מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור יתרעינת17/10/2009
בהמשך לשאלתי אשמח אם תוכל לפרוט לי מספר שמות של הגנים של שיעור יתר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לא מעט
פרופ' אלי הרשקוביץ20/10/2009אך ברוב המקרים של שיעור יתר לא מוצאים את הסיבה. כנראה מדובר בפעילות משולבת של מספר גנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםמלי17/10/2009
שלום. אני בת 25, יש לי בעייה של נשירת שיער גנטית (רופא עור אמר ). השיער אף פעם לא אורך. יש לי דלילות מפרצים וחלק עליון קדמי ובכלל. אז אמרו לי לעשות בדיקות דם.
אסטרדיול E2 תוצאה: 936
ויטמין B12 טווח: 180-700 תוצאה: 571
פרוגסטרון תוצאה: 49.9
LH ת"ה: 9.8
FSH ת"א: 4.1
פרולקטין טווח: 59-619 ת"א: 420
TESTOSTERONE-TOTAL טווח:0-3 ת"א: 2
TSH טווח: 3-4.2 ת"א: 2.81
SHBG טווח: 24-180 ת"א: 100
EREE ANDROGEN INDEX טווח: 0-6 ת"א: 2
יש בעייה בבדיקות אלה הקשורה לשיער או לנושא ההורמונלי בכלל??? בבקשה. מודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות תקינות
פרופ' אלי הרשקוביץ20/10/2009איני סבור שמדובר בבעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאמא17/10/2009
ד"ר שלום. מבקשת את חוות דעתך לבדיקות דם של בני בן 12.5 שנים.
התוצאות החריגות הן :
igf1 - 23.5 (הנורמה לפי המעבדה 24-111).
ANDROSTENEDIONE- 3.9 (הנורמה לפי המעבדה0.3-3.5)
TESTOSTERONE- TOTAL - 0.8 (הנורמה 0.2-12.5)
שאר התוצאות של הבדיקה תקינות לפי ערכי המעבדה.
ברקע ילד הסובל מ-n.f1 - בשנה האחרונה שובר אחוזוני גדילה בעיקר במשקל (ירד במשקל מאחוזון 10-15 לאחוזון 3 ומטה), בגובה עלה כ- 1.5 ס"מ בשנה.
הנתונים היום משקל-29 וגובה 137. לציין כי יש סימני התבגרות (שיעור באבר המין ופלומת שפם).
התור לאנדוקרינולוג די רחוק- האם כדאי להקדים את התור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009אינני רואה כאן בעיה דחופה שאינה סובלת תור של 2-3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה גדול- ילד בן 7נטע17/10/2009
בני בן 7, בריא ושמח. הוא ילד גבוה מאוד (גם אביו), וגדול. בחלק העליון של גופו, קרי הבטן והחזה הוא די שמנמן, נראה כאילו יש לו ממש "ציצי". אמרו לי כי כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנוגע לאולי התפתחות מוקדמת. מה אתה חושב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009אני מסכים שכדאי להתייעץ עם אנדוקרינלוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה והתפתחותמיכל15/10/2009
שלום ,
יש לי אחיין בן 6 חודשים . הריון תקין , בדיקות תקינות . לאחר הלידה , נאמר להורים כי הוא חלש
(פיזית ) . ככול שעבר הזמן התגלה כי הילד לא עולה במשקל מאחר ואוכל כמויות קטנות של אוכל .
הילד לא מרים את הראש שלו , הראש רפוי . הילד נבדק ע"י 2 נוירולוגים ,הילד עבר צילום אולטרא-סאונד בגולגלת ,נמצא שהכל תקין .
הילד נשלח לפיזיוטרפיה בבריאות הילד ,עובר טיפולים שבועים ,לאחרונה הופנה לנורולוגית נוספת של מחלקת הפיזיוטרפיה שציינה כי נראה שהכל תקין ,שייתכן שמדובר בבעיית התפתחות איטית .
בנוסף , הרופאה הפנתה אותם לגסטרו ודיאטיקנית לטיפול במשקל הנמוך שלו , הילד בן חצי שנה ושוקל 6 ק"ג .
הילד ,מבחינה מוטורית ,מתפקד . מזיז ידיים ורגליים בחוזקה , מחזיק חפצים , משמיע קולות , עבר בדיקת שמיעה תקינה . מבדיקה של כל הרופאים , הכל תקין מלבד הראש החלש ,רפוי וחוסר העלייה במשקל .
מה יכולה להיות הסיבה לבעיה מסוג זה ? אילו אופציות עומדות בפניי ההורים ? אך ניתן לטפל ?
אודה לכם על תשובתכם
(אם הפורום הזה אינו הכת' אודם לכם אם תוכלי להפנות אותי לפורום הנכון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009כדאי שתחפשי פורום שעוסק בהתפתחות הילד. כאן דנים בהורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות ארוכות קצרותשמרית15/10/2009
שלום , אני חולת קרהון ובמהלך ההריון נטלתי כדורים בשם אימוראן , פניתי למכון הטרטולוגי ומספר יעוצים גנטיים והם ציינו שהכדורים הללו עשויים לגרום לבעייה תוך ריחמית בצמיחת העצמות ,החל מהשבוע ה27 להריוני הובחן בעצמות ארוכות קצרות בהתאם לשבוע ההריון , הפער הלך וגדל והגיע גם לפער של 7 שבועות, ביצעתי בדיקת מי שפיר לאכונדרופלזיה ולהיפוכונדרופלזיה והכל יצא תקין ,ילדתי את ביתי בשבוע 38 , והרופא של בית החולים כתב בבדיקתו שהגפיים התחתןנות מעט קצרות, במעקב בטיפת חלב בשבוע הראשון לחייה האורך שלה היה 47 ס"מ ובחודש לחייה היה גובה 49.5 ס"מ ובגיל חודשיים גובה היה 53.5 ס"מ , בסה"כ היתה עלייה מאחוזון 5 לאחוזון 10 לדברי טיפת חלב, האם קצב הגדילה תקין ? האם זה אומר שרגליה גודלות או שרק פלג הגוף עצמו מתארך? האם עלי להיות במעקב אצל אנדוקינולוג לנוכח הממצאים? אודה לתשובה מהירה. יש לציין שיש לי בת בת 4.5 והיא נמצאת באחוזון 90 וגובהי 1.68 וגובה בעלי 1.78 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009הסיפור אינו נשמע כמו בעיה הורמונלית, כך שמעקב אצל רופא ילדים וטיפת חלב מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה?איתי15/10/2009
רציתי לדעת עוד כמה בערך ס"מ אני יכול לגבוה ואיזה גובה אני יהיה.
גובה אמא :171
גובה אבא:176
גובה שלי:181
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009חכה ותראה. אין צורך לדעת את העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 14רוי15/10/2009
שלום רב
בני בן 14,גובהו 150.7,משקלו 39.
עשינו בדיקות דם לשלול בעיה רפואית,ותוצאות הבדיקות הראו שהכל תקין אין מחלת צליאק או כל מחלת מעיים אחרת.
רמת הטסטוטרון שלו 0.1.לפי צילום כף יד גיל העצמות מתאים לבן 11 וחצי שנים.
אנחנו במעקב אצל רופאה מומחית לאנדוקרינולוגיה שבדקה אותו גם בדיקה גופנית,ובו ראתה שהאשכים בגודל 3.
אין לו שום סימני בגרות אחרים (לא התחלה של צמיחת שיער ).
הרופאה נתנה לי להתחיל לתת לו הורמון במינון של 50מ"ג כפול 3 חודשים.
האם נראה לך שיש צורך להתחיל במתן ההורמון או שעדיין יש מקום לחכות?והאם אתה יכול לדעת מה יהיה גובהו של בני.
תודה לך ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009אין אפשרות לתת חוות דעת רפואית לטיפול ללא בדיקת הילד.
ילדים מתחילים התבגרותם בין גיל 9-15, כך שילדך בתחום הנורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשני15/10/2009
ברצוני לדעת איך נקרא הגן או הורמונים שגורם להופעה של שיעור יתר שעובר בתורשה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחדים
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009ישנם אחדים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נולד עם תת פעילות בלוטת התריסנטלי15/10/2009
שלום רב, בני כיום בן 3 חודשים, משקלו 6 קילו בערך והוא נולד עם תת פעילות של בלוטת התריס, ה TSH היה 120 שהוא נולד,הוא מטופל באלטרוקסין מ 10 ימים לאחר שנולד. המינון שהוא מקבל זה 3 כדורים בשבוע כבר 3 חודשים רצוף וכרגע הוא אינו סובל מתת פעילות והתוצאות נשארות תמיד אותו דבר פחות או יותר זה עומד על TSH של 0.95 ו T4 על 17 , לא ידוע ממה נובעת התת פעילות מכיוון שאין בעיה גנטית במשפחה ולא מרחו יוד והוא נולד בלידה טבעית, ולכן השאלה שלי האם יש מצב בכל זאת שבני יפסיק מתישהו את הטיפול, או שכנראה זה לכל החיים?
תודה רבה מראש ורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמיד
פרופ` זאב הוכברג17/10/2009קרוב לודאי שזה לתמיד.
במחלקתי מפסיקים טיפול בגיל 3 לברר מה הסיבה לתת התיריסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת שיעור יתרשני15/10/2009
אצלנו במשפחה ישנה התופעה של שיעור יתר (מתבטא בצורה בולטת בידין, רגלים וגב) .לביתי בת השנה וחצי יש שערות שחורות ובולטות על ידיה ורגליה . אני היום מנסה להיכנס להריון שוב וברצוני לדעת האם יש משהו שאוכל לעשות (כדורים או אחר) על מנת למנוע הופעה של שיעור יתר אצל ילדי השני ? האם ניתן לעשות או למנוע משהו כאשר הופעת השיער על הגוף היא על רקע גנטי?
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג15/10/2009השיעור שאת מתארת איננו ממקור הורמונלי, ואינו נקבע בעת ההיריון. אין טיפול שיוכל למנוע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה וגיל קבלת מחזורמיכל15/10/2009
שלום,
בתי בת 11.5, גובה 1.58, משקל 49, מידת כף רגל 41.5. גובה הורים 1.63/1.78. עד היום נחשבה בתי לאחת הגבוהות ביותר, ואף גבוהה מבנות הגדולות ממנה בשנה-שנתיים. השבוע היא קבלה לראשונה מחזור. הדאגה המרכזית שלה היא האם זה אומר שגובהה ייעצר בעוד מקסימום 5-6 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי
פרופ` זאב הוכברג15/10/2009חכי ותראי. אינך צריכה לדעת היום את גובהה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת קלציום בתינוקת בת 6 חודשחני14/10/2009
בתי בת 6.5 חודשים תינוקת בריאה, בגיל 4 חודשים נערכה בדיקת קלציום והתוצאה היתה 10.9 MG/di הרופא אמר שזה גבוה ואמר לי להפסיק למשך חודש את ויטמין D ולערוך בדיקה נוספת +בדיקת בלוטת התריס התוצאות לאחר חודש היו:
קלציום 10.22 mg/di . -
TSH - 1.76
T4- FREE - 12.9
הרופא אמר שזה תקין ואמר לי לחזור על הבדיקה בעוד חודש.
היום ערכנו בדיקה חוזרת והתוצאה היתה 10.58 mg/di /
שאלתי היא האם תוצאת בדיקת הקלציום תקינה או והאם לערוך בירורים נוספים?
מהם ההשפעות של קלציום גבוה בתינוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג15/10/2009בפורום זה לא מפענחים בדיקות מעבדה. יש לחזור לרופא ששלח את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה משוער לפי גיל עצמותאולגה14/10/2009
שלום בתי היא בת 9.3 שוקלת 34 ק"ג וגובה 142 ס"מ.
גיל העצמות שלה הוא תואם לגיל 8.10 , אני מבינה שהבדל כה קטן הוא לא משמעותי, נכון?
רציתי לדעת אם אפשר לשער מה יהיה גובה של הילדה בסוף גדילתה. האם אפשר לחזאות את הגובה הסופי כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נחוץ
פרופ` זאב הוכברג14/10/2009הורים אינם צריכים לדעת את העתיד של ילדם בנשוא הגובה וכן בנושאים אחרים. תשקיעי, חכי ותראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםאתי13/10/2009
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים. היא שוקלת 10.7 ק"ג (אין לזה אחוזון) וגובהה הוא 88 ס"מ = אחוזון 10.
היא נולדה בשבוע 38 במשקל של 3110 ק"ג ואורך של 51 ס"מ. מאז היא רק יורדת באחוזונים.
בגיל שנה ושבעה חודשים אורכה היה 80 ס"מ אחוזון 25 והיא שקלה סביב 9 ק"ג.
אני מאוד מודאגת מהירידה באחוזונים
בעלי בגובה 173 ס"מ ואני 156 ס"מ
מה לעשות?
האם זה תקין?
ירידה באחוזונים
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009אחוזון 10 לגובה בו נמצאת בתך מתאים לכאורה לטווח אחוזון גובה המטרה שלה (158) מנגד הירידה באחוזוני המשקל משמעותית ודורשת ברור רפואי כולל הורמונלי כיון שיתכן שמדובר בקיום בעיה רפואית העלולה בין לפגוע גם בהמשך גדילתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)