מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- פלומת שיער בחלק העליון של הצווארמ. ק.א01/11/2009
בתי בת 6.5 בעלת משקל 29 ק"ג וגובה 117. לאחרונה צמיחת שיער בכתף בידיים.
כמו כן, מטריד ביותר פלומת שיער בחלק העליון של הצוואר.
האם לדעתך קיימת בעיה הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' אלי הרשקוביץ03/11/2009שמדובר בבעיה הורמונלית. קרוב לוודאי שזו תופעה של שיעור יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה וצילום פרק כף הידשלי01/11/2009
שלום רב
בני בן שנה שוקל 8.200 וגובוהו 72 ס"מ. ישנה ירידה באחוזונים במשקל מ 25 ל 3 אחוז.
כיום בני באחוזון 3.
נבדקנו בבית חולים במרפאת FTT שניידר ועשו צילום של פרק כף היד. התוצאה: גיל גרמי שנה ושלושה חודשים. מה המשמעות?
כמו כן ברצוני לדעת כיצד יודעים אם יש חוסר בהורמון גדילה?
באיזה גיל עושים את הבדיקה?
תודה רבה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר בהורמון גדילה בפעוטות
פרופ' אלי הרשקוביץ03/11/2009השפעת הורמון גדילה על גדילת תינוקות באה חידי ביטוי החל מגיל 6-9 חודשים לחיים.
גיל העצמות התואם לגיל הכרנולוגי אינו תומך בחוסר בהורמון גדילה
ניתן לבצע תבחיני גרוי להפרשת הורמון גדילה כאשר יש חשד קליני בכל גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בהמשך בירור רפואי?מאיה01/11/2009
בני כמעט בן שנתיים וחצי. גובהו 82 ס"מ, משקלו 10.5 ק"ג. כשהיה בערך בן תשעה חודשים עבר בירור אצל גסטרו ואנדו' בשל תקופה של חוסר שגשוג (נשאר 6 ק"ג מגיל חצי שנה עד תשעה חודשים). במסגרת הבדיקות נבדק הורמון גדילה ולא נמצא חוסר. כל הבדיקות האחרות שנעשו נמצאו גם כן תקינות.כיום הוא ילד מפותח מאוד קוגניטיבית, אוכל מעולה, פעיל מאוד. מזה יותר משנה לא חזרתי למעקב אצל הרופאים. הוא עולה במשקל ובגובה אבל בקצב איטי. האם יש צורך בהמשך מעקב ובירור רפואי?, או שהוא פשוט קטן וזהו (אני 1.60 בעלי 1.69)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע לשאלה שלי
מאיה02/11/2009כתבתי שגדל בקצב איטי ורציתי לפרט למה התכוונתי- בחמישה חודשים האחרונים גבה בשלושה ס"מ ועלה 800 גרם במשקל. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/11/2009קצב הגדילה בשלב זה נמוך מעט מהממוצע אך נראה לי שאין מקום לדאוג מבעיה הורמונלית . בהנחה שהברורים היו תקינים (כולל גסטרו) הייתי עוקב אחרי עליה במשקל ובגובה ומקפיד על תזונה מספקת ומאוזנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפטיל לילדה בת 10זהבי סיגל31/10/2009
שלום רב,
האם כדאי לתת זריקת דקפפטיל לילדה בת 10 בכיתה ה
לעכוב ההתפתחות המינית?
דרגת התפתחות חזה 3 מתוך 4
גיל עצמות- מתקדם בשנה וחצי
על פי אולטרסאונד של הרחם והשחלות תקבל מחזור בגיל 10 וחצי-11
אשמח לתגובת אחד הרופאים,
סיגל
לדעתי לא
פרופ' אלי הרשקוביץ03/11/2009איני רואה תועלת רבה בטיפול בשלב זה בגילה הנוכחי.
אך מובן שיש נימוקים פרטניים לכל מקרה העשויים לשנות את ההחלטה.
הגדירו קודם כל לעצמכם את מטרות הטיפול ושוחחו על כך עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות הידייםדפנה30/10/2009
שלום רב, אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים...
לביתי בת ה-14 יש תופעה של הזעה בכפות הידיים.שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה ,אציין שהיא מאוד סובלת ולפעמים לא רוצה לצאת מהבית. איך אוכל לעזור לה? ממה זה נובע? אשמח לכל עזרה שהיא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג31/10/2009אין לזה רקע הורמונלי. אין לזה טיפול קל, ובמקרים קשים - מנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להתפתחות מוקדמת של שיער ערווהמיה30/10/2009
הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות בינתיים כי בטח יקח זמן עד שאקבל תור, אעשה בדיקות וכו'. בינתיים אשמח לשמוע מה יכולות להיות האפשרויות? עד כמה הבעיה יכולה להיות חמורה? האם יש שינוי תזונתי שכדאי לבדוק, האם הבעיה נדירה? האם יש תרופה? האם יש בעיות עם התרופה וכו'.. אם אפשר שתרחיב אני אשמח כי אני מאד מודאגת . המון תודה על ההתיחסויות המהירות והענייניות. אני שמחה שהגעתי לפורום הנכון וכל הכבוד שיש כזה כי זה ממש חשוב ומועיל. יישר כוח ושתהיה לך ולמשפחתך שבת נעימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג31/10/2009לא ניתן בפורום לתת תשובות כאלו מפורטות. השאלה היא אם לילדה יש עודף הורמונים ולמה, וזה דורשבדיקה גופנית על ידי מומחה ו בדיקות הורמונליות. בדר"כ גם רופא הילדים יכול להפנות אותה לבדיקות מקדימות לפני הביקור אצל אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות לתינוק בן 3.5 חודשיםדנה29/10/2009
שלום רב, בני נולד עם תת פעילות של בלוטת התריס,רקע כללי: נולד בלידה טבעית, לא מרחו עליו יוד, ואין בעיה תורשתית של בלוטת התריס. בני מטופל באלטרוקסין כבר 3.5 חודשים ומאז הטיפול הבדיקות יוצאות תקינות , בבדיקה הקודמת TSH : 0.94 ו T4: 16.43 אך בבדיקות האחרונות יצאו התוצאות הבאות:
TSH : 1.58
T4: 19.46
והגבול העליון של T4 הוא 19 כלומר עכשיו ה T4 יוצא קצת מחוץ למסגרת.
השאלה שלי מה זה אומר? האם זה אומר שצריך להפחית לו במינון של האלטרוקסין או להעלות את המינון?
יש לי תור לרופא שלו רק בעוד שבוע אני אשמח לדעת בינתיים מה התוצאות אומרות?
תודה רבה מראש דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009כל עוד הTSH תקין, הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת צפורנים בגיל 5מיה29/10/2009
בתי בת 5 כבר כשנה כוססת ציפורניים. האם אפשר לטפל בזה? מהם הנזקים? האם זה בעיות תזונה/ חרדה/ אחר? כשהיתה תינוקת לא רצתה מוצץ. חוץ ממרה יש משהו אחר לעשות? יש כאלו שאומרים לי להניח לזה - מאז שהיא כוססת אני רואה שכל העולם כוסס.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להניח
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009זה לא בתחום ההורמונים... אך בכל זאת - להניח לזה. לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווה אצל ילדה בת 7 ו8 חודשיםמיה29/10/2009
הבת שלי עם התחלה של שיער ערווה. גובה 1.25 משקל 30 בריאה ללא מחלות , מחסור בברזל וכולסטרול 215 (כנראה תורשתי..) האם זו בעיה שיש לבחון? האם זה אומר על מחזור בגיל צעיר בתווך הקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009זה לא מנבא מחזור מוקדם, אך בכל זאת כדאי לבדוק שלא נגרם על ידי הפרעה הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה הורמונים לבדוק?
מיה29/10/2009cאיפה ומה עושים? האם זו בדיקת דם דרך הפנייה של רופא ילדים או שצריך משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג30/10/2009לצורך זה יש לראות אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה לילדה בת 4קרן29/10/2009
לבתי בת 4.5 tsh של 8.4. היא לוקחת חצי כדור אלטורקסין כל יום ושישי שבת כדור שלם.
זה התחיל ב-5.9 אח"כ עלה ל9 ואח"כ עלה ל-14.4. התחלנו את הכדורים ירד ל8.3 והיום 8.4.
כלומר אין ירידה כבר חודשיים.
אין לה תסמינים רציניים של תת פעילות.קצת עייפות...
למה זה ? מה עליי לעשות? איזה בדיקות לעבור? איפה אפשר למצוא אנדוקרונולוג ילדים מומחה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009חשוב שתראי אנדוקרינולוג ילדים. יש כאלו בכל בי"ח גדול ובחלק מהקופות. בקשי הפניה מרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמת ?מורן28/10/2009
שלום לפרופ', אבקש את עזרתך לבירור האם מודובר בהתבגרות מוקדמת ? ביתי בת 5.5 (ילידת אפריל 2004) גובהה 120 ומשקלה 22 ק"ג. עקב הופעת ניצני שדיים (לטענת הרופא - לטענתי מדובר במבנה מולד כזה !) הופננו לבירור - בבדיקת הרנטגן לגיל עצמות התקבל: תואם לגיל 5 שנים ו-9 חודשים . בבדיקת ה-u.s. התקבל: רחם קידמי 4*17 מ"מ. עובי רירית: מילימטר. שחלה ימנית: 8)19 מ"מ מספר זקיקים קטנים. שחלה שמאלית: 8*16 מ"מ מספר זקיקים קטנים.
האם בגיל זה צריכים להיות זקיקים ?
יש לנו תור לאנדוקרינולוג בקפלן לינואר 2010 , האם לחכות עד אז ?? או שצריך משהו דחוף ?!
תודה, תודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לחכות
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009לא כדאי לחכות 3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר קטןה-(שם בדוי)28/10/2009
שלום
בני הוא בן 15 והאיבר אצלו שקוע וקטן יחסית לגילו
ההינו בטיפול אצל אנדוקרינולוגית ולפי כל הבדיקות ניראה שהכול בסדר
את הילד שלי העניין מאוד מדאיג ומביך .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יגדל
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009אם לא נמצאה הפרעה, אין לכך טיפול. מאידך, הפין ממשיך לגדול גם אחרי גיל 15. דרך אגב, איך את יודעת? אמהות לא צריכות לראות את הפין של בנם בן ה15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד בלוטת תריסאלונה28/10/2009
שלום,
בת 40. מזה מספר שנים (כ- 6 שאני יודעת) קצת תנודות בערכים של TSH,
עם נוגדנים לבלוטה : thyroglobolin=595
anti thyroid peroxide=159
לרוב TSH תקין (בתוך הסוגריים) ותמיד T4 היה תקין.
יש גויטר קטן/גבולי.
בבדיקה האחרונה - T4-FREE = 9.5
3.88 =TSH
1.5 = T3 TOTAL
נוטלת את התרופה רסיטל .
שאלותיי:
האם הירידה בערך T4 משקף תת פעילות והרעה בתפקוד הבלוטה ?
האם לתרופה יש השפעה על כך?
אם אני מרגישה בסדר האם עדיין יש לשקול לטפל תרופתית ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה?
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009הפורום מוקדש לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר תורשתישני28/10/2009
אצלנו במשפחה יש הופעה של שיעור יתר בולט בעיקר בידיים וברגליים .ברצוני לדעת איך ניתן להבהיר או כל שיטה אחרת שיער בידיים וברגליים לילדה בת 6 (כיתה א שהדבר מאוד מציק לה)על מנת שאוכל לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה
פרופ` זאב הוכברג29/10/2009זאת שאלה לקוסמטיקאי/ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהליה27/10/2009
שלום
רציתי לשאול לגבי ביתי היא בת שנתיים שוקלת 8 קילו גובה 79 ס"מ נמצאת מתחת לאחוזון 3 נולדה בשבוע 30 600 גרם
בשבוע הבא אנחנו מוזמנים לבדיקת הורמון גדילה_ אני בהיסטריה מהבדיקה).
רציתי קודם כל לשאול לגבי האחוזון מה זה אומר והאים מבחינת הגובה היא לא מתקרבת לגרף?
כל אחד אומר אחרת ואני מאוד מבולבלת, האים היא מאוד קטנה בגובה? במשקל אני יודעת שיש בעיה.
יש לציין כי אני ובעלי נמוכים יחסית אני 1.58 ובעלי 1.63 האים יכול להיות שהיא קטנה בגלל הגנטיקה או שהנתונים שלה קיצוניים.
ואם חס וחלילה ימצאו כי ההרמון אכן נמוך באיזה גיל מתחיליפ בדרך כלל לטפל והאים זה טיפול ממושך לטווח ארוך?
סליחה שאני מאריכה בדבריי אני מודאגת מאוד.
תודה על התייחסותכם ליה
חוסר בהורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/10/2009גובהה של בתך מלמד ש לפחות 97 בנות גילה גבוהות ממנה- זה המשמעות של אחוזון 3.
ייתכן מאד שגובהה נובע מסיבות גנטיות כיון שגם את ובעלך נמוכים, אך יש בהחלט מקום לברור בייחוד אם קצב הגדילה איטי.
אם אכן יימצא חוסר בהורמון גדילה הטיפול יינתן לאחר האחנה בזריקה יומית בשעות הערב עד לסיום הגדילה שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)