מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעית גובה לילדים גדוליםאלי06/11/2010
ביתי בת 15 והיא נמוכה , אנחנו הורים לא גבוהים, אני בגובה 162 אשתי בגובה 160וביתי בגובה 146הילדה לוקחת מאד קשה את מצב הגובה שלה מה ניתן לנו בתור הורים לעשות הלכנו בעבר איתה לבית חולים בלינסון ומשם לא יצא הרבה, יותר מעקב שעם הזמן נשחק ואין שום אור בקצה המנהרה. הילדה איבדה את הרצון ללכת למעקב ושאלתינו האם ניתן להציל את המצב בצורה טובה ומהירה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעית גובה לילדים גדולים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/11/2010בהנחה שבתכם קבלה מחזור לפני שנה-שנתיים לא ניתן לעשות דבר מבחינה הורמונלית שכן מרכזי הגדילה בעצמותיה כבר "נסגרו" .
טכנית ניתן לפנות לאורטופד לניתוח הארכת גפיים אך איני ממליץ על כך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפ?דוד06/11/2010
כחלק מבירור קומה נמוכה אצל ביתי בת (בת 7)נשלחנו לביצוע בדיקת קריוטיפ למוזיקה.
במהלך ההריון נערכה בדיקת מי שפיר וזו הייתה תקינה
יש דברים שלא ניתן לבדוק אצל עובר וניתן לבדוק אצל ילד?
במה מדובר ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קריוטיפ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2010האם הרופא המטפל כעת יודע שבצעת בדיקת קריוטיפ במי השפיר?
יש לברר כמה תאים נספרו שכן לשלילת מוזאיקה משמעותית לתסמונת טרנר יש לספור לפחות 30 תאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
דוד07/11/2010כן הוא יודע שנערכה בדיקת מי שפיר בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסערן05/11/2010
שלום,
תינוק בן 10 ימים נולד עם רמות tsh גבוהות (95)
כיום:
FT4 - 18.7
FT3 - 8.02
TSH - 21.39
האמא מטופלת באלקטוסין (היפו) - מאוזנת
מדוע רמות ה TSH גבוהות ?
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2010ממליץ לחזור על הבדיקה אם TSH ישאר מעל 20 הייתי ממליץ לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצערי זה מחזורא05/11/2010
היא חזרה מבית הספר והתחתונית היתה מלאה דם. נראה ללא ספק כמחזור.
אנא אימרו לי האם יש מה לעשות??
היא בת 9 - כאמור - וגובהה 1.43
יש איזה דרך למנוע את הפסקת הצמיחה שלה ??
לצערי זה מחזור - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2010פני לאנדוקרינולוג ילדים להמשך הערכה כולל בצוע גיל עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לילדה בגיל 9אסי04/11/2010
שלום,
בתי בת 9 עוד כחודש, היום היה לה דימום:כתם קטן בתחתונים פעמיים ומעט בהטלת שתן.
איך אפשר לדעת האם זה מחזור?
אני שואלת מפני שהיום רכבה על סוס, כך שיתכן שזה דימום מסיבה זו?
אשמח אם תאמרו לי:
1. איך אפשר לדעת אם זה אכן מחזור?
2. אם זה מחזור - זה אומר שהיא לא תגבה יותר אלא עד מקסימום 10 ס"מ?
כיום הגובה שלה 1.43 ( שלי 1.63 ובעלי 1.79)
3. אם זה מחזור האם זה אומר שאי אפשר כבר לטפל, שזה אבוד?
4.יש מקרים שמופיע דימום ונעלם לשנה שנתיים, במקרה כזה האם זה לא נחשב קבלת מחזור וממשיכים לגבוה?
5. יש לה שיער בערווה -שראיתי לראשונה לפני כחמישה חודשים - וניצני שדיים קטנים שהתפתחו גם לאחרונה. אין לה שיער בבית השחי ויש לה הפרשות מלפני כחודשיים.
האם יש לפנות לרופא - גם אם זה לא מחזור? ואם כן לאיזה רופא פונים?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לילדה בגיל 9 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/11/2010הווסת מגיעה כשלילדה כבר יש מבנה גוף נשי כולל שדיים מפותחים. יותר סביר שבתך פצעה את עצמה או שיש לה דלקת למטה. מותר להסתכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הדיר שינה מעיני.הלוואיי. תודה.
אסי05/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגובהה של ביתיעליזה04/11/2010
ביתי בת 13 וחודשיים, עכשיו היא בערך 1.70 ויותר נמוכה ממני בשני ס"מ. לפי מה שהבנתי היא צריכה להפסיק לגבוה כי בעצם היא קיבלה מחזור פעם ראשונה לפני שנתיים החודש, אבל אני לא מבינה למה היא יותר נמוכה ממני. הבת שלי מאוד רזה וכל מה שהיא מוכנה להכניס לפה שלה אלו רק דברים בריאים, בעיקר סלטים עם הרבה ירקות, גם המיצים שהיא שותה חייבים להיות טבעיים. בגילה לפי איך שאני זוכרת הייתי יותר נמוכה ממנה למרות שהתפתחתי באותו קצב שהיא התפתחה וממש עקפתי את אמא שלי (שבערך 1.65) רק בגיל 16, ככה גם אחיות שלי היו. אחיינית שלי בגילה של ביתי והחלה להתפתח הרבה יותר מוקדם ממנה, היא עדיין גובהת, ורק מסוף שנה שעברה היא גבהה 4 ס"מ. הבת שלי תוכל להיות יותר גבוהה ממני? מה בערך יוכל להיות הגובה הסופי שלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לגובהה של ביתי - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/11/2010הילדות מפסיקות לגדול שנתיים אחרי הווסת הראשונה.
את העתיד אין ההורים צריכים לדעת. חכי ותראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 19 חודש נמוך ורזהדנה04/11/2010
שלום, ילדי נולד בשבוע 31 במשקל 1150 ההתפתחות המוטורית טיפה איטית אך עדיין בגבולות הסביר. לפני שבוע הוא נשקל בטיפת חלב והיה 9.800 עם הבגדים והגובה 74 ס"מ. יש סיבה לדאגה? בעלי ואני שנינו גבוהים אני 170 והוא 184 והבת הגדולה בין הגבוהות בכתה שלה. בטיפת חלב מודאגים מהמשקל, כמה הוא אמור להיות בגילו בהתחשב בכך שהוא פג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 19 חודש נמוך ורזה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/11/2010תראי את הנתונים לרופא ילדים והוא יוכל לאמר אם יש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהנטע03/11/2010
שלום בתי בת 3.6 שנים גובה 94 ס"מ ומשקלה 15 ק"ג, גובהי 145 ס"מ וגובה בעלי 175 ס"מ האם כדאי לנו להתחיל בירור אצל אנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/11/2010מתחילים בדר"כ בייעוץ עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה - המשך
נטע04/11/2010בהנחה שרופא הילדים שלנו שמרני ולא נוטה להתעסק עם דברים מסוג זה אלא במחלות נטו, האם שווה לאור הנתונים שציינתי לחפש דעה נוספת ולפנות לאנדוקרינולג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה - המשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/11/2010רופאי ילדים עוסקים בכך כל יום. אם הרופא שלך לא - תחליפי אותו. להכנס לתור כדי לראות אנדןקרינולוג לוקח זמן, וברוב המקרים שמגיעים אלי כך - זה לא היה נחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.4 שנים נורא שעירה באיזור הגבפרופ` אלי הרשקוביץ02/11/2010
שלום יש לי ילדה בת 4.4 שנים נורא שעירה באיזור הגב וגם ברגליים לאחרונה גם ראיתי פלומה באיזור איבר המין .בידיים יש לה שיער אך לא כמו בגב וברגלים
אומר גם שאני-האמא שעירה
מה ניתן לעשות בנדון?
האם יש צורך בב.דם מסוימות? האם כבר להתייעץ ם אנדוקרינולוג?
אודה על תשובה
קרן
שיעור יתר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ02/11/2010הייתי פונה קודם כל ליעוץ אצל רופא הילדים. הסבירות לבעיה הורמונלית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH ילדהרונית01/11/2010
שלום,
ילדה בת 5 לאחר וירוס הקאות,
TSH 0.42 כשהנורמה 0.35-5.5,
FT4 תקין 15.5,
FT3 נמוך 2.68 כשהנורמה 3-7.
האם הערכים הנל מושפעים מוירוס הקאות?
האם יש צורך בהמשך בירור?
בנוסף ALT-GPT 64 כשהנורמה 0-28.
האם ערך זה מושפע מוירוס הקאות?
האם יש צורך בהמשך בירור?
שאר תוצאות כימיה בדם תקינות.
תודה
TSH ילדה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ02/11/2010תפקודי הטירואיד תקינים.
הערכים אינם מושפעים מהקאות.
יש עליה ב ALT ויתכן שמדובר בזיהום ויראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית התפתחות של תינוקת.לירז01/11/2010
בתי בת 10 חודשים, שוקלת 6.5 ק"ג (מתחת לאחוזון 3), גובה 68 ס"מ.
בבדיקות דם התקבלו הערכים: TSH-9.69, T4-FREE-14.71
בבדיקה חוזרת התקבלו הערכים: TSH- 5.64, T3-FREE- 7.27, TR-FREE- 17.13, THYROGLOBULIN- 27.9.
בצילום כף היד שעשינו נאמר כי הצילום מתאים לגיל שנה.
הופנינו לבדיקה במרפאה אנדוקרינית, אך קיבלנו תור לעוד חודשיים.
שאלתי היא- האם יש ממה להיות מודאגים? האם כדאי ללכת לרופא בהקדם או שניתן לחכות חודשיים לבדיקה?
תודה
בעית התפתחות של תינוקת. - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ02/11/2010ניתן לחכות חודשיים תוצאות הבדיקה החוזרת של תפקודי בלוטת התריס הינן תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט ותת פעילות בלוטת התריסאמא31/10/2010
האם שימוש ממושך בדפלפט כרונו כתרופה אפילפטית יכול לגרום לתת פעילות בבלוטת התריס בבדיקות שערכנו ה-TSH 18 אך הT4 תקין, האם כדאי להתחיל אלטרוקסין או התוצאה מושפעת מהדפלפט ?
דפלפט ותת פעילות בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2010דהפלפט עשוי להשפיע על תפקודי בלוטת המגן, אך הייתי מברר סיבות שכיחות יותר לתומאה החריגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל גבוהאמא....31/10/2010
ביתי בת ה- 9.5 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מלידה, מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת.
לאחרונה ערכתי לה בדיקות כלליות ויצא שהברזל שלה גבוה 123.9 מה זה אומר? והאם יש קשר לבלוטה?
אשמח לתשובה בהקדם.
ברזל גבוה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2010אין קשר בין רמות הברזל ומחלת בלוטת המגן. הייתי בודק רמות פריטין המיצגות נאמנה את מצב הברזל בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אנדוקריניותאב חרד30/10/2010
שלום רב,
אצל בתי בת ה - 6.5 הופיעו ניצני שד. שתי בדיקות דם שנערכו בהפרש של שבועיים הראו ערכי FSH של 6.6 ו - 8 וערכי LH של 1.2 ו- 1.8 אסטרדיול Low.
האם יש כאן חדמשמעית התבגרות מינית מוקדמת או שתוצאות כאלו עדין יכולות להיות נורמליות?
תודה על תשובתכם.
בדיקות אנדוקריניות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2010הופעת ניצני שד מלמדות על התבגרות מינית מוקדמת.גם התוצאות שהראת מחשידות בכיוון יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להמשך ברור ומעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי30/10/2010
בתי בת 14 ו9 חודשים, בגובה 151.
לפי בדיקת עצמות מלפני מספר חודשים היא הייתה חודשיים פחות מגילה.
היא קיבלה מחזור בגיל 12.5 אך עד היום הוא לא היה סדיר ובהבדל של מספר חודשים.
רציתי לדעת האם היא עוד תגבה?
שאלה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2010קרוב לודאי שגדילתה הסתיימה כמעט לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)