מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילדה גבריתנורית30/07/2013
ביתי בת ה-16 תמיד הייתה טום בוי. קיבלה מחזור בגיל 12 ומאז סדיר. בעלת חזה מאוד שטוח, קול קצת גברי ומראה גברי שגורם לתגובות ואי נעימויות רבות. האם כדאי לבדוק מצב הורמונלי? אצל איזה רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה גברית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג31/07/2013בהחלט כדאי לבדוק הפעילות ההורמונלית. הכתובת שלכם היא אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהכלנית28/07/2013
מה המינון של הורמון גדילה שמקובל אצל ילדים בעלי חסר בהורמון גדילה?
(לכל קילוגרם משקל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בלוטת התריסגלה28/07/2013
שלום,
בתי בת החודש נולדה עם בלוטה תת לשונית.
מבדיקת סקר שעשו בבית החולים ה t4 שלה היה 14.2 וה tsh היה 94 .
התחלנו טיפול עם כדורים יוטירוקס 25 מיקרוגרם ליום כבר בגיל שבוע.
לאחר שבוע התוצאה הייתה t4 24 וה tsh היה 5 ירדנו במינון ובימי שבת איני מביאה לה כדור.
האם קיים סיכוי שהבלוטה תתחיל מתישהו לתפקד רגיל במקרה כזה?
והאם יש טיפות לתינוקות בגיל כזה במקום כדור?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ29/07/2013התכשיר הנוזלי אינו אמין במיוחד ולכן אני ממליץ להשתמש בכדור אותו ניתן להמיס בקלות עם קצת מים
בלוטה תת לשונית בדרך כלל אינה "מתאוששת" . עצם מיקומה מעיד על בעיות בהתפתחותה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת לבת שבעאמא מבוהלת28/07/2013
שלום רב,
ביתי בת שבע, מזה כחצי שנה אנחנו מבחינים בצמיחה של שערות ערווה (עדיין בהירות ועדינות, אך בהחלט קיימות). היא רזה, מטר ועשרים בערך, שוקלת כשמונה עשרה קילו. אין סימני התפתחות נוספים.
אני מבינה כי ככל הנראה מדובר בהתפתחות מוקדמת, ונקבע תור לאנדו', אבל אשמח אם תוכל בנתיים לומר לי מהן הבדיקות שהיא צפויה לעבור עד כמה לחוץ ודחוף לבצע אותן (האם לבקש בנתיים הפניות מרופאת המשפחה?) ואם ימצא שתצטרך לקבל טיפול מעקב התפתחות מה המשמעות? האם מדובר בהצלחה ודאית לטיפול?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפתחות מוקדמת לבת שבע - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ29/07/2013מתאורך איני מתרשם מבעיה דחופה. לאמיתו של דבר קיום של שערות ערווה עדינות ובהירות אינן בהכרח מעידות על התבגרות מינית מוקדמת.
אני מציע לך לחכות לבדיקת היועץ ולאחר התרשמותו לתבצע את הבדיקות כפי שיבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל עם הורמון גדילהמיכל25/07/2013
ביתי לוקחת הורמון גדילה והיא בשבוע הבא נוסעת לחו"ל לתקופה של 3 שבועות לאירופה
רציתי לשאול: לכמה זמן אפשר לשמור את האמפולות והמזרק בתיק עם הקרחומים שסופקו לנו בזמן ההדרכה של השימוש בהורמון הגדילה?
האם נידרש/רצוי לבקש מהדיילת במטוס לאחסן את הקרחומים בפריזר המטוס ואת האמפולות והמזרק במקרר המטוס?
אני רוצה לציין שציידתי את הילדה במכתב מרופא כי היא אכן צריכה לשאת את התרופה והמזרק בתיק היד ולא להכניסו למזוודה וכמו כן את הפירוט מה מכילה התרופה בכדי שלא יעשו לה בעיות במעברי הגבול ובשיקוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל עם הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/07/2013האלה כמה זמן מחזיק קרחום אינה בתחום מומחיותינ. תעשי נסיון בבית ותראי. בתא המזוודות הטמפרוטורה היא 4 מעלות, ושם החומר ישמר טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הורמון גדילה ותוצאות TSHמיכל25/07/2013
שלום,
ביתי בת 12 גובה 140 ס"מ וכבר קיבלה מחזור לפני חצי שנה החלה לקבל הורמון גדילה לפני חודשיים.
לפני 2.3 שבועות ביצענו בדיקת דם והתוצאות:
TSH 6.47
בבדיקה חוזרת שערכנו לאור התוצאה האחרונה של ה-TSH התוצאות היו:
TSH 6.53
FT4 13.2
Thyroid Peroxidase Ab 15.5
שאלות:
1. האם יש קשר בין מתן הורמון גדילה לתוצאות של ה-TSH?
2. האם יש מדד כמה צריך לגבוהה כל חודש כשלוקחים הורמון גדילה?
בחודשיים אלו שהיא לוקחת הורמון גדילה היא צמחה 1.5 ס"מ האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין הורמון גדילה ותוצאות TSH - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/07/2013לא מוכר קשר בין הורמון גדילה לרמת TSH.
גדילה של סמ' וחצי בחדשיים היא גדילה מהירה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור רב יחסית בגוף ובפניםפרופ` אלי הרשקוביץ23/07/2013
שלום רב. הבן שלי בן שנתיים וחצי.
כבר מהלידה הוא סבל משיעור רב יחסית בגוף ובפנים, וגם מעט בשק האשכים (שערות שחורות). היינו בבדיקה אצל אנדוקרינולוגית ילדים שאמרה שכדאי להמתין ואכן עם הזמן נשרו מרבית השערות, אך כיום עדיין יש שיעור קל בשק האשכים (שערות בהירות) וכן שיעור כהה יותר בגוף, בעיקר באזור הכתפיים והגב. בביקורת אצל האנדוקרינולוגית היא אומרת שהכל בסדר, אבל לא נראה לי שתינוק אמור להיות עם שיעור רב כ"כ.
האם יש לקבל את התשובה שלה? האם יש בכלל מה לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר אצל תינוק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/07/2013כמובן שמבלי לראות זאת קשה לאמר, אך נשמע לי שאת יכולה לסמוך על האנדוקרינולוגית שלך - עיקר התחזית שלה התממשה עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהיעל22/07/2013
בני בן 3 ,IUGR החל משבוע 32 בהריון,נולד קטן 2400 בשבוע 38 (SGA) ומאז שובר עקומות סדרתי,כיום בן 3 במשקל 10 קילו וגובה 85.6 ס"מ.
אני 1.52 אביו 1.76
מעט אנמי (המוגלובין סביב 11 למרות תיסוף ברזל מאסיבי) בירור גסטרו כולל צליאק תקין לחלוטין,בירור המטולוגי גנטי ומטבולי תקין.מעקב תזונה תקין.
בשני טסטים להורמון גדילה (ארגינין וגלוקגון) נמצא חוסר מובהק (תוצאה הכי גבוהה בשניהם-2.8 ),צילום כף יד תקין,הוגשה בקשה לקבלת הורמון גדילה.
ב3 החודשים האחרונים,לפני קבלת תוצאות הטסטים, החלטנו על דעת עצמינו ובליווי התזונאית במרפאה שבה הוא מטופל בבי"ח לתסף אותו תזונתית והוא אוכל כיום בערך 150 קלוריות לק"ג משקל גוף ליממה,בחודשים אלה גבה כמעט ב-3 ס"מ כאשר ב-9 החודשים שקדמו להם גבה בקושי ב-3 ,במשקל אין שינוי.
האם הוא עומד בקריטריונים לקבלת ההורמון?
כמה זמן לוקח תהליך האישור?
קראתי שיש לבצע MRI בילדים עם חוסר בה"ג,במרפאה אמרו שמאחר ששאר ההורמונים שנבדקו תקינים הם לא רואים לנכון להמליץ על הבדיקה-האם הבדיקה הכרחית?
האם יתכן שהתיסוף התזונתי הוא שהביא לצמיחה המואצת בחודשים האחרונים או שזה עניין מקרי?
האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/07/2013כששני הטסטים כל כך נמוכים, האישור מגיע מהר, תוך חודש-חודשיים.
עם זאת, אם אמנם הילד גדל כל כך מהר עכשיו, כדאי לשקול האם הוא באמת חסר הורמון גדילה. לעתים כשיש חסר תזונתי קשה, יורדת הפרשת הורמון הגדילה, וכשהחסר מתוקן, שה ההורמון להיות מופרש. כדאי לבדוק במרפאה האנדוקרינית הם המדידות שלך די מדויקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,ואם אפשר שאלות הבהרה
יעל27/07/2013מה לגבי MRI ? האם דרוש?
בנוסף,כאמור לילד יש תיאבון בריא והוא אוכל היטב.
לאורך שנתיים של מעקב כאשר הילד אכל תפריט בריא ומאוזן של 100 קלוריות לק"ג משקל גוף ואף יותר מזה (עד 120,תלוי בהערכה התזונתית ובתקופה שבה היא נעשתה) הוא לא עלה כמצופה,לא במשקל ולא בגובה.
רק לאחרונה, כשהוספתי עוד כ-500 קלוריות יומיות של פדיאשור חלה תזוזה כלשהי במדדים (בעיקר גובה).
האם עדיין אפשר לדבר על חסר תזונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד נתון,סליחה על ההצפה
יעל27/07/2013את הטסט הראשון לה"ג עשינו אחרי 3 שבועות במשטר התזונתי החדש,את השני חודש וחצי לאחר מכן (כחודשיים אחרי שהתחלנו לתסף).
מדידות הגובה והמשקל,נעשו במרפאה בבית החולים באותו מכשור.
(למעט מדידת הגובה האחרונה שהיא מטיפ"ח,מיום ה' האחרון ועומדת על 86.5 ס"מ בגיל שלוש וחודש-צמיחה של 0.9 ס"מ בחמישה שבועות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד נתון,סליחה על ההצפה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ29/07/2013בעיית הגדילה של ילדי SGA שאינם מתקנים את גדילתם עד גיל שנתיים היא מורכבת.
חלקם סובל מחוסר בהורמון גדילה בדומה לבנך ורבים סובלים מהפרעות באכילה בין היתר עקב תחושת טעם שונה.
לדעתי המצב התזונתי של הילד משביע רצון כעת . עם זאת אני סבור שהוא עשוי להנות מטיפול בהורמון גדילה.
שוחחי על כך עם רופאך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהנטלי22/07/2013
אם אני בגובה תקין, זה גם מראה על כך שההתפתחות היתה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/07/2013ההתבגרות המינית קורית בגיל 8-16 ובסופה יש לאשה הצעירה כל ההורמונים הדרושים להריון. כשלאשה היה הריון, הרי שיש לה גוף בוגר. כמובן שיש נשים עם גוף רזה או רחב יותר וכאלה עם שדיים קטנים או גדולים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה וגילרחל18/07/2013
הילדה שלי בת 12.8 גובה 1.51 קיבלה מחזור בגיל 10.5. בבדיקת גיל עצמות הגיל התאים לגיל 17!!! האם יש מקום להורמוני גדילה? יש לה אנמיה וקצת תת פעילות של בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה וגיל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/07/2013כשילדה מגיעה לגיל עצמות 17 היא סיימה גדילתה. הורמונים אינם פועלים שם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רחל21/07/2013גיל העצמות לפי התוצאות של הצילום אכן הראה 17 (אף אנדוקרינולוג לא ראה את הצילום עדיין רק רופאת המשפחה הביאה לי טיוטה של הצילום)ואחרי שיחה עם אנדוקרינולוג הוא אמר שיכול להיות טעות בחישוב.האם זה יכול להיות?עד שהתור שקבעתי יגיע אני מבקשת עזרה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרטל18/07/2013
יש לי תינוקת בת 3 שנים לאחרונה הובחנתי בשיעור בפות האם זה נורמלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/07/2013לא צריך להיות שיעור בבושת בגיל 3. כדאי להראות זאת לרופאת הילדים ולשאול לדעתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון וגדילהטל18/07/2013
יש לי בת בגיל 14 נמוכת קומה 1.47 היא קיבלה מחזור בגיל 12.5 לצערי פיספסתי איתה טיפול בהורמון הגדילה אני פוחדת שגם אם הבן שלי זה יתפספס כי גם הוא נמוך 1.30 בן 10 שנים הכי נמוך בכיתה לצערי טיפלתי אם הבת במעקב הרופא עשה לי גרף והיום נזכר להגיד שיכלנו לתת לה הורמון גדילה אני פוחדת שגם אם הבן יהיה לי פספוס כזה אנא עזור לי ותפנה אותי למי שצריך חשוב לי מאוד אני רוצה לציין שאני ובעלי בגובה סביר מאוד אני 1.68 ובעלי 1.73 וביתי נראת ממש קטנה נראת כמו ילדה בת 10 והבן שלי גם נראה קטן מאוד מה לעשות תפנה אותי לאן שצריך
באופן דחוף ביותר הזמן לא עובד לטובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון וגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג20/07/2013התסכול ברור, אך מאידך, צריל להזהר מהשלכת כל זה על בנך, שאולי הוא בסדר גמור.
בכל מקרה, הכתובת שלך הם אנדוקרינולוגים לילדים העוסקים בהערכת הגדילה של ילדים ובייעוץ לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת הורמון גדילהשרה17/07/2013
אני מזריקה לבני בן ה-8 הורמון גדילה בשינה ברגל. לעיתים אני שמה לב שיוצא לו דם. כנראה אני פוגעת בוריד האם זה בסדר. והאם חייב להזריק פעם ברגל שמאל ופעם ברגל ימין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/07/2013עדיף להזריק בבטן. מזריקים בעיגול מסביב לטבור ברדיוס של 5 סמ', וכל יום עוברים לשעה הבאה לאורך השעון הדימיוני. זריקה שגרמה לדימון אינה מסוכנת, אך גם אינה פועלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה
טל18/07/2013מה הגובה של הבן שלך אם אפשר לשאול ודרך מי קיבלת הורמון גדילה הבן שלי נמוך מאוד ועדיין לא אישרו לי אפשר את עזרתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת אתייעוצכם בדחיפות.אמא מודאגת17/07/2013
בתי בת 8.5.נבדקה אצל רופאת אנדוקרינולוגיה ב 27/5 בעקבות חשד להתבגרות מוקדמת.אז נבדקה ומשקלה היה 31.3 ק"ג וגובהה היה אז 134.5 ס"מ(אחוזון גובה77.99)BM 17.30. V.שיעור בבית השחי,הזעת יתר(ריח חריף מאוד),שיעור בערווה.
בוצע LHRH שהדגים רמת גונדוטרופינים המתאים ל PUBERTY.
ב 15/7ביקרנו בשנית אצל הרופאה אשר בדקה שוב את משקלה:31.7 גובה:136.5(אחוזון גובה:82.8 BMI:17.01 שדייםB3.
הרופאה כתבה בתוכנית טיפולית:" הרושם שמדובר ב CENTRAL PP.יש האצה בסימני המין וקידום מהיר בגדילה.התבגרות מהירה.
ממליצה בדיקת MRI מוח ממוקם ביותרת ביותרת המוח וההיפותלמוס לשלול המרטוה או תהליך אחר ולפני תחילת טיפול בדקפפטיל:MRI דחוף ןנקבע למחר בערב.
יש לי חשש מאוד גדול מהבדיקה.שאלתי אם אפשר לדחות את ה MRI לעוד חודשיים שלושה והובהר לי שלא מאחר שיש האצה גדולהוצריך לשלול איזשהו גידול.
אשמח לקבל את חוות דעתכם לפי כל הדברים שכתבתי,בתקווה שאקרא אותה בטרם נבצע את הבדיקה.שוב,חוששת מאוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת אתייעוצכם בדחיפות. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/07/2013אין דחיפות לבצע MRI - לא צפוי שום גידול שדורש אבחון מידי. זה גם לא ברור שיש צורך בטיפול. גיל 8 וחצי הוא נורמלי להתחלת התבגרות.
כדאי שתקבלו חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילהעמוס17/07/2013
האם ילד בן 14 הנמצא בתחילתו של שלב התבגרות מינית 4 לפי טאנר, יכול להוסיף 20 ס''מ לגובהו (בהנחה שהפוטנציאל הגנטי וגיל העצמות מאפשרים זאת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/07/2013בהנחה שאילו הנתונים, זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)