מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה האם אני עוד אגדל?אלון01/01/2011
אני בן 17 בקרוב אני 172 ואני שוקל 64
יש לי עוד יחסית בייבי פייס ואני בקושי מתגלח ממש פעם ב
שערות על הבטן אין הרבה ועל החזה אין בכלל
אין לי זקן או שפם או פאות ממש קצת
האם זה נכון שאם לא התפתחתי במובן הזה אני אמשיך לגבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה האם אני עוד אגדל? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011יש אפשרות שתגדל. זה תלוי במידת התפתחותך המינית ובגיל העצמות שלך. פנה ליעוץ נוסף לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה אצל ילדה בת 12גלית01/01/2011
ילדתי בת 12 נמוכה ורזה מבני גילה ובהמשך למעקב גדילה אצל הרופא המטפל ראינו שלא גבהה ולא עלתה במשקל חצי שנה .משקלה 30 קג וגובהה 140.לאחר בדיקות דם שעשינו יצאו התוצאות הבאות חריגות -34 igf-119,alk-195'got עדיין לא עשינו צילום כף יד ולא היינו אצל מומחה .האם התוצאות מדאיגות?עלי לציין שהיא מתעמלת התעמלות אומנותית כבר מגיל 5 שלוש פעמים בשבוע לפחות ארבע שעות כל פעם ,שמעתי שזה גם פוגע בגדילה אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות גדילה אצל ילדה בת 12 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011אציין ראשית כי נתוני הגדילה של בתך נמצאים בטווח הנורמה של בנות גילה.
התעעמלות מאומצת וממושכת עלוה לעכב את ההתפתחות המינית ובכך את הגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסרינת31/12/2010
שלום, בתי בת ה 14 עשתה בדיקות דם
וגילו שיש לה יתר פעילות של בלוטת התריס.
היא עשתה בדיקת דם בפעם השנייה שמיועדת במיוחד לבלוטת התריס והתוצאות הראו שאין לה שום בעיה.
ולמרות זאת , הידיים שלה ממשיכות להזיע .
האם לעשות בדיקת דם שלישית
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג ילדים. יש מצבים בהם חל שינוי מהיר יחסית של תפקודי הבלוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעה בגיל 7דורית31/12/2010
בתי בת 7 ובימים האחרונים יש ריח של זיעה מבתי השחי שלה.
האם זה יכול להעיד על התפתחות מינית מוקדמת?
מה ניתן לעשות בשלב זה כדי לבדוק זאת וכדי לעכב מעט את ההתפתחות?
ריח זיעה בגיל 7 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011אם אין סימני מין אחרים כמו גדילת שדיים או שיעור אין צורך בשום ברור ולבטח לא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמה שלישית אצל תינוקת בת חודשייםאתי30/12/2010
לפני כשבוע האחות בטיפת חלבאמרה לי כי לילדה יש פטמה שלישית ברצוני לדעת מה זה אומר מבחינה רפואית?האם זה מהווה בעיה כעת או בעתיד ?האם יש טיפול לכך?
פטמה שלישית אצל תינוקת בת חודשיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011אין משמעות רבה לכך. זהו שריד מהתקופה העוברית שלא נסוג. כאמור ברוב רובם של המקרים זה חסר חשיבות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטמה שלישית ובליטה באוזן ימין
אתי15/02/2011לתינוקת שלי יש בנוסף לפטמה השלישית בליטה קטנה באוזן ימין רופא הילדים חושב שיש לזה קשר למבנה האנטומי של הכליות ושלח אותי לבדיקת אולטראסאונד כליות
האם תוכל להסביר לי את הקשר ,והאם יתכן שיש בעיה בכליות ,התור נקבע לעוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטמה שלישית ובליטה באוזן ימין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011ידוע על קשר סטטיסטי בין בליטה באוזן לבין מחלת כליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בן 13 , ולפי פענוח הצילוםדנה30/12/2010
גיל העצמות הוא 15.
לפני שנתיים עשינו בדיקה וגיל העצמות תאם את גילו הכרונולוגי.
גובה הילד הו 176 סמ.
אני מאוד אודה לך אם תוכל לבחון את הצילום , ולתת לי תשובה, כי יש לי חשש שאיש הרנטגן לא פירש נכון את הצילום.
תודה מראש
הבן שלי בן 13 , ולפי פענוח הצילום - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011כל אנדוקרינולוג ילדים יוכל לפענח את הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי T3 גבוהים בתינוק בין 3 חודשיםאיריס29/12/2010
שלום
בני בן ה 3 חודשים עבר בדיקה לתיפקודי תריס בעקבות ערכים גבוהים שנמצאו ביציאה מבי"ח. משקל הלידה הוא 2.7 קילוגרם והיום הוא שוקל 4.5 היא ניזון מהנקה ובקבוק פעם ביום. לפני ההריון סבלתי מתת פעילות של בלוטת התריס עם ערכים גבוהים של ANTI THYROID PEROXID . במהלך ההריון בלוטת התריס היתה מאוזנת בעזרת כדורי אלטרוקסין. ערכי בדיקת הדם הם T3 6.7 pmol/l T4 17 PMOL/L ו TSH 2.54. מה מומלץ לעשות עם תוצאה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי T3 גבוהים בתינוק בין 3 חודשים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/12/2010מומלץ להראות אותה לרופא ילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התעמלות אמנותית פוגעת בגדילה?אירית27/12/2010
שלום,
ביתי בת 10.5 מתאמנת בהתעמלות אמנותית, 3 פעמים בשבוע 4 שעות בכל פעם,בסוג הספורט הזה ,מתרגלים המון קפיצות בחבל-ובכלל.והמון מתיחות לכיוונים שאינם טבעיים לגוף למיטב ידיעתי,כגון הקשתת הגב (גשר), שפגט בלמעלה מ-180 מעלות(כשרגל אחת שעונה על כסא השנייה על הריצפה) ועוד כהנה וכהנה סוג של "נערות גומי".
היא מתאמנת בשנה וחצי האחרונות בזה ,ובאופן כללי התחילה בגיל 4 להתעמל בסוג דומה (אירובי תחרותי)ועד גיל 7.5, אח"כ היתה בהפסקה של שנה וחצי בהן היתה בחוג שחייה ועברה בגיל 9 כאמור להתעמלות אמנותית.
כבר כשהיתה באירובי והתאמנה המון חששתי שהגדילה שלה נעצרה/הואטה, ולכן הפסקתי לה את האירובי.כיום היא הכי נמוכה בכיתתה,בין הבנות ,אחוזון 3 ,(צעירה ממרבית הבנות בכיתתה בכחצי שנה אך נמוכה בחצי ראש בממוצע). אני חייבת לציין שאיתה בחוג ישנה ילדה שהיא תאומה זהה לילדה אחרת (שלא נמצאת איתן בחוג) ואותה ילדה נמוכה מאחותה התאומה גם כן בחצי ראש בערך ,אני חייבת לציין שמעולם לא היתה מהגבוהות בגן או בכיתה אך היום היא הכי נמוכה כאמור.
תהיתי אם ישנו סיכוי שישנה פגיעה בצמיחה של ביתי בעיקבות הסוג הזה של הספורט ,ואולי זה מסתדר אחרי פרישה מספורט זה והגוף "משלים" את שפיספס במהלך השנים .
תודה רבה
האם התעמלות אמנותית פוגעת בגדילה? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010אני חושש שהאימון האינטנסיבי אותו ציינת עלול פגוע בגדילה. לא תמיד ההפסד מתוקן בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל הקפיצות או בכלל ?
אירית28/12/2010תחילה אודה לך על תשובתך , אך אני מבקשת לדעת אם עליי להפסיק לביתי את החוג הזה כלומר האם מדובר רק בקפיצות בחבל שפוגעות בגדילה ( שאז אוכל לבקש שרק אותן היא לא תבצע ) או בכלל כל הסגנון האינטנסיבי של אימון כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגלל הקפיצות או בכלל ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/01/2011בגלל האינטנסיביות של האימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה לדקפפטילשירה27/12/2010
שלום לך ,
האם יש חלופות לזריקת דקפפטיל הניתנת מדי חודש לילדה בת 8 בשל התפתחוחת מינית מוקדמת .
הילדה מגיבה בחוסר שקט , התעלפויות , כאבי בטן , דפיקות לב .
בתודה . שירה .
חלופה לדקפפטיל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010התרופה הנ"ל היא הטיפול המקובל לבגרות מינית מרכזית מוקדמת . אנא שוחחי עם הרופא המטפל אודות הבעיות שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גיל עצמותנעמה26/12/2010
שלום רב,
בני בן 7 ו-11 חודשים. מינקות הוא היה מאוד גבוה (היה מעל הסקאלה והתקדם במקביל לסקאלה רק מחוץ לה).
גובהו כיום הוא 1.42 מ'.
לאחר שהבחנו במעט שיעור פלומתי בבית השחי ובריח זיעה (לאחר פעילות), פנינו לרופא משפחה ששלח אותנו לביצוע בדיקת גיל עצמות שתוצאתה הייתה שהגיל הוא 9 ונמצא בטווח של שתי סטיות תקן.
בגלל קומתו הגבוהה היינו בעבר כבר במעקב אצל אנדוקרינולוג ובגיל 5 ו-4 חודשים נשלחנו לבדיקת גיל עצמות והתוצאה הייתה שגיל העצמות מתאים ל-6 שנים.
השאלה שלי היא האם התוצאה שהתקבלה עכשיו היא חריגה מאוד ומחייבת המשך בירור אצל אנדוקרינולוג ילדים?
אם כן, מהי מידת הדחיפות שעלינו לפגוש אנדוקרינולוג (מאוד קשה להשיג תורים, אפילו בפרטי, למומחים בעלי שם כמסתבר...)? האם תורים לעוד 3 חודשים זה סביר?
האם ובמידת הצורך יש חשיבות להתחיל בטיפול בדחיפות?
תודה מראש
תוצאות בדיקת גיל עצמות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010לא נראה שמדובר בבעיה דחופה אך דרוש מעקב. גיל העצמות מתקדם אצלו מזה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9- ציצי אחד עם פיטמה והשני רגילLia26/12/2010
שלום רב,
האמת שכבר הלכתי עם העניין הזה לכמה רופאי עור והאחרון, הודה שאין לו מושג ושלח אותי לאנדו.
לפני שאקבע תור כי הרופא משפחה גם לא הבין על מה ההפנייה, מדובר בילדה בת 9 עם ציצי אחד כמו פיטמה (או נמש חום על הפיטמה) והשני - רגיל כיאה לבנות גילה.
יש מה לעשות עם זה?
על אף הפרטים המעטים אשמח לתגובה.
בברכה.
בת 9- ציצי אחד עם פיטמה והשני רגיל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010התפתחות אסימטרית של השדיים הינה ממצא שכיח בתחילת התבגרות. ברוב המקרים חלה בהמשך גם התפתחות של השד השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מאוחרתאבא25/12/2010
ביתי בת 16 משקלה כ 38 קג וגובהה כ 154.
צילום כף יד מלפני שנה הראה שנה אחת מתחת לגיל הכרונולוגי צילום עדכני לא העיד על גיל מתאים לגיל הכרונולוגי עם סטיית תקן של 11 חודשים (משמעות?).
נושאים שייתכן שחשובים:
עד גיל 6 ילדה שמנמונת. החלה בעצמה במשטר תזונתי של אוכל בריא וירדה למשקל כפי שהוא היום.
מקפידה על תזונה בריאה - ממעיטה בפחמימות, ללא סוכרים, כמויות סבירות, אוכל ללא שומנים כמעט (מנקודת מבטנו - דוחפים אותה לאכול יותר).
התפתחות מינית - ללא מחזור עדיין, חזה לא מפותח לחלוטין.
בדיקות הורמונליות תקינות.
ביקור אצל שלושה רופאים לא הניבו מסקנות לטיפול.
חשבנו על הורמון גדילה - הרופא אמר שהיא לא תעבור וועדה לאשר אך הסכים לתת מרשם (2 מג ליום כפול 6 ימים בחודש)
אנחנו מודאגים ומחפשים מומחה שיציל את המצב.
תודה
התפתחות מאוחרת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010התמונה אינה ברורה לי לחלוטין. העדר מחזור בגיל 16 הינה עובדה מדאיגה שאינה מתיישבת עם רמות הורמונים "תקינות"
דרושה הערכה נוספת אצל אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כבר הרבה הורמון גדילה?דוד25/12/2010
שלום רב,
ביתי בת 7 וחצי מתחת לאחוזון השלישי . נולדה במשקל 980 גר קטנה לגיל ההריון. בתבחין קלונידין נמדדו הערכים הבאים
GH (0.0-5.0 ng\ml) 0.1
8.5
32.8
24.7
12.3
IGF1 ng\ml 91
האם יש טעם במתן הורמון גדילה ? הרי יש לה הרבה באופן טבעי?
האם ככול שיש יותר הורמון גדילה באופן טבעי התוספת המלאכותית עוזרת פחות?
אם יש לה תנגודת להורמון גדילה זה אומר שתוספת לא תעזור?
בתודה מראש
משה
יש כבר הרבה הורמון גדילה? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/12/2010תוצאות המבחן אינן תומכות בחוסר בהורמון גדילה.
לגבי הקומה הנמוכה פנה לאנדוקרינולוג המטפל.
הורמון גדילה עשוי לעזור לידים שנולדו קטנים לגיל הריון ולא תקנו אתגדילתם עד גיל 4 שנים. במצבים אלו יש לעיתים מעין תנגודת להורמון הגדילה.
זוהי כמובן הערה כללית ולהערכה אישית ופרטנית עליך לפנות לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמאיה23/12/2010
בתי בת שנתיים וחצי. מקבלת ונטולין ובודיקורט (בו יש סטרואידים) במשאף. המינון: במשך יומיים נותנים 4 פעמים ביום מכל משאף, שתי לחיצות כל פעם, אח"כ במשך 4 ימים נותנים 3 פעמים ביום, כל פעם שתי לחיצות ועוד 6 ימים פעמיים ביום...
האם בכמות כזאת אני פוגעת לה בגדילה, או בתהליכים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010אינך פוגעת בגדילתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתראליהו23/12/2010
שלום רב ותודה מראש.
בני בן שבע וחצי עכשיו בכתה אלף והוא שעיר.
המקום הבולט והנראה הוא בשפם.
לפני שהילדים יעירו ויעליבו אותו האם אתם יכולים בבקשה מיכם לעזור לי אולי בדרך או שיטה להסיר את השפם.
תודה רבה וכל טוב אליהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/12/2010השאלה החשובה היא למה גדל לו שפם. הראה זאת לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)