מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מחלת pkuסינטיה14/12/2009
פרופ' אלי הרשקוביץ שלום
יש לי תינוק בן 8 חודשים שאובחן כנשא או חולה בpku ונמצא במעקב בתל השומר אצל פרופ שוורץ.
לצערי אני לא מצליחה לקבל מהמחלקה שם הרבה מידע לגבי המחלה ואופן הטיפול בה אלא רק שאני אמשיך לפי המלצות משרד הבריאות.
לפי מה שהבנתי אתה עוסק בתחום ורציתי לדעת אם אפשר לקבל את עזרתך בענין לגבי שינוי תזונתי לילד.....כרגע הומלץ ע"י תל השומר לבצע ניסוי והטעיה לגבי מזונות מסוימים ולראות מה מעלה את רמת החלבון בדם אבל הבעיה שלי היא עאין לי מושג לפי איזה כמויות של מזון אני בודקת הרי שבכל כמות של זון מס' הגרמים של החלבון משתנה.
אין באפשרותנו לקבל דרכם דיאטנית כי הערכים שלו לא גבוהים מידי כרגע הם עומדים על 3.2% .
אנחנו ממתינים לתור אצל דיאטנית דרך קופת החולים.
אשמח לכל פיסת מידע בענין.
תודה מראש וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזונה ו PKU
פרופ' אלי הרשקוביץ20/12/2009סינטיה שלום
לא כל כך הבנתי ממכתבך את מצבו המדויק של בנך האם הוא חולה או שמא רק סובל ממה שקרוי BENIGN HYPERPHENYLALANINEMIA המלווה ברמות פנילאלנין מעט גבוהות מהנורמה אך אינן מצריכות טיפול או PKU קל הדורש הגבלת פנילאלנין.
כאשר מטפלים יש לחשב את כמויות פנילהאלנין שנצרכות ולא את כמות החלבון הכללית.
לדיאטניות יש טבלאות המפרטות כמה מ"ג פנילאלנין יש בכל "מנה" של מזון מסוים. (לדוגמא כוס חלב, פרוסת לחם וכו')
אני מניח שאם לא קבלת הנחיות מפורטות בעניין כנראה שילדך אינו נזקק לטיפול אך עלייך לוודא זאת שוב עם המרכז ל PKU.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ג'נק פוד עוזר לצמיחה?דני13/12/2009
אני עוד מעט בן 16 והרופאה שלי אמרה לי שגובהים עד גיל 17 (בנים)
אז רציתי לשאול אם המיתוס הזה נכון שבג'נק פוד יש הורמונים שמאיצים את ההתפתחות?
הכוונה אם אני יאכל ג'נק פוד והרבה אז זה יעזור לי לצמחיה? (לגובה כמובן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009אין הורמונים באוכל זבל. בעיקר יש שם זבל, הרבה שומן והרבה כימיקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר שאינה מגיבה לטיפול תזונתיעינת13/12/2009
שלום רב
בני בן ה 14 סובל מהשמנת יתר הבאה לביטוי גם ובאופן בולט בכרס גדולה ועגלוליות פנים מתחת לסנטר. לפני כשנתיים הוא עבר בדיקות אנדוקרינולוגיות ונאמר לנו כי הוא תקין. בבדיקות אלה נמצא כי רמת הקורטיזול בדם היתה 249 nmol. בשנתיים האחרונות הוא מלווה ע"י דיאטנית קלינית ועושה פעילות גופנית ארובית 4 פעמים בשבוע חצי שעה עד שעה בכל פעם. אין שינוי במצבו.
רציתי לשאול האם רמת הקורטיזול שנמצאה בדמו חריגה? ולאן עלי לפנות? האם יש מקום לפנות למרפאה אנדוקרינית לבדיקת הקורטיזול או לפנות לבדיקות אחרות.
בתודה מראש
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול תקין
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009הקורטיזול תקין.
אם נקבע שאין מחלה הורמונלית, השאר הוא ביחס בין האנרגיה שנכנסת לזאת היוצאת. צריך לעבוד על שני חלקי המשוואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מוקדמתנועה13/12/2009
ביתי בת 8 וחודשיים יש לה מעט שער ערווה ופצעים על הפנים. אין לה שער בבית השחי ואין ניצני שדיים. גובה ממוצע לגילה ורזה מאד. עשינו לה צילום כף יד והתוצאות יצאו תקינות. האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם נורמלי שלילדה בגילה יהיו כבר פיצעי בגרות?
תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג17/12/2009כן, נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון הורמונליטליה12/12/2009
האם חוסר איזון הורמונלי ותופעת שחלות פוליציסטיות על כל המשתמע מכך עלולים לגרום לתופעת דיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא באופן ישיר
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2009למיטב ידיעתי. גם המושג "דיכאון" דורש הגדרה מדוייקת יותר ואפיון על ידי הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשדיים אצל תינוקתבת 8 חודשיםדנה11/12/2009
שלום
ביתי בת 8 חודשים מפותחת היטב קוגניטיבית ומוטורית.
הילדה גבוהה ורזה. בעקבות מחלה פתאום שמתי לב שפטמה אחת שלה נפוחה. רופאת הילדים אמרה שזו רקמת שד (בשד השני ישנה נפיחות קטנה יותר) ושעליי ללכת להתייעץ.
רופאת ילדים אחרת אמרה שמדובר בממצא שכיח אצל תינוקות בנות שעובר בד"כ.
אציין שהילדה לא ינקה מעולם.
מה דעתכם?
תודה, דנה
הופעת שדיים בינקות
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2009בחלק מהתינוקות נצפת הגדלת שדיים לאחר הלידה ובשנת הליים הראשונה עקב פעילות הורמוני מין נשיים בהריון ובשנת החיים הראשונה בהתאמה. בשני המקרים הדבר שכיח וללא משמעות רצינית . אך מעקב נדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שדייםאתי10/12/2009
יש לי בת בגיל 5 והיום בבדיקת רופא עקב מחלה ויראלית שמנו לב גם אני וגם הרופאה המטפלת שלה שיש לילדה צמיחה של השדיים וכן פלומה של שערות הערווה הופנתי לקבלת ייעוץ אצל פרופ' ליברמן אך מאז אני מאוד לחוצה אם אפשר לקבל קצת יותר פרטים כדי שאדע מה פשר העניין אשמח
בתודה מראש
כנראה התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ13/12/2009פרטים נוספים יינתנו לאחר הערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dיוספה10/12/2009
שלום רב,
האם ספיגת ויטמין D מהשמש יכולה להיפגם כתוצאה מדיאטת דלת שומן? או שההשפעה שיש לדיאטה כזאת הינה רק בצריכת הויטמין מהמזון ולא מהשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין השפעה
פרופ` זאב הוכברג10/12/2009לדיאטה דלת שומן או לירידה במשקל אין השפעה שלילית על רמת ויטמין די.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפהילי09/12/2009
אני מתגוררת בחו"ל. בתהליך בירור לגבי עיכוב גדילה לביתי. הרופא ביקש ממני לעשות בדיקת קריוטיפ. זו בדיקה יקרה מאד...
כשהייתי בהריון איתה עברתי בדיקת מי שפיר- תקינה כמובן.
האם בבדיקה הזו לא ערכו בדיקת קריוטיפ???
ברצוני לדעת אם יש לעשות את הבדיקה או שהיא כבר נעשתה (לפני 8 שנים).
תודה מראש
הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ
פרופ` זאב הוכברג10/12/2009בד"כ במי שפיר עושים גם קריוטיפ, ואז אין צורך לבצע שוב. שאלי במכון בו עשית מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס נפוחהמייטל09/12/2009
שלום רב.
אני בת 29 ולאחרונה גילתי שבלוטת התריס שלי היא יתר פעילה עקב התנפחות. בבדיקות הדם היא הרתה על תת פעילות לפי ההורמון ובבדיקת אולטראסונד היא הראתה יתר פעילות,לאחר בדיקות הרופא קבע שהיא תת פעילות ונתן לי טיפול תרופתי, אני מטופלת כרגע 3 שבועות במינון של 75 יש לי ימים שהנפיחות יורדת ויש ימים שהיא שוב עולה.
שאלתי היא האם אני צריכה להיות מודאגת? הא הנפיחות ברוב המקרים יורדת? ומדוע מידי פעם יש לי כאב והתנפחות מעל הבלוטה בצד שמאל של בלוטת הלימפה? האם אני צריכה להמתין בסבלנות? והדבר שאני הכי חוששת ממנו שאצטרך לעבור ניתוח האם אני סתם מודאגת?
אודה באם אקבל תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים
פרופ` זאב הוכברג10/12/2009פורום זה עוסק בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד וטיפול בסטרואידיםנטע09/12/2009
בני בן ה-8 חודשים. מטופל בסינקטן בעקבות פירכוסים. כעת EEG תקין ואנו בתוכנית נסיגה של הסינקטן מ3 פעמים בשבוע לפעם בשבוע. בשבוע האחרון הופיע אצלו החמרה באי שקט, קושי בהירדמות ולעיתים מופיע רעד קל בידייםשניתן לעצור אותו במגע. האם תופעות אלו יכולות להיות חלק מתהליך הגמילה מסטרואידים או כחלק מתמונת הקושינג? לציין לחצי דם תקינים כמו גם אלקטרוליים וגלוקוז.
ייתכן
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2009לטיפול בסטרואידים ולגמילה מטיפול זה יש השפעות על מצב הרוח והערנות. איני מכיר את הקשר לרעד. ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג שטיפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני יורד במישקל ואינו גודלאתי בראנץ08/12/2009
בני הבכור חי מטופל מגיל 3 אצל פרופסור צבי צדוק אך איני רואה שנעשה שום דבר למענו ואני מפחדת שנפספס את הזמן והוא ישאר קטן בגיל 3 ישבה ועדה והוחלט לתת הורמון גדילה אך פתאום חזר בו הרופא ואמר שהילד צמח מעט ועל כן נאפשר לו באופן טיבעי לצמוח ומאז אני הולכת לביקורת אחת לחצי שנה שבו בודקים גובה ומישקל היום בני בן 12 במישקל הוא 31 קילו הוא נימצא באחוזון 3 ובגובה הוא 1.41 מטר הוא נימצא באחוזון ה 10 שמראה כרגע על ירידה בעקומה לכיוון ה 3 אחוז הרופא היפנה אותנו לדיאטטנית שתנסה לתת תפריט של אוכל ואמר שבעוד 7 חודשים נחזור אליו יש לציין שהילד שקל 33 קילו וירד במישקל עקב מחלה היינו אצל דיאטטנית והיא הוסיפה לחי אינשור שהוא שותה כל יום וחי אוכל בצורה יפה אינני יודעת מה הבעיה אצל חי אני פונה אליך בבקשה זו האים הרופא עושה כל מה שצריך או שאני צריכה לחפש רופא אחר והאים אני יכולה להיות רגועה או שאנו נפספס את מתן העזרה לחי בהורמון גדילה מודה לך מראש אתי
לרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2009אני חושב שאת זכאית קודם כל להסבר מפורט מהרופא שמטפל בבנך אודות שיקוליו ותוכניותיו. הרופא הזה מן הסתם עקב אחר קצב הגדילה, מודע לגובה המטרה וכו'
אם עדין לא תהיו מרוצים זכותכם לפנות לחוות דעת נוספת מרופא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בצמיחה תינוקתאמא'לה08/12/2009
שלום רב, ביתי בת תשעה חודשים.
נולדה במשקל 2.960 ובגובה 50 ס"מ
וכיום שוקלת 7.700 ואורכה 65 ס"מ.
אתמול קצת הלחיצו אותי בטיפת חלב ואמרו שיש לעשות ברור מלא, מבלוטת התריס דרך ספירת דם וכו.
גובהי 1.57 וכך גם הורי ומשפחתו של בעלי (פרט לו, שהוא ממוצע בגבהו).
מה עושים? מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש סיבה למתח?
תודה רבה.
דרושה הערכה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2009סיבות תזונתיות הן האחראיות העיקריות אך בהחלט נדרש ברור אצל רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווהרונית07/12/2009
בני בן 8 ו-5 חודשים, יש מעט שער ערווה. עקומות גדילה אחוזון 90 ויותר.
מה צריך לעשות?
תודה רונית
לפנות לרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2009לבדיקה והערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסטובה07/12/2009
שלום רב,
בבדיקות מעבדה של בלוטת התריס לפני כשמונה חודשים נמצא TSH מוגבר (כ- 5.9 mlu/l ) עם T3 ו- T4 תקינים
(T4 :11.4 ו- T3: 3.64 ) . על מנת להוריד את ערכי ה- TSH נמנעתי מלאכול ירקות ממשפחת המצליבים ואכן בבדיקת הדם שביצעתי לאחרונה ערכי ה- TSH היו תקינים סביב mlu/l 3 , כמו כן ערכי ה- T4 עלו ל- 13.5 לעומת זאת ערכי ה- T3 שירדו מתחת לנורמה ל- 3.03 .
מה גרם לירידה בערכי ה- TSH וחזרתו לרמת הנורמה (האם יכול להעיד על מחסור ביוד?)
והאם מקרה זה של TSH ו- T4 תקינים עם T3 נמוך יכול להתאים לתת פעילות בלוטת התריס?
(אציין כי יש מספר סימפטומים שמתאימים לתת פעילות בלוטת התריס)
תודה
אין משמעות קלינית
פרופ' אלי הרשקוביץ09/12/2009והתוצאות הן בתחום הנורמה כמעט ואינן דורשות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)