מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור פלומתי על הפנים והגוף בן 1.7שירה26/05/2014
שלום,
הבן שלנו ילד בריא. כיום בן שנה ו7 חודשים. ילד בהיר שיער ועיניים, והכל בסדר תודה לאל. הבעיה היא שבחודשים האחרונים שמנו לב שהוא נהיה שעיר יותר, עם פלומה על כל הפנים, הגב, הידיים, ולאחרונה גם אפילו בעורף ומאחורי האוזניים (!!). נציין כי הילד נולד ממש לא שעיר, ואפילו קירח וללא גבות מרוב שהיה לא שעיר.. האם יתכן מצב כזה ?
עוד נציין כי מאז גיל שלושה חודשים לערך הילד מטופל במשאפים (מוגדר כאסמטי) ובאינהלציות. האם יתכן שזה נגרם מזה ? כמו כן הבעיה היא שכביכול "אנחנו לא רואים את הסוף", כי כל פעם מגלים עוד ועוד מקומות שהפכו לשעירים. אנחנו ממש מיואשים מהמצב, ולא יודעים ממה זה נגרם. נודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעור פלומתי על הפנים והגוף בן 1.7 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/07/2014סליחה על האחור, רק כעת ראיתי את השאלה.
מהתאור איני בטוח שמדובר בבעיה הורמונלית, אך מובן שצריך לבדוק בנכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים בולטותליבי25/05/2014
שלום רב !
בתי נולדה עם נפיחות מתחת לעיניים שניראת לעין עד היום משמעותית . רופא עיניים טוען ומדובר במבנה גנטי אך מבנה שכזה לא מוכר לי בהיסטוריה המשפחתית .
בנוסף לאחרונה שמתי לב לנפיחות בחזה של בתי ( בת 5) (נושא שאפנה לייעוץ בגינו) .
מבירורים באינטרנט עולה כי מבנה עיניים יכול להיות מושפע מבלוטת התריס , האם תיתכן חלילה בעיה קשורה שלא הראתה סימנים עד היום ושיצרה מבנה שכזה ? אני שואלת כדי להיות רגועה ולשלול קשר בין הדברים .
חשוב לי לציין כי נטלתי בהריון עם הבת מיקרופרין 75 מג כל ההריון , האם תרופה זו יכולה להשפיע באיזה שהיא צורה על העובר מבחינה אנדרוקרונולוגית ? ממש חששתי מהכדור ואני מקווה שהכדור לא השפיע בצורה כלשהי על הילדה ..
סליחה אם השאלות נשמעות מוזרות , אודה מקרב לב על התייחסותכם המקצועית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיניים בולטות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/05/2014נפיחות בעיניים עלולה להיות קשורה ליתר פעילות של בלוטת המגן.אך בדרך כלל יש סימנים קליניים אחרים בייחוד עם המצב מופיע מלידה כך שאיני סבור שזה המקה.
לגבי הנפיחות בחזה פנה ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להפסקת הידרוקורטיזוןאנונימית22/05/2014
הרופא שלי אמר שאקח הידרוקורטיזון במינון של 20 מ"ג כ30 יום (חודש) כמין טסט של תפקוד הבלוטה יותרת הכליה ואחרי 30 יום אעשה בדיקות דם.
עכשיו, אני קבעתי אצלו תור לעוד חודש וחצי ובנתיים לקחתי את התרופה כשבוע.
ואני בהחלט לא יודעת אם מותר ככה להפסיק לקחת את התרופה אחרי 30 יום, אם זה מותר או שצריך לעשות את זה בהדרגה.
מה עושים? אני לא מצליחה ליצור קשר עם הרופא המטפל שלי ואני אשמח אם תוכלו לענות לי ולעזור!.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להפסקת הידרוקורטיזון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2014א. אין מספיק אינפורמציה כדי לייעץ.
ב. אנחנו עוסקים כאן בילדים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה התלבטותחני22/05/2014
שלום רב,
בתי בת 10 שנים ו 3 חודשים.
גובה 1.23 משקל 20.9
בדיקות דם מעבדתיות תקינות (המוגלובין, כימיה, תפקודי כליות וכבד.
נשלל ציליאק. תפקודי תריס תקינים).
בדיקת קריוטיפ תקינה.
בדיקת תבחין קלונידין הדגים חסר חלקי של הורמון גדילה: שיא 7.3 נ"ג/מ"ל.
תבחין גלוקגון תקין ללא חסר בהורמון גדילה.
גובה אב - 1.60
גובה אם - 1.54
הילדה החלה סימני התבגרות מינית.
נמסר ע"י הרופאה כי הצפי לגובה סופי הוא מתחת ל - 1.50 ללא הגדרה מדויקת כמה...
אנו מתלבטים מאוד מאוד אם לתת הורמון גדילה.
שאלתנו היא האם לפי נתונים אלה תגיע הילדה לגובה של 1.49-1.50 כי אם התשובה חיובית אנו מעדיפים שלא לתת הורמון גדילה.
התלבטות גדולה מאוד האם כדאי לתת הורמון גדילה? מה דעתך?
תודה רבה מראש!
נשמח לדעתך לאור הנתונים (
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה התלבטות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2014כדי לקבל חוות דעת נוספת, כגון זאת שאתם מבקשים כאן, יש ללכת לרופא מומחה ולהראות לו את כל הנתונים.
ההתלבטות במקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתשלומית21/05/2014
שלום יש לי 2 שאלות :
ביתי בת 7 וחצי אמורה לקבל זריקה לעציאת ההתפתחות המוקדמת .
1 . האם הזריקה הנל מעבר לעצירת התפתחות אמורה גם לעצור גדילה לגובה מאחר והיא גם ככה גבוהה מאד.
2. האם זה בסדר שנתנו לנו לעשות בדיקת MRI שבעצם תקבע רק לאחר נטילת הזריקות ומה מטרת הבדיקה הנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוקדמת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2014הטיפול לעצירת ההתבגרות מעט את הגדילה, אך אינו משנה את הגובה הבוגר.
בדיקת הMRI נעשית כדי לראות אם יש סיבה אנטומית לכך שהילדה מתבגרת מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת ודיקפפטילאודליה הדר19/05/2014
ביתי בת 7 וחצי. יש לה סימני התפתחות מוקדמת של ניצנים בשד ימין בעיקר ושיער ערווה קצת .היינו אצל אנדוקרינולוג.עקב בדיקת דם ועקב צילום כף יד שהעיד על גיל עצמות המתאים לגיל 8 ו 10 חודשים המליץ הרופא להתחיל בזריקות דיקפפטיל. האם לא ראוי לעשות בדיקה נוספת לפני מלבד mri שאמורים לעשותו בהמשך ? האם זריקות אילו יעצרו את הגדילה לגובה כי ביתי נחשבת לגבוהה .גובה 1.32. האם לא צריך לעשות צילום רנטגן לפני?
התפתחות מוקדמת ודיקפפטיל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2014צילום רנטגן נעשה. זהו הצילום לגיל העצמות.
אין צורך בבדיקות נוספות. כל הנתונים ישנם ודרושה החלטה האם לטפל או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכסנדר פן תל אביב
אודליה הדר20/05/2014תודה אך התכוונתי לצילום רנטגן של הבטן.הבנתי מכתבות בנושא שעושים במקרים מסויימים. והאם התרופה /זריקה תעצור את הגדילה לגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכסנדר פן תל אביב - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2014צלום הבטן אינו קשור לעניין,
אך איך להתקדם ואיזה טיפול לתת אינם יכולים להנתן כאן ברשת. לצורך זה צריך הרופא לקבל את כל הנתונים - כל נתוני הגדילה, הבדיקות ההורמונליות ואחרות. אם אינך שקטה בעניין, כדאי לקבל חוות דעת נוספת. בכלל לגבי טיפול כל כך ממושך כדאי לשמוע תמיד חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת
שלומית20/05/2014תודה אך התכוונתי לצילום רנטגן של הבטן.הבנתי מכתבות בנושא שעושים במקרים מסויימים. והאם התרופה /זריקה תעצור את הגדילה לגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 25 חושב שהייתי אמור להיות יותרשלום19/05/2014
גבוה
בחיים אני לא אדע אם אני חושב נכון ?
בן 25 חושב שהייתי אמור להיות יותר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2014כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים את זה בצילום?
שלום21/05/2014אם בן אדם 1.60 היה צריך להיות 1.70 והוא לא הגיע לזה.
צילום רנטגן למשל לא יראה משהו חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים את זה בצילום? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2014לפעמים יש ממצא ברנטגן שיכול להסביר מדוע אדם לא הגיע לגובה הצפוי לו.
נשאלות שתי שאלות: 1. מי יודע באמת מה צפוי, ו2. מה תעשה עם הממצא מהרנטגן. אם התוצאה לא כרוכה בפעולה, אין צורך בבצוע צילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חוששת שלבן שלי יש מיקרופיןאמא17/05/2014
מאז הלידה היה לו פין קטן מאוד יחסית לתינוקות אחרים.
כיום הוא בן 7 ויש לו יותר קטן מאחיו בן ה-4.
אני לא יודעת איך לגשת אליו ולמדוד, בלי לפגוע ברגשותיו.
לאן עלי לפנות בירושלים? איך מתחילים טיפול?
וכמו כן, מה תופעות הלוואי בטיפול הורמונלי בגיל הזה?
תודה
אני חוששת שלבן שלי יש מיקרופין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2014התיעצות מקדימה עם רופא הילדים שיבדוק אותו ותוך כדי כך יתרשם מגודל הפין תהווה התחלה טובה.
הזמנים המתאימים לטיפול הורמונלי הם בשנת החיים הראשונה ובגיל ההתבגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איברי מיןטל15/05/2014
היי למומחים
בני בן 8.5 חודשים
מזה יותר מחודש בכל החתלה הוא נוגע ומושך באיבר מינו
אנימזיזה לו את ידו משם אך הוא מחזיר אותה, חופן את אשכיו ואת הבולבול
ומבסוט :)
אני מקפידה לגזור לו ציפורניים עלמנת שלא יפצע את עצמו
האם זהו שלב נורמאלי בגיל זה?
האם לתת לו לגעת בעצמו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איברי מין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014בהחלט לתת לו לעשות מה שנעים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טרנרגלי15/05/2014
ביתי במעקב של אנדוקרינולוג בלל גובה נמוך וחוסר התפתחות מינית. הילדה בת 13 עברה טסט להורמון גדילה שיצא תקין, צילום כף יד שהראה גיל עצמות של 8.5-10 שנים ובדיקת דם ל-FSH שטרם קיבלנו עליה תשובה.
הרופא הפנה אותנו לייעוץ גנטי לשלילת תסמונת טרנר. כיצד בודקים האם ביתי לוקה בתסמונת?
אני ממש בלחץ...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טרנר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014יש בדיקת דם שמאשרת את האבחנה או שוללת אותה. תצטרכי להחזיק מעמד עד הבדיקה ותוצאותיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 2.5 חודשים לאם עם תת פעילושירן15/05/2014
שלום,
אני אובחנתי עם תת פעילות בלוטת התריס בגיל 29, היום נוטלת 600 מג אלטרוקסין בשבוע ומאוזנת.
בני הגדול בן 3.5 מעט נמוך (אחוזון 25) אך אינטיליגנט ביותר ללא שום תסמין.
בני הקטן היום בן 2.5 חודשים, נמוך מאוד (55 סמ' אחוזון 3) עם בקט טבורי (וG6PD שאני דיי בטוחה שלא קשור פה). שלחו אותי לבדיקות פעילות בלוטת התריס מטיפת חלב, הבנתי שזה היום הנוהל.
תוצאות -
THS 4.58
T4 17.5
שניהם גבוהים אך בתוך הנורמה...
חלק מהאתרים שהסתכלתי אומרים שמטפלים רק מעל 10, חלק 5 וחלק 3....
אז קודם כל האם התוצאות מצריכות מעקב, טיפול או שהן תקינות...?
והאם יש צורך באיזשהו טיפול מונע או מעקב תזונתי..?
אציין שאני לא מניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 2.5 חודשים לאם עם תת פעילו - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014אין צורך לבדוק ילדי אמהות עם תת תריסיות. המחלה אינה עוברת מאם לתינוק.
הבדיקה שנעשית לכל הילודים ביום ה3 לחיים אינה קשורה לתת תריסיות שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהקטי מויאל15/05/2014
בתי בת 9 וחצי, גובה 1.20 ומשקלה 21 ק"ג. ביקרנו אצל אנדוקרינולוג ובבדיקות נמצא שלא חסר לה הורמון גדילה, וצילום כף היד גילה פער של שנה וחצי. הרופא המליץ בכל זאת על טיפול בהורמון גדילה. השערתו היא שעפ"י קצב הגדילה היא תהיה בין 1.50 ל-1.52 לכל היותר (אגב- גובהי 1.63 ובן זוגי - 1.76)
מה היית ממליץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014ללכת לרופא אחר. אין שום בטחון ביעילות או בטיפול שהצציע לך הרופא. מה רע ב150? זאת מחלה? בגלל זה את רוצה לתת לילדה קטנה זריקה כל יום במשך שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לnon classical cahאמה14/05/2014
איבחנו אצלי non classical cah ונתנו לי לקחת סטרואידים.
ועכשיו, הדבר מוזר בעיניי לאור העובדה שהסטרואידים שאני צריכה לקחת זה בעצם קורטיזול כשלמעשה אין לי חסר בקורטיזול, אפילו יש לי רמה יחסית גבוה של קורטיזול (600+-)
אני מפחדת לקחת את הסטרואידים שלא יהיה לי רמה יותר מידי גבוהה של קורטיזול ומה שגם הבנתי זה שאנשים שיש להם cah יש להם חוסר בקורטיזול ולכן הם לוקחים סטרואידים אבל לי אין חוסר ואולי הטיפול בכלל לא מתאים לי? אולי בכלל אין לי cah והאבחנה מוטעת?
זה ייתכן שיש cah עם רמה יחסית גבוה של קורטיזול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לnon classical cah - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/05/2014בהחלט יתכן CAH עם קורטויזול מעל 600.
ההחלטה על טיפול היא לפי חומרת הסימנים. יש לשקול החומרה כנגד הצורך בטיפול כרוני.
עם זאת, אם אינך בטוחה, תמיד כדאי לשמוע חוות דעת נוספת לפני שמתחילים טיפול שימשך שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בת 9.5שירלי13/05/2014
שלום,
בתי בת 9.5 ויש לה את כל הסימנים של התבגרות-פצעונים קטנטנים במצח, ניצנים קטנים של ציצי, התחיל לצמוח שיער ערווה. הבנתי שזה בגדר נורמה לגילה. לא חשבתי שזה מצריך משהו מיוחד. היום במקרה דיברתי עם מישהי שהבת שלה באותו גיל, עם אותם בדיוק סימנים-היא לקחה אותה לאנדוקרינולוג והוא אמר שהיא צריכה לקבל זריקות בשביל לאט את קצב התפתחותה. השאלה שלי-האם באמת כדאי גם לי לקחת את הילדה לרופא? אולי היא מתפתחת מהר מידי? לא רוצה שבעוד חצי שנה היא תקבל מחזור כשהיא עוד ילדה קטנה ולא בשלה לזה נפשית. מה עושים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש התיחסות בבקשה
שיר18/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבקש התיחסות בבקשה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התפתחות של בת 9.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה נמוכהאמא מודאגת11/05/2014
היי, בתי בת 13 עוד חודש . בעלת קומה נמוכה! 1.42 ומשקל 52 בערך...ממש מודאגת מהקומה הנמוכה! הייתי אצל 2 רופאים כשהיתה בת 11 וגם 12 ולא הסכימו לתת הורמון גדילה בטענה שצילום כף היד תקין ומתאים לגיל.. אני ממש בייאוש! פוחדת שישפיע על הבטחון שלה! היא בהובר משקל.. מנסה ולא מצליחה!! שבוע הבא מנסה דיאטנית בתקוה ותעזור לה . אני האם 1.60 והאבא 1.78.. ממש ייאוש! מבחינת התבגרות : מחזור עדיין לא קיבלה . שערות בשחי- עדיין אין. שערות בפות- יש . חזה קצת יש( לא יודעת אם משומן או התבגרות) יש אפשרות עדיין לעזור לה?!? אולי דרככם פה רופאים יקרים?!? מחכה לתשובתכם.. תודה ויום נעים;-)
קומה נמוכה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/05/2014אכן תמונה מדאיגה שדורשת ברור .
האם בוררה על ידי מומחה כולל בדיקה גנטית ?
אם גיל העצמות הוא 13 אין תועלת בטיפול בהורמון גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מודאגת
ירון12/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ירון12/05/2014המשך מהודעב קודמת:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)