מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה.לירון.23/12/2010
היי אני בת 12 ליפני כמה חודשים התחלתי דיאטה (בלי קולה ממתקים ואוכל מטוגן) שמתי לב שלא גבהתי כבר חודש ( אני 1.44 על 32 ) יש מצב שנעצרה לי הגביהה ? מה עושים במיקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010אם ירדת הרבה במשקל, יתכן וגרמת לעצירה בגובה.
אי אפשר למדוד גדילה במהלך חודש. המכשיר לא די מדויק. מודדים כל 6 חדשים ואז רואים גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדתי 3 קילו עצרתי את הגביהה ?
לירון.26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמה נפוחהדני23/12/2010
לבני בן ה-13 הפיטמה הימנית התנפחה בהתחלה במקצת ועכשיו הרבה יותר,נאמר לי כי מדובר בתופעה טיבעית של ילש בתהליך ההתבגרות ,שאלתי באן כך הדבר ואין צורך בבירו רפואי נוסף?.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה נפוחה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010כשזה מופיע בגיל זה ובאמצע תהליך ההתבגרות, אין צורך בברור נוסף. זה עובר תוך חודשים ועד שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדדידי23/12/2010
שלום,בת 11.5 מאוזנת ע"י אלטרוקסין כל כמה שנים צריך לעשות אולטראסאונד לבלוטה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010אין צורך במעקב אולטרהסאונד, אלא אם כן מתעורר חשד בבעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותנטע22/12/2010
בני לאורך כל השנים שמר על עקומת גדילה באחוזון 15%.
לא היתה בעיה של הורמון גדילה, אך הילד צרך ריטלין מגיל 6 עד היום.
לאורך השנים גיל העצמות היה צעיר בכשנתיים-שנתיים וחצי לערך מהגיל הכרונולוגי.
בגיל 14 גיל העצמות התאים לפתע לגיל הכרונולוגי.
ובגיל 15 הוא נתן קפיצה, וגיל העצמות שלו נהיה כנער בן 18, כלומר לטענת הרופא הוא סיים את גיל ההתבגרות
הרופא טען שלא היה ניתן לעשות כלום והיום הנער בן 15 וחצי הוא בגובה 1.6 מ', והרופא טוען שהוא לא יגבה יותר, מכסימום 1-2 ס"מ.
שאלתי, האם יתכן מצב כזה שהגוף יצמצם את הפער בין גיל העצמות לגיל הכרונולוגי ללא סיבה נראית לעין?
האם ניתן בגיל כזה עדין לעשות משהו בנידון, שכן הנער מרגיש הרבה רגשי נחיתות בגלל גובהו הנמוך לעומת חבריו?
והאם יתכן שהרופא טעה כי אין זה מדע מדויק, ויתכן מצב שפתאום הנער יתחיל לגבוה, כי ישנם עוד שנתיים לערך עד סיום גיל ההתבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל עצמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010לא רק שזה יתכן. זה אפילו קרה לבנך - ולאחרים.
אחרי גיל עצמות 18 הילד יכול לגדול עוד 1-2 סמ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלי- סטודנטים שלך לסיעוד מרקאנטימירב20/12/2010
אנחנו מחפשים את המייל שלך בכל מקום ולא מוצאים.
נשמח אם תפרסם אותו לפני המבחן באנדו, יש לנו מס שאלות אופן די דחוף- המבחן ביום ראשון.
תודה רבה וסליחה על ההתפרצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלי- סטודנטים שלך לסיעוד מרקאנטי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין אצל בת 10 חודשיםמורן20/12/2010
שלום רב
בתי נולדה עם אבחנה של תת פעילות של בלוטת התריס.מטופלת באלטרוקסין.נמצאת במעקב של אנדקרינולוג.
היא כאמור בת10 חודשים.ולאחרונה הבחנו שיש לה שיער באיבר המין החיצוני כמו של בגרות מינית
אני לא יודעת אם זה תקין מאחר והיא בתי הראשנה .
הרגשתי האישית היא שזה לא אמור להיות בגיל שכזה.
מה אתם אומרים תקין או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלטרוקסין אצל בת 10 חודשים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010ילדתך צריכה להבדק כדי לאבחן האם המצב תקין או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבדק אצל רופאת ילדים או אנדו'?
מורן21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבדק אצל רופאת ילדים או אנדו'? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010תמיד מתחילים אצל רופא/ת ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות - עזרה דחופה בבקשהאפרת19/12/2010
בתי בת 4 חודשים, מטופלת באלטרוקסין מיום הלידה עקב תת פעילות מולדת בבלוטת התריס.
עוברת בדיקות דם סידרתיות כל שבועיים - חודש.
היתה אמורה לעשות בדיקת דם היום (כבר איחור של 10 ימים בגלל שהיתה חולה - לא רצינו לעשות בדיקת דם לילדה חולה) - להפתעתנו גילינו שהרופא שמוציא לה דם בדרך כלל בחופש.
היינו אצל רופא אחר - לא הצליח למצוא את הוריד, היינו במוקד מכבי ברמת השרון - שלושה רופאים ניסו ולא הצליחו - חוררו לה את הידיים וגם את הזרועות - ללא הצלחה.
אם נמתין לרופא שמוציא לה בדרך כלל - יצא איחור של כ-16 יום מהתאריך המקורי של בדיקת הדם.
אני מנסה כל היום לברר האם ישנם רופאים שיודעים להוציא דם לתינוקות - לא מצליחה.
מישהו/י יודע/ת על רופא באזור המרכז (ת"א / רעננה / רמת גן / הוד השרון וכד') שיכול להוציא דם לתינוקות ? אם אפשר שם + היכן הוא מקבל - אפשר גם פרטי.
תודה על העזרה מראש,
אפרת
תת פעילות - עזרה דחופה בבקשה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010מדוע שלא תנסי לפנות לחדר המיון. בדרך כלל המתמחים הם אלו שהכי משופשפים בהוצאת דמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CAHדינה19/12/2010
שלום רב
ביתי בת 17 סובלת מCAH, ומטופלת זה 4 שנים בדקסהמתזון 0.25 מ"ג X5 פעמים בשבוע.
כמה חודשים אחרי הטיפול היא איבדה כמחצית מכמות השיער על ראשה. ברור שזה גרם לה סבל נוסף על כל מה שהיא עברה. לפני כחצי שנה אובחן אצלה אוסטאופורוזיס ואנמיה. מצד אחד הבדיקות מראות שזו כמות התרופה שהיא צריכה אבל כל כך הרבה בעיות התפתחו אצלה! הרופאה שלה מתייחסת לבעיית הנשירה והאנמיה כלא קשורים כלל לעניין. ואני תוהה, יתכן שהדקסאמתזון גורם לה לבעיות ספיגה של חומרים חשובים? אני לא יודעת מה לחשוב. הרופאה שלה נחשבת כמובילה בתחום אבל אני מרגישה שקורים אצל ביתי דברים שליליים ואין אוזן קשבת. אשמח לעצתכם.דינה
CAH - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010נשירת שיער קרקפת נגרמת עקב עודף בהורמוני מין זכריים האופיני ל CAH המינון של הדקסמטזון הוא המינון המקובל ולמיטב ידיעתי אינו גורם לבעיות ספיגה. עודף טיפול עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס
כדאי לחשוב אולי על בעיה אחרת. בכל מקרה כדאי לבדקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך עצה?
דינה21/12/2010תודה על תגובתך. מעניין, דוקא לפני הטיפול בדקסאמתזון, כשהיו לביתי הורמוני מין זכריים גבוהים, השיער שלה היה מלא ושופע. רק אחרי תחילת הטיפול החלה נשירת השיער.
יש לך עצה לגבי בדיקות שכדאי לעשות?
היא טופלה בתחילה במינון יתר, כשלושה חודשים, האם זה היה יכול להתחיל את תהליך האוסטאופורוזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך עצה? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010הפגיעה בעצם מופיעה אחרי תקופה ארוכה. הטיפול אינו גורם נשירת שיער.
כדאי להתייעץ עם רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה קרוב ל-0 , צעיר בן 20אנונימי18/12/2010
בגיל 16-17 עסקתי בספורט והייתי נוטל סטרואידים אנאבוליים כגון טסטוסטרון והורמון גדילה , מאז במהלך השנים (3 וחצי שנים מאז הלקיחה) רמות הטסטוסטרון עלו במקצת עד שלאחרונה הגיעו לתחום הנורמלי , אך ההורמון גדילה נשאר ב-0.
האם אני זקוק לדעתכם (רופאי הפורום) בגיל 21 לקבל טיפול תרופתי?
הינני חש עייפות רבה במשך היום המפריעה לתפקודי , ושאר תופעות.
הורמון גדילה קרוב ל-0 , צעיר בן 20 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010קודם כל כדאי שתפנה לרופא המטפל שיבדוק ויעריך את תלונותיך.
אין משמעות לרמות הורמון גדילה שנלקחות באופן אקראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמון גדילה גם לגבוהיםבני18/12/2010
בני מעוניין לגבוה מעבר לגובה שלו שהוא מעל הממוצע, הוא שחקן כדורסל. אני ובעלי גבוהים מאוד והבן מעוניין לעבור את שני המטר. האם יש מה לפעול להשגת הורמון הגדילה עבורו?
טיפול בהורמון גדילה גם לגבוהים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/12/2010זו לא אפשרות מקובלת בעולם הרפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
בני26/12/2010אני מבינה את תשובתך ומודה לך.
אולם נראה שבני לא ממצה את פוטנציאל הגובה שלו בהתחשב שהוא חולה אסטמה (האסטמה התפרצה רק בגיל חמש) שטופל ומטופל בתרופות. וכן אני ובעלי מאוד גבוהים ופתאום הגדילה שלו נעצרה.לאחר שמרגע לידתו הוא היה מעל העקומה ואני ובעלי מאוד גבוהים.
ויותר מדאיג אותי הספיגה של החומרים שחיוניים לגוף שלו.
לאחר קריאה של חומר על גדילה אני חוששת גם שאולי ספיגת הויטמינים שלו נפגעה
הייתי מעוניינת שהוא יעבור בדיקה מקיפה איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על ההתייחסות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010זו כבר שאלה אחרת. אם חלה האטה בגדילה ויש חשד לבעית ספיגה אנא פני לרופאהמטפל אשר יערוך במידת הצורך את הברור ו/או יפנה את בנך למומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- labial fusionנועה16/12/2010
שלום רב,
לבתי בת ה-3 מוזאיקה של תסמונת טרנר (18%). קיימת אצלה תופעה חוזרת של labial fusion. האם קיים קשר בין תסמונת טרנר והישנות התופעה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר labial fusion - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/12/2010אין קשר בין השניים. אין צורך לטפל באיחוי השפתיים, כך שהבעיה אינה צריכה לחזור. האיחויי נפתח מעצמו בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת מאוד לגבי התפתחות מיניתגלי14/12/2010
ביתי בדיוק השבוע מלאו לה 7 וכבר יותר מ4 חודשים שגדלו לה ניצני שדיים.אני ממש מודאגת.זה נראה לי ממש מוקדם.
האם יש דרך לעצור את ההתפתחות הזאת?
למה זה קורה?
מה החסרונות של ההתפתחות המוקדמת הזאת?
תוך כמה זמן יבוא המחזור?
איזה עוד סממנים יש להתפתחות מוקדמת?
אשמח מאוד לקבל תשובתך.אני דיי לחוצצה מזה.
אמא מודאגת מאוד לגבי התפתחות מינית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2010זו אכן התפתחות מינית מוקדמת. אך כדי לענות על יתר השאלות על הילדה להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאור12/12/2010
שלום,
ביתי בת חמש וחצי, אובחנה בהתבגרות מינית מוקדמת בגיל 3.
מטופלת בדקפפטיל אחת ל-3 שבועות.כבר כמעט שנתיים.
בזמן האחרון אני רואה שינוי בחזה שלה,הוא גדל. התרבות שיער הערווה.
ושינוי משמעותי בהתנהגות-ממש כמו בגיל ההתבגרות.
האם זה תקין?
תודה מראש.
התבגרות מוקדמת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2010זה כנראה לא תקין ולכן עליך לבקש פגישה בהקדם עם הרופא שעוקב אחריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלרן12/12/2010
שלום אני בן 27 ומרגיש כמו בחורה. אין לי שיער על הפנים בכלל וגם לא בגוף. צמחו לי שדיים של בחורה ואחרי שניי ניתוחים של גניקומסטיה הם עדיין נראים כמו שדיים למרות שיש שיפור. אני מרגיש שלא התפתחתי כמו גבר רגיל . כל החיים שלי אני רק מחכה לרגע שבו ייצמחו לי שיערות על הגוף.במשך כל חיי אנשים צחקו עלי ולעגו לי כולל אנשים קרובים אליי מאוד.פשוט נמאס לי כבר אני רוצה שינוי. אני מאובחן כמדוכא היום ולוקח כדורים נגד דיכאון אני מרגיש פתטי אני מרגיש שאני לא גבר. אין לי ביטחון במראה שלי ולכן אין לי ביטחון בחיים. אני כל הזמן עצוב ומדוכא כי אני מרגיש שאין שום דבר פיזי שאני אוכל לעשות כדי לשפר את המראה החיצוני שלי. האם יש סוג של טיפול בשבילי, תרופה או ניתוח שיוכל לשפר את איכות חיי. ואם לא הגעתי אל הפורום הנכון אנא הפנו אותי לאחד כזה שכן יוכל לעזור לי.
מתוסכל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2010הצטערתי באמת לקרוא את כאבך.
המצב שאתה מתאר בדורש ברור אך אותו עליך לבצע במסגרת מרפאת אנדו מבוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טירוזיןחסויה11/12/2010
היי
יש לי תוצאות בדיקות להורומוני בלוטת התריס גבוליות אך תקינות .
בנוסף יש לי מצבי רוח משתנים שלרוב אני מדוכדכת ועצובה .
רציתי לשאול :
1.האם זה אפשרי שאקח תוסף תזונה של חומצת אמינו טירוזן שכן להבנתי היא מסייעת למצב רוח טוב ואף חיונית בייציאת הורמוני התריס ?
2.אם אפשרי לקחת אותה האם גם אפשרי להפסיק אותה בכל עת שארצה ? כלומר הגוף לא מפתח אליה תלות ?
תודה רבה ויום טוב דנה.
טירוזין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/12/2010אין קשר ידוע בין טירוזין לתלונות שציינת. מנגד אפשר להפסיק את הטירוזין בכל עת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)