מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעית גדילה לילד בן שנה וחציליאן23/11/2010
יש לי ילד בן שנה וחצי, היתה לו התפתחות תקינה כל הזמן, נולד במשקל 3600 גרם, ועד שמונה חודשים היה שוקל 8800 גרם, מיום זה חל שינוי על גדילתו, היום הוא שוקל
9500גרם ואורך של 83 ס"מ. עלה במשקל בשלושה חודשים וחצי רק 200 גרם, ועלה 3 ס"מ.
לפי העקומה הוא יורד מממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית גדילה לילד בן שנה וחצי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/11/2010רופא/ת הילדים שלך נתקל יומיום בשאלות כאלו. הוא/היא הכתובת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחזית גדילהמיכל23/11/2010
רציתי לשאול לגבי בני בן ה-15 ועשרה חודשים. גובהו 1.71 מטר. היינו אצל תזונאית כדי להגדיל צריכה של מזון ובחודש האחרון אכן עלה 2 ק"א. היה לפני כן 59 ק"ג, היום 61 ק"ג. הוא עושה ספורט כל יום.
עד מתי הוא אמור לצמוח?
אין שיעור כלל על הפנים.
גובהי 1.60 ובעלי 1.80
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזית גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/11/2010הורים וילדים אינם צריכים לדעת את העתיד. האי וודאות היא חלק מתהליך ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער ערווה אצל ילדה בת 8ליליה22/11/2010
שלום רב,
בתי בת שמונה. ילדה גבוהה, מפותחת היטב ואטלטית.
בחודשים האחרונים אני רוצה התחלה של צמית שיער ערווה. אין סימנים נוספים להתבגרות מוקדמת כגון צמיחת שדיים וכד'.
האם יש סיבות לדאגה? האם נידרש ברור נוסף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמיחת שיער ערווה אצל ילדה בת 8 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/2010גיל 8 הוא גיל תקין להופעת שיעור ערווה ולא נדרש ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והמרגיע
ליליה23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 שמטופלת בהורמון גדילהדנה22/11/2010
שלום רב,
ביתי בת 11 מטופלת בהורמון גדילה נורדיטרופין מזה כשנתיים וחצי (זריקה כל ערב.)
נמצאת במעקב צמוד אנדו ילדים מזה כארבע שנים.(עקב חוסר חלקי של הורמון מבודד)
עד כה "צמחה לגובה" 19 ס"מ מתחילת הטיפול. כעת גובה הוא 1.29 ס"מ.
שאלתי:1. האים יש קשר בקבלת וסת ראשונה לטיפול?(אמורה לקבל את הטיפול עד לגיל 14.)
ובנוסף ברצוני לשאול:
2.קיים קשר לשיעור יתר וקבלת הזריקות? לאחרונה אני רואה "צמיחת שיעור יתר" בידים, רגלים.
3.אנו נמצאים במעקב אורטופד עקב חשד לעקמת, האם יש קשר לצמיחתה ולעקמת?
אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 11 שמטופלת בהורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/20101. הופעת ווסת ראשונה מלמדת על התקרבות לסיום הגדילה ולכן גם לסיום הטיפול בהורמון גדילה במינון הנוכחי או לסיום מוחלט של הטיפול
2. אין קשר
3. טיפול בהורמון גדילה עלול להחמיר עקמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התאמה בין גיל ביולוגי לצילום כאיריס21/11/2010
בתי בת שלוש ושלושה חודשים. עד גיל שנה היא התפתחה יפה והיתה מעל הממוצע בכל העקומות. מגיל שנה חלה ירידה תלולה בעקומת המשקל עד לאחוזון 5. בגיל שנתים גם עקומת הגדילה החלה בשבירה מ-70 לכיוון ה-50. בצילום כף היד שעשיתי לה היום נאמר לי שהצילום מתאים לגיל שנתים וחצי.( הילדה כאמור בת שלוש ושלושה חודשים).
האם יש סיבה לדאגה?
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
חוסר התאמה בין גיל ביולוגי לצילום כ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/2010חוסר ההתאמה אינו חריג במיוחד ואינו מדאיג ואם הילדה אוכלת היטב ובריאה הייתי ממשיך מעקב כללי וגדילה אצל רופא הילדים.
אם תנאים אלו אינם מתקיימים יש לעשות ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....סיגלית פינגר21/11/2010
יש לי ילדה בת 9 ויש לה קפה עולה מלידה. היא שוקלת 20 ק"ג וגובה 1.35 . לאחרונה שמתי לב שיש ירידה במשקל עצבנות וחוסר סבלנות. היא במעקב של אורטופד נוירולוג רופא ילדים ורופא עיניים. היא סובלת ממיגרנות מאוד חזקות שלאחרונה יצאו מכלל שליטה. יש לה חוסר תאבון היא ילדה מאוד סקרנית ולא יכולה לשבת במקום אחד הרבה זמן. כמו כן בבדיקות האחרונות בדיקת tsh הייתה גבוהה. רופא ילדים שלח אותנו לאנדוקרינולוג ילדים, יש לנו תור רק בעוד 3 חודשים. אני מאוד מודאגת ממצבה כרגע. רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות עוד חוץ מלפנות לאנדוקרינולוג או איזה בדיקות צריך לעשות. לפני שנה עשתה בדיקת mri ויצאה תקינה.
מחכה לתשובה ברכה סיגלית פינגר מאזור.
שאלה.... - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/2010בדיקת ה TSH הלא תקינה מחייבת התיחסות לאחר שמוודאים את אמיתותה. במסגרת ביטוח משלים תוכלי לקצר את התור באופן משמעותי
לגבי המיגרנות והאי שקט יש לפנות לנוירולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר- עד איזה גיל ?מיכל21/11/2010
שלום,
האם שיעור יתר בפנים יכול עוד לנשור אצל תינוקות בני שנה וחצי? ואם כן עד איזה גיל עוד יכול השיער המיותר לנשור ?
שיעור יתר- עד איזה גיל ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/11/2010בדרך כלל זה נושר בשנתיים הראשונות לחיים. אם לא כדאי להתיעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוקרינולוגיתשירה21/11/2010
שלום רב,
בתי בת 6, לאחר בדיקת גיל עצמות והורמונים.
בדיקת הורמון - תקין
בדיקת גיל עצמות - שנה מעל גילה
רופאת המשפחה הפנתה אותנו לבדיקת אולטרסאונד אבדומינלית, לבדוק ציסטת שחלות או אחר והפניה לאנדרו.
1.האם יש המלצה לאנדרוקרינולוגית ילדים טובה בעלת גישה עדינה, שמקבלת באופן פרטי?
2.בתי נמצאת באחוזון 80 השמנתה מתבטאת בעיקר באיזור הבטן, מה זה אומר? והאם ציסטה בשחלות היא דבר מסוכן לילדה בגילה?
3.באם יש התבגרות מינית מוקדמת, האם בד"כ זה מתבטא ברמת ההורמונים בגוף?
תודה
אנדרוקרינולוגית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/11/2010מפניתך לא ברור לי מדוע הילדה הופנתה לברור מלכתחילה !
בהתבגרות מינית מוקדמת יש עליה ברמת הורמוני המין -איזה ברור היא עברה ?
אננו יכולים לתת המלצות על רופאים במסגרת הפורום מטעמים מובנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוקרינולוגית
שירה22/11/2010שלום,
הסיבה שביקשתי המלצה לאנדרו-אישה היא מתוך מחשבה שבדיקה יכולה להיות יותר "נינוחה" לבת עם אישה, אחרי הכל לילדה בגיל 6 הבדיקה היא מעט פולשנית.
לאחר ששמנו לב להתפתחות ניצני שדיים אצל בתי וכמו כן שיעור ברגליים, פניתי אל רופאת המשפחה שהפנתה אותנו לשתי הבדיקות, הורמון שנימצא תקין וצילום גיל העצמות. וזו בדיוק היתה שאלתי : האם תתכן התבגרות מינית מוקדמת שערכי הורמון תקינים?
האם גיל העצמות יכול להיות אינדיקטור למשהו אחר?
האם ציסטה יכולה לדמות תהליך של התבגרות מינית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנדרוקרינולוגית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/11/2010בתך אכן צריכה הערכה אצל אנדוקרינולוג/ית ילדים.
להערכה קלינית. גיל העצמות יכול בשלבים הראשונים של התבגרות להתאים לגיל הכרונולוגי . דרוש גם ברור הורמונלי נוסף למה שנלקח על ידי רופאת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לטפלי.צפון18/11/2010
בני בן 7 וחצי ומטופל כבר כשנה בהורמון גדילה. אני מתנגד נמרץ שכן הילד בריא לחלוטין וקצת נמוך אם כי גם אני בגילו הייתי הנמוך בכיתה. לדעתי הטיפול עלול להזיק לו הן תדמיתית (דימוי עצמי נמוך) והן בריאותית (תופעות לוואי). איך מתמודדים עם מערכת בריאות שכופה טיפול על ילד שאינו צריך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לטפל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010אם לילד יש חסר בהורמון גדילה, חשוב לטפל בו. אם אין - זה נשאר לשיקול ההורים ואפשר להפסיק את הטיפול. צריך לדעת איך מפסיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבסיוון18/11/2010
שמי סיוןן
יש לי שאלה שמטרידה אותי עד היום ........
אני בחורה בת 25 1.50
הורייי מאוד גבוהים וכן אחיותיי ואחיי
בגיל 12 קיבלתי את המחזור החודשי והיתה לי בעיה שהמחזור החודשי לא ניפסק במשך חודש רצוף והיה יורד בכמויות אדירות עד שיום אחד התעלפתי והובאתי לבית חולים (בפריס שם גדלתי). קיבלתי 2 מנות דם . והתחלתי להיות מטופלת באסטרוגן 5 ופרדניזון סי במשך כמה שנים טובות . (לא זכור לי גם שהייתי בעקב כלשהו במהלך נטילת הכדורים )
כעבור 3 שנים בערך שעליתי ארצה , ביקרתי אצל רופא שטען בפני אמי שבגלל נטילת הכדורים הללו הפסקתי לגבוה. ואם היתי מגיעה מוקדם יותר היה ניתן "להציל" את גובהי.
היתי רוצה לדעת בכול זאת אם היגיוני הדבר ?
כי מצד שני ישנם מיתוסים שאומרים שכאשר מקסלים וסתם לראשונה אין מה לעשות וגם ככה לא ממשיכים לגבוה הרבה מלבד מסךר סנטימטירים.
כל הזמן מתעתע בי המחשבה שאולי זה אשמתי או אשמת הוריי שלא לקחו אותי לביקורות ואולי היתי יכולה לגבוה ולמנוע מעצמי חוסר ביטחון שקיים היום
אשמח אם אבל התיחסות והסבר רפואי בעיניין
זה נושא שמאוד מעניין אותי
תודה לכן והמשך יום טוב
סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010קשה בדיעבד להעריך מה היה קורה אילו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיוון19/11/2010לאני בחוסק ביטחון הוא ראשית בגלל הגובה
אבל יש לי תמיד תחושה שהיתי אמורה להיות יותר גבוה ולא עשיתי כלום בעיניין
אם היתי יודעת בודאות שזה היה אמור להיות גובהי מלכתחילה היתי משלימה עם העיניין
אבל יש לי הרגשה שבגלל טיפול לקוי הפסדתי לפחות 10 סנטימטירים
חבל שאי אפשר לקבל בפורום הודעה יותר ברורה:(
עכשיו אני בכלל מתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע קיין אצלך חוסר ביטחון?
אני :)18/11/2010בגלל הגובה הנמוך?או בגלל שאת חושבת מה היה אילו היית מטופלת בזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני הגבתי לך למעלה תיראה
סיוון19/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון ...
אני :)20/11/2010תקשיבי אני לא מבינה שום דבר מרפואה ולא יכולה לענות לך על מה ששאלת...ובאמת הפרופסורים פה לא ממש ענו לך...אבל סתם מהלב בא לי להגיד לך שאת הגובה עכשיו במילא לא תוכלי לשנות אז מה שנשאר זה לחיות עם עצמך בשלום ופשוט ללכת קדימה...אני בת 16 וקצת יותר נמוכה ממך-ליתר דיוק נמוכה ממך בסנטימטר בדיוק)זה באמת מציק ומעצבן....ויש כאלה שאומרים שזה חמוד,אבל זה מה שיש נכון?פשוט ל-ה-מ-ש-י-ך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת פטמותדן18/11/2010
שלום אני בן 18.
אני יודע שיש תופעה מוכרת של גדילת שדיים אצל בנים.
אך נראה לי שזה לא המצב אצלי..
אצלי רק הפטמות גדלו. הם נראות כאילו העור באיזור שלהם שמוט כזה.. והבליטה שיש באמצע כל פטמה. לא נראית כמעט.. הפיטמות נראות כמו כאילו כתם אחד והן גם בולטות כאלה כאילו בצורת חרוט כלפי חוץ..
האם זאת אותה תופעה שהזכרתי למעלה או משהו אחר?
האם יש לצפות שזה יעבור לבד?
קראתי במאמר שניתן לטפל בזה לפעמים עם תרופות כמו:טסטוסטרון, פנותיאזין, רזרפין, כלורפרומזין, צימטידין, ספירונולקטון ועוד זה נכון?
האם שווה ללכת לרופא עור? יש סיכוי שהוא יוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת פטמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010בגיל ההתבגרות צומחות שדיים, ולעתים אחרי נסיגתן נשארות פטמות מדולדלות. אפשר לזרז היעלמותן על ידי חיזוק שרירי החזה - כפיפות שמיכה. אין לזה קשר לרופא עור.
לפעמים כירורג פלסטי מנתח זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתוך ההתוויה של ה FDAדוד18/11/2010
בתי בת 7 וקצת. נולדה 980 גר' . נאמר לנו שלא נחשבת כבר קטנה לגיל ההריון כי עשתה קצ אפ (לאחוזון 7 בגיל 4) אבל יצאה שוב מהעקומות
היא בתוך ההתוויה של FDA להורמון גדילה
לא בהתווייה של משרד הבריאות (כנראה בגלל הקצ אפ??)
סיכויי הצלחה בטיפול בהורמון גדילה כמו של ילדים שנולדו קטנים לגיל ההריון?
בארה"ב הייתה מקבלת הורמון גדילה. בארץ לא. הסיבה כלכלית? או רפואית?
בתודה
מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתוך ההתוויה של ה FDA - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010הטפול בהורמון גדילה הוא שיקול רפואי וכלכלי.
בארה"ב היתה מקבלת טיפול אם תחזית גובהה הבוגר היה פחות מ148 סמ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אלטרוקסין לתינוק - דחוףצפונית17/11/2010
שלום, היכן ניתן לרכוש טיפות אלטרוקסין לתינוק , לא סירופ המוכן בפארמים אלא תכשיר טיפות? אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אלטרוקסין לתינוק - דחוף - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010בבתי מרקחת שעושים ייבוא אישי - וכן בק"ח כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מאוד חשובות לי בעניין מחזוראסי17/11/2010
שלום, אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלות הבאות:
ישנם מקרים בהם ילדה מקבלת מחזור ואז הוא נעלם למשך שנה או יותר.
1. האם מבחינה זאת המחזור החד פעמי נחשב אכן מחזור מבחינת הצמיחה לגובה?
2. האם במקרה כזה יש מקום ואפשר להשפיע על הצמיחה לגובה לפני קבלת המחזור לצמיתות?
3. האם אתם מכירים או יודעים על בנות גבוהות, אשר צמחו מעל 15 ס"מ לאחר קבלת המחזור?
אודה על מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מאוד חשובות לי בעניין מחזור - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010המחסור קשור רק באופן עקיף לגדילה. שניהם מושפעים מהורמונים דומים.
אני מניח שמה שמעניין אותך זאת הגדילה שלך ולא הידע לגבי ילדות אחרות. שאלי את רופא הילדים לגבי הגדילה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כל כך קשה לתת תשובות??
א21/11/2010גם אם אתם עושים כאן את העבודה בהתנדבות, וגם אם לא.
סך הכל שאלתי שאלות לגיטימיות. תקנו אותי אם אני טועה.
חבל שזו הגישה כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה כל כך קשה לתת תשובות?? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/11/20101. הופעת המחזור מציינת השלמת אחוז ניכר מהגדילה הצפויה
2. בנות גדלות כ 6 ס"מ בממוצע לאחר קבלת המחזור הראשון. זהו ממוצע בלבד ויש בהחלט בנות שגדלות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לסוכרת נעוריםשלומי16/11/2010
האם נכונה השמועה שפותחה תרופה בצורת כדרים במקום הזרקת אינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לסוכרת נעורים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010לא ידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)