מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תשובות של צילום כף ידגלית מנדיל17/11/2009
בני בן 3 ו- 5 חודשים נשלח ע"י רופא הילדים לצילום כף יד
התשובה היא כי גיל העצמות מתאים ל- 2 שנים - נמצא בטווח של כ- 3 סטיות תקן מהממוצע
בדיקות הדם שעשינו בסדר
רציתי לדעת מה צריך לעשות, יש טיפולים בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009הצילום בתחום הסביר לגיל. הסבר ממשי תוכלו לקבל רק מהרופא שבדק את הלד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12 בגובה 184רחל16/11/2009
לחברתי יש ילדה בת 12 בגובה מטר ושמונים וארבע ס"מ! איך ניתן לעזור לילדה להפסיק לגבוה?
אציין שהילדה תמיד היתה גבוה לגילה. הוריה גבוהים. אבל היא כבר עוברת בראש את אמא, ונראה שכבר עכשיו יש לה את הגובה של האב. האם יש לה בעיה של עודף הורמון גדילה (כמו במחלה ששמה מיקרוגלמי). ןכיצד ניתן לעצור הגדילה, למניעת בעיות גב ובעיות חברתייות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009חשוב לבדוק למה הילדה כה גבוהה, ולעתים ניתן גם לעצור גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ויטמין D.אורית16/11/2009
שלום לכם.לביתי ,בת 3 חודשים,היתה רמה גבוהה בדם של ויטמין D -ערך של 142.וזאת עקב מתן מינון עודף שנתתי לה.כיום,מזה 6 שבועות אינה מקבלת את הויטמין חזרה תוצאה תקינה תודה לאל של הויטמין-84(הטווח התקין במעבדה נע בין 32-100). שאלתי-לאור התוצאה העדכנית,84,האם ניתן לשוב ולחדש לביתי את מתן הויטמין במינונו הנכון? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009חשוב לתת מנה קבועה של ויטמין ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 13.7 ללא סימני התבגרות מינית -גילה16/11/2009
הילד עוסק בספורט, ובמעקב אנדוקרינולי עקב קומה יחסית נמוכה. בביקורנו אתמול הומלץ לתת טיפול על ידי טסטוסטרון, ובמקביל העלה הרופא את האפשרות להמתין עוד שנה. ההמלצה לתת עכשיו את הטיפול ההורמונלי היא בעיקר על מנת לחסוך מהילד עוגמת נפש. אנחנו מאוד מתלבטים ומבקשים לשאול אם יש יתרון לתת את הטיפול עכשיו או שמומלץ לחכות. וכן, האם יש תופעות לוואי עתידיות לטיפול הורמונלי בגיל זה. תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009כמובן שאין אפשרות להמליץ על טיפול בפורום זה. זהו טיפול מקובל אך יעל רק בטווח גילים מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום כף יד שמאל לגיל עצמותאמא16/11/2009
שלום. בני בן השנתיים ורבע קיבל אטת התוצאה הבאה: עצמות מתאימות לגיל שנתיים atlas-male standart. אבל אין נקודות התגרמות עצמות capitate, hamate. האם זה תקין? האם זה אומר שיש לצפות שיישאר באותו אחוזון גובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג20/11/2009רק הרופא שביקש את הבדיקה יוכל להתיחס לתוצאה בהתחשב בבדיקתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילכרונולוגי לעומת גיל העצמות
אורית19/06/2011שלום.בני בן 12 וחצי עשה צילום כף יש שמאל שאראה מתאים לגיל כמעט 11 .מה הדבר אומר?נאמר לי על ידי רופא הילדים שאין לי מה לדאוג היות והוא עוד יגדל.האם כך?או שכדאי לעשות בדיקות נוספות.גובהט כיום 142 בערך.42 קג.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילכרונולוגי לעומת גיל העצמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/06/2011יש טווח רחב של התפתחות העצמות אצל ילדים. השם המטעה גיל עצמות מדאיג הורים רבים. אין כאן גיל אלא בדיקה התפתחותית, וכמובן שקצב ההתפתחות אצל ילדים שונים הוא אחר.
בגיל 12 וחצי גיל העצמות יכול להיות 9 או 14 וכולם תקינים.
אין צורך לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לטפל בדקפפטיל?יפית15/11/2009
בתי בת 8 וחצי בכיתה ג' ,גובה 1.30 ,התחילה להתבגר בגיל 7 וחצי.
לאחר בדיקות דם ואולטרסאונד ,הרופא המליץ להתחיל טיפול בדקפפטיל לעיקוב הבגרות למשך כשנה וחצי .לפי מה שהבנתי מהפורום ,טיפול בגיל כזה כבר לא ישפיע על הגובה
האם אתם ממליצים לטפל? לאיזה גובה תגיע ובאיזה גיל צפויה לקבל וסת ללא טיפול?
אמא 1.58 אבא 1.68
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגדרת מטרות
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009הטיפול יעיל מבחינת עצירת ההתפתחות המינית ועיכוב הופעת המחזור.
גובה המטרה שלה היה אמור להיות בטווח של 146.5-166.5 ס"מ. . ייתכן שיש כבר הפסד גובה עקב ההתבגרות המוקדמת אך טיפול בבדקהפפטיל לא יבטיח תקון המצב לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לטפל בדקפפטיל ?
יפית18/11/2009מתי להערכתך תקבל וסת ?
האם לדעתך כדאי לטפל אם המטרה זה עיקוב הוסת ?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
יפית23/11/2009אשמח אם תוכל לענות לשאלתי האם היית ממליץ על טיפול לצורך עיכוב הוסת ובאיזה גיל להערכתך אמורה לקבל וסת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כאן
פרופ` זאב הוכברג27/11/2009בפורום איננו נותנים המלצות לטיפול. זה נעשה על ידי האנדוקרינולגד שמטפל בילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי גיל הוסת?
יפית28/11/2009מה הגיל הצפוי?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2009דרוש גיל עצמות ומעקב קליני על מנת לחזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בבת שנתיים וחצינועה14/11/2009
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי ויש לה שערות שחורות מעל השפה העליונה (שפם), שערות כהות בידיים וברגליים ושערות שחורות בכמות גדולה בגב. בנוסף, יש פלומה כהה באיזור הפות אך יש לציין שהשתמשנו בטבעקוטן (בהוראת רופא) למקרים קשים של תפרחת טיטולים מספר רב של פעמים בשנתיים האחרונות. יש לציין היא שעירה יותר ממני בחלק מהאיזורים וגם צמיחת השיער אצלי התרחשה בשנים מאוחרות יותר.
רציתי לדעת האם יש צורך בבירור לאור התופעה המדאיגה?
האם יש לכך חשיבות בריאותית מעבר לעניין הקוסמטי?
האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג בקופת החולים?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009קרוב לוודאי, אלא שיעור יתר גנטי.
תני לרופא הילדים להתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתזיאנה12/11/2009
שלום בתי בת 9 יש לה סימני התבגרות שדיים שבולתות שיעור בערווה.במשך היום יש לה הפרשה מאיזור הפות.העם זה גם כולל סימני התבגרות.מה הטיפול .תודה
הפרשות
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009הפרשות מאזור הפות עשויות להעיד על פעילות הורמוני מין נשיים כחלק מההתבגרות המינית.
מומלצת פניה לאנדוקרינולוג ילדים להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' הוכברג - תת תריוסיות מולדתקרן12/11/2009
שלום פרופ' הוכברג,
שמי קרן לויטס (שם נעורים - היום אברה), נולדתי בשנת 80 עם תת תריסיות מולדת. מיום שנולדתי טופלתי אצלך במרפאה ברמב"ם (בילדותי נהגתי להביא לך ציורים למרפאה - אם אתה זוכר...כנראה לא הייתי היחידה).
הזמן עבר...והיום אני מתכננת הריון ואשמח להתייעץ עמך בנושא.
לפני תוצאות מעבדה עדכניות להלן נתונים לגבי פעילות בלוטת התריס שלי:
* 4.27-tsh 4.09 (הגבול העליון כפי שמצויין בתוצאות המעבדה 4.2)
* t4 free- 14.6
האם אלו תוצאות חיוביות ומתאימות להריון?
אילו טיפים אתה יכול לתת לאם עם תת תריוסיות מולדת?
כמובן שאני מתייעצת עם אנדוקרינולוג מלבד רופא משפחה , אך אשמח מאוד לקבל דווקא ממך תשובה.
בתודה מראש ובהערכה רבה
קרן אברה
.
תוצאות תקינות
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009עלייך להקפיד על מעקב תפקודי הטירואיד בכל שליש של ההריון. קרוב לוודאי שיהיה צורך להעלות את המינון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטנציאל גביהה.לירון10/11/2009
היי,נעים מאוד.שמי לירון ואני בן 15.3~.
אני מבוקר אצל אנדיקרינולוג כשנתיים וחצי ואני רוצה עוד דעה לגבי דברים מסויימים מלבד הדעה שקיבלתי מן האנדיקרינולוג.לאורך כל חיי גדלתי לאחוזונים נמוכים של 0-8 בערך,בגיל 14 גובהיי היה 1.48 וגיל העצמות היה שווה ערך ל12.9 שנים.היום אני בן 15.3 וגובהי נע בין 1.61-16.25.ואני שוקל 50 קילו כרגע.
גיל העצמות שלי הוא 14.3-14.6.(ההערכה לא הייתה מדוייקת לפי הצילום).
יש לי שערות ערווה,ושיעור בית שחי החל אצלי לפני כ3 חודשים וכרגע יש לי מעט שיער בבית שחי,יש לי מעט פצעונים בפנים.(מעט מאוד).
גובה אמי הינו 1.56,גובה אבי 1.75.
אחיי כולם עברו את גיל 20:
1.80,1.79,1.84.לאף אחד לא הייתה בעיית גדילה.האח שהוא 1.84 היה מעט נמוך עד גיל 12.אבל בגיל 13 הוא ממש הריץ את הגדילה שלו.
ע"פ מעקב שאני עורך מדי 3-4 חודשים אני רק עולה מבחינת העקומות גדילה במשקל ובגובה.
השאלה היא כזאת - האם לדעתכם אני יכול להגיע לגובה של אחים שלי?ע"פ הנתונים שציינתי האם קיימת אפשרות להמשך גדילה זהה של כ10-12 ס"מ גם השנה?
אני מאוד מבקש לא להגיד לי לשאול את האנדיקרינולוג שלי כי אני מעוניין בחוות דעת נוספת.תודה מראש,
לירון .!:)
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009גובה המטרה שלך הוא 171 . אתה בתחילת ההתבגרות המינית שבמהלכה גובהים כ 27 ס"מ בממוצע כך שאתה להערכתי עשוי בהחלט לעבור את מחסום ה 170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! :)
לירון18/11/2009תודה רבה ! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת מאוד !!!יעל10/11/2009
אני אמא לשתי בנות בנות 8 ו- 4 .
לשתיהן ניצני חזה ולילדתי הקטנה יש גם שיער ערווה מועט .
הגדולה- 54 באחוזון הגובהה ו- 95 באחוזון המשקל
הקטנה 97 באחוזון הגובהה והמשקל בערך.
על פי בדיקת צילום שורש כף היד נכתב שילדתי בת ה-8 איננה חורגת מהנורמה
ולילדתי בת ה-4 יש הפרש שמתאים לילדה בת 5.9-6.10
פער זה גדול ואני מודאגת מאוד .
הזמנתי תור לאנדוקרינולוג אך התור רק לעוד 4 חודשים .
האם לחכות כל כך הרבה זמן לא מסוכן לבנותי ובעיקר לצעירה מהן?
כיצד ניתן להגיע לאנדוקרינולוג מוכנים ככול שניתן וערוכים מבחינת בדיקות נוספות שאולי רצוי וכדאי לבצע?
אנדוקרינולוג ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009בנותייך ביחוד הקטנה זקוקות ליעוץ דחוף. נסי לפנות למומחה במסגרת הביטוחים המשלימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת?רונית גביש10/11/2009
בת 9 וחצי עם שיעור בבית השחי ובערווה והתחלת שדיים(לא נראה בחולצה)
התחילה התפתחות מינית לפני כשנה.
נראה אם כן כי תקבל מחזור מוקדם .
בדיקת צילום כף יד - מתאים לגיל 10.
גובהה 1.35 מ' . ההורים: 1.64 ו - 1.78
הבנתי שאחרי קבלת וסת כבר לא גובהים הרבה.
האם מטריד? האם לבדוק הלאה?
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009התפתחותה המינית אכן מוקדמת אך עדיין בטווח הנורמה. היא רחוקה מקבלת המחזור שאחריו גובהים כ 6 ס"מ בממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה.טליה09/11/2009
שלום רב.
אני כותבת כאן,מפני שלא מצאתי פורומים שעוסקים באנדוקרינולוגיה.
אני בחורה שסובלת מבעיית שיעור יתר,אין לי שום בעיה בגוף,זה פשוט גנטיקה.
ניסיתי לייזר,אבל זה לא מתאים לי.כי יש לי שיער בכל מקום בגוף ויש המון אזורים בגוף שבהם אי אפשר לעשות לייזר.
אני לא מצליחה להבין משהו ואני מקווה לקבל עליו תשובה כי זה מאוד מסקרן אותי ואני פשוט חייבת פתרון לבעיה שלי!
גברים שעוברים שינוי מין-קוקסינליות,פגשתי המון!והן כ"כ חלקות בגוף ובפנים.אפילו שערה אחת אין להם!אילו הורמונים הם לוקחים?אני יודעת שבדרך כלל,ההורמונים האלה לא חוקיים כ"כ.
בכל מקרה,הכדורים האלה נקראיים אנטי-אנדרוגניים?יש משהו יותר טוב מזה?
אני מתכננת לרכוש את הכדורים האלה,זה מה שכתוב עליהם:
Double Strength Anti Androgen Capsules
Adding this to your feminisation range is extremely beneficial as it enhances the effect of all female hormone treatment. From puberty onwards male hormones circulate throughout the male body, stimulating male characteristics and suppressing female ones, to the extent of neutralising and destroying any female hormones present in the body.
This male hormone inhibitor is designed to prevent this blocking action, allowing feminising hormones to work without opposition. . Making them significantly more effective. 3months course.
Now manufactured in two strengths, the Double Strength Formula is only for those seeking rapid feminine development.
Contents - Diosgenin, Chysophanics, Verbena Officinalis, Tunera Diffusa, Vitex Agnus Castus, Angelica Archangelica, Gelatin
מה אתה אומר על זה?תוך 3 חודשים אהיה חלקה משיער?
אשמח לקבל כל מידע שיש לך בנושא!
מחכה לתשובה.
תודה מראש!
לא מומלץ
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009אם עברת ברור אנדוקריני ואין אצלך רמות גבוהות של הורמוני מין זכריים, הייתי פונה לאנדוקרינולוג לקבלת גלולות בשילוב עם טיפול קוסמטי
לא הייתי קונה את התכשירים הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף ידעינת09/11/2009
שלום ביתי בת 6.5 חודשים כרונולגי מתוקן 4.5 חודשים, נולדה בשבוע 32 במשקל 1051 ק"ג עקב IUGR. היינו באיזושהיא בדיקה השבוע והרופא אמר שיש לה רקמת שד, פנינו לרופא ילדים והוא שלח אותנו לעשות צילום כף יד לבדיקת עצמות, להלן הממצאים:
על פי האטלס על שפ גרויליך ופייל (נקבה):
גיל העצמות מתאים ל 6 חודשים.
הגיל הכרונולגי הינו 6 נחודשים.
סטיית התקן לגיל הינה 2.7 חודשים.
מה זה אומר?
תודה מראש.
צילום כף יד
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009הבדיקה מעידה שבשלות העצמות תואמת לגילה הכרנולוגי. ממצא של רקמת שד אינו נדיר בגילה עקב פעילות הורמונלית תקינה של שחהשחלות בגילה. יש להמשיך לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד שמאלדיאנה09/11/2009
שלום רב!
עשינו בדיקת כף יד שמאל לילד בן 4.5 שנים-בצילום יצא שגיל עצמותיו מתאים לגיל 3.5 שנים
הילד אכן מאד נמוך ורזה,נוסף על כך יש לו אמניה וגם בלוטות הלימפה בצוואר מוגדלות באופן קבוע
אני נמוכה 1.55 ובעלי 1.71 - האם יש לנו סיבה לדאגה והאם יש טיפול שיגרום לילד להיות יותר גבוה בעתיד.אשמח אם תפנה אותי לכתובת נכונה- עד כה בירורים לא העלו דבר-עשינו גם צילום חזה ובדיקות דם
לתשובתך מודה מראש
קומה נמוכה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/11/2009ראשית אני חוזר ומזכיר כי צילום גיל עצמות הינו בדיקת עזר שחשיבותה מוגבלת ביחס למצבו הכללי של הילד ותזונתו.
האנמיה ובלוטות הילמפה המוגדלות בגילו של בנך מצביעים קרוב לוודאי על על זיהומים חוזרים בדרכי הנשימה העליונות הגורמים (אולי) להפרעות בשינה, חוסר תאבון ופגיעה בגדילה.
מומלצת הערכה על ידי רופא ילדים מנוסה. ייתכן כמובן שמדובר בסיבות נוספות למבצבו.
אם הברור הרפואי "הכללי" תקין" וקצב הגדילה ממשיך להיות איטי יש מקום לברור אנדוקריני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)