מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ריח של זיעה בבית השחי לילדה בת 6ravit01/01/2014
הי,
לבתי בת השש וקצת יש ריח של זיעה בבית השחי.
אין סימנים של התבגרות מוקדמת, היא אפילו פחות מהממוצע מבחינת משקל וגובה.
האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של זיעה בבית השחי לילדה בת 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/01/2014בגיל 6 בוקעות בלוטות החלב בבית השחי, וזה מלווה הרבה פעמים בריח חריף. זה נמשך כשנתיים ומסתדר. ועד אז, אפשר להשתמש בדאודורנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- igf 1יוסי01/01/2014
לבני בן ה 7 אושר הורמון גדילה למרות שנימצא תקין בשני טסטים
(קולונידין). גיל עצמות שלו 4 שנים אבל IGF 1 נמוך מאוד,
(לפני כ 4 שנים הוא עבר השתלת מח עצם עצמי)
רגע לפני שאנו מתחילים בהורמון גדילה שתי שאלות,
האם יש לתת הורמון גדילה מיוחד לבעלי חוסר ב IGF 1 ?
האם ניתן להעלות את ה IGF 1 ע''י תוסף תזונתי או טבעי כלשהו,
תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר igf 1 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/01/2014התזונה בהחלט משפיעה על רמת IGF1. אבל הרי זאת לא מטרת הטיפול.
מאידך כדאי להוועץ תמיד עם מומחה נוסף לפני התחלת טיפול כזה ארוך, טובעני ויקר. בהרבה מקרים הטיפול ניתן שלא לצורך ראוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
יוסי01/01/2014אתה מתכוון למומחה אונדוקריני ילדים או למומחה
(הומופטי) לתוסף מזון אולי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/01/2014הרעיון היה לקבל חוות דעת נוספת ממומחה אנדוקרינולוג. הומאופטים לא מבינים בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףחסוייי31/12/2013
בס"ד
שלום רב,
רציתי לבדוק האם נתקלתם במצב כזה,
יש לי תינוק שנולד לפני 8 ימים, אתמול התקשרו אליי מטיפת חלב, וביקשו שאגיע על מנת לבצע בדיקה חוזרת של סקר יילודים, לטענת אחות טיפת חלב, הדגימה שלקחו פגומה ולא ניתן לבצע את הבדיקה, בדיקה לPKU.
האם באמת קיים מצב שלקחו את הבדיקה בצורה לא טובה? או שהבדיקה יצאה לא טובה ולכן מזמנים עוד הפעם?
1. האם שמעתם/נתקלתם במקרה כזה, שהבדיקה בוצעה בצורה לא תקינה בבחינה טכנית ולכן התבקשנו לחזור על הבדיקה מסיבה טכנית?
2. האם מדובר במחלה גנטית?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/01/2014ברפואה, כמו בשאר שטחי החיים, הכל נעשה על ידי אנשים, ואנחנו עשויים מבשר ומדם. לפעמים לוקחים בדיקה בצורה לא טובה. זה קורה כל יום, ואז חוזרים עליה.
לזה לא קוראים דחוףףףף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאדדנה26/12/2013
שלום
בני בן 6.5- גובהו 114 ס"מ משקל 19.5. מלידה על גיל שנה היה באחוזונים 50-75 ומאז גיל שנה ירד לאחוזון 15-20 לערך ומאז שומר על אחוזון זה- אנחנו מקפידים למדוד אצל רופא וגם היה במעקב קצר במחלקה אנדו' ברמב"ם בשל הירידה בגובה אך בגלל שבשנים האחרונות שומר על קצב גדילה תקין שוחררנו ממעקב
בשל כך שנראה קטן ואף פעם לא עשיתי צילום כף יד- ביקשתי הפניה מרופא הילידם
קיבלתי התשובה ממכון הרנטגן שהצילום מתאים לילד בן 3-3.5 שנים!!!
אני מאד מודאגת מהאיחור!!
מבינה שהפער גדול מדי. לציין שהבאב גבוה מאד 1.87 ואני 1.65
שאלותי:
1. האם ייתכן מצב של חוסר הורמון גדילה למרות שקצב הגדילה תקין? (וזאת בנתונים שנמצא באחוזונים נמוכים+גיל עצמות צעיר מאד)
2. האם ייתכן מצב שיש לו פשוט פריחה מאוחרת?
עד לתור לאנדוקרינלוג אשמח לתשובות...אני מאד לחוצה. אני חוששת שאיבדתי שנים יקרות לטיפול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת מאד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/12/2013בהנחה שבנך בריא ללא מחלות וגודל בקצב תקין תוך שמירה על על אחוזון 15-20, אני מניח שאכן מדובר בפריחה מאוחרת ולא חוסר בהורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםשירה22/12/2013
לאחר ביקור אצל אנדרוקרינולוג לגבי גודל הפין של בני בן 4 חודשים, הרופא אמר שהגודל נראה תקין ולא קטן מידי אך שולח אותי לבדיקות נוספות ליתר ביטחון, עקב צהבת ילוד שהייתה.
התוצאות : 0.91 TSH
T4- FREE
17.9 pmol/L
CORTISOL-BLOOD
149 nmol/L.
האם התוצאות תקינות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן 4 חודשים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/12/2013תפקודי הטירואיד תקינים. רמת הקורטיזול אינה אבחנתית . אם הוא חושד בבעיה ביצור קורטיזול נדרש ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןמיכאל19/12/2013
בעקבות סינוסיטיס קבלתי מרשם פרדניזון לתקופה של 4 ימים במינון של 40 מ"ג.
הבעיה שאני סובל מסטרס כרוני ומטופל באפקסור מספר שנים.
גם זכור לי מהעבר שרמת הקורטיזול שלי בדם גבוהה מהנורמה
האם הפרדניזון עלול להעלות את רמת המתח והחרדה במקרה שלי ?
פרדניזון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/12/2013איני חושב שלטיפול בן 4 ימים תהיה השפעה משמעותית על רמת המתח והחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במשך 7 חודשים בדקפפטילmam18/12/2013
שלום,
בתי טופלה במשך 7 חודשים מגיל 9 -9.7 בדקפפטיל (היתה ריקמת שד ) כשסיימנו לטפל היא היתה בגיל עצמות 11 בתקופה זו לא צמחה כל כך ,
שאלתי היא האם בתקופה זו פיספסה את הצמיחת השיא שלה ????? פוטנציאל הצמיחה נפגע ?
ושאלה נוספת כמה זמן לוקח לגוף לחזור לעצמו אחרי שמטפלים 7 חודשים בדקפפטיל
כדי שהצמיחה לגובהה תחזור ותשלים את החסר?
היום בת 10.6 גיל עצמות 12 משקל 40 גובהה -1.40 עדיין לא קיבלה מחזור
האם תיהיה לה קפיצה בגובהה.....????( כי הבנתי שבגיל זה לא גובהים שתקופת השיא שלה הצמיחה עבר כי זה גיל עצמות 12 )
טיפול במשך 7 חודשים בדקפפטיל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/12/20131. בדרך כלל מקבלים מחזור כשנה עד שנתיים לאחר הפסקת הטיפול בדקהפפטיל
2. בגיל עצמות של 12 שנים תחזית הגובה היא לגדילה נוספת של 8-10% מגובהה הנוכחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום כף יד ליל עצמותגלי17/12/2013
ביתי בת 12.5 שנים, גובה 1.30
לפני שנה עשתה צילום כף יד לגיל עצמות והתקבלה התוצאה "מתאים ל-8 שנים 10 חודשים, גיל כרונולוגי 11 שנים ו-6 חודשים, סטית התקן לגיל: 12.3 חודשים".
אתמול עשתה שוב צילום והתוצאה היא "גיל עצמות מתאים לטווח שבין 8 שנים ו-10 חודשים לבין 10 שנים ו-0 חודשים. סטיית תקן לגיל 14 חודשים"
לפי הבנתי, אין כמעט (או בכלל) שינוי בגיל העצמות בשנה האחרונה. מה זה אומר? יש לנו תור לאנדוקרינולוג ילדים בעוד חודשיים, בנתיים אני קצת בלחץ.
תודה
תוצאות צילום כף יד ליל עצמות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/12/2013גיל העצמות אכן לא השתנה והילדה נמוכה מאד.
אכן ילדתך זקוקה לברור בהקדם האפשרי . יש מגוון רחב של בעיות אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודתהילה15/12/2013
לבני התינוק בן החצי שנה מאז שהוא נולד היו אשכים גדולים ורופא אמר שיש נוזל באשכים ושזה מהורמונים שלי והם צריכים לעבור עד גיל שנה אם לא אז עושים ניתוח .
אחרונה שמתי לב שיש לו איזה חמש שיערות ארוכות על האשכים שאלתי רופא אחד והוא אמר שזה מהורמונים שלי רופא אחר היום אמר לי שזה מהורמונים שלו ושיכול להיות שיש בעיה עם בלוטת האדרנל ושלח אותי לאנדוקרינולוג (קבעתי תור לסוף חודש הבא) .
חוץ מזה כל הריון הייתה לי אלרגיה מוזרה ביותר שאף אלרגולוג או רופא אחר או יכל להגיד לי למה היא .זה היה רק בהריון ,פריחה איומה ומגרדת מאוד .משבוע 13 התחיל ומשבוע 15 שתיתי סטרואידים פריתניזון . תמיד הייתי מורידה מיניון ואז שוב פעם אלרגיה הייתה חוזרת .תמיד נדדתי במינון בין 40 ל15
אחרי הלידה ארגיה פחתה ורק עכשיו היא כמעט נעלמה .
חוץ מזה בן שלי נולד בשבוע 35 ו5 ימים בגלל ירידת מים ולפני זה הייתי מאושפזת בגלל מיעוט מי שפיר .חוץ מזה הכל היה בסדר.הוא נולד במשקל 2400 .
עכשיו בגיל חצי שנה שוקל 8500 גובה 66 .התפתחות תקינה לחלוטין .
אין שום בעיה .
היום יש לי תור לכירורג ילדים ואני כולי פחד מוות שעשיתי משהו בגלל הסטרואידים ששתיתי ואני בטוחה שאלרגיה הייתה לי בגלל הורמונים של הריון (אם יש כאלה ) .
מה יכול להיות לתינוק שלי ?
עד חודש הבא עד הפגישה עם הרופא אשתגע
תודה
מודאגת מאוד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/12/2013איני חושב שיש קשר בין האלרגיה והסטרואידים שלקחת בזמן ההריון לממצא של מים באשכים ומעט שעור בערווה.
הנוזל באשכים מקורו אינו בהורמונים ובדרך כלל הם נספגים עם הזמן.
גם מספר שערות בודדות על האשכים לרובאינו מעיד על בעיה הורמונלית.
את בהחלט יכולה להיות רגועה ולחכות לבדיקת האנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריס בילודגל14/12/2013
שלום רב,
האם יתכן שבדיקת מיפוי בבלוטת התריס בתינוקת בת שבוע יצאה שגויה?
תודה,
מיפוי בלוטת התריס בילוד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/12/2013איני מבין את פשר "השגיאה"
תמיד יש תוצאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי בלוטת התריס
גלה17/12/2013הבלוטה נראתה תת לשונית ובסופו של דבר היא במקומה התקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיפוי בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ17/12/2013משהו אם כן טעה בפענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכה בגיל 16ורדה11/12/2013
שלום. בני בן ה16 סיים את תהליך הגדילה בגובה 1.60. הרופא לא רואה אפשרות תרופתית להשראת גדילה. שאלתי היא האם ישנן דרכים חדשניות/אלטרנטיביות/תזונתיות להוסיף עוד קצת גובה? אשמח לשמוע. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה נמוכה בגיל 16 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/12/2013ניתן לקבוע האם הילד סיים את גדילתו על ידי צלום כף היד. כשזה קורה, אין דרך להשפיע על הגדילה בשום דרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ורדה13/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין תרופות GHבסמאן09/12/2013
שלום
האם קיימים הבדלים בין טרופות סומאטרופין השונות (ביוטרופין, גנוטרופין,ונורדיטרופין) חוץ מצורת ההזרקה
האם יש הבדל בכמות של החומר הפעיל GH בין תרופה לתרופה
תודה!,
הבדלים בין תרופות GH - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/12/2013החומרים של כל כל החברות הם אותו חומר - הורמון גדילה. יש שוני בחומרים המשמרים שאינם פעילים . כמויות ההזרקה מחושבות לפי מג ויש אמפולות עם כמויות שונות בכל חברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהשד -חלבון בשתןרוני08/12/2013
שלום רב
ביתי בת ה15 סובלת מזה כשנה מהפרשה שהולכת ובאה ,עברה בירור כירורג שד,רופא עור (כי היו לה כתמים חומיםעל הפטמה שהוסרו לאחרונה ) רופא ילדים ולאחרונה אנדוקרינוג .פעמיים בדקו פרולקטין ויצא תקין .
בבדיקת חלבון בשתן יצא לאחרונה 100 ובבדיקה נוספת לאחר מספר ימי של יחס קריאטונין אלבומין יצא 47 .
אנחנו במכבי .
האנדו ..אמר לא להתייחס להפרשות והלמשיך הלאה .
האם יש קשר בין הדברים
רופאת הילדים ביקשה תנעשה שוב בדיקת שתן מספר ימים לאחר מחזור .
הפרשה מהשד -חלבון בשתן - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/12/20131. כדאי לעשות אסוף שתן למיקרואלבומין וקראטינין למשך 24 שעות על מנת חראות שאין הפרשת חלבון מוגברת
2. אם רמות הפרולקטין תקינות אזי ההפרה מהשד אינה קשורה לבעיה הורמונלית. כמו כן אין קשר בין ההפרה מהשד לחשד להפרשת חלבון בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוך?ג׳ני08/12/2013
שלום.
ילד שלי נולד בשבוע 38 עם משקל 2600 וחשש ל IUGR(לידה קיסרית אלקטיבית בגלל החשש)
בגיל 4 חודשים משקליו הוא 6200 אבל הגובה שלו 58 סנטים.
בטיפת חלב טוענים שהוא באחוזון מינוס 5.
רופא המטפל אומר שהוא באחוזון 7.
ילד גודל כל חודש בשני סנטימטרים. בדיקות המוגלובין שלו תקינות.
גובה שלי 158, בן זוגי 175
יש לנו עוד ילדה שגובה שלה תקין לגילה ונמצאת באחוזון 50.
האים יש פה צורך ביעוץ אצל אנדוקרינולוג בגיל הזה?
תודה
ילד נמוך? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/12/2013לדעתי אין צורך בשלב זה ביעוץ אנדוקרינולוג אלא לעקוב אחרי גדילתו בטיפת חלב ואצל רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGF-1ענת08/12/2013
שלום
בבדיקת דם אצל בתי בת 13 נמצאה תוצאה חריגה של IGF-1 672.3 כאשר נורמה היא בין 219-483. עדיין לא קבלה מחזור. סובלת מהזעת יתר רגליים וידיים, שומנים בדם. שאר בדיקות הורמונליות כמו סי פפטיד, אינסולין, וקורטיזון בדם יצאו במסגרת הנורמה. אובחנה אצל אורטופד עם אוסגוד שלטר בברך ימין. האם יש סיבה לדאגה לגבי תוצאה גבוה של IGF-1?<
IGF-1 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/12/2013לא ברור לי מדוע בדקו לבתך IGFI.
המשמעות אינה ברורה לי אך מומלץ לחזור על הבדיקה בהזדמנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)