מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיית גדילהיעקב13/01/2010
בני בן 4.4 , גובהו 95 ס"מ, משקלו 13.5 קילו. בצילום כף היד עולה כי העצמות מתאימות לילד בן 2. בשיחה עם אנדוקרינולוג עולה כי זה מקרה נדיר מאוד. הוא נתן לי לבצע בדיקות דםלבדיקת האם חסר לו הורמון גדילה ולקבוע פגישה לעוד חצי שנה. נשארתי המומה . מה זה בדיוק אומר - האם הוא יהיה נמוך מאוד (בעלי בגובה 1.75 מ' אני 1.56 מ', אבא שלי נמוך). האם באמת הז מקרה נדיר? האם אני צריכה לדאוג, כמו שהרופא נתן לי להרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדיר
פרופ` זאב הוכברג14/01/2010אני רואה מקרים כאלה כל יום. לא נדיר בכלל.
כדאי לעשות את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאיתמר12/01/2010
לבני בן ה-13 התגלו שערות עבות מאוד באזור בית החזה והבטן והוא הינו גבוה,ועם זיפים ושפם בולט,האם יש צורך לדאגה?
אם כן,למי לפנות?
והאם זה שיעור יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג14/01/2010אינני רואה סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך!!
איתמר15/01/2010והאים זה תקין לגילו?,ואיך אני יכולה לטפל בזה!
הוא נורא מתבייש לצאת מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ` זאב הוכברג15/01/2010אם זה תקין אז לא מטפלים. מסבירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתריואב12/01/2010
שלום רב , לביתי בת השש יש שער פלומתי על הידים והכתפים , כך היא נולדה ואמרו לנו שזה נפוץ ובדרך כלל השער נושר , כעת אני חושש שתופעה זאת תגרום לבעיה חברתית ,
מה זאת התופעה ? האם הבעיה היא הורמונלית? מה אפשר לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010לא נראה שמדובר בבעיה הורמונלית. ניתן להלבין את השיער ובגיל מבוגר יותר להסירו במקום מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת וסיכון באי עצירתהזיווה11/01/2010
שלום,
מה קורה אם ילדה בגיל 7.5 הנצת שדיים שמסרבת לקבל זריקות? קראתי שהנזק פסיכולוגי אך ישנם גם מחקרים הטוענים לסיכון סרטן שחלות ושד. האם טיפול הצירת ההתבגרות מונע סיכון? האם בכלל נמצא קשר שכזה בין התבגרות מינית מוקדמת לסחכון לסרטן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010אין קשר ברור בין התבגרות מינית מוקדמת לבין סרטן שד או סרטן שחלות. עצירת התבגרות מינית מוקדמת אינה נעשית למניעת סרטן בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראור11/01/2010
שלום
בני בן ה-10 מטופל אצל רופאת אנדוקרינולוגיה מאז גיל 4 , קומתו תמיד הייתה נמוכה ביחס לגילו
אך בבדיקות לא התברר כי חסר לו הורמון גדילה.
לאחרונה החלה לו נשירת שיער דבר שמאוד מדאיג אותי, הוא ילד שלא אוהב לאכול בכלל.
נשירת השיער מאוד מדאיגה אותי ממה יכול לנבוע מצב זה והאם יש קשר לאכילה? או לחוסר ויטמינים?
רופא עור
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010הוא הכתובת שלכם בהנחה שהתזונה תקינה. יש לזכור כי נשירת שיער ללא הקרחה היא תופעה שכיחה ונורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
אור13/01/2010ואם התזונה לא תקינה , הרי מדובר בילד שלא אוהב לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה_ סוכרת תפלהרוני10/01/2010
מה צריך לקרות במבחן הצמא על מנת לאשש אבחנה של סכרת תפלה? (הכוונה היא מה צריך לקרות בשלב המקדים להזרקת ההורמון ואזופרסין ?)
מבחן צמא
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010מבחן צמא גורם בילדים עם סכרת תפלה לצמאון קשה, ירידה במשקל, ולעליה בריכוזי המלח בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא נעים מבית השחי בילדיהיה10/01/2010
לבני בן ה-4 וחצי החל בזמן האחרון ריח של זיעה מבית השחי כמו אצל מבוגר. בהתיעצות עם רופא הילדים עשיתי לו צילום כף יד וגיל העצמות מתאים לגיל 5 שזה סביר. מלבד זה אין לו שום סימני התבגרות למינהם. איזה בדיקות יש לעשות כדי לברר את נושא הריח הלא נעים הזה? לתשובתך אודה
המשך ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010הייתי בודק רמות הורמוני מין זכריים DHEAS טסטוסטרון וכן רמות של 17- הידרוקסיפרוגסטרון. אם הכל תקין הייתי מפסיק ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש דעה נוספתרופא10/01/2010
יש לי שאלה שהייתי מעוניין לדעת את דעתכם לגביה -
הגיע אלי חולה שלקחו לו במקרה בעבר, כבדיקות כלליות, רמות תפקודי תריס.
TSH- תקין, FT3 - תקין, רמות T3 - 273 (גבוהות),
לא כייעוץ רפואי אלא סתם לצורך השכלה (כי הנושא כבר לא חשוב), מה אומרות תוצאות כאלה, האם הן מעידות על פתולוגיה כלשהי והאם מצריכות המשך בירור מעבדתי.
ברמה התכל'סית, האם זה משהו בעל משמעות, האם זה התייצגות אופיינית לבעייה כלשהי. אני פשוט לא מכיר פרופיל הורמונלי כזה....
גם אני לא כל כך מכיר
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010במבוגרים יש מצב של T3 THYROTOXICOSIS רמות TSH נמוכות בדרך כלל. . אך בילדים לא נתקלתי בכך.
הייתי חוזר על הבדיקות אם צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאירואיד בילודיעל10/01/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 7 שבועות. אני סובלת מהיפותאירודיזם על רקע השימוטו מזה שלוש שנים. במהלך ההריון נטלתי אלטרוקסין במינון 100 מיקרוגרם ליום. במהלך ההריון ערכי ה-TSH היו בטווח הנמוך של הנורמה וכן גם ה -free T4. בדיקה אחרונה מספר ימים לפני הילדה TSH 0.55, ו- FT4 11.4. הגניקולוג שלי אמר שאני מאוזנת. נתקלתי כעת במידע שאולי הייתי אמורה להיות עם ערכי FT4 בטווח העליון. האם זה נכון? האם ערכים כאלו עלולים היו לעשות נזק להתפתחות העובר?
האם בני צריך לעבור כעת בדיקות של תפקודי תריס?
תודה
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010ערכי TSH של 0.55 מראים על איזון טוב מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מומלץ לישון לנער בן 16?דניאל09/01/2010
כמה זמן נער בן 16 צריך לישון בשביל להמשיך להתפתח ולגדול?
כמה זמן מומלץ ומאיזה שעה הורמון הגדילה משתחרר
שינה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/20107-8 שעות הן הזמן האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת תפלהרונית09/01/2010
שלום רב,
האם יש צורך לעשות מבחן צמא שונה כאשר יש חשד לסכרת תפלה מרכזית שמקורה בבעיה אנדוקרינית לעומת סוכרת תפלה נפרוגנית שמקורה בבעיה נפרולוגית? או שמדובר על אותה בדיקה?
האם יהיה צורך להזריק חומרים שונים או שהזרקת ואזופרסין תתן תשובה מבדלת לשאלה האם מקורה של הסוכרת התפלה הינו אנדוקריני או נפרולוגי?
תודה רבה
סוכרת תפלה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/01/2010מבחן צמא נועד לאבחן את קיומה של הבעיה כאשר חושדים בה. כאשר המצב ברור מבדיקות דם ושתן בסיסיות אין צורך לבצע את מבחן הצמא. הזרקת וזופרסין תבדיל בין שני סוגי הסכרת התפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטפתחות מהירה ומוק דמתאמא08/01/2010
בתי בת 7 ו10 חודשיים מגיל 7 הטפתחות ניצני שדים ושיעור בערווה . עסתה בדיקת טסטים שיצאו גבוליים ונאמר להיות במעקב.. לאחרונה הטפתחות מהירה מאד ניצני שדיים הטפתחו בתוך 4 חודשיים מ1 סמ ל4 סמ . פנינו למחלקה אנדוקרינולוגיה הומלץ על טיפול בזריקות כל 28 יום ובדיקתMRI לברור סיבת ההתבגרות המוקדמת . אנחנו מאד דואגים האם זה שגרתי לעסות את הבדיקה ב
כל מקרה של הטפתחות מוקדמת או שהרופא שבדק אותה עובד לפי הספר בלבד.
2. האם ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה בלבד
3. מה סיכויי ההחלמה בגידולי היפופיזה והאם הטיפול הוא ניתוחי תמיד
בבקשה תעזו ר לנו אנחנו כבר משתגעים מדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מאמא
ליאת10/01/2010אנחנו ביצענו את הבדיקה בגיל הזה ללא הרדמה.
הבאנו את הילדה לפני הבדיקה להכיר את מכשיר ה- MRI .היא כאילו עברה בדיקה בדרך של משחק ואז לא פחדה מהבדיקה והיה מאד פשוט.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לרופא ולאמא ליאת
אמא חן13/01/2010תודה רבה לרופא על תשובתך המהירה לאמא ליאת תוכלי לרשום לי את שם בית החולים שבו בתך עסתה את ה בדיקה ללא הרדמה?
תודה רבה רבה על התיחסותך הרגעת אותי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
ליאת16/01/2010עשינו את הבדיקה בשניידר.הם היו מאד נחמדים.
הילדה פחדה מזריקה כיוון שאמרו שאולי יהיה צורך בהזרקת חומר ניגוד.
בסוף לא היה צורך והכל עבר חלק , ליתר בטחון מרחנו לה מישחת אמלה לאלחוש במרפק.
הבדיקה יצאה תקינה וכך הבנתי ברוב המקרים.
גם אנחנו היינו בלחץ והכל עבר הרבה יותר קל ממה שחשבנו.
אם הילדה פחדנית תבקשו שתכיר את המכשיר לפני שמבצעים את הבדיקה וחוץ מזה הורה יכול להיות לידה בזמן הבדיקה !
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
MRI
פרופ' אלי הרשקוביץ12/01/2010רוב הסיכויים שבתכם החלה את ההתבגרות המינית מוקדם מהרגיל מסיבה ראשונית לא ידועה ולא כתוצאה ממחלה או גידול באזור ההיפופיזה. עם זאת מקובל לבצע MRI על מנת לאתר מצבים אלו על מנת לטפל במידת הצורך . זו המדיניות המקובלת בארץ ובעולם על ידי רוב רובם של הרופאים.
ייתכן וניתן לבצע את הבדיקה ללא הרדמה - תלוי בילדה מבחינת הגיל זה גבולי.
כאמור רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר ..אז אל תדאגו יותר מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרדבי07/01/2010
שלום,
חיפשתי את הפורום המתאים אני מקווה מאוד שמצאתי. לבני בן השלושה חודשים בחלו לצמוח שערות בין הגבות ועדיין נשארה לו פלומה על המצח, אני יודעת שתופעה זו אמורה לחלוף בשנים הראשונות של החיים.
שאלתי היא, האם ניתן לעשות משהו בנדון עד שיחלוף? קרם הבהרה שמותאם לילדים או כל טיפול אחר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלום
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010זאת אינה בעיה רפואית ואינה דורשת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות חלקית אצל נערהאמא שלה07/01/2010
שלום רב,
ביתי היא בת 13.5, 1.78 ועדיין גובהת (אבא שלה מאד גבוה), עם צמיחה מלאה של שיער הערווה כבר כשנתיים. לעומת זאת, צמיחת שיער בית השחי היא כמעט אפסית, השדיים שלה קטנטנות ולא צמחו כלל כשנה כבר, ואין לה סימנים לטרום-מחזור או מחזור.
מאידך, אחותה הבכורה (בת 16.5), אני ואימי התפתחנו כולנו בגילאים מאד צעירים, קיבלנו מחזור בגיל צעיר, לשלושתנו חזה גדול ושלושתנו הפסקנו לגבוה בגובה 1.66 בערך. גם דודתה מצד אביה, שהיא אשה גבוהה, סיימה להתפתח בגיל 13.
בדיקות דם הורמונליות בסיסיות הראו ערכים תקינים.
האם הגיע הזמן לבדיקת אנדוקרינולוג?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה גבוהה
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010חוסר מחזור מוגדר כבעיה החל מגיל 16.
לכו לאנדוקרינלוג רק אם קומה גבוהה נחשבת בעיניכן לבעיה לא רצויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במחזורמירב07/01/2010
שלום אני בת 15 וכבר לפני 3 שנים בגיל 12 קיבלתי מחזור.
בזמן האחרון אנני מקבלת מחזור,חשוב לציין שאני בתולה!!!
ההתבגרות המינית שלי תקינה,הופיע כבר שיער ערווה,צמיחת
שדיים,
השאלות:
1.מה עליי לעשות?
2.האם אני צריכה לגשת לרופא?
3.ואם כן לאיזה:גיניקולוג או אנדוקרינולג?
תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג07/01/2010הפסקת מחזור דורשת בדיקה רפואית, ובגיל זה המומחים הם אנדוקרינלוגים של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)