מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- כאב בפיטמהדנה21/12/2009
שלום,
ביתי בת ה10 מתלוננת על כאבים באחת הפטמות. ממישוש המקום מרגישים שיש גוש קטן. רופאת הילדים טוענת שזו יכולה להיות תחילת ההתפתחות של השד או דלקת. האם זו באמת יכולה להיות דלקת?ואיך אפשר לדעת בודאות האם מדובר מהתפתחות או בדלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנצת שד
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009הנצת שד עשויה להיות מלווה בכאב. דלקת מאד נדירה בגיל זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוך לילד בן 4.5רון21/12/2009
שלום רב .
בני בן ה 4.5 נומך משמעותית יחסית לבני גילו
עוד מהיותו עובר היה תמיד הפרש של שבועיים - שלושה בעיקר בגודל עצם הרגל .
מאז שנולד הגדילה שלו תקינה ועיקבית מלבד היותו באחוזון נמוך .
עד גיל שנתיים וחצי היה עקבי על אחוזון 3 מאז עלה מעט לאחוזון 12 וממשיך בעקביות באחוזון זה.
גובהי 171 ס"מ ובעלי 176 .
אחיו הגדול (בן 6.5) גדל באופן עקבי באחוזון 40 .
האם יש מקום לבירור לגבי הגובה ?
באיזה גיל רצוי להתחיל את הבירור ומה הטיפול האפשרי אם בכלל .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קומה נמוכה.
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009מדבריך אני מבין למרות הפיגור בגדילה התוך רחמית בנך עלה בזמן האחרון באחוזוני הגובה. לכן איני רואה מקום לברור כעת אלא להמשך מעקב אחרי גדילתו. מאידך פיגור בגדילה אינו תמיד מתוקן במלואו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון הזדמניות עד 18 לנער בן 16??בר צחי20/12/2009
האם יש לטפל בנער נמוך בן 16 שלפני שנים ההבחנה של פרופ ורדי שאין בעיה! של הורמון גדילה והאם באמת עלינו להזדרז בטיפול כלשהו אם בכלל??.
תודה רבה
צחי
בדרך כלל לא
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009כי בגיל זה פוטנציאל הגדילה הוא מועט ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת בבן 10.5מיכל20/12/2009
בני בן 10.5, גובהו בערך 1.47. לפני כשמונה חודשים החל להופיע שיעור קל באזור האשכים, וכעת השיעור כבד הרבה יותר, ואף החל שיעור קל בבית השחי. כמו כן פצעונים קלים בפנים. בהתייעצות עם רופא ילדים טען כי אין טעם לערוך בירור מכיוון שיש ילדים שמתבגרים מוקדם יותר וחבל לעבור סתם בירור שעלול להציק לו. האם ההתפתחות בטווח הנורמה, ואם היא מוקדמת - האם לא עלול להשפיע על הגובה אליו יגיע כך שיהייה נמוך מהמצופה?
גיל התבגרות תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009סימני מין יכולים להופיע בבנים באופן תקין החל מגיל 9 שנים. אך אם את מודאגת מקצב השינוי פני לאנדוקרינולוג ילדים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסצ20/12/2009
שלום!
אני סובלת מפעילות יתר בבלוטת התריס. הייתי מטופלת תרופתית והבלוטה התאזנה אך חזרה לפעילות יתר ממש במקביל לכניסה להריון. קיבלתי PTU והתאזנתי לפני טרימסטר אחרון. בביהח שמו את בני במעקב אחרי הלידה ולפני השחרור עשו בדיקות לבלוטה שלו, שנמצאה תקינה. אמרו לנו לחזור שוב לבדיקות. חזרנו ושוב הבלוטה היתה תקינה אצלו ואמרו לנו שצריך לחזור עוד פעם אחת כדי לוודא 100% שהכל בסדר. לבדיקה זו לא חזרנו (היה בלגן עם ההתחייבות של הקופ"ח).
בני עכשיו בן כמעט 5 חודשים.
עד כמה בדיקה זו חשובה? האם למרות שכל הבדיקות הקודמות יצאו תקינות- עדיין חשוב לעשות שוב בדיקה?
ועוד-מה הסיכוי שגם לו תהיה בעיה בבלוטת התריס (90%? 50%?) ?האם אני אמורה לשים לב לב לאיזשהם תופעות לוואי מסוימות?
תודה רבה
כעת תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009בגיל 5 חודשים אין כבר השפעה של נוגדנים שלך שעשויים היו לגרום לפעילות יתר של בלוטת התריס של בנך. כמו כן בגיל זה הוא כמובן אינו חשוף ל PTU.
קיים סיכון שבעתיד הוא יסבול מהפרעה בבלוטת התריס. הסיכוי לכך הוא בסביבות 5% .לכל ימי חייו
לא הייתי "מחפש" סימנים אלא עוקב במסגרת טיפת חלב ורופא ילדים אחר גדילה, עליה במשקל. הגדלה של הבלוטה מהווה סימן ספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שדיים?שרית20/12/2009
לבתי בת ה-9 החלו ניצני שדיים לפני זמן מה.היום סיפרה לי שבשד הימני יש לה כאבים מס' ימים
וכן השד נפוח מעט ויש גוש קטן.בצד השני אין זה כך.האם זה נורמלי ומרמז על תחילת הצמיחה?
מדוע אין סימטריה במצב בשני הצדדים?האם מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג?לכירורג?
תודה !
נורמלי
פרופ' אלי הרשקוביץ20/12/2009גיל 9 שנים הוא גיל נורמלי לתחילת הנצת שדיים. התפתחותן יכולה להיות אסימטרית ומלווה ברגישות מקומית. לכן אין צורך ביעוץ נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודיפה19/12/2009
שלום,
כפי הידוע לי תזונה המכילה יוד עשויה להוריד את רמות ה- TSH הנמדדות בבדיקת דם. אך האם יוד יכול לגרום גם לירידה בערכי הורמון T3 של הבלוטה?
תודה
זה מורכב
פרופ' אלי הרשקוביץ20/12/2009בחוסר יוד תהיה בהתחלה עליה ברמות T3 אך עם התמשכות החוסר ירידה.
עודף יוד יגרום בהתחלה לירידה ביצור T3 אך בהמשך תתחדש יצירתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי סטרואידיםנטע19/12/2009
ביתי בת 8 חודשים מטופלת בסינקטן (ACTH ) בשל פירכוס. כעת בתוכנית גמילה מקבלת זריקה פעם בשבוע.EEG תקין. בשבועיים האחרןנים סובלת מאוד מגזים, מתפתלת לעיתים ובוכה עם סיום האוכל או בזמן האוכל. ניזונה מחלב אם פירות ומרק ירקות. האם תופעות אלו מישניות לסטרואידים וכיצד ניתן לסייע לה?
לא קשור לסטרואידים
פרופ' אלי הרשקוביץ20/12/2009קרוב לוודאי שמדובר כאן באי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) או רגישות לחלבון החלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונה גבוהה - בעיה או לא ?דניאליטו19/12/2009
הבת שלי בת שמונה . גובהה 1.42 מ' , שוקלת 42 ק"ג ומידת הנעליים שלה 39.
אני גובהי 1.97 , גובה אשתי 1.76 .
אשתי חוששת שהילדה תגדל למימדים גדולים מאוד.. ולכן רוצה לבצע בירור בנושא. כגון בדיקות וצילום רנטגן לברור גיל עצמות ופוטנציאל גדילה.
מה דעתכם ? , האם יש מקום לבצע ברור כזה ? .
האם יש מקום לתת איזשהוא הורמון מעכב גדילה ( אם קיים דבר כזה בכלל) ??
אישתי מודאגת ומשגעת אותי בעניין.
הילדה היא ילדה בריאה , חכמה , מוכשרת וספורטאית טובה.
אודה לכם על ייעוץ כיצד לנהוג ואילו בדיקות אפשר לבקש לבצע מרופא המשפחה.
המון תודה
דניאליטו
קומה גבוהה
פרופ' אלי הרשקוביץ20/12/2009בתך אכן גבוהה ונמצאת באחוזון 97 של הגובה, כצפוי להורים גבוהים כמוכם.
ניתן במקרים מסוימים לעכב גדילה אך בשלב זה הייתי עוקב ומתייעץ עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובהה מהרגיל
מיכל22/12/2009גם ביתי באפריל תהיה בת 10 ,גבוהה מהרגיל , אנחנו במעק אצל אנדוקרינולוג כבר קרוב לשנתיים
בהתחלה רצו לתת לה זריקות לעכב את ההתבגרות המינית ובכך להעט את קצה הגדילה,
אך משהו בתוכי לא היה שלם עם כל תהליך הטיפול של הזריקות.
אך גם אני מודאגת עד לאן יכולה הבת שלי להגיע בגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בקומה גבוהה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/12/2009כאשר הקומה הגבוהה אינה מלווה בהתפתחות מינית מוקדמת ותחזית הגובה מלמדת על גובה חריג ניתן לתת הורמוני אסטרוגנים במינון גבוה על מנת לגרום להשלמת תהליך ההתבגרות המינית בתוך מספר חודשים וסיום הגדילה. הטיפול יעיל אך אינו נעים במיוחד.
במקרים של התבגרות מינית מוקדמת הגובה הסופי אינו גבוה במיוחד למרות שבילדות הבנות גבוהות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת18/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 8.3 מקבלת זריקות דקפפטיל CR מזה 3 חודשים.
נראה לי שעדין יש האצה בהתפתחות השדיים ובגובה.
אחרי כמה זריקות מתחילה להעצר ההתבגרות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיד
פרופ` זאב הוכברג18/12/2009העצירה צריכה לחול מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טסט קלונידיןאמא של נ'18/12/2009
כתבתי כאן לאחרונה שאלה לגבי בני בן ה-5. השבוע הגיעו הערכים שקיבלנו בטסט קלונידין, ביחידות mIU/L -
5.4
4.78
23.8
13.7
9.82
אם הבנתי נכון, בהמרה ליחידות ננוגרם - אין חוסר בהורמון גדילה. האם אני צודקת?
באם *אין* חוסר, האם יש אפיקי פעולה אחרים מלבד מתן הורמון גדילה?
הרבה תודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאה
פרופ` זאב הוכברג18/12/2009רק הרופא ששלח את הבדיקות יוכל לפענח אותן, בהקשר למה שמצא בביקת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור על האשכיםאופלטקה עפרה18/12/2009
לבני בן 5 חודשים יש שיער דליל על האשכים. השיעור הופיע בערך בגיל חודש.
רציתי לדעת על מה מעידה התופעה? האם יש צורך באיזשהו טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר חשיבות
פרופ` זאב הוכברג18/12/2009אין זה מעיד על הפרעה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בגדילהמאיר דגן16/12/2009
שלום לכם ,
הבעייה שלי היא כזו : אני בן 17 וחצי והגובה שלי הוא 160 ואני ממש רוצה לגובה , ושום דבר לא הולך לי , אמרו לי תוכל יותר חלבונים אני אוכל המון חלבונים ואני מנסה הכל אני ממש רוצה לגובה . לא בא לי כל החיים להרגיש נמוך יחסית לכולם
מה היתם ממליצים לי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009הרבה בנים ממשיכים לגבוה גם אחרי גיל 17. האוכל ואפילו חלבונים לא ישנו את מה שנשאר לך לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן רחב בגבראורי16/12/2009
שלום, אני בן 23 וסובל "מבעיה" שמטרידה אותי כבר כמה וכמה שנים.
מאז גיל ההתבגרות שמתי לב שהאגן שלי יותר רחב משל גבר נורמלי.
בהתחלה, אמרו לי שזה בטח שומן והבעיה ניתנת לפתירה ע"י הרזיה ואימונים, אך אחרי שהתאמנתי באינטנסיביות והגעתי לרמת חיטוב מאוד גבוהה (7% שומן) הבנתי שזה בעצם חלק ממבנהו של האגן ושזוהי בעצם עצם.
עכשיו, הבעיה מאוד משפיעה לי על הביטחון העצמי.
אני ממש מתבייש, לא מסוגל ללכת לים או להוריד חולצה, לא מסוגל לפתח קשרים עם בנות, אפילו להסתכל על עצמי במראה קשה לי. ממש מרגיש שחלק מהגבריות שלי נלקח ממני.
והנוראי מכל הוא שאין באמת פתרון, בכל מקום ששאלתי אמרו לי שאין מה לעשות והפתרון היחידי הוא להתאמן ולהרחיב את הכתפיים והגב כדי שכל האיזור ייראה יותר פרופורציונאלי.
השאלה שלי היא כזו וזוהי הסיבה שאני בעצם כותב פה, מה בעצם יכל לגרום לכך? האם זוהי בעיה גנטית שנקבעה עוד במהלך ההריון?? האם זו בעיה הורמונאלית בגיל ההתבגרות? או שבכלל יכול להיות לזה קשר בגלל שהייתי ילד שמן??
אשמח לקבל תשובה, הנושא באמת ממש מתסכל אותי. לפי מחקרים שערכתי באינטרנט קיימים הרבה גברים "שסובלים" מבעיה דומה ומאותן בעיות שציינתי קודם שנלוות אליה, רק שאף אחד לא שומע עליה כי כולם מתביישים. לאף אחד, ללא יוצא מן הכלל אין מושג מה גורם/גרם לבעיה הזו.
אשמח לתשובה,
בתודה רבה ויום טוב
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמרת לגדול
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009תהיה הסיבה אשר תהיה, בגיל 23 השלד לא משתנה יותר. נשאר לך לקבל את מבנה הגוף. אין לך דרך לשנותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס אצל בת 7הגרי315/12/2009
חג שמח, אצל בת ה(כמעט) 7 שלי, התגלה לאחרונה תת פעילות של הבלוטה על רקע תורשתי, ככל הנראה. בבדיקה הראשונה ערכי ה TSH עמדו על 7.66 וחודש וחצי מאוחר יותר עלתה הרמה ל 12.34. T3 וT4 בנורמה.
בהנחה שתזדקק לאלטרוקסין, האם יש משמעות לנטילתו יחד עם האוכל (קשה לי להאמין שתסכים לקחת כדור "נטורל")? והאם יש חשיבות לשער ביום בו נלקח הכדור?
הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009אצל ילדים פחות חשובה השעה והאוכל. אצל גדולים יותר ממליצים לקחת בבוקר וחצי שעה לפני האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)