מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- טיפול גדילה ללא חסר בהורמוןאהד12/08/2014
שלום
בתי בת 11, קטנטונת, ללא סימני התבגרות (טוענת להתקשות פיטמה בימים האחרונים, אבל לא יותר מזה), וללא חסר בהורמון גדילה. גובה נוכחי 128 ומשקל כ 24 ק"ג. גדילה שנתית ממוצעת בשנים האחרונות כ 3-4 ס"מ. גיל עצמות צעיר מגיל כרונולוגי. תחזית גובה 153. עד כה אין סימנים להשלכות התנהגותיות כלשהו עקב גובה נמוך.
לאחד מספר שנים של מעקב והתחבטיויות של האנדוקרינולוגית ושלנו (ההורים) היא המליצה לאחרונה להתחיל טיפול בהורמון גדילה בכל זאת. קופת החולים כבר אישרה. אני מבין שהנסיון בטפול כזה מוגבל לכ 20 שנים ולכן דיון על תופעות לוואי ארוכות טווח אינו מבוסס דיו. נירמז לנו שכדאי להתחיל ולבחון תוצאות לאחר חצי שנה עד שנה כדי להחליט אם להמשיך עד תום הגדילה.
היינו שמחים לקבל חוות דעת נוספת לגבי הסיכונים והסיכויים שבמתן הטיפול בתנאים הללו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול גדילה ללא חסר בהורמון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/08/2014חוות דעת נוספת מקבלים אצל רופא מומחה במשרדו. כאן אוכל לרק לאמר שגובה של 153 סמ' איננו מחלה כה קשה שמצדיקה טיפול בזריקות במשך שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בהורמון גדילה למשך חודשהורה מתלבט09/08/2014
שלום רב
בת 15 מקבלת טיפול ISS במשך 26 חודשים
בחודש האחרון לא קיבלה טיפול בשל עיכוב בקבלת אישורים שהתקבלו לבסוף
האם הפסקה כה ארוכה מאפשרת חזרה לטיפול
האם יש בהפסקה וחזרה הגדלת סיכון לתופעות לא רצויות בעתיד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בהורמון גדילה למשך חודש - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/08/2014נדיר שהטיפול הזה עוזר לילדה בת 15 עם ISS. אולי זאת הזדמנות טובה לשקול הפסקת הטיפול. אין חשש לתועות ללואי דווקא אלא לזריקות מרובות שאינן מועילות לילדה אולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב שכרגע מוגדר נדיר אצל בת 3.5אמא מודאגת07/08/2014
ביתי המתוקה בת שלוש ועשרה חודשים, יש לה רופא אנדוקרינולוג מקסים ומוכשר אך גם מצב רפואי הקשור בבלוטת התריס שלא הצליחו עדיין לפענח עבורנו, נאמר לנו שזהו מצב נדיר, בפרט בילדים, אני מחפשת רעיונות או עצות ממוחות גדולים נוספים, לפני שאני מייסרת אותה בבדיקות נוספות. אולי תוכל לעזור?
הופנינו להערכה אצל אנדוקרינולוג עקב קשרית בצוואר סמוך לבלוטת התריס, מן בלוטה נראית לעין וניתנת למישוש. ויחד עם זאת בדיקות דם שהצביעו על תפקודי תריס FT4 ו FT3 מוגברים ללא דיכוי TSH
בשלב ראשון ביצענו US (אולטרסאונד) ונמצא במקום הבליטה בצוואר קשרית בצוואר התחתון עם תוכן סולידי בקוטר 0.6 ס"מ X 0.9 ס"מ ללא זרימת דם.
בלוטת התריס לא מוגדלת, באונה הימנית נראתה קשרית 0.8 ס"מ עם הסתיידויות זעירות בתוכה וכן נראו בלוטות לימפה צוואריות בצוואר עליון דו"צ עד 2.7 ס"מ , חלקן עם מרכז שומני.
בשלב שני ביצענו מיפוי : קליטה דיופזית בבלוטה רושם לקשרית עם קליטת יתר מימין. להבנתי, גילו שהגוש הנראה לעין בצוואר אינו קשור לבלוטת התריס ולהמשך טיפול בו הופנינו לרופא אף אוזן גרון. בנוסף, שהקשרית שבתוך הבלוטה אינה בעייתית.
בשלב שלישי ביצענו FNA ביופסיה משני הגושים זה שבצוואר וזה שבתוך הבלוטה:
FNA מגוש קשרית צווארית – תאי סקוואמוס וקראטין מתאים ל inclusion cyst
FNA מקשרית בלוטת התריס מימין ריבוי לימפוציטים מעט תאים פוליקולרים וקולואיד, ללא תאים גידוליים.
במקביל במהלך החודשיים האחרונים ביצענו מספר בדיקות דם שתמיד העידו על 3FT ו4FT מוגברים: 3FT 10 פמול. ו4FT 29.3 עם TSH 2.6 תקין. נוגדנים TPO TG שליליים. שקיעת דם 11 תקינה, ספירת דם תקינה, כד"ל 8.4, נוגדנים ל CMV ו EBV, IGG חיובי, IGM שלילי מעיד על זיהום בעבר.
כללי:
גובה 100.5 ס"מ אחוזון 60, משקל 17 ק"ג אחוזון 80, דופק בין 96 ל 118 במספר בדיקות, לחץ דם 64\94 . בריאה בדרך כלל. הריון תקין, נולדה בשבוע 40 במשקל 3900. אינה נוטלת תרופות.
היסטוריה משפחתית: עברנו כולנו בדיקות דם - אבא ושתי אחיות גדולות - תקין. אמא: אובחנה לאחר לידה ראשונה עם היפרתירודיזם טופלה כשנה במרקפטיזול ולאחר שנה פיתחה היפותירודיזם מאוזנת בכדורי אלטרוקסין 50 מק"ג.
בשלב הבא הרופא הפנה אונו לבדיקת MRI ראש, מכוון להיפופיזה לשלילה של תהליך סלרי.
היות שהיא קטנטונת זו שוב בדיקה בהרדמה מלאה, והיות שאין לנו מושג כרגע מדוע אלו הן התוצאות ונאמר לנו שזהו מצב מאוד נדיר, בפרט בילדים, אני מחפשת רעיונות או עצות או הסבר כלשהוא לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב שכרגע מוגדר נדיר אצל בת 3.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/08/2014אתם בטח לא מצפים לאבחון וייעוץ כאן ברשת למצב המורכב של הילדה. אני מציע שתתייעצו ותבררו מי המומחים הטובים בשטח, ותלכו אל אחד/ת מהן/ן לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס תינוקותנעם06/08/2014
שלום רב,
בת 28, בריאה בדר״כ. בתחילת הריוני הראשון אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס, לאחר שבמשך השנים הבדיקות היו תקינות. טופלתי ב-100 ממ״ג אלטרוקסין ביום, ומעקב במשך ההריון, בדיקת דם כל שלושה שבועות, תקין לאורך כל הדרך. לפני שבועיים ילדתי בשעה טובה, בעת השיחרור עשו לבני בדיקת TSH שיצאה לא תקינה.
TSH= 11.7
T4=30.6
T3=תקין, לא זוכרת המספר
הומלץ לי לחזור על הבדיקה תוך עשרה ימים היות והבדיקה כנראה מושפעת מה אלטרוקסין אותו לקחתי במהלך ההריון.
שלוש קשאלות, הראשונה, האם אכן מומלץ לחזור על הבדיקה תוך עשרה ימים או שכדאי להמתין יותר זמן?
מה המשמעות של תוצאות הבדיקה של בני?
אם נצא מנקודת הנחה שבלוטת התריס של בני תקינה, וה אלטרוקסין שנטלתי נספג בדמו, האם ה-TSH שלו לא אמור להיות נמוך דווקא ולא גבוה?
בתודה מראש,
נעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס תינוקות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/08/2014תת תריסיות באם אינה עוברת לתינוק. הבדיקות שעשיתם לתינוק תקינות. אין צורך בהמשך הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפין קטן אצל בן 2.8הורים מודאגים05/08/2014
שלום רב,
בננו בן 2.8, אנו חושדים כי איבר מינו קטן מאוד בהשוואה לגילו ובהשוואה לחבריו.
נולד פג בשבוע 32, אובחן כבעל פין חבוי והידרוצלה דו צדדית ע"י אורולוג וכירורג.
הידרוצלה - נאמר כי תסתדר ואכן כמעט ונעלמה.
פין חבוי - נאמר לנו כי יסתדר לקראת גיל שלוש ועם הפחתה במשקל.
הוא כיום באחוזון גובה ומשקל 75 כבר אינו שמן ובעל מבנה גוף חסון.
כיום הפין נראה פחות שקוע, אך עדיין קטן מאוד באורכו ובקוטרו.
(במדידה ביתית אורכו נושק בקושי ל- 3 ס"מ).
עד כה הרופאים שבדקו אותו פטרו אותנו בכך שהפין חבוי "ויסתדר".
בלשון המעטה, לא נחה דעתנו כלל.
נשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפין קטן אצל בן 2.8 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/08/2014פין חבוי ברקמת שומן הוא שכיח ביותר. יתכן שהרופאים בכל זאת צודקים? ולא, זה אינו משתנה בגיל 3. יותר לקראת גיל 6, שאז יורדת כמות השומן בגוף הילד למינימום. ואם בכל זאת לא רגועים, אפשר לנסות עוד מומחה/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר המיןיעקב05/08/2014
כמה שאלות בקשר לאיבר המין
האם גודל איבר המין מושפע מהסיבות הבאות:
עודף משקל
חרדות ולחץ
תרופות כימיות
אוננות קבועה
עם כן מה אפשר לעשות בנוגע לזה
עוד דבר
גודל איבר המין שהוא עומד הינו 14.5
שהוא "ישן" 6
למה יש הבדל גדול כל כך בין המצבים ...
עוד שאלה
איך אני יודע עם האיבר מין שלי נחשב לקטן באוכלוסיה או שהוא בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי
1234516/08/2014לא ענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איבר המין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ18/08/2014גודל איבר המין לא מושפע מהגורמים שציינת אך בהשמנה חלקו "שקוע" בשומן ונראה קטן יותר
בעת זקפה האיבר גדוש בדם ולכן יש הבדל כה רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלוש ושמונה חודשיםקרן02/08/2014
שלום וברכה,
בני סן שלוש ושמונה חודשים הוא נמוך ונמצא מתחת לעקומת הגדילה. כרגע הוא לא במעקב מה עליי לעשות? והאם מומלץ לתת ויטמנים כי הוא לא אוהב לאכול.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילד בן שלוש ושמונה חודשים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2014קחי אותו קודם כל לרופא הילדים לשם הערכה רפואית ותזונתית. במידת הצורך יבוצע ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקורטיזוןאנונימית02/08/2014
היי אני בת 14 והתחלתי לקחת הידרוקורטיזון לפני כחודשיים ויש לי שאלה
הבנתי שבמצבי סטרס, צריך להעלות את המינון אבל השאלה שלי זה מה מוגדר כמצב סטרס?
לפעמים לפני מבחן אני ממש בלחץ והלב שלי דופק מהר, אני צריכה להעלות את המינון?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקורטיזון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014סטרס לצורך זה הוא כשאת חולה או כשאת לקראת מאמץ פיזי קיצוני (תחרותי). אין צורך לעלות במינון לקראת מבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 קלציום 12.5 pth תקיןלילך31/07/2014
התאשפזנו לאחר אירוע קצר, 48 שעות, של אטקסיה. בבואנו להשתחרר נאמר לנו שיש קלציום גבוה ומצריך המשך בירור. ויטמין די תקין, סידן יציב על 12.5 גם בטיפול בנוזלים ובפוספט וגם בלעדיו. שוחררנו ללא תשובות . מה עשוי ליצור סידן גבוה במקרה זה? האם רעלן? אילו בדיקות מומלצות להמשך בירור? יש לציין שאין סימפטומים המתאימים לסידן גבוה בדם.
ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 קלציום 12.5 pth תקין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014הממצא הזה דורש המשך ברור. כמובן שאי אפשר לעשות זאת ברשת. אני מציע שתגשו לאנדוקרינולוג ילדים והיא תברר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה לילדה בת 7.5מירב30/07/2014
שלום רב,
בבדיקת דם שנערכה לילדתי בת 7.5 התקבלו התוצאות: TSH-4.7, T4-17.5.
רופא ילדים המליץ על בדיקה חוזרת בעוד חודשיים.
מה משמעות התוצאה? האם נדרש בירור מעמיק יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh גבוה לילדה בת 7.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014הגישה של הרופא סבירה. זה לא מצב מדאיג ואינו דורש ברור מידי אלא חזרה על הבדיקה אחרי חדשיים או אפילו שלשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 10 חודשיםנטלי28/07/2014
שלום... בתי נולדה בשבועמ42 מכוסה כולה בשערות במצח בידיים ברגליים באוזניים על האף שיערות שחורות ובולטות ... הלכתי איתה לרופא ילדים שאמר שאין דאגה כי אין לה שערות בפות ובבית שחי ושהרוב ינשור עברו להם כבר 10 חודשים ולא נשרה שום שערה אני מאוד מודאגת כי החלו לצמוח לה שערות על הפנים מתחת לעיניים ובפאות הלחיים המשפחה שלי טוענת שאני סתם היסטרית ושחבל ללכת איתה לרופאים ולהכאיב לה התם אני ממש חוששת מדובר בהמון שערות שחורות שמכסות את כל גופה מה ניתן לעשות בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 10 חודשים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014השיעור שאת מתארת אינו נגרם על ידי הורמונים. אני מבין שהוא מטריד אותך, ולכן אפשר להגדירו כבעיה קוסמטית. ולכן אם מטפלים, הטיפול צריך להיות קוסמטי. שימי לב שאת לא מטפלת בבעיה שלך אלא בבעיה של הילדה. טיפול נחוץ רק כשהוא גורם בעייה לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriרינת26/07/2014
.שלום רב
ביתי בת השמונה מאובחנת כבעלת התפתחות מינית מוקדמת, מקבלת טיפול בסריקה חודשית של דקפפטיל ובמעקב אנדוקרינולוגית.
אתמול קיבלנו תשובת mri מקופת החולים שיש חשד למיקרואדנומה היפופזרית. מה אומרת האבחנה הזו והאם יש סיבה לחשוש? להקדים את התור אצל האנדוקרינולוגית?
מדובר בגודל של 3 ממ..
אשמח לדעת פרטים נוספים על האבחנה הזו והאם זה נפוץ בקרב ילדים
תודה רבה
רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014מיקרואדנומה של ההיפופיזה היא ממצא שכיח, גם בילדים. חשוב לראות האם 1) היא מיצרת הורמונים, 2) היא משתנית בגודלה. חשוב לראות אנדוקרינולוג, אך אין בכך דחיפות גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינקרלקסa1625/07/2014
היי רציתי לדעת מדוע אינקרלקס(שמעלה רמות IGF-1 בגוף) גורם להיפוגליקמיה, בעוד שGH שגם מעלה רמות IGF-1 גורם לרמות סוכר גבוהות?
האם יש צורך לעקוב במהלך הטיפול באינקלרקס אחר רמות סוכר, ואחר לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינקרלקס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2014אינקרלקס אינו מעלה IGF. הוא עצמו IGFת ולכן הוא מוריד סוכר הדם, העוד הורמון גדילה מעלה סוכר הדם. כן, חשוב לנתר סוכר הדם בתחילת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינקרלקס- תגובה
a1602/08/2014תודה על תגובתך....אך איך זה הגיוני שאינקרלקס אינו מעלה רמות IGF-1 בדם אם הוא עצמו IGF-1? הרי זה הסיבה שלה הוא נועד לצרכי הטיפול.....
האם גלוקומטר במדידה יומית מספיק למעקב אחרי רמות הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינקרלקס- תגובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/08/2014מדידת סוכר בגלוקומטר כאשר חשים בסימנים של ירידה ברמת סוכר בדם היא האמצעי הנכון למעקב.
אינקרלקס הוא IGFI לכן אין טעם למדוד את רמתו כאשר נותנים אותו מבחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות ילדה בת 7איילת24/07/2014
שלום
לפני שבוע בערך הבת שלי נתלוננה על כאבים ושריפה בפטמה השמאלית.הלכנו לרופא ולטענתו היא מתפתחת.אתמול היא החלה להתלונן על כאבים ושריפה בבית ההשחי הימני.אין אדמומיות אין פצעים או כל דבר הנראה לעין.אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפתחות ילדה בת 7 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/07/2014אם אכן הרופא אבחן התפתחות מינית, יש צורך בברור אנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאנדוקרינולוג בדאלאס טקססOrit24/07/2014
שלום,
בביקור האחרון בארץ רופאת המשפחה המליצה לי המשך טיפול אצל אנדוקינולוג מכיוון שבתי בת השבע יצאה מעקומת הגדילה (היתה באחוזון 3).
הרופאה ציינה בפני שרצוי להתחיל בטסטים על מנת לבדוק האם חסר לה הורמון גדילה.
אנחנו לא מתגוררים בארץ ולכן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אנדוקרינולוג ילדים באיזור דאלאס.
תודה, אורית
המלצה לאנדוקרינולוג בדאלאס טקסס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/07/2014איני מכיר משהו ספציפי באזור הזה אך לבטח תוכלי למצוא באתר של בית החולים לילדים בדאלס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)