מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שלום רב,שיר14/11/2010
שלום רב,
אני בת 17 משקלי 46 ק"ג וגובהי 1.55ס"מ.
(קיבלתי מחזור בגיל 12.5) אציין כי אני לא נראית מפותחת (החזה שלי קטן)
והוריי ממוצעים אמי-1.65 ואבי.178
ייתכן וזאת בעקבות האנמיה בה אני מטפלת כבר כמה שנים (לוקחת כדורי ברזל)
האם ישנו סיכוי אף קלוש ביותר שאגבה עוד לפחות 3 ס"מ אם אמשיך לקחת כדורי ברזל?
בנוסף האם אוכל לקחת הורמון גדילה או להשתמש בדרכים האחרות כגון תוספי תזונה ועוד?
בתודה מראש,
שיר.
נ.ב
אל תציעו לי עקבים =S
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב, - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010לצערי לא ניתן יהיה לשפר את גובהך כי מרכזי הגדילה בעצמות אינם פעילים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות טסטוסטרוןהדי14/11/2010
הבן שלי בן 15 ונמצא במעקב גדילה מאז שהיה בן 10. לאחר בדיקה התברר כי אין לו מחסור בהורמון גדילה , אלא עיכוב בגדילה, גם על רקע גנטי, שני ההורים התפתחו מאוחר, אך גובהם תקין. הרופאה האנדוקרינולוגית ממליצה שבקרות ינתן לו טיפול של זריקות טסטוסטרון לזמן מוגבל על מנת לתת פוש למערכת. הוא בן 15 ועדיין נמוך מאוד, כל הבדיקות הרפואיות תקינות לגמרי, ויש סימנים של התפתחות מינית. הוא רק נמוך, ומאוד רזה 37 ק"ג, מטר וחצי. יש לו עיכוב של 3 שנים לפי צילום גיל העצמות. מכיון שהגיע לגיל שבו זה כבר ממש מפריע חברתית, וההבדלים בינו ובין חבריו מאוד גדול רציתי לשאול מה דעתך על הטיפול הזה? האם הוא כואב? האם השפעתו נפסקת שמפסיקים אותו? מה תופעות הלוואי? מה אתה יכול לספר על זה?
תודה. הדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות טסטוסטרון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010אני מצטרף להמלצת רופאך.
הטיפול אינו כואב (מעבר לכאב של זריקה) והוא יקדם את התפתחותו המינית ובכך גם את גובהו של בנך. לטיפול לא תהיה השפעה על הגובה הסופי. פשוט הכל יגיע מוקדם יותר. לטיפול עשויה להיות משמעות חיובית מביחנת איכות החיים של בנך . אין תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות טסטוסטרון
ענת29/04/2011שלום,
מצב בני כמצב הילד המתואר כאן, גם לנו הציעו זריקות טסטוסטרון 50mg אחת לחודש במשך שישה חודשים. הילד קיבל עד עתה שתי זריקות אין לו אף תופעת לואי, אך גם אין שום שינוי הנראה לעיין בהתבגרות המינית.
רציתי לדעת, מתי מתחילה הזריקה להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות טסטוסטרון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג29/04/2011ההשפעה העיקרית נראית בחדשיים האחרונים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתכם:גובה והתפתחות מינית בתאסי14/11/2010
שלום,
ביתי קיבלה מחזור לפני כשבועיים והיא עדיין לא בת תשע (שמונה ואחת עשרה חודשים).
לקחנו אותה לאנדוקרינולוג שקבע שאין מה להתערב לשם הפסקת ההתפתחות המינית.
להלן נתוני הבדיקה שעשה:
גובה 1.425
גיל עצמות מינוס 11 (11-)
התפתחות שיער ערווה וחזה שלב 2-3
הערכתו ליתרת גובה: 14.5
בשנה שעברה (לפני 14 חודשים) בבדיקה בבית הספר גובה היה 1.36
אשמח אם תוכלו לתת חוו"ד.
האם נראה לכם הגיוני לא להתערב להפסקת ההתפתחות בשלב זה? אפשר לעשות משהו בעניין הגובה בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
א14/11/2010היא תמיד נחשבה עד כה גבוהה והייתה באחוזון 93 ומעלה (על פי הבדיקות של טיפת חלב בינקותה).
אני 1.63 ובעלי 1.79
מה דעתכם הן במישור הפסיכולוגי והן בעניין הגובה
אנו חוששים שבגלל המחזור איחרנו את הרכבת אך מבחינת נתוני התפתחות נראה שלא הייתה אמורה לקבל בשלב זה.
כאמור האנדוקינולוג קבע שאין מקום להתערבות וקבע ביקורת עוד חודשיים
אנו חוששים שנפספס את הרכבת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מידע נוסף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010לא הבנתי את גיל העצמות -"מינוס 11" ?
לדעתי גילה הצעיר של הילדה והשונות מחסרותיה היו מביאות אותי להחלטה לטפל ביחוד עם גיל העצמות הוא אכן 11 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה נוספת
א16/11/2010האנדוקרינולוג אמר שגיל העצמות הוא מינוס אחת עשרה.
אפשר להתייחס גם לעניין הגובה בבקשה?
האם יש אפשרות לטיפול בנושא זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה נוספת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/11/2010לא תוכלי לקבל חו"ד על טיפול בפורום. הדרך הנכונה היא לבקש חוו"ד שניה ממומחה שיבדוק את הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בתחתוןריטה14/11/2010
שלום,
הבת שלי בת שבע וחצי, אתמול היה לה כתם דם על התחתון.
כשעשתה פיפי, בניגוב היה מעט ורוד על הנייר.
עלי לציין שהבת שלי רזה מאוד ועדיין לא מפותחת לקבלת מחזור.
זה קצת הלחיץ אותי, ממה זה יכול להיות ?
האם עלי לפנות לרופא ?
תודה מראש,
ריטה
דם בתחתון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010כדאי לפנות לרופא. לא סביר שמדובר בהתבגרות מינית אך תיתכן פציעה , גוף זר . כדאי לבדוק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המערכת ההורמונלית כגורם ל CFSאורן12/11/2010
אני בן 38 חולה בCFS כבר 3 שנים. באופיי אני סקרן וניסיתי, קראתי ושמעתי הכל על תסמונת התשישות הכרונית. הכל מלבד שאולי מקור הבעיה היא במערכת ההורמונלית דוגמת בלוטת התריס (שאצלי תקינה לחלוטין!), אולי בלוטת האדרנל או האיצטרובל? אין לי ספק שהרקע לא נפשי או חיסוני אלא אולי מתבטא כסימפטומים בלבד!
בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין כולל B12, ברזל וכו.
שאלתי: האם ידוע לך על בדיקות הורמונליות שאפשר לעשות ויכולות להיות קשורות לCFS מלבד בלוטת התריס (וטסט סינקטן)?
תודה
אורן
המערכת ההורמונלית כגורם ל CFS - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010ברוב המקרים לא מוצאים הפרעה הורמונלית אצל אנשים עם בעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי ב ADRENOGENITAL SYNDרוי12/11/2010
לבני בן ה-16 יש ADRENOGENITAL SYND, 21-OH-DEF, המחלה אובחנה כשהיה בגיל 7,ומאז הוא מטופל בהידרוקורטיזון (כיום3X10MG ליום). במשך כל השנים טיפלנו אצל רופא מסויים, שאמר לנו שבסוף תהליך הגדילה הטיפול ישתנה לכדור אחר, אחד ביום, שהוא חייב לקבל כל החיים, כי הגוף שלו לא מייצר קורטיזול ברמה מספקת.
לפני כשנה הרופא חלה ונאלצנו לעבור לרופא אחר, בביקור האחרון הרופא החדש אמר,שהבן סיים את תהליך הגדילה ויש להפסיק את הטיפול התרופתי בהדרגה, ולא יהיה צורך בשום טיפול, כשהזכרתי שהרופא הקודם אמר שיש לשנות את הטיפול, ההסבר שלו היה שטיפול ניתן רק לבנות, כי המחלה יוצרת עודף הורמונים גבריים, ולגברים עודף זה לא מזיק.
רציתי לדעת האם גבר בוגר, שלוקה בADRENOGENITAL SYND, 21-OH-DEF ,צריך לקבל טיפול תרופתי? איזה? ולמה?
תודה רוי
טיפול תרופתי ב ADRENOGENITAL SYND - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2010אני מניח שבנך סובל מצורה של המחלה שאינה קשורה לאבוד מלח.
יש לבצע כעת הערכה שכן חלק מהבנים עלולים לפצח ללא טיפול גושים באשכים הנקראים ADRENAL REST
יתכן מאד ובנך יזדקק לכדור אחד ביום של כדור הנקרא DEXAMETHASONE
אך ההחלטה צריכה להתקבל לאחר בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה והפרעות קשב??דוד11/11/2010
האם יש קשר בין הפרעות בגדילה לבין הפרעות קשב וריכוז ו/או חרדה?
קראתי באינטרנט שיש קשר כזה. האם זה נכון?
האם יש השערה לגבי טיב הקשר?
זה יחודי רק לתינוקות שנולדו קטנים לגיל ההריון ?
זה קשור לרטלין וחוסר תיאבון?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גדילה והפרעות קשב?? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/11/2010אמנם קיים קשר. בקרת הורמון הגדילה במוח קשורה לאזורים ומנגנונים במוח שקשורים גם להפרעת קשב.
ריטלין אמנם מעקב תיאבון, אך במחקרים נשלל קשר להפרעת גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בפותסיון קודלש11/11/2010
שלום,
ביתי , בת 8 משקל באחוזון 50 גובה באחוזון 25 BMI אחוזון 25 (לפי המדידות של אחות בית הספר).
לאחרונה התחילו לצמוח לה שערות בפות. מדובר על שערות ארוכות באזור השפתיים החיצוניות. חוץ מזה אין סימנים אחרים להתבגרות מוקדמת.
האם יש סיבה לדאגה (הילדה עצמה העלתה את הבעיה שמפריעה לה)?
איזה בדיקות צריך, כדאי לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בפות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/11/2010התבגרות אצל ילדה מוגדרת כשמופיעים ניצני שדיים. מה שאת מתארת נשמע נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין שקוענוני10/11/2010
ד"ר שלום רב!
התינוק שלי בן שנה וחצי,נולד עם איבר מין שקוע,הרופא אמר שהוא שמנמן וזה יסתדר
אך אני מאוד מודאגת מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין שקוע - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/11/2010אם אינך סומכת על הרופא שלך, לכי לאחר. אם את סומכת - סימכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקומת גדילהעדי10/11/2010
שלום, ביתי בת 9 חודשים. כאשר היא נולדה היא היתה בגובה אחוזון 75%.
לאט לאט, ככל שחלף הזמן ובכל ביקור בטיפת חלב, היא ירדה באחוזון.
נכון להיום, מבחינת גובה היא אחוזון 25- 69 ס"מ.
חשוב לציין כי בעלי גבוה- 1.94 וגם אני גבוהה- 1.70.
האם עליי לחשוש מכך שככל שחולף הזמן היא יורדת באחוזון של הגובה?
האם כדאי ללכת לבדוק את הנושא? מבחינת משקל (במידה וזה קשור) היא אחוזון 60- 9.020 ק"ג. היא נעה בין אחוזון 50 ל-75 מבחינת המשקל!
תודה, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקומת גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/11/2010בגיל זה ילדים נעים בין האחוזונים עד שהם "מוצאים" את האחוזון שלהם.
ושוב - רופא הילדים הוא הסמכות לאמר אם הגדילה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה גבוההשירה10/11/2010
היי,
ביתי בת 3 שנים וארבעה חודשים. גובהה הוא 1.02 ומשקלה .15.6 מגיל חצי שנה בערך הגיעה לאחוזונים הגבוהים ושמרה עליהם.
הילדה נראית גבוהה משמעותית מילדים בני גילה. היא לא נראית שמנה ביחס לגובהה.
אני בגובה 1.67 ובעלי 1.78 (יש גם גבוהים במשפחה)
מכיוון שאני לא מוצאת עקומות גדילה בגיל הזה רציתי לדעת האם הגובה הזה בגיל הזה הגיוני? האם צריך לבדוק משהו?
יש לציין שאין לה כל סימנים להתבגרות מוקדמת.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה גבוהה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/11/2010רופא הילדים שיבדוק את הילדה יוכל לאמר לך אם יש צורך לעבור בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהרן10/11/2010
דר היי
אני בן 25 ואני רוצה לקחת הורמון גדילה, הסיבה היא לא גובה או משהו בסגנון (אני 178 ואני מגודל מספיק) אלא שקראתי מספר מחקרים בנושא וכולם גורסים שלהורמון גדילה ישנם השפעות מאוד חיוביות על הגוף כגון סיבולת החלמה וכח מוגברים, ועוד דברים שאני בטוח שאתה יודע.
השאלה שלי היא איך אני קונה את זה, האם זה נפוץ לקבל הורמון גדילה בגיל 25.
תודה
רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/11/2010לא קונה ולא לוקח. זה יכול להיות מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח בית שחידידי08/11/2010
שלום,ביתי בת 10.5 מפותחת לגילה .
האם יש מניעה לגילח בית השחי בגיל צעיר שכזה?זה מאד מפריעה לה .תודה דידי
גילוח בית שחי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ10/11/2010אין שום מניעה לגילוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים דקפפטיל עושה בעיות פוריותטוהר07/11/2010
רציתי לדעת אים דקפפטיל עושה בעיות פוריות,ובעיות שיעור יתר בגוף וכו'..
האים דקפפטיל עושה בעיות פוריות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/11/2010לא . פעולתו היא הפיכה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של מיפוי בלוטת התריסשני07/11/2010
בני עבר בדיקת מיפוי בלוטת התריס עקב TSH גבוה-12 הוא בן 4 חודשים התוצאה הראתה: שיש קליטה קלושה מאוד בבלוטת המגן. מה הכוונה האם מסוכן?
תודה שני
תוצאה של מיפוי בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/11/2010התוצאה לא לגמרי ברורה לי.
האם המפוי נעשה תחת טיפול ?
קליטה קלושה מאד יכולה להעיד על העדר או התפתחות לקויה של הבלוטה אך גם על נוגדנים כנגד הקולטן לTSH
כל הדברים הנ"ל לא נראים לי כל כך סבירים עם ערך TSH של 12
פנה לאנדוקרינולוג ילדים לקבלת הסבר מפורט יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)