מטרה מקבלים גובה צפוי ממוצע, והילדים מגיעים עד 8 סמ' פחות ו8 סמק יותר מהמספר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרוני04/03/2014
רציתי לדעת לפי בדיקת הורמון גדילה שעשינו לילדנו בן 11 אם התוצאות תקינות או שיש חוסר.
gh 0 0.28
gh 60 0.59ygl
gh 90 0.25ygl
gh120 0.8ygl
gh150 10.5ygl
gh180 3.7ygl
igf-1 289ngml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/03/2014הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווווףףףףקרין03/03/2014
ד"ר שלום, להלן תוצאות של בדיקות דם לבני בן ה4. אני רואה שיש ערכים חריגים ואני מאוד מודאגת. אודה לעזרתך מה המשך טיפול:
להלן התוצאות
Basophils # 0.01. בנורמה.
Basophils % 0.1. בנורמה
Eosinophils # 0.35 בנורמה
Eosinophils % 4 נורמה בין 0 - 5
Hematocrit 33.4
Hemoglobin 10.8 נורמה בין 11 עד 14
Lymphocytes # 5.22 נורמה בין 1.5 עד 6.5
Lymphocytes % 60.22 נורמה בין 33 עד 48
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.3 נורמה בין 32 עד 37
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.9 נורמה בין 26 עד 32
MCV-Mean Cell Volume 77 בנורמה
Monocytes # 0.89 בנורמה
MPV-Mean Platelet Volume 9.5 בנורמה
Neutrophils # 2.2 בנורמה
Neutrophils % 25.4 נורמה בין 40 עד 60
Platelets 391 בנורמה
RBC-Red Blood Cells 4.44 בנורמה
RDW-Red Cell Distri.Width 14.8 בנורמה
WBC-Leucocytes 8.7 בנורמה
Monocytes % 10.3 בנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא דחווווףףףף - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/03/2014לזה לא קוראים דחוווףףףף. זה אפילו לא דחוף. לילד יש קצת חוסר דם, וזה בהחלט לא קשור לפורום הזה שעוסק בהפרעות הורמונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטה ילד בן 10סיגל02/03/2014
בני בן 10 ושוקל 25 ק"ג וגובהו 130 ס"מ.בבדיקה שנעשתה לפני כמה חודשים :TSH- 7.1
T4 -13.8 לאחר כחמישה חודשים נעשתה בדיקה חוזרת TSH -7.34 T4 -12.2 .Thyroglobulin AB-קטן מ20 IU/ml.מבחינת אחוזון עקומה הוא שומר על אותו אחוזון נמוך.בצילום כף יד לפני שנה הראה כי הוא קטן לגיל הכרונולוגי ב11 חודשים.האם יש צורך בטיפול לבלוטת התריס ? האם זה מה שמשפיע על האחוזון הנמוך והאם ניתן לשפר את זה ברגע שכן מטפלים בבלוטת התריס?
תת פעילות בלוטה ילד בן 10 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2014לבנך יש תת פעילות קלה (סבקלינית) של בלוטת התריס. בערכי TSH של עד 10 ובנוכחות רמות תקינות של FT4 וללא תלונות בריאותיות הייתי מסתפק במעקב אחרי תפקודי הבלוטה אחת ל 3-6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה בבית השחי - תינוק בן 5 חודשיםשרון28/02/2014
שלום , במהלך השבועיים האחרונים שמתי לב לריח זיעה בבית השחי אצל בני בן ה 5 חודשים ( ריח זיעה כמו של מבוגר) . היום היינו אצל הרופא ששלח אותנו לרופאת אנדוקרינולוגיה לבדיקה. אין שיעור והילד בריא בדר״כ. ממה זה יכול להיווצר? הרופא מאוד הלחיץ אותי ! מה הדרכים לטיפול ? זה אומר שיהיה ליד בעיות הורמונליות בהתפתחות ובחיים בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה ושיעור אצל תינוק
שרון28/02/2014לאחר בדיקה אישית באיבר מינו של הילד ניתן לראות שיער קצר בצבע בלונדיני , האם מדובר בשיער ערווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזעה ושיעור אצל תינוק - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/03/2014לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.
הייתי מחכה מספר שבועות לראות אם יש באמת הןפעה של סימני מין כמו שעור כהה סביב איבר המין, ופצעי בגרות
אם אין סביר להניח שלא מדובר בהפרעה הורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותטלי27/02/2014
מה המשמעות של גיל עצמות נמוך מהגיל הכרונולוגי?
ביתי בת 6.8, (גובה 112.2) גיל עצמות 5, לכאורה זה אמור לעודד,
וזה מה שאמר רופא הילדים שטוען שאין מה לפנות לאנדוקרינולוג ילדים
אבל אני מוטרדת מהעובדה שהיא לא גבהה מספיק, הפער הוא לא הפתרון הוא חלק מהבעייה!, הרי הכי טוב היה שהיא הייתה גובהת וגיל העצמות גם, לא?
לא יתכן מצב שבו הגדילה שלה בעתיד תמשיך בצורה לא טובה, (עם פער)
ואז נגיע להתבגרות, ואופס. מה זה משנה גיל העצמות?.... לאחר קבלת מחזור...
הרי התוצאה מראה על בעייה, על פער! על חוסר מימוש פוטנציאל!
זה אמור להסתדר לבד? (וגם יכול כמו עכשיו להמשיך...)
מה ביכולתי לעשות כדי ביכולתי לשפר את הגדילה שלה?
נ.ב. בדיקות דם: שלילת ציליאק, ברזל נמוך (ושוב לדברי רופא הילדים הכל טוב!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/02/2014מה שבאמת חשוב זה המעקב אחרי הגובה. אם הילדה שומרת על אותו אחוזון, אין צורך בצלומים ורופאים. אך אם יש האטה בגדילה - ירידה באחוזונים, חשוב לראות אנדוקרינולוג. את כל שאר החישובים התיאורטים, תשאירי לתיאוריטיקנים. אלה חשובים למומחים שצריכים להבין את מה שקורה לילדים עם הפרעות גדילה. האם גם ילדתך שייכת לקבוצה זאת? ראי תחילת תשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13 נמוםליאת27/02/2014
בני בן 13 ועשרה חודשים, גובהו 146 ס"מ, בארבעה חודשים האחרונים גבהה ב4 ס"מ, בגיל 12 גיל העצמות היה 10 שנים ואילו עכשיו גיל העצמות הינו 13 תואם לגיל הכרונולוגי, בדיקת הורמון גדילה תקין, האנדוקרינולוג אמר שיגבה עד 175 ס"מ, האם בשל התאמה בין גין העצמות לגיל הכרונולוגי היום , הסיכוי שימשיך לגבוה לגובה 175 ס"מ עדיין קיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13 נמום - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/02/2014בנך עובר כעת את האצת הגדילה של גיל ההתבגרות. הגדילה מואצת וכן אף הבשלת העצמות. כל זה נורמלי וכך צריך להיות. ובאשר לגובהו הבוגר, תצטרכו לחכות ולראות. לא צריך לדעת את העתיד. חשוב להפסיק כל מעקב אצל האנדוקרינולוג. זה שם דגש מופרז על עניין הגדילה שבאמת אינו מרכז החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקן דליל מאודרוני25/02/2014
שלום
אני פשוט לא יודע למי להפנות את ההשאלה שלי ,אני בן 24 וסובל באמת שסובל מזקן דליל מאוד שלא נראה יפה ואסטתי .אין מישהו אחד במשפחה שסובל מאותה בעיה ,חשוב לציין שתמיד היייתי נראה צעיר לגילי .הייתי לפני הרבה זמן אצל אנדרולוג הוא שלח אותי לבדיקת דם בבדיקה יצא טסטטרון נמוך אז הוא אמר שצריך עוד בדיקה כדיי לוודא שאכן ישנה בעיה
ובבדיקה השניה הוא טוען שיצא תקין .השאלה שליי האם עם זירקות טסטוסטרון ניתן לשפר את הדילול הרב?
חשוב לציין שאני מטופל בקיורטן (רואקוטן)
אני בטוח שיש משהו לא תקין אצליי אחרת אין משהו שניתן להסביר את המצב
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקן דליל מאוד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/02/2014אחנו עוסקים כאן בילדים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)