מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- פין קטן אצל ילד בן 3יוסי16/10/2013
שלום רב,
בננו בן 3 שנים כבר. פין קטן מאוד, לפי בדיקה לא מקצועית שלי פחות מ2.5 ס"מ. האם מומלץ לקבוע פגישה עם אנדוקרינולוג ילדים ולבדוק האם ניתן לטפל בו שכבר מאוחר מדי.
יש לציין שבגיל שנה וחצי אובחן ונותח באשך טמיר (השני היה נייד) ובנוסף אובחן אצלו היפוספדיאס קל ללא צורך בטיפול לדברי האורולוג.
לשאלת הגודל האורולוג אמר בגיל שנה וחצי שהפין שקוע ובבדיקה בגיל שנתיים וחצי אמר שהפין קטן אבל לא עושים כלום בנידון. כיום אני מבין שזאת היתה טעות חמורה לא ללכת לאנדוקרינולוג.
לצערי עברה שנה וחצי ולא חשבנו שמלבד אורולוג ילדים יש גם צורך וכדאיות להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים.
האם עדיין נותר לעשות דבר מה כדי לשפר את חיי הילד שלנו בעתיד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן אצל ילד בן 3 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/10/2013כדאי שתלכו לראות אנדוקרינולוג ילדים. אף כי לא בטוח שאפשר בגיל 3 להגדיל את הפין, חשוב לברר למה לילד יש פין קטן (אם אמנם) והיפוספדיאס. הצרוף הזה אומר דרשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה לפרופ'
נעמי18/10/2013ביקרנו אצל המומחה. בבדיקתו פין באורך 3.0 ס"מ
בנוסף התרשם מאוזני הפיל לדבריו של הילד (בדיקת כליות שנעשתה בעבר היתה תקינה)
הפנה לבדיקה בשניידר ויעוץ גנטי.
1. האם העינין דחוף?
2. האם נוכל לעזור לילד עכשיו או בגיל ההתבגרות - הנושא ממש כואב לנו - במיוחד לאור חוסר הטיפול עד גיל שנתיים.
3. אישתי בתחילת הריון. האם ייעוץ גנטי הינו דחוף במידה וימצא שההריון הינו עם זכר?
ועוד דבר האם תוכל להסביר על שינוי הגישה בין אנדוקרינולוגים ואורולוגים בנושא הטיפול. לצערי האורולוג בגיל שנה וחצי זלזל בטיפול תרופתי וגם מצאתי בפורומים השונים שינויי גישה. לצערי לא ידעתי על כך עד עכשיו.
תודה על תשובות מפורטות פרופ',
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה לפרופ' - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/10/2013עכשיו שהגעתם למומחה, יש צורך לעשות את הדברים על פי הסדר שהוא קבע. אתם נמצאים בשלב האבחנה, וזה יקח קצת זמן, אבל זה חשוב. רק משיש אבחנה ניתן להמליץ על טיפול מושכל. לאורך המסלול תדגישו את עניין ההריון שלכם, כך שהיועץ הגנטי יוכל להתייחס לכך ולדון אתכם על הדחיפות שבדבר.
גם הקביעה האם זה מאוחר לטיפול או לא תלויה באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בגובה ומשקליוסי15/10/2013
הבן שלי כיום בן שלוש ושלושה חודשים נולד במשקל 3200 לידה רגילה, אולם כבר בגיל שנה החל לשבור לכיוון אחוזון 3 וירד ממנו הן בגובה 86 ס"מ והן במשקל 12.5 ק"ג. יש לי בן נוסף שקטן ממנו בשנה והוא על אחוזון 80 בגובה ובמשקל. גובהי 176 וכובה אשתי 166 כך ששנינו לא מאוד נמוכים. תפקודי תריס וסרולוגיה לצליאק היתה תקינה כבר בגיל שנה וחצי. האם לדעתך יגיע לטיפול בהורמון גדילה. האם אתה חושב שיש סיכון לממאירויות בעתיד אצל ילדים שמטופלים או סיכונים עתידיים אחרים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעייה בגובה ומשקל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/10/2013אני סבור שבנך זקוק להמשך ברור ומעקב כולל הערכת הפרשת הורמון גדילה.
אם יוברר שחסר לו הורמון גדילה אזי יש לטפל בו. אין כל הוכחה משמעותית שטיפול בהורמון גדילה קשור לשכיחות יתר של ממאירות. טיפול בהורמון גדילה הינו בטוח למדי. תופעות הלוואי העיקריות אך הלא שכיחות הן כאבי ראש עקב עליה בלחץ תוך גולגולתי, עליה ברמות הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילהאנה14/10/2013
הילד שלי בן 7 הוא נמצא באחוזון 3 בגובה עשינו צילום כף יד התוצאה היא שיש לו התגרמות העצמות המקדימה. מהו הטיפול לזה. אשמח עם תענו לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/10/2013אחוזון 3 הוא בתחום הנורמה. יש לבדוק האם גובהו מתאים לגובה המטרה (ממוצע גובה ההורים +6.5 סמ עם טוח של 10 סמ לכל כיוון). יש לעקוב אחר קצב הגדילה לאורך 6 חודשים לפחות.
בדיקת גיל העצמות היא בדיקת עזר בלבד ואינה מהווה מטרה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון גדילהאירינה12/10/2013
שלום פרופ'.
לפני כחודש התחלנו טיפול בהורמון גדילה לילדה בת 7 עם חוסר בהורמון גדילה.בחודש הראשון של הטיפול היא לא גבאה כלל.מתי בערך הטיפול יתחיל לעבוד?
טיפול בהורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/10/2013יש לעקוב אחרי הגדילה למשך 6-12 חודש על מנת להתרשם מתוצאות הטיפול. אין טעם במדידה לאחר חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/10/2013אני סבור שבנך זקוק להמשך ברור ומעקב כולל הערכת הפרשת הורמון גדילה.
אם יוברר שחסר לו הורמון גדילה אזי יש לטפל בו. אין כל הוכחה משמעותית שטיפול בהורמון גדילה קשור לשכיחות יתר של ממאירות. טיפול בהורמון גדילה הינו בטוח למדי. תופעות הלוואי העיקריות אך הלא שכיחות הן כאבי ראש עקב עליה בלחץ תוך גולגולתי, עליה ברמות הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 15.5אב מודאג07/10/2013
יש לי בן בגיל 15 וחצי. בבדיקות גיל עצמות בין 13.5 ל 14. גיל העצמות נבדק פעמיים.
גובה של הבן 161.5 ס"מ
גודל אשכים 12 סמ"ק.
יש לו שפם קטן אבל לא זקן.
מידה של נעל 46 ונו רואים שהיד נטויייה.
בחודשים האחרונים שמנו לב שאין גדילה או כמעט ואין גדילה.
האם יש מצבים של הפסקת גדילה ואחריה חידוש הגדילה?
האם מה שקובע זה גיל העצמות או גם גודל האשכים?
מה זה אומר גודל אשכים 12?
האם יש מה לעשות?
ילד בן 15.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2013גם נפח האשכים וגם גיל העצמות הם פרמטרים למידת התפתחות הנער.
נפח אשכים של 12 מלמד על התפתחות מינית מתקדמת בשלב 4 מתוך 5. בשלב כזה יש דווקא האצה משמעותית בגדילה ולא עצירה.
לכן אני ממליץ שתתיעץ עם מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7.2ann06/10/2013
שלום
בתי בת ה7 וחודשיים מזיעה כבר כמה חודשים מבית השחי וריח מסריח כמו מבוגר.
נראה שיש לה ניצני שדיים אולם הרופא ילדים טוען שזה לא שד כי זה רך.
לאחרונה הפרשות וגינליות שקופות.לבנות.
בצילום כף יד שמאל מתאים לגיל 7.10
תור לאנדו ילדים יש רק לדצמבר.
האם זה דחוף?
מבחינת גובה היא צומחת כחמישה סמ בשנה
מינואר עד עכשיו 9 חודשים צמחה 4 ס"מ.
אנחנו משפחה נמוכה האב 1.62
האם 1.56
תודה רבה
בת 7.2 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2013נראה לי על פי תאורך שההתפתחות המינית החלה הייתי מנסה להקדים את התור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת הורמון גדילהאירינה02/10/2013
שלום פרופסור.
כבר פעמיים שלחתי את השאלה הזאת ועדיין לא קיבלתי שום תשובה.
לפני כי שבועיים התחלנו טיפול בהורמון גדילה לילדה בת 7 עם חוסר בהורמון גדילה.
הסבירו לנו שהמקום הכי טוב לזריקות הוא סביב הטבור עכב כושר הספיגה המירבי.
האם גם אתה דוגל בדעה הזאת?
האם אנחנו יכולים לגוון ולפעמים לעשות זריקות למקומות אחרים בגוף?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/10/2013גם אני ממליץ לעשות את הזריקות סביב הטבור במרחק 5 סמ', כשנעים כמו בשעון משעה 1 לשעה 12, כך שלא חוזרים לאותו מקום אלא לאחר 12 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת לבת שבע?!אני02/10/2013
שלום רב,
ביתי בת שבע ושלושה חודשים, בחצי שנה האחרונה הבחנתי בתחילת שיעור באיבר מינה שאף הלך והתגבר. פרט לכך ללא התפתחות נוספים (ללא ריח זיעה, ניצני חזה או שיעור בבית השחי).
עברנו צילום כף יד שמאל, עפ"י האטלס ע"ש גרוילך ופייל מתאים לגיל שבע ועשרה חודשים, נמצא בטווח של 0.8 סטיית תקן מהממוצע, ובסיכום נמצא בטווח הנורמה.
האם יש צורך בבדיקות אנדו' נוספות או שניתן להרגע?
האם יש צורך לחזור על הבדיקות בעוד זמן מסוים?
מהו ההסבר לכך, בהתייחס לכך שביתי בהירה יחסית ואינה שעירה ביתר גופה (ולפחות לא באופן חריג)?
המון תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
אני02/10/2013משקלה 23 ק"ג, גובהה 1.23.
אני יודעת שרק לרופא המטפל יכולות להיות תשובות חד משמעיות, פשוט רופא המשפחה לא היה מוכן לשלוח אותה לבדיקות דם, אלא לאחר הצילום. אני מתלבטת האם ועד כמה להתעקש על המשך בירור.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט נוסף - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/10/2013השיעור שאת מתארת איננו התבגרות. זאת תופעה שמופיעה לפני ההתבגרות וקשורה לבלוטת יותר הכליה. גיל העצמות התקין הוא סימן טוב. עם זאת, כדאי שיראה אותה מומחה לאנדוקרינולוגיה של ילדים. השיעור הזה לא צריך להופיע לפני גיל 8. את בדיקות הדם כדאי לעשות רק אחרי בדיקת המומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה עלינו לחשוש?
אני04/10/2013תודה על תגובתך!
על מה יכול להצביע השיעור שאני מבינה ממך שיש ממה לחשוש לגביו?
מדוע כדאי לערוך בדיקת דם רק לאחר בדיקת מומחה, ועל אילו בדיקות היית ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממה עלינו לחשוש? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2013המומחה יתרשם מהילדה. במקרים מסוימים לא יהיחה כלל צורך בבדיקות דם במקרים אחרים על פי מצב הילדה יהיה צורך בברור מקיף יותר שיעשה בפעם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה ומשקלטלי29/09/2013
בוקר טוב, בננו בן 4 והיינו אצל אינדקרינולוג ששלח אותנו לבדיקות דם ושתן שיצאו תקינות לחלוטין. בנוסף, הוא אמר שיש לפנות לדיאטנית כי לטענתו הגדילה שלו תלויה במשקל. היינו גם אצל דיאטנית שעל סמך תצפיות טענה כי הוא אוכל את מה שהוא אמור כך שמבחינתה הכל תקין. מה לעשות? האם לפנות לחוות דעת וספת? אנחנו מודאגים!
גדילה ומשקל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013אם בנך נמצא באחוזון גובה התואם לטווח גובה המטרה שלו (ממוצע גובה ההורים בתוספת 6.5 סמ עם טווח של כ 10 סמ לכל כיוון) , קצב הגדילה שלו תקין, והברור המעבדתי ללא ממצא חריג אזי כנראה מדובר בילד בריא אך קטן. אם הגובה הנמוך באופן קיצוני מתחת ל 2.25 סטיות תקן מהממוצע ניתן בכל זאת לשקול טיפול בהורמון גדילה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד שמאל לגיל עצמותדניה24/09/2013
שלום,
בתי בת 8.3, גבוהה והחלה לפתח ניצני שדיים. בצילום כף יד נמצא כי על פי האטלס על שם גרויליך ופייל (נקבה).גיל העצמות: מתאים ל- 10 שנים.הגיל הכרונולוגי: 8 שנים ו- 3 חודשים.סטית התקן לגיל: 8.8 חודשים.
מה המשמעות של זה? במידה ויש צורך בנטילת כדורים, מהם הסיכונים הנלווים?
תודה
צילום כף יד שמאל לגיל עצמות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013בתך סובלת ככל הנראה מהתבגרות מינית מוקדמת. המצב מחייב ברור רפואי שכן לעיתים (לא שכיחות) הדבר מלווה בעיה רפואית משמעותית. ההשלכות של ההתבגרות המינית המוקדמת הינן קפוח בגובה הסופי והופעת מחזור בגיל צעיר.
בקשי הפניה לאנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשייםאנג'ליק24/09/2013
בוקר טוב
אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים - התינוק קטן הן במשקל והן בגובה לגיל שלו
בבדיקות טיפת חלב נמצא באחוזון הנמוך ביותר
לילד האמצעי שלי נעשתה בדיקה של הורמון הגדילה והכל תקין אך קיים איחור בהתפתחות וזאת בהמשך לצילום כף יד שנעשה אחת לשנתיים
האם עליי לחכות לגיל שנתיים כדי להתחיל לבצע בדיקות מקיפות יותר? (כך נאמר ע"י הרופא המטפל)
תינוק בן שנה וחודשיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013אין טעם לחכות שנתיים אם אחוזוני הגדילה הינם מתחת לעקומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 - התפתחות מוקדמת?עינת23/09/2013
שלום רב ,
הנני פונה אליכם על מנת לקבל הכוונה שלא קיבלתי בקופ"ח .
ביתי בת 7.10 מזה כשלוש שנים מתפתחת שונה לבנות גילה , כיום הילדה שוקלת 41 ק"ג וגבוהה 1.50 לערך ,ההתפתחות הגיעה בפרק זמן מאוד קצר מילדה רזה מאוד גדלה והגיעה תוך 3 שנים למשק וגובה של פי 2 מבני גילה , לילדה ישנם ציצים וכן ריח חריף מאוד של זיעה בבית השחי , תופעת הזיעה התחילה לפני שנה וחצי פסקה וחזרה בחודש וחצי האחרון , לעניות דעתי היא גם מזיעה יותר מילד רגיל .
לפני כחצי שנה ערכתי בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס אשר לא הצביעו על דה=בר חריג מעבר למחסני ברזל ריקים , הרופאה המטפלת דאגה לצייד אותי במרשם לתוסף ברזל יום יומי 15 CC ליום וכן הפנייה לדיאטנית .
חשוב לציין שהילדה אינה אוכלת מעבר לנורמה היא לא אוהבת מתוק וחטיפים לא אוכלת ארוחות מסודרות .
כל ההתפתחות שלה אינה נראית לי תקינה .
אשמח מאוד לקבל המלצה /ייעוץ לאן עלי לפנות וכן איזה בדיקות לבקש מהרופא לעשות
ילדה בת 8 - התפתחות מוקדמת? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013לבתך יש התפתחות מינית מוקדמת. פני לאנדוקרינולוג ילדים להערכה וברור פרטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- a1cנועם23/09/2013
אני בן 17 מגיל 5 עם סוכרת טייפ 1
אני ספורטאי מבצע בדיקות לפחות 6 פעמים ביום ולפעמים אחת נוספת בלילה
מזריק בבמוצע 16-18 יחידות ביום
אני יודע די טוב מה ההשפעה של כל סוג אימון ומתי תהיה ירידת סוכר (חוץ משחיה)
לפי הגלוקומטר אין לי הרבה מידי היפואים (מתחת לערכים של 65)
האם A1C 5.6 מסוכן בשבילי או שזו רק דאגה מיותרת?
a1c - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013ערך כזה של HBA1C הינו טוב מכדי להיות נכון לחולי סכרת סוג 1 עקב הסיכון להיפוגליקמיה וסיבוכיה
ייתכן ואתה סובל מחוסר מודעות (תחושה) להיפוגליקמיה,מצב השכיח אצל סכרתיים עם רמות סוכר נמוכות ואז אינך מרגיש את ההיפו שאינו נמדד.
אני ממליץ לך לעלות על סנסור לתיעוד רציף של רמות הגלוקוז ןלשוחח עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון גדילהאירינה22/09/2013
שלום פרופסור וחג שמח.
לפני שבוע התחלנו טיפול בהורמון גדילה לילדה בת 7 עם חוסר בהורמון גדילה.
הסבירו לנו שהמקום הכי טוב לזריקות הוא סביב הטבור עכב כושר הספיגה המירבי.
האם גם אתה דוגל בדעה הזאת?
האם אנחנו יכולים לגוון ולפעמים לעשות זריקות למקומות אחרים בגוף?
תודה מראש
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2013רק עתה נתקלתי בפנייתכם.
ניתן להזריק לתת עורבשעות הערב במקומות שנים בגוף אזור הכתף, ירכיים עכוזים וגם סביב הטבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברגלית22/09/2013
שלום רב,
אני נמוכה וגם אמי (1.45). בעלי ממוצע נמוך (1.71). בני הראשון היה באחוזון 15% בערך בגובה בשנה הראשונה והחל להאט. בבדיקה האחרונה בגיל שנתיים וחצי, היה בערך באחוזון 5.
אני בהריון שבוע 37. בהערכות המשקל של השבועות האחרונים יש פערים מוזרים. ראשית גודל הראש גדול בין שבועיים לשלושה מגיל ההריון. יש היסטוריה של ראש גדול במשפחה, אך אפילו הבן הבכור שלי שהראש שלו גדול יחסית, בהערכות המשקל לא היה כזה פער.
עצם הירך קצרה בשבועות האחרונים בין שבועיים לשלושה מגיל ההריון.
המשקל שלו גדול יחסית בהערכה האחרונה (יתכן שניתן לייחס לסכרת, למרות שתוצאותיי בבדיקות גבוליות, אך תקינות).
אציין שבדיקת מי השפיר לתסמונת דאון נמצאה תקינה (MOM 1.2).
האם ניתן להסיק מזה משהו על גמדות? או שזה יכול להיות קטן אבל נורמלי? אציין שאין גנטיקה של גמדות במשפחה, רק גובה נמוך שלי ושל
אימי.
בברכה,
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים
נועה23/09/2013גם עצמות הזרוע נמצאו קצרות ב - 3 ש' לערך, בבדיקה אחת שנעשתה. מצד שני, היו פערים בין בדיקות לגבי המדד של הירך, אשר נבדק בכל הבדיקות.
בנוסף, נמצא לו מים באשכים, האם זה עשוי להיות שייך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהופרט אחרון - סליחה!
נועה23/09/2013אני עתידה ללדת בניתוח קיסרי בשבוע 38+3. האם גובהו הוא אינדיקציה נגד, כדי שלא יהיה כפג? יש לציין שמשקלו גדול מאוד בהערכת המשקל האחרונה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ופרט אחרון - סליחה! - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/09/2013ראשית אוכל להרגיעך שבנך שייולד בשבוע 38 לא יהיה פג .שבוע 38
לגבי שאר הממצאים כדאי להמתין לאחר הלידה ואז לבדוק את התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)