מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמתאינה06/01/2010
שלום. בתי בת 6 שנים. משקל 29 ק"ג ,גובה 115 ס"מ.
כבר כשהיא נולדה היו לה שדיים נפוחות. מגיל בערך 5.5 השדיים גדלו עוד ועכשיו התחיל הצמוח שיער בפות. התייעצתי עם רופאת הילדים שלה והיא אמרה שבנות מתחילות להתפתח מגיל 6 והשדיים זה פשוט שומן ילדות.
השאלה שלי - האם יש מקום לדאגה והיא צריכה לפנות ליעוץ.
תודה מראש
אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאת הילדים
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010שדיים אינם שומן. אם הרופאה קבעה שזה שומן הרי שלילדה אין שדיים. מאידך, שיער בפות בגיל 5 זה מוקדם.
כדאי להראות לאנדוקרינלוג בעל ניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתנות מוקדמת
אינה07/01/2010תודה על התשובה. רציתי רק לדעת האם רופאת משפחה צריכה לשלוח את בתי לבדיקות או שאנדוקרינולוג יפנה אותה.
תודה מראש
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק"ח
פרופ` זאב הוכברג08/01/2010בד"כ האנדוקרינולוג מחליט על בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלטרוקסין לבת 7הגרי306/01/2010
שלום רב,
בת ה 7 שלי החלה ליטול לפני שלושה שבועות, חצי כדור אלטרוקסין של 50 מק"ג ביום , בעקבות תת פעילות קלה (tsh 12 בבדיקה אחרונה). בשבועיים האחרונים, היא החלה מגלה סימני עצבנות, רוגז וחוסר שקט וכן הפרעות בשינה (אשר כלל אינן אופייניות לה).
שאלתי: האם יתכן קשר בין הכדור לתופעות הנ"ל ואם כן, כמה זמן נותנים לגוף להסתגל לפני שמחליטים על הפחתה במינון הכדורים?
הרבה תודה,
הגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010חשוב ששינויים בתרופות יעשו רק על ידי הרופא שהמליץ עליהם.
עודף טיפול בתירוקסין יכול לגרום לאי שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לדאוג?מישה05/01/2010
בני בן 3 וחצי נמצא מתחת לעקומת הגדילה הגובה שלו נמוך ביחס לשאר הילדים בגן(85 ס"מ) בכל אופן זה מאוד מפריע לי ואני מאוד חוששת שהוא לא יתפוס גובה,בעלי1.85 ואני 1.50 שאר הילדים שלנו גבוהים . למי עלי לפנות ?חשוב לציין שהילד נולד בשבוע 34 במשקל 1.700 ולכן זה עוד יותר מלחיץ אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010המומחים לגדילה נקראים אנדוקרינולוגים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאודליה05/01/2010
ראיתי אתר בו הם מציעים ממריצי גדילה אשר גורמות לצמיחה לגובה
רציתי לדעת האם כדאי לנסות או שמדובר במרמה?
ראוי לציין כי הם מתחייבים לתוצאות ולהחזר כספי במידה ואין תוצאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת מרמה.
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010מרמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמותרונן05/01/2010
בתי בת 10 ובצילום כף יד התברר שגיל העצמות תואם לגיל 12
(3 סטיות תקן מהממוצע)
גובהה הוא 140 ס"מ
בבדיקת הדם יצא שהכל תקין והערכים של ההורמונים קטנים מ 0.5
הרופא אמר שלא כדאי לתת טיפול כל שהוא מפני שזה יעכב את הגדילה שלה לגוהה
שגם כך לא יעלה על 155 ס"מ
לילדה יש התחלת שיעור בבית השחי וניצנים בחזה
ועדיין לא קיבלה מחזור
מדאיג אותנו הגובהה שלה
האם ישנו טיפול שאפשר לתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איני בטוח שדרוש טיפול
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010צריך לדבר ולבדוק את הילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה הקודמת (שאלה דחופה)ה-(שם בדוי)04/01/2010
לפי מה שראיתי האנדוקרינולוגית אמרה שיש חשש למיקרו פניס,שלחו אותי לבדיקות בביה"ח בעפולה ששם לקחו ממני דם כל שעה (או משהו כזה),לא הלכנו לאנדוקרינולוגית אחרי זה כי ראינו התוצאות ששום דבר מחוץ לתחום,אני יוכל לשלוח לך את התוצאות של הבדיקה רק עם תרצה,תודה רבהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחזור לרופאה המטפלת
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010זה הצעד הנכון לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהה-(שם בדוי)04/01/2010
שלום קוראים לי "ה" (שם בדוי) אני ילד עם עודף משקל גבוהה ואני כבר בן 16 ,אני מאוד מאוד מודאג מהעניין הזה של האיבר מין שלי,האיבר מין שלי קטן מאוד והכרית סביבו נפוחה הוא כל הזמן שקוע,וזה מאוד מציק לי,אני עשיתי בדיקות אצל אנדוקרינולוגית והיא אמרה שהכל בסדר ,אני מאוד חושש מזה אני ההיתי רוצה לדעת אם זה יגדל לגודל נורמלי מתישהו????
אם תוכל לפרט לי אני ישמח ,תודה מראש.
איבר מין שקוע
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010המצב שתארת שכיח בשמנים. אם הרופאה התרשמה מגודל תקין של איבר המין אז אין לך סיבה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בעקבות שימוש בסטירואידיםאמא מודאגת04/01/2010
ביתי אובחנה בגיל 4 חודשים כסובלת מסבוריאה דרמטיטיס. כיום, כחודשיים וחצי לאחר שימוש במשחת אלקום (סטירואיד) הבחנתי כי צמחה לה פלומה מעל השפה, בצוואר ומתחת לסנטר. יש לציין כי פלומה זו לא הייתה כאשר נולדה.
האם הופעת השיער היא תוצאה של השימוש בסטירואיד ואם כן האם זה יחלוף
תודה
זו שאלה מענינת
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010הסטרואידים הניתנים לטיפול בדרמטיטיס אינם אמורים לגרום להופעת שיעור . מנגד אזורים דלקתיים בעור או אזורים שעברו טראומה מצמיחים לעיתים שיער.
משאלתך לא ברור האם 1. האזורים שבהם הופיע השיער היו מעורבים בדרמטיטיס או 2. מרחת עליהם סטרואידים.
ייתכן כמובן שאין קשר בין כל הנ"ל וצמיחת השיער
ממליץ על המשך מעקב אצל הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת שיער לאחר מריחת סטירואיד
אמא מודאגת06/01/2010האיזורים שבהם הופיע שיער הינה האזורים שבהם היה הדרמטיטיס ורק עליהם נמרחה משחת הסטירואיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010נתת את התשובה. לבדוק אצל רופא רק השיעור מתפשט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010נתת את התשובה. לבדוק אצל רופא רק אם השיעור מתפשט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגרת את עצירת הגדילה?.דוד03/01/2010
בתי בת 6.5 שנים . נולדה 980 גרם. במשך הזמן עשתה "קץ אפ" והגיע בגיל 4 ושבע חודשים לאחוזון 10 98.5. ס"מ. בשלב זה הפסקנו מעקב
לפני כחצי שנה בגיל 6 הסתבר שירדה מתחת לאחוזון 3 .. גובה 104.8.
בסוף חודש אוגוסט 09 היינו בבירור אנדוקרינולוגי. הרופא עיין בבדיקות הישנות ואמר שבחודש מרץ 08 נבדק פריטין לאחרונה וערכו היה 18. הרופא העריך שזו הסיבה לעצירה בגדילה (אגב ויטמין B 12 ,היה תקין pmol/L 565 )
הומלץ על טיפול בברזל (3 כפיות בשבוע). תקופה קצרה לאחר התחלת מתן הברזל חלה עלייה בתיאבון ועליה של חצי קילו במשקל. היום הילדה נמדדה שוב בקופת חולים והגובה 106.8.
האם יש כאן מקום לאופטימיות?.
האם העובדה שבתקופה של 4 חודשים תחת ברזל גבהה 2 ס"מ (לעומת 3.5 ס"מ מגיל 5 עד גיל 6 . ומגיל 5.6 עד 6 רק ס"מ ) מרמזת שהילדה מתקנת ?
יש סיכוי שתחזור לאחוזן 10?
אגב, בדיקת הורמון גדילה תקינה
לאחר חודשים של ברזל הפריטין עלה ל 26
בתודה
בהחלט אפשרי
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010שחוסר הברזל תרם להאטה בגדילה. מומלץ מעקב ארוך יותר אחרי הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בפות אצל תינוקתאודליה203/01/2010
שלום, בתי בת 8 חודשים נולדה עם שיער בפות
הרןפאה שמה לב לכך כי הדבר בולט אבל אמרה שאין מה לעשות כרגע
לא עברנו שום בדיקות
אני מאוד מוטרדת, האם יש מקום להתייעצות עם אנדוקרינולוג , או לבדיקות כלשהם
שיעור ערווה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010אם השיעור לא השתנה מהלידה או שפחת ובהעדר סימני מין אחרים אין מקום לדאגה. אך אם את מוטרדת אנא פני לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי יתרשני03/01/2010
אצלנו במשפחה יש שיעור יתר שעובר בתורשה ומשום מה מתבטא בעיקר בבנות כאשר זה מתבטא בצורה בולטת ביותר. ביתי בת השנה נולדה מאוד שעירה וכעת אני ממש בתחילת ההריון וברצוני לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת למנוע תופעה חוזרה של שיעור יתר בילד השני שלי כמו כדורים או הורמונים או כל דבר אחר שניתן לעשות. אשמח לתשובה.
לא ניתן
פרופ' אלי הרשקוביץ05/01/2010אין אפשרות לטפל טרום לידתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל תינוקת בת 9 חוד'אמא02/01/2010
לאחרונה צמחו לבתי שערות סביב הפטמה ובבית השחי. האם יש מקום לבדיקה הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
פרופ` זאב הוכברג03/01/2010כדאי לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטרנותסיגל02/01/2010
שלום
האם טטרנות ,הנובעת כנראה מהיפוגונדניזם חלקי המטופל בפרגניל , ניתן לשפר / לתקן?
ברקע אוסםאופורוזיס.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג03/01/2010טטרנות המלווה איחור בהתבגרות דורשת בדיקת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל המלצה על מזוןדניאל01/01/2010
אני בן 16 ואני מטר 70 זה אומר שאני נמוך?
שאלה שנייה האם יש אוכל ספציפי שעוזר לגבוהה שמאיץ את ההתפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג03/01/2010אינך נמוך. לפי הסטטיסטיקה שלנו, כ25% נמוכים ממך. האוכל לא ישנה את הגובה. רבים ממשיכים לגדול גם אחרי גיל 16.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות נפוחותיוסי01/01/2010
אני עוד מעט בן 15 וכבר מגיל 13 יש לי תופעה של פטמות נפוחות. מאוד נפוחות.
לא הרגשתי אף פעם כאבים והפטמות מתכווצות בקור, אבל מאז שזה התחיל לא ממש ראיתי ירידה בנפיחות.
בכל מקרה רציתי לדעת איך אני אדע אם זה יעבור לי או לא? לגבי הגנטיקה.. אבא שלי אמר לי שזה לא היה לו שהוא היה בגילי והפטמות שלו נורמליות.
אמרו לי שזה אמור לעבור בסוף גיל ההתבגרות, אבל התופעה ממש מציקה אצלי מבחינה אסתטית ואני מתבייש ללכת לים ולבריכה בגלל זה.
אני לא שמן, ואני אפילו שרירי באיזור החזה אבל הפטמות נפוחות וזה ממש הורס.
שמעתי שאפשר לעשות ניתוח, מהו הגיל המינימלי שאפשר לעשות אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכולם
פרופ` זאב הוכברג03/01/2010לכל הבנים יש קצת שדיים בגיל ההתבגרות. זה עובר אחרי כשנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)