מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שאלה לרופאטלי05/12/2009
בני בן 8 – ילד מקסים, גבוה ואפילו קצת שמנמן. הבעיה היא שיש לו איבר מין יחסית קטן (אך בגודל סביר) ואשכים קטנים מאוד - גם ביחס לאחים שלו בני 6 ו-3. האם זה מחייב בדיקה? לאיזה רופא לפנות? מה ניתן לעשות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברורה לי
פרופ' אלי הרשקוביץ07/12/2009כוונת המשפט "איבר מין קטן יחסית אך בגודל סביר". לגבי האשכים כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזוןאורקלה05/12/2009
יש לי ילד בן 3.מתפקד מצויין.קורדינאציה נהדרת.כאשר יוצא לטבע ורץ הוא נופל וכיאלו "כל אמזי"
רציתי לדעת לאיזה רופא או מכון רצוי לפנות על מנת לבדוק את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרופא להתפתחות הילד
פרופ' אלי הרשקוביץ07/12/2009או לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עור בטיפול בסטרואידיםנטע04/12/2009
ביתי מטופלת בסטרואידים לדלקת מפרקים. לאחרונה שמתי לב כי עור פניה קיבל גוון מעט כהה- צהבהב יותר. ללא חשיפה לשמש. האם זה מישני לסטרואידים, האם הפיך והאם נדרש טיפול
איני חושב
פרופ' אלי הרשקוביץ07/12/2009שזה מהסטרואידים. האם היא מקבלת תרופות אחרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודסון וויטמין Dחלי03/12/2009
האם נטילת כדורי בודסון יכולה לגרום לירידה ברמת ויטמין D ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009בכמויות רגילות - לא. בעודף טיפול זה יכול להשפיע על סידן אך לא על ויטמין די
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול נוספות בקומה נמוכהאמא של נ'03/12/2009
שלום רב
בני בן 5, גיל העצמות שלו נמצא כ-3.5 על פי צילום כף היד.
בקרוב יעבור טסט להורמון גדילה ואז נדע אם חסר לו או לא.
יש לי שתי שאלות:
1. לכאורה גיל העצמות נמוך כך שהוא עוד יגדל. בפועל הרופא המטפל אמר שזה "נמוך מדי". האם אכן פער גדול מדי מדאיג?
2. ממה שקראתי יש עוד 2 דברים לבדיקה בהקשר זה: האחד הוא תזונת הילד (בעיקר ברזל, אבץ וויטמין D כמדומני) והשני הוא שנת הלילה שלו (הפרעות בשינה גוררות בעיות בגדילה). אבל לא התבקשנו לעשות בדיקות כאלה. והרופא לא הזכיר כלל את הגורמים הללו. האם ידוע לך על קשרים שהוכחו בין גורמים אלה? (ידוע לי רק על סמך בדיקת הדם, שלבני אין חוסר בברזל).
איך אפשר לבדוק אותם - ממי אפשר לבקש הפניה לבדיקה במעבדת שינה למשל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009נכון שרוב ההפרשה של ההורמון קוראת בלילה. לא נכון שהפרעת שינה גורמת להפרעה בגדילה.
חסור בברזל יכול לרמוז על מחלת מעיים שגורמת להפרעת גדילה.
יש רשימה רוכה של בעיות שגורמות הפרעות גדילה.
אין בארץ חסר באבץ. נדיר בארצנו שטופת השמש חסר בויטמין די.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאיתמר02/12/2009
שלום רב אני בגובה מטר 58 ואני בן 13 האם זה תקין?,אנני יודע מה הגובה של ההורים הביולוגיים כי אני מאומץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009תקין לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dחלי02/12/2009
בבדיקת דם נתגלה מחסור גדול בויטמין D (סביב 14 ) שתוקן ע"י לקיחת תוסף טיפות של הויטמין. כשרמתו של הויטמין התייצבה (סביב 55) הופסק הטיפול. לאחר כחצי שנה שבה לא לקחתי את התוסף ביצעתי בדיקה נוספת שהראתה ירידה ברמת הויטמין (ל- 32)
מה יכולה להיות הסיבה לכך שרמתו של הויטמין ירדה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009הסיבה העיקרית (יש עוד) היא חשיפה בלתי מספקת לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגיניןאפרת02/12/2009
בתי בת 14 והיא מעוניינת למצות את פוטנציאל הגובה שלה.
קראתי באינטרנט, שנטילה של ארגינין או ארגינין פירוגלוטמאט (Pyroglutamate) - על בטן ריקה לפני השינה גורמת להפרשה רבה יותר של הורמון גדילה.
האם נכון הדבר, אם כן מה המינון המומלץ של ארגינין אותו ניתן ליטול לפני השינה.
אם לא, מדוע ?
בתודה רבה מראש על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עוזר
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009ארגינין אינו גורם לגדילה. זה נבדק והוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנות לבדיקות דםמור ברנד01/12/2009
ביתי בת 3 חודשים
היא היתה עם צהבת זמן רב ולכן הוחלט לבדוק לה את בלוטת התריס אין בידי את התוצאות הראשונות אך הרופא אמרשהם לא הגיוניות ושנעשה שוב בגיל חודשיים עשינו שוב בדיקה ונמצאו הערכים הבאים TSH 5.5 ן FT4 - 19.7 לאחר חודש חזרנו שוב על הבדיקה מאחר והרופא רצה להיות בטוח שהכל בסדר מאחר והיתה בדיקה אחת בסדר ואחת לא בסדר ובבדיקה השלישית נמצא 8.7 TSH ו-FT4 18.2
רציתי לברר מה זה אומר מה לעשות רופא הילדים אמר שיש לפנות לאינדוקרינולוג עם התוצאות
תודה מראש מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיון טוב
פרופ` זאב הוכברג04/12/2009אני מסכים שכדאי שיראה את הילדה אנדוקרינולוג. רק אחרי הבדיקה הוא יוכל להבין את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותעדי01/12/2009
לבתי בת ה- 8 היו הפרשות ( דמוי מחזור ) במשך יום אחד. בבדיקת שתן יש כמות גדולה של ליקוציטים . רופא הילדים הפנה אותנו לאינדוקרינולוג . נקבע לנו תור למרץ 2010 האם יש סיבה לדאגה?
תשובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2009אם לילדה אין סימני מין אחרים כמו גדילת שדיים ושעור ערווה קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה. זהום בדרכי השתן או זהום מקומי שכיחים למדי
מנגד אם את לא שקטה למה שלא תנצלי את הביטוח המשלים לקיצור זמנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוךשולה01/12/2009
שלום רב,
ילדה שהצפי גדילה המירבי שלה הוא 1.48 לא חסר הורמון גדילה. אבא בגובה 1.58 אמא 1.60. בטיפול של אנדוקרינולוג ילדים. בת 6. האנדוקרינולוג השאיר את ההחלטה על מתן הורמון הגדילה להורים. מה דעתך המקצועית?
תודה
שאלה קשה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2009ראשית האב נמוך מאד - האם ידועה הסיבה ?
טיפול בהורמון גדילה נמצא בהתוויה בארה"ב לילדות ללא חוסר בהורמון גדילה עם צפי גובה מתחת ל 1.50 ס"מ. השיפור בגובה הסופי לאחר מספר שנות טיפול עומד על 5-7 ס"מ בממוצע. אך כבר לאחר שנת טיפול אחת ניתן לראות אם הילדה מגיבה.
מנגד לוקחים ילדה בריאה והופכים אותה "למטופלת" הנזקקת לזריקות יום יומיות (שאינן בסל הבריאות), מעקבים ובדיקות. עלולות גם להיות תופעות לוואי מהטיפול.
כך שהשיקולים הם מורכבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תתכן טעות בצפי הגדילה
שולה01/12/2009תודה על התשובה, ועוד שאלה קטנה,
לפי ניסיונך, עד כמה צפי הגדילה אצל ילדים אכן מתאמת בסופו של דבר? איזה אחוזים?
משפחת האם היא משפחה של אנשים גבוהים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תחזית גובה סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ07/12/2009התחזית כשמה היא תחזית כלומר בעלת משמעות סטטיסטית עם שולי טעות לא מבוטלים. בנוסף הנחת היסוד היא שהילד הוא בריא מכל הבחינות
מאידך בילדים נמוכים מאד לעיתים לא מתגשמת התחזית -הילדים מסיימנים בגובה נמוך יותר כיון שכנראה מדובר לעיתים בסיבה לא מאובחנת שגרמה לקומה הנמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה כמעט זהה - שאלות
עדי02/12/2009שלום רב,
המקרה שלנו כמעט זהה לשולה - ילדה שהצפי גדילה המירבי שלה הוא 1.48 לא חסר הורמון גדילה. אבא בגובה 1.59 אמא 1.61. בטיפול של אנדוקרינולוג ילדים. בת 5.5. האנדוקרינולוג השאיר את ההחלטה על מתן הורמון הגדילה להורים. גם אנחנו מתלבטים. אחד השיקולים לדילמה הוא שהבנו שאין מספיק מידע לגבי גידולים ובעיות בריאותיות אחרות בגיל מבוגר לילדים ללא חוסר בהורמון הגדילה שקיבלו טיפול בהורמון זה (להבדיל מילדים שיש להם חסר ומטופלים).
שאלתי היא, האם תזונה יכולה לשנות לכאן או לכאן את בעיית הגדילה?
אני שואלת מכיוון שבתי אינה "אכלנית גדולה" ואני תוהה עד כמה זה חלק מהבעיה ואולי חלק מפתרון אפשרי.
בנוסף, האם לרפואה המשלימה יש ערך מוסף בטיפול בילדים נמוכי קומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזונה וקומה נמוכה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/12/2009ראשית את צודקת לגבי הערתך אודות טיפול בהורמון גדילה בילדים עם קומה נמוכה ללא חוסר בהורמון גדילה. הטיפול אושר רק לפני 6 שנים !
הערכה תזונתית אודות כמות הקלוריות, הרכב המזון עשויות לתרום ולגלות מצבי חוסר סמויים הפוגעים בגדילה.ניתן לבצע גם מספר בדיקות דם כהשלמה. מאידך אם התזונה תקינהאזי תוספות שונות לא יועילו.
איני מכיר נתונים אודות יעילות הרפואה המשלימה במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורמאיה30/11/2009
בני בן 6 וחצי יש לו שפם ופלומה באשכים רציתי לדעת אם זה בגרות מוקדמת ואם יש טיפול לשפם
בגלל הערות ילדים בחברתו
דרושה הערכת רופא
פרופ' אלי הרשקוביץ01/12/2009שכן ייתכן וזו בגרות מינית מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהמיטל29/11/2009
שלום, לפני כמה ימים מלאו לי 18, אני בגובה 154 וקיבלתי וסת בגיל מוקדם יחסית (עשר-עשר וחצי). עוד לא עברתי את אמא שלי בגובה, שאר בני המשפחה שלי גבוהים יחסית הבנות מצד אבא בעיקר ובת דודה שלי גם (170 ומשהו) האם יש סיכוי שאגבה? האם ישנם טיפולים אפשריים לגיל זה (אפילו על מנת לגבוה ב2-3 ס"מ)?
אין סיכוי לצערי
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2009חלף זמן רב מאד מהמחזור הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורעינת29/11/2009
האם זה נכון שאור מפריע להפרשת הורמון הגדילה בזמן השינה?
ואם זה נכון, האם זה נכון גם לגבי אור של מנורת לילה קטנה?
הפרשת הורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2009שינה מגבירה הפרשת הורמון גדילה. אם האור אינו מפריע להרדם אז אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לטוטסטרוןלירז28/11/2009
שלום
אני בן 28 עשיתי בדיקת טוטסטרון טוטאל: יצא 15.5
השאלה שלי היא מהיא רמת הטוטסטרון הנורמלית שצריכה לצאת בבדיקת דם?
תודה מראש.
יחידות
פרופ' אלי הרשקוביץ30/11/2009לא לגמרי ברור לי באיזו יחידות בוטאו התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)