מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- פין שקוע לבן 11רעות01/12/2010
שלום רב,
לבני בן ה - 11 יש פין שקוע. ניתן לראות רק את כיפת הפין וגם היא מאוד מאוד קטנה.
הפין יוצא רק בבוקר או בזמן מבוכה.
בדיקת הרופא גרמה לו למבוכה ולכן הפין יצא ולטענת הרופא, זה נראה תקין ואין צורך בבדיקת אנדוקרינולוג.
לי נראה שהפין לא מתפתח בקצב הגדילה של הילד. האם זה נורמלי? האם ייתכן כי לילד בן 11 יהיה פין כשל תינוק? חשוב להדגיש כי הילד שמנמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין שקוע לבן 11 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/12/2010אם אינך סומכת על הרופא, לכי לאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriעינב01/12/2010
שלום רב,
שמי עינב ואני בת 25, אני סובלת מדלקות בפרקים במשך מספר שנים וממיגרנות עוצמתיות מבחינת כאב ומשך הכאב,בנוסף יש בעיה עם בלוטת התריס, הבעיה איננה ברורה לחלוטין. נוירולוגית שלחה אותי לצילום, צירפתי את התוצאות, תוכלו בבקשה להסביר לי אותם?
תודה מראש,
עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/12/2010לא כאן. זה פורום לבעיות הורמונליות של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה נפוחשרון01/12/2010
שלום,
השבוע רופאת הילדים הבחינה כי לבני יש חזה נפוח, בני בן ארבעה וחצי חודשים. חשוב לי לציין כי אינני מניקה וכי הוא ניזון ממטרנה.
הרופאה אמרה כי 99 אחוז זה שום דבר אך רוצה לעשות לילד בדיקות דם להורמונים.
האם כדאי לבצע את הבדיקות עכשו או לחכות חודש כי הרי הוא עדין קטן?
אגב, בגיל ארבעה וחצי חודשים החזה עדין נפוח או שלא?
אני פשוט קצת חוששת לדקור אותו מפאת כאב.
מה יכולות להיות חלילה הבעיות אם עדין יש נפיחות? איזה הורמונים בודקים בבדיקות הדם ומה הטיפול?
אשמח לתשובה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה נפוח - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/12/2010קשה לאמר בלי לבדוק את הילד. נפיחות זה דבר אחד ושד זה דבר אחר.
הדרך של הרופאה לדעת אם יש כאן בעיה היא לעשות בדיקות הורמונליות. עשי כמצוותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסחסויה30/11/2010
שלום רב!
אני כבת 17 סובלת מאנורקסיה נרבוזה מזה שלוש שנים אך כרגע אני במשקל תקין כיוון שלפני כחצי שנה השתחררתי מאשפוז בשניידר במהלכו עליתי במשקל.
לפי ארבעה חודשים עשיתי בדיקות דם -
TSH-3.57
T3-free-3.4 (מתחת לנורמה)
T4-free-11.0
כיום לאחר ארבעה חודשים בהם שמרתי על משקל תקין ואכלתי באופן מאוזן ותקין עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאות -
TSH-3.13
T3-free-3.6
T4-free-11.4
שאלתי היא כיצד אוכל לעלות את ה-T3 ו-T4 ולהוריד TSH?
האם טיפול תרופתי כדאי במקרה הזה ?
שמעתי על תרופה בשם ציטומל שמעלה T3 האם אתה ממליץ עליה אפילו רק לכמה שבועות?
כל כך חשוב לי לעלות את חילוף החומרים שלי מה אתה מציע?
דרך אגב אני נוטלת גלולות למניעת היריון על מנת לייצר מחזור (כיוון שלמרות עליית משקל הוא לא חזר ) וכמו כן אני נוטלת זיפרקסיה ופריזמה .
********האם זה אפשרי ליטול אלטרוקסין לכמה שבועות על מנת לרדת במשקל ולאחר מכן להפסיק את התרופה? חשוב לי מאוד לדעת !
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג01/12/20101. אם את רוצה לרדת המשקל, כנראה שלא הבראת.
2. אין לקחת טפיול במקרה כזה. גםאת הגלולה לא כדאי לקחת
3. ההורמונים חוזרים לא לפי העליה במשקל אלא לפי הבראת המוח. זה יכול לקחת עוד חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה של גיל שנה לילד בגיל שנתיים ו9אפרת30/11/2010
שלום! בני בן השנתיים ו9 יש לו לרינגומלציה קשה , מקבל פעמיים ביום כל פעם אמפולה של 2 CC בודיקורט +ברילקלין באינהלציה, בזמן החמרה מוסיפים ארוונט לאינהלציה.
ההתפתחות שלו הכללילת כמו של ילד בן שנה ורבע אך גם בגובה שלו הוא 73 ס"מ משקלו 11 קילו . לפי צילום העצם זה כמו של שנה
רציתי לבקש עיצה האם תחום האנדרוקנולוגיה יעזור לו לגבוה או שזה בגלל הקורטיזון והסטרוהידים הוא לא גובה כעת?
תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גובה של גיל שנה לילד בגיל שנתיים ו9 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2010אין ספק שלבנך יש בעית גדילה.
הסיבות האפשריות כוללות: תזונה לא מספקת (עקב קשיי הנשימה), הפרעות בשינה ושמוש ממושך בסטרואידים. לא מן הנמנע שמדובר בשלוב של גורמים הדורשים המשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תימוסרינה29/11/2010
ביתי בת ה-16.8 עשתה סיטי אנגיו ראות בעקבות חשד לתסחיף ראתי
זה נשלל
אבל קראדיאולוג שראה את הסיטי אמר שבלוטת התימוס נראת מוגדלת ושהיא צריכה
לעשות MRI לאישור
מה זה אומר בלוטת תימוס מוגדלת ואם זה נכון האם צריך ניתוח להוצאת הבלוטה?
תןדה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת תימוס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2010בלוטת התימוס "אינה שייכת" לתחומי, אך לשאלתך זוהי בלוטה הקשורה למערכת החיסון. בלוטה זו קטנה משמעותית בשבועות הראשונים לאחר הלידה ולרוב אין מבחינים בה בצילומי חזה של נערות בגיל של בתך.
יתכנו מצבים פתלוגים הגורמים לגדילת הבלוטה.
אני ממליץ להתיעץ עם רדיולוג אודות הממצא ועם רופא ילדים מנוסה בדבר הצורך להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6שירה28/11/2010
שלום רב,
בני (בקרוב 6) שוקל 17-18 ק"ג . הוא שקל כך גם בחודש מרץ (לפני 9 חודשים) ואולי גם קודם. הוא ירד מאחוזון 40 לאחוזון 18.
הרופא ילדים הפנה אותיי לבדיקות דם שיצאו תקינות. כשחזרתי אל הרופא עם הבדיקות, הוא התנצל על שלא נתן לי בבדיקה גם את בלוטת התריס, והוציא לי הפניה נוספת לבדיקת דם.
שאלותי: האם לפני שאני דוקרת את הילד פעם נוספת ומבקשת הפניה לאנדוקרינולוג, לבקש בדיקות נוספות?
האם "מצבו" מצדיק פניה לאנדוקרינולוג?
(לא יודעת אם זה קשור - אבל לפני כשנתיים אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס)
תודה וסליחה על האורך.
ילד בן 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2010כדאי לבדוק את תפקודי בלוטת התריס בכל חשד להפרעה בגדילה.
ירידה במשקל (לא מסרת פרטים על הגובה) אינה מעידה לרוב על בעיה הורמונלית
אך אם פונים לאנדוקרינולוג ילדים מומלץ לבוא עם הבדיקות הבאות: שקיעת דם, ספירת דם, כימיה מלאה, פרופיל ציליאק כולל אימונוגלובולינים, IGFI בדיקת שתן כללית וצילום כף יד לגיל עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילהאריאלה28/11/2010
שלום ותודה מראש על התייחסותכם לפנייה.
לביתי ימלאו עוד חודשיים 15 שנים, גובהה היום הינו 1.57(מטר וחמישים ושבע ס'מ).
היא קיבלה מחזור לפני 3 שנים בסביבות גיל 11 וחצי.
מאז קבלת המחזור היא המשיכה לגבוה כ18ס'מ, והינה ממשיכה לגבוהה כ1ס'מ בחצי שנה.
אביה גובהו 1.74ס'מ גדילתו החלה בסביבות גיל 20שנה, גובהי 1.70.
ביתי היתה במעקב גדילה והרופאה סירבה לתת לה הורמון גדילה, למרות שנראתה נמוכה מבני גילה. ביתי מתוסכלת ובוכה וטוענת שלא עשינו מספיק!
האם ניתן לעשות דבר מה היום? כדאי לקבוע פגישה עם אינדוקרינולוג נוסף?
האם היא תמשיך לגבוהה? ומה הצפי לגובה הסופי שלה?
ושאלה נוספת מה הסכנות של קבלת הורמון גדילה?
ושוב תודה
בעיית גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2010לדעתי מוטב שתפנו לחוות דעת נוספת ביחד עם בתך בשביל להבהיר לה כי (כנראה) לא היה כל מקום להתערבות בעבר ולבטח שום התערבות לא תועיל כעת. מומלץ גם להביא צילום כף יד לגיל עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לגדילתילירון26/11/2010
שלום לכולם , רציתי לבקש חוות דעת נוספת ממכם בנושא פונצטיאל הגובה הסופי שלי ..עם לדעתכם אוכל להגיע לגובה אבי/אחיי הגדולים ..אני מטופל אצל אנדקרינולוג מגיל 10 ופעם בעיית הגובה שלי הייתה כל כך רצינית שהייתי רחוק מאוד מאחוזון 1 אפילו ..
אני בן 16 ,וגובהי 1.66 ,שוקל 50,גיל העצמות שלי באיחור של שנה וחצי.כל החברים שלי כבר מתגלחים ממזמן ואני אפילו לא קרוב לכך ..
בכל מקרה,גובה הוריי: אבא-1.76 ,אמא נמוכה-1.55.
אחיי הגדולים (כולם אחרי גיל 21) -1.80,1.84,1.81 .
לגבוהה מביניהם ש1.84-אני לא יגיד שהייתה לו בעיית גדילה זהה לשלי ,אבל שהיה צעיר (לפני ברמצווה)היה נמוך בהפרש יחסית גדול מחבריו ..ובגיל 13-14 התחיל לגבוהה בהרבה.
שתי האחים האחרים היו תמיד בממוצע ומעל הממוצע בגובה.
מבחינת התפתחות מינית-יש לי שערות על בית השחי ..התחיל לגדול לי ב8 חודשים האחרונים~~,אבל עדיין אין לי שערות בבית שחי כמו של גבר.
בעבר הייתי נמוך מאוד כמו שציינתי בהתחלה ..כשהייתי בן 12 גובהי היה 1.38 בלבד .בגיל 13 1.44 בערך..קצב הגדילה שלי היה בערך 5 ס"מ לשנה,ובגיל 14.5 בערך הגדלתי את קצב הגדילה.בשנתיים האחרונות גבהתי בערך 17-18 ס"מ.ובשנה האחרונה קצב הגדילה קצת ירד ..לפני שנה הייתי 1.60.
האם לדעתכם אוכל להגיע לגובה אחיי או אבי בערך ?1.78 ?אני יודע שאי אפשר תשובה מדוייקת אף פעם אבל אני מבקש הערכה שלכם.
תודה מראש !!
התייעצות בנוגע לגדילתי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/11/2010כפי שציינת קשה להעריך במדויק.
ובכל זאת בהנחה שאתה בריא להערכתי על סמך הנתונים שסקת תהיה בסביבות 170-175. אגב גובה המטרה שלך (בהסתמך על נתוני הוריך) הוא 172 כך שאין כל סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH ו-T4 בתינוק שנולדאלי25/11/2010
שלום,
קיבלנו תוצאות של בדיקת TSH 15.4 ו- T4 9.5
בתינוק שרק נולד - הבדיקה נלקחה 3 ימים לאחר לידתו.
מה משמעות הבדיקות האם תקינות ?
התינוק אוכל כמו שצריך ועלה חצי קילו תוך 8 ימים
לשון תקינה, אך מרפסים רחבים.
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי TSH ו-T4 בתינוק שנולד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/11/2010הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוכהאור25/11/2010
שלום אני בת 16 וקיבלתי מחזור בגיל 13 אני מאוד נמוכה הגובה שלי הוא 1.51 רציתי לדעת אם יש טיפולים שיסייעו לי לגבוה בבקשה זה מאוד חשוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוכה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/11/2010הרגליים שלך כבר גמרו לגדול. הגב ימשיל לגדול עוד 1-2 סמ'. אין דרך לשנות זאת - פרט לעקבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת ???ח.ס25/11/2010
בתי בת 8 וחצי התחיל לגדול לה שיער ערווה בגיל 8 בצילום כף יד התוצאה: גיל שלדי ממוצע מתאים ל-10 שנים בערך (אציין שהיא ילדה מלאה- לא יודעת אם יש קשר או לא ) האם צריך להמשיך בבירור ואם כן איזה ?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מוקדמת ??? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/11/2010שיעור בבושת אצל ילדות מוגדר כתקין החל מגיל 8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער לבן 8.5חנה25/11/2010
שלום,
בני בן 8.5 , לפני כשנה התחיל לצמוח לו שיער ברגליים, חשבתי שזה תקין, אבל כעת אני שמה לב שמתחילה לו פלומת שפם, משהו דק וחלש מאד.
אני חוששת שזו התבגרות מוקדמת, האם לפנות לאנדוקרינולוג לבירור?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער לבן 8.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/11/2010כשחוששים, הולכים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5.5 חודשים עם סימנים הורמרונית24/11/2010
ביתי בת 5.5 חודשים היום בבדיקה אצל אחות בטיפת חלב היא שמה לב לשדיים מעט טפוחות ו קו חום מהטבור עד איבר המין רציתי לדעת מה זה אומר? מה צריך לעשות? והעים זה קשור לטיפולי IVF שאני עברתי ? תודה מראש רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 5.5 חודשים עם סימנים הורמ - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/11/2010זה אינו קשור לIVF.
כדאי להראות לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רככת היפו פוס פטמיתאינגריד23/11/2010
שלום,
לבנו של מכר שלנו מאחד השבטים הבדואיים נתגלתה רככת היפופוספטמית (מקווה שכך זה מאויית...). הרופא המליץ לתת לו תרופות מתאימות וציין כי במידה ויקפידו על טיפול כפי שהוסבר להם לילד לא יהיו כל בעיות בעתיד והמחלה פשוט תחלוף. האמנם?
תודה מראש וברכות על התשובות וההתמדה.
אינגריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רככת היפו פוס פטמית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/11/2010כן, יש טיפול למחלה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)