מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- late onset CAH איבחוןאמיה דה-לוי13/10/2009
שלום,
במשפחה של בעלי יש שתי בנות עם late onset CAH עקב 17-hydroxyprogesterone deficiency . נאמר לי שחשוב שאבדוק את הבנות שלי ואכן בדקנו את הרמות בסיס של 17-hydroxyprogesterone של ויצאו נורמליות. לאחרונה קראתי מאמרים בנושא ואם הבנתי נכון רמות בסיס לא מספיקות וצריך לעשות גירוי ACTH . האם זה נכון? הן בנות 4 ו-שנה. האם ניתן לבדוק אצלי וזה יחסוך בדיקות נוספות?
תודה,
אמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009ראשית האם זה "חשוב" לברר והאם כעת ?- באמת איני יודע. התופעה שכיחה מאד אצל בנות ממוצא אשכנזי רובן לא יפגינו כל סימן מחלה. כך שאין כל דחיפות לבדוק.
אם את ממוצא שאינו אשכנזי הסיכוי לכך עוד יורד.
לגבי רמות הבסיס של 17-הידרוקסיפרוגסטרון כמדד מנבא - הנושא לא הוכרע אך רבים וטובים נוטים להסתפק בהן כאשר רמתן נמוכה מערך סף של 2 (מק"ג/ד"ל), ביחוד כאשר אין כל תלונות וסימנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה של פיטמהמוני13/10/2009
שלום לכם,יש לי ילד בן 6 שנים לפני כ-4חודשים התחילה הפיטמה בצד ימין לגדול ולשנות צבע וזה נעצר לאחר כמה ימים אבל התוצאה אי סימטריה בשתי הפטמות והימנית גדולה יותר היינו אצל כירורג ילדים וכירורג שד וביצענו לו אולטרסונד והכל תקין וכל הרופאים היו המומים מהמקרה ואמרו שזה מקרה שלא עבר עליהם בכלל אני מבקשת את עזרתכם בבקשה אפילו היינו אצל רופא עור וקיבלנו אותו תשובה,תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גדילת הפטמה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009ממליץ על ברור אנדוקרינולוג ילדים.
עצירת הגדילה של הפטמה מרגיעה אך חשוב ברור הורמונלי ראשוני ומעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה בת שנתיים יש שערות על האףפרופ` אלי הרשקוביץ13/10/2009
לילדתנו בת שנתיים וחודשים יש שערות על קצה האף.יש לציין שהיא מזיעה בצורה מרובה.האם נדרש לבדוק?
לא בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009ממליץ לעקוב במסגרת הביקורים השיגרתיים אצל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל ילד בן 9 ו8 חודשיםמיכל11/10/2009
בני ילד שמנמן. סובל יותר משנה מהזעת יתר עם ריח נוראי. משתמש בדאודוראנט, ומחליף חולצות כמה פעמים ביום.
בזמן האחרון גדלו לו כמה שערות מתחת לבית השחי. האם זוהי התפתחות מינית מוקדמת??
תודה
האם המודאגת
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009הופעת שיער בבית השחי בליווי ריח זיעה הינה ממצא תקין לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותדידי11/10/2009
שלום רציתי לדעת האם אין התנגשות בין אלטרוקסין לפורינטול?תודה ויום טוב
איני מכיר
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009האם תוכל לאיית בלועזית את התרופה "פורינטול" ? בשם שצוין איני מכיר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ותוצאות בדיקות
דידי14/10/2009פורינטול זו תרופה למחלת מעי דלקתית אין לי מושג איך נרשם באנגלית.
בנוסף רציתי לדעת האם הערכים של tsh 1.85 free 4-17.51 ,תקינים למי שמטופל באלטרוסים(ילדה בת 10)תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהה בילדה בת 5.5 שניםמלי11/10/2009
שלום ,
לביתי בת ה5.5 שנים , יש רמת כולסטרול גבוהה המדדים עומדים על 238 לכולסטרול הכללי .
הרופא אומר שככל הנראה מדובר בבעיה גנטית כי לי היה כולסטרול יחסית גבוה בגיל עשרים .
אבל רמות הכולסטרול שלי הגיעו ל180 ולא יותר מזה .
ובטח לא בגיל חמש .
האם בעיה כזו יכולה לנבוע מבעיה הורמונלית .
האם עלי לדרוש בדיקה הורמונלית אם כן , איזו ?
תודה מראש .
כולסטרול גבוה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009הייתי בודק את פרופיל השומנים - ליפידוגראם. והייתי מתייחס ברצינות לערכי כולסטרול מסוג LDL גבוהים במיוחד מעל 190 או אף מעל 160 אם קיימת היסטוריה משפחתית של מחלות לב בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת-בת 9.6שירה10/10/2009
שלום רב
לאחרונה החלו לצמוח בקצב מהיר שדיים לבתי בת ה-9 וחצי - עדיין ללא שיעור.
יש לציין שבתי סובלת מעודף משקל.
מה עלי לעשות בנדון?
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009הופעת שדיים בגיל זה נחשבת תקינה. מומלץ להתייחס לעודף המשקל (תזונה נכונה ופעילות גופנית ארובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןנטע08/10/2009
שלום רב.
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם שכללו בדיקת סוכר ואינסולין בצום.
הבדיקת סוכר יצא די נמוך אבל בנורמה. האינסולין יצא מתחת ל2. שהטווח הוא מ6 עד 25.
שבוע אחר כך שוב ביצעתי את הבדיקה לראות שאכן זה לא טעות. והתוצאה חזרה על עצמה, האינסולין נמוך. מה זה אומר?
אין לנו סכרת במשפחה ואני בת 20 כמעט.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרמ. כהן.07/10/2009
שלום רב
בתי בת ה - 4 שעירה בגב. יש לציין שאורך השיער שלה בראש תמיד היה ארוך מהרגיל עוד בהיותה תינוקת. יש לציין שאני ובעלי לא שעירים בכלל, בעלי בכלל עם עור לבן וחלק לגמרי. השערות בגב ארוכות מידי לטעמי, האם יש צורך לשלול בעיה רפואית הורמונילית? האם אני צריכה לפנות לרופא אנדוקרינולוג? האם יש צורך בהפניה של רופא משפחה קודם כל?
תודה
שיעור בגב
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009שיעור בגב שאינו מלווה בשיעור מיני(איזור הערווה, שפם ,לחיים, בתי שחי) ובפצעי בגרות אינו קשור לבעיות הורמונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת06/10/2009
שלום רב,
ביתי בת השמונה יש תופעות של התבגרות מוקדמת והיא צריכה להתחיל טיפול בדקפפטיל.
לאחרונה יש תופעה חדשה של גרד בפות לעיתים מאד קרובות.
ממה זה נובע ואיך מטפלים בזה ?
(היא לא מודעת לבעיה ולא מתלוננת על כלום)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009הגרד אינו קשור להתבגרות. הוא יכול להיות מזהום או אוננות.
כדאי לקבל חוות דעת נוספת אם באמת נחוץ דקפפטיל. לדעתי נותנים ממנו יותר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרותעדי06/10/2009
לבני בן ה-6 התחילו לצמוח שיערות באיבר המין ובבית השחי ושפם,וגם גדל לו הפין כמו לילד בן 12
1.מה לעשות?
2.האם יש חשש להתבגרות מינית מוקדמת?
3.בעלי התחיל את גיל ההתבגרות בגיל11 ותשע חודשים.
אני מטר 72 ובעלי מטר 80.
*בנוסף
ידוע לי כי התבגרות מינית מוקדמת עוברת בתורשה לי זה לא נראה כך כפי שבני
התחיל אתההתבגרות בגיל 6 ובעלי בגיל 11 ותשע חודשים וזה תקין.
תודה!,אשמח לתשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין!
עדי06/10/2009בני בן השש לומד בכיתה א' וילדים צוחקים עליו כי הוא נראה גדול לעומת הילדים האחרים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009הספור מצדיק בדיקה על ידי אנדוקרינלוג לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סידן לילדה בת 7.5זיווה06/10/2009
הי,
במסגרת בירור התפתחות מינית מוקדמת לביתי בת 7.5, בשל צמיחת שדיים, הופנינו לבדיקות דם.
תוצאות שקיבלנו הן: אודה על התייחסות בעיקר לערכי סידן המדאיגים אותי מאוד.
תודה!!
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
HEMOLYTIC IND. NORMAL INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
GLUCOSE 86.00 MG/DL ) (....*....)
ALT(GPT) 10.90 U/L ) (.*.......)
AST(GOT) 24.00 U/L ) (....*....)
CALCIUM SERUM 10.46 MG/DL ) (.........)*
PHOSPHORUS 5.17 MG/DL ) (.....*...)
TRIGLYCERIDES 108.90 MG/DL ) (........*)
URIC ACID 2.45 MG/DL ) (*........)
CRP <5.0 MG)
CORTISOL-SERUM 326.00 NMOL/L ) (..*......)
DHEA SO4 <0.41 )
WBC 7.90 K/UL (....*....)
NEUTROPHILS 3.20 K/UL (..*......)
NEUTROPHILS % 40.10 % (.*.......)
LYMPHOCYTES 3.50 K/UL (......*..)
LYMPHOCYTES % 44.00 % (.....*...)
MONOCYTES 0.50 K/UL (...*.....)
MONOCYTES % 6.00 % (..*......)
EOSINOPHILS 0.70 K/UL (.........)*
EOSINOPHILS % 9.40 % (.........)*
BASOPHILS 0.00 K/UL
BASOPHILS % 0.50 % (..*......)
RBC 5.09 M/UL (......*..)
HEMOGL0BIN 13.60 G/DL (....*....)
HEMATOCRIT 39.70 % (.....*...)
MCV 78.10 FL (.*.......)
MCH 26.80 PG (..*......)
MCHC 34.30 G/DL (.....*...)
PLATELETS 317.00 K/UL (....*....)
MPV 6.90 FL (*........)
RDW 13.90 % (....*....)
ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 0.80 MIU/ML
LH < 0.1
FREE T4 14.40 PMOL/L (...*.....)
TSH 2.88 UIU/ML
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי גם ערכי ויטמין D
זיווה07/10/2009VIT.D 25-OH 33.00 NG/ML
VIT.D 25-OH <10 NG/ML = DEFICIENCY
VIT.D 25-OH 10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009בפורום לא מפענחים בדיקות מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון בחוץ לתינוק בן 5 חודשיםלילי06/10/2009
שלום,
בני בן ה-5 חודשים נשלח לעשות בדיקת דם לבירור בשל שרבוב הלשון בחוץ לעיתים קרובות.
התוצאות:
TSH 1.00 mIu/l
Free Thyroxine (FT4) 13.6 pmol/l
האם תקין? האם דרוש המשך מעקב?
מה הסיבה לשרבוב הלשון?
המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009שרבוב הלשון אינו קשור לבדיקות. להבנת הבדיקות יש לראות את הרופא שללח אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתענבל06/10/2009
ביתי בת 9.4 והתחיל לה ניצני שדיים בצד אחד. לפני חמישה חודשים היתה עליה חריגה במשקל ולכן עשינו בדיקות דם שיצאו תקינות כולל בדיקות הורמונליות.
משקל 35 גובהה 1.31
אחיות גדולות קיבלו מחזור בגיל 12.5
האם הופעת הניצנים תקינה
יש דאגה כי בנות הדודות מטופלות אצל אנדוקרינולוג
באיזה גיל צפויה הווסת ומה יהיה תחזית לגובה סופי?(אבא1.80 אמא 1.64)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג10/10/200930% מהילדות מתחחילו להתבגר לפני גיל זה. לפרטים יש לראות רופא אם זה נחוץ לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית לבתי בת השש וחציאמא לחוצהההה05/10/2009
שלום רב.
כבר שבוע שבתי בת ה- 6.5 שנים מתלוננת על כאב בחזה. מתחת לפיטמה.
יש נפיחות קלה במקום, ורופא הילדים בדק והמליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים.
לדבריו כנראה מדובר בניצני התפתחות מינית, אם כי מוקדמת מדיי.
אני שייכת לקופת חולים מאוחדת.
התור הכי קרוב שמצאתי הוא בינואר 2010.
רציתי לדעת, האם זה לא מאוחר מדיי ?בעוד שלושה חודשים החזה שלה יכול להתפתח יותר ? ומה אם גם השד השני יתחיל לכאוב ? ואיך ניתן למנוע את ההתפתחות המינית המוקדמת הזו ??? בתי ילדה מאוד רזה. ומאוד סגורה ורגישה ואני מפחדת שכל השינויים ההורמונליים המוקדמים האלה יפגעו בבטחון העצמי שלה.
מה עליי לעשות ? להמתין לרופא דרך קופת החולים, או לחפש רופא באופן פרטי שייתן לי תור קרוב יותר ????
תודה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009כדאי לראות אנדוקרינולוג בהקדם. אין לחכות 3 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)