מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- דחוףטל17/08/2013
אף פעם לא הייתי ילדה עם שיעור יתר בגוף.
כשהייתי בת 13 היה לי אקנה טיפה קשה כיום המצב יותר טוב.
בגיל 13 14 שמתי לב שצמח לי שיער על הבטן ומסביב לפטמות ושערות קטנות מאוד על החזה ועוד טיפה על הצוואר.
כיום האקנה במצב יותר טוב אבל בקשר לשיער האם יכול להיות שזה צמח בגלל הורמונים שלא היו מאוזנים באותה תקופה?
אין שיעור יתר אצלי במשפחה.
אני רוצה להוריד את השיער אבל כדאי לעשות בדיקות הורמונליות בכל זאת?
אני בת 21.
יש מצב שההורמונים היום בסדר אבל אז כנראה הם לא היו ובגלל זה זה צמח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2013כדאי שתפני ליעוץ אנדוקריני חסרים עוד פרטים בתאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה גבוהה מאודשרית15/08/2013
בתי בת 9 וחצי גובה 1.55. היינו אצל אנדרוקרינולוג אשר אמר כי ניתן לתת תרופות במינון נמוך אשר להבנתי יגרמו להאטת הצמיחה. לא כל כך הבנו לגבי תופעות לוואי עתידייות. הוא ציין שבעבר מינון גבוה של התרופה גרם לחוסר פוריות עתידית. בעלי מאוד חושש מהתערבות. גובהה העתידי אמור להיות בסביבות 1.83מ'.האם לקיחת תרופה במינון נמוך אכןיכולה להאט את צמיחת הגובה שלה? מהן תופעות הלוואי והאם ייתכן מצב של חוסר פוריות עתידי?
בפיענוח צילום כף יד יצא גיל 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה גבוהה מאוד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג15/08/2013התרופות האלה עובדות רק במינון גבוה מאוד. לא מוצדק לסכן הילדה בטיפול כל כך קשה ולסכן פוריות. 183 סמ זאת לא מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה גבוהה מאוד
אורלי13/08/2015שלי בת 10 וצופים לה 1.95 הציעו לי לתת לה כדור שיקדים את. המחזור האם מומלץ ??????? מוטרדת. מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה גבוהה מאוד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג14/08/2015דיון כזה דורש יותר מכמה שורות בפורום. כדאי לשבת עם אנדוקרינולוג ילדים מנוסה ולדון בכל האופציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי מה את דפוקה?
רינה30/08/2013בנות מתות להגיע לגובה כזה כמו שהבת שלך אמורה להגיע אליו.
תשמחי בשבילה
נראה לי שאת אמא ממש מנוולת ורעה וצריך לקחת לך את הילדים שלך להתערב בגובה שלה? מילא היתה נמוכה. אז ניחא מנסים לגרום לה לגבוהה אבל היא תהיה גבוהה. תוכל להיות דוגמנית צמרת. יש מלא בחורים גבוהים. יהיו לה אחלה חיים למה לגרום לה שתהיה פחות נמוכה ממה שהיא. את פשוט מאוד סתומה אם ככה את חושבת שהילדה שלך גבוהה מידי זה לא בסדר. טיפשה
הרופא לא רצה להגיד לך את זה אבל את ממש טיפשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת אצל בני, דחוף!דביס15/08/2013
שלום, בני בן 11 וגיל העצמות שלו 13.5. החלטתי לבדוק כי: בשנה אחרונה גבה כסנטימר לחודש, הקול שלו השתנה והתפתח במהירות כל כך (גודל איברי מין ושיער גם בשפם) שנהיה ילד אחר בכמה חודשים. בתי בת ה9 כבר שנה מטופלת עם DECAPEPTYL גם בגלל התפתחות מינית מוקדמת ולכן היתי מודעת לעניין. לפני שנה גיל העצמות של הבן שלי דווקא התאים בידיוק לגיל שלו. קבעתי תור עם אנדוקרינולוג בפרטי ולכן אני רוצה להגיע עם כל הבדיקות הדרושות כדי לאבחן אם הוא גם יצטרך טיפול. איזה בדיקות דם כדאי לבצע או בדיקות אחרות טרם פניה לאנדוקרינולוג. איזה מידע כדאי לי לאסוף לפני הפגישה? האם ייתכן מאוחר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית מוקדמת אצל בני, דחוף! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג15/08/2013בד״כ אני ממליץ לא לעשות בדיקות מקדימות. הרופא יכול להמליץ על בדיקות אחרות וחבל לעשות לילד בדיקות פעמיים. חשוב להביא כל מה שיש לך. נתוני גדילה. צלום. בדיקות של אחותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרשלי14/08/2013
אני אמא לארבעה (15,8,6,2)
לשני הבנים בני 2 וחצי ושש יש תופעה משותפת של הזעה קשה במהלך שינה.
כמות הזיעה שבשינה גדולה עד כדי כך שהבגדים שלהם רטובים לגמרי ומרטיבים את המצעים, השיער שלהם רטוב כולו כאילו יצאו מהמקלחת בלי להתנגב.
בנוסף הם קמים המון פעמים לשתות מבקבוק שצמוד למיטה כמויות של יותר מחצי ליטר מים במהלך הלילה.
אין להם צורך להשתין והם גמולים לגמרי בלי פיספוסים.
את השתן הראשון הם עושים בבוקר והוא רגיל לגמרי.
הטמפרטורה בבית שלנו נעימה ובקיץ היא אחידה ועומדת על 23-24 מעלות (עם מזגן ובקר).
הבנים ישנים לרוב בתחתונים ושנתם סדירה ורצופה מלבד התעוררות כאמור לשתיה.
במהלך היום הם לא מזיעים יותר מהרגיל.
אם הבן הקטן נרדם במהלך היום, גם אז הוא מתחיל להזיע.
שניהם בריאים ללא מחלות רקע.(ואין תופעה כזאת ו/או הזעת יתר לאף אחד במשפחה)
אשמח לשמוע את דעתך...אם כדאי לערוך להם בדיקות כלשהן? אם יש לך השערה במה מדובר..
תודה מראש על תשובתך המלומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזעת יתר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013לא נראה לי שמדובר בבעיה הורמונלית.
הייתי בודק בכל זאת את רמת המלחים בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתמג14/08/2013
האם ניתן לעצור על ידי תרופות ,התפתחות מינית גם בשלבים מתקדמים ?
התפתחות מינית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013ניתן אבל לשם מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טעם ?מג14/08/2013
שאלתי : האם יש טעם במתן הורמון גדילה לנער נמוך בן 14 עם התפתחות מינית מתקדמת וגיל עצמות 16 כטיפול של " הדקה ה90" ? האם זה יכול להועיל אפילו מעט או שמה יכול גם להזיק ? ( הוא מוגדר כ S G A אך לא קיבל טיפול הורמונלי )
תודה
יש טעם ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013איני רואה כל תועלת להתחיל טיפול בהורמון גדילה כאשר גיל העצמות הוא 16. לא צפוי כל רווח בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבטל14/08/2013
שלום
האם חייב מעקב של תסמונת טרנר גם בגיל מבוגר 30-40?
מעקב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013כן עקב השכיחות המוגברת של בעיות בתסמונת זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילמיכל11/08/2013
בני בן שמונה חודשים לפני חודש וקצת נטל זריקות פרגניל, במטרה לנסות ולהוריד את האשכים קמעה, בעקבות אשכים טמירים...תסמונת פרדר ווילי....לפני מספ ר ימים ראיתי באיזור המפשעה קצת שיעור,מה שלא היה לבני קודם לכן...
האם זה נורמלי, האם זאת תופעת לוואי של הפרגניל???
תותדה
פרגניל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013זו לא תופעת לוואי. הפרגניל מעורר את האשכים להפריש טסטוסטרון הגורם מצידו לגדילת שערות.
עם הפסקת הטיפול יש לצפות לנשירת השערות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לימיכל11/08/2013
האם גנוטרופין הורמון הגדילה, ופרגניל כוריגון זהים??
או שרק דומים בשמם ???
שאלה לי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013אלו שני תכשירים שונים לחלוטין זה מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אלי הרשקוביץלנה10/08/2013
שלום פרופסור,
היינו אצלך בביקור בבאר שבע בפברואר 2013 עם פעוט אז בן 2.3 עכשיו הוא 2.9 בגלל שהוא לא גובה מספיק במהלך 8 חודשים גבה 2-3 סנטימטרים. 88-89 עכשיו. נמוך ורזה.אז אמרת לנו לחזור אליך בעוד חצי שנה קבעתי תור ובאתי לרופאת משפחה כדי לקבל הפניה והיא אומרת לי: למה ללכת לאנדוקרינולוג הוא יתחיל לאכול יותר טוב ואז יגבה.זה מיותר.
לא קיבלתי את ההפניה ואני לא יודעת האם לחזור אליה ולהתעקש?אני מפחדת שאולי בכל זאת בגלל שה igf1 היה נמוך מאוד יש לו חוסר בהורמון גדילה?אולי כדי לעשות צילום נוסף של כף היד?אנחנו לא נמוכים והילדה הבכורה גבוהה .......
תודה
שאלה לפרופסור אלי הרשקוביץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013ההחלטה היא רק בידים שלך.
אני מניח שאם בקשתי לראות אותה שוב היו לי סיבות טובות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטןמודאגת09/08/2013
לבני בן ה7.5 יש פין קטן מאוד
נולד עם אשך טמיר ועבר קיבוע בגיל חודש וחצי אף רופא לא בדק לו רמות הורמונים באותה תקופה ככל שהוא גדל
המצב נראה גרוע יותר יש לציין שיש לו שיעור פלומתי באשכים ומסביב לפין
רופא הציע לתת לו זריקת פרגניל הציג את זה כחלון הזדמנויות בין גיל 6-8
רציתי לדעת מה התועלת ומה הסיכון בכך
והאם טיפול הורמונלי בכלל יכול להביא לתוצאה של איבר מין נורמלי
תודה
פין קטן - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/08/2013שאלות קשות למענה מבלי לבדוק את הילד
פני לאנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוי גובהאורית06/08/2013
בן 14 וחודשיים. 1.62 ס"מ. משקלו תקין. אבא 1.90 ואימא 1.60. טאנר תחילת 4. גיל עצמות 14 לפי גרויליך-פייל. בריא למעט ADHD המטופל בריטלין באופן לא רציף. גדל לפי העקומה שלו אבל היא נמוכה מהפוטנציאל המשפחתי... עד גיל 7 בערך היה על אחוזון 90 ובמשך שנה כמעט לא גדל (עקב טיפול בסטרטרה לADHD ולכן הפסקנו את הטיפול). לאור נתוני ההווה, האם יש אפשרות ל"שבירת עקומות למעלה" (ולדעתי תיקון הקיפוח של אותה שנה אומללה) או שבהכרח יסיים את גדילתו כגבר בגובה ממוצע נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוי גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/08/2013גובה 162 בגיל 14 איננו נמוך.
אין צורך לדעת בגיל 14 מה יהיה גובהו כבוגר. חכו ותראו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקורטיזוןמליה01/08/2013
שלום רב
עקב אי תפקוד של בלוטת האדרנל מקבלת ביתי 5 "מ ג פרדינזון אשר בימים אלה
הוחלףב 10 מ"ג הידרוקורטיזון פעמיים ביום כלומר 20 מ"ג. חשוב לי לדעת באם ההמרה
נכונה. מדובר בנערה בת 17 גובה155 משקל 43 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקורטיזון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2013ההמרה נכונה. מה שחסר לביתך הוא ההורמון קורטיזול וזה מה שהיא מקבלת עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5.5יפית31/07/2013
שלום,
הבת שלי בת 5.5 ילדה בריאה תמיד היתה גבוהה לגילה 1.22 ומשקלה 21 ק"ג.
לאחרונה שמתי לב שצמחה לה פלומה דקה מאוד, דלילה ובהירה מתחת לבית השחי.
האם שיער זה הוא חלק משיער הגוף כמו בידים, ברגלים ובגב שיש לה מלידה?
האם עלי לדאוג שזה סימן להתבגרות מינית מוקדמת?
תודה מראש, יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
יפית31/07/2013שכחתי לציין שלביתי יש גם ריח עדין של זיעה יותר מאזור שיער הראש ופחות מבית השחי. הריח גם מתנדף מהר ולא נשאר על הבגדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/08/2013השיעור שאת מתארת רינו נשמע כמו פעילות הורמונלי או נתחלת התבגרות מינית. רק שיעור כהה ומסולסל בבושת נחשב לסימן התבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני31/07/2013
שלום,
אני בן 63.
לפני שנה ביצעתי בדיקת "צפיפות עצם" ונמצא שיש לי אוסטאופורוזיס במידה בינונית עד קשה, עם ערכי T של 3-.
כמו כן, לפני שנה נמצא ממצא בצלע המתאים לקונטיזה - שבר טרי.
כשביקרתי אצל הרופא (לפני שנה) הוא רשם לי לקחת Actonel once a month וגם תוסף סידן, ולחזור אליו לאחר שנתיים.
שאלותיי הם:
1. כעת עברה שנה ואני מקווה שמצב צפיפות העצם לא נהיה גרוע יותר. האם לא כדאי לי לפנות כעת שוב לרופא, לאחר שעברה כבר שנה, ולבקש בדיקה חוזרת של צפיפות עצם? האם אין סכנה ב"לחכות" שנתיים ואחר כך לגלות מה המצב?
2. הבנתי שאוסטאופורוזיס אצל גברים זה יותר נדיר, ושמבקרים כאלו כדאי לבדוק מה המקור לבעיה.
עם זאת, הרופא לא הציע לי שום בדיקה כדי לבדוק את מקור הבעיה.
האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לבדוק את מקור הבעיה, ואילו בדיקות?
מה יכולות להיות הסיבות להופעת אוסטאופורוזיס אצל גבר, וכיצד ניתן לבדוק מה גרם לזה במקרה שלי?
אודה לתשובותיכם,
בברכה,
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג31/07/2013הפורום הזה עוסק בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)