מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- האם לפנות לבדיקה?רוית06/09/2009
שלום! הבת שלי בת 5 גובה 1 מטר ושוקלת 13 ק"ג. מאז שנולדה נמצאת מתחת לאחוזונים ולפני כשנתיים עשינו בדיקות דם וצילום כף יד והכל היה תקין. האם יש צורך במעקב נוסף?
בנוסף: כפות הידיים והרגליים שלה מאוד מזיעות- עד רטיבות ממש. כשיחפה- נראה שמחליקה בעקבות כך ובנוסף מתלוננת שדבר זה מפריע לה לכתוב ולצייר. (כשהמזגן פועל על קור התופעה פוחתת). האם יש צורך לפנות לבדיקה בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009יש להקפיד על מעקב גדילה ואם הצב אינו תקין יש לחזור או להשלים את הברור.
הזעת היתר אינה קשורה לדעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על LRH ACTHאורית06/09/2009
בת שלי בת 7 ו9 חודשים וגיל העצמות לפי צילום כף יד הוא 11 שנים. גובה 140 משקל 44 . פנינו לאנדוקרינולוג. הוא שלח ל LRH ACTH . האם זה שתי בדיקות שונות? באיזה מינון ACTH? יש גם ACTH STIMULATION TEST. מה ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו בדיקות שונות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009ACTH STIMULATION TEST במינון של 0.25 מ"ג (אמפולה אחת) בודקת את תפקוד בלוטת יותרת הכליה(אדרנל)
LHRH TEST בודק את הפרשת הורמוני LH ו FSH מבלוטת יותרת המוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH תינוקלינור06/09/2009
שלום, בעקבות מציאת ערכי TSH גבוהים אצל בני לאחר לידתו, המשכנו במעקב ובבדיקות נוספות. בגיל חודש נמצאו הערכים הבאים:
TSH - 5.09 T4 - 16.8
בטסט שנעשה לו בגיל חודש וחצי נמצאו הערכים הבאים:
T0 - TSH - 4.9 T4 - 17
T30 - TSH - 31.40 T4 - 18
T60 - TSH - 24.85 T4 - 16.6
T90 - TSH - 15.68 T4 - 16.3
בבדיקה נוספת שנערכה בגיל חודשיים נמצאו הערכים הבאים:
TSH - 3.75 T4 - 16.7
יש לציין שמספר בדיקות קודמות היו גבוהות מהנורמה, ברמה כזו או אחרת.
הרופאה המטפלת החליטה לעת עתה לא לתת כל טיפול ולחזור על בדיקות בעוד מספר חודשים.
האם לאור התוצאות המלצה זו מתאימה או שמא עלינו להמשיך ולבדוק או להתעייץ עם מומחה נוסף?
תודה רבה
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009תפקודי הבלוטה תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגהעדי05/09/2009
לביתי בת ה-14 התחיל המחזור וההתבגרות המינית בגיל 12 כבר חודשיים מתלוננת שלא קבלה מחזור חודשי כבר חודשיים (לא קיימה יחסי מין)
1.מה עליי לעשות?
2.מה הטיפול?
3.לאן לפנות?
פניה לרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009רופאילדים/אנדוקרינולוג ילדים/רופא נשים לפי בחירתך לבדיקה וברור ע"פ הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי03/09/2009
מהי התמיינות מינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה
פרופ` זאב הוכברג05/09/2009ההתמיינות בתחילת ההריון לזכר או נקבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי05/09/2009התכוונתי עם ילדים במצב בין זכר ונקבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורעמליה02/09/2009
שלום רב
בתי בת 6 ו-10 חודשים.
לפני מספר ימים הבחנתי ב-3 שערות ערווה שצמחו לה, בעקבות זאת הסתכלתי גם בבית השחי וגיליתי פלומה דקה.
היא לא שעירה בשאר חלקי הגוף וגם מבחינה תורשתית אין בעיה.
פניתי לרופאת הילדים ששלחה אותי לצילום כף יד ובדיקות .
הצילום מותאם בדיוק לגילה.
הבדיקות מצויינות וכללו ערכים של פרולקטין, LH, TSH.
בנוסף היא עשתה ספירת דם שיצאה תקינה לחלוטין.
מבחינת גובה ומשקל היא נמצאת באחוזון ה-50 ושומרת על קצב יציב מאז לידתה.
האם יש צורך בברור נוסף?
הרופאה טוענת שאבוא לביקרות בעוד חודש ושאין מה לטפל.
האם התופעה של שיעור בגיל הזה לא מבשרת על איזו שהיא הפרעה אחרת בגוף?
האם עלי להיות מודאגת?
בתודה
עמליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת
פרופ` זאב הוכברג03/09/2009הרופאה צודקת. בשלב זה חשוב לעקוב ולראות כיצד זה מתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות נוספות
עמליה03/09/2009האם אין בדיקות נוספות שעל הילדה לעבור כדי לשלול שמדובר בהתפתחות מינית מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ` זאב הוכברג05/09/2009שעור אינו התפתחות מינית אלא שלב מקדים בהרבה. התבגרות אצל ילדה זה כשמופיעות שדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תומר - בעיות גדילה - ערכי-הורמוניםאתי02/09/2009
תומר הוא בן 15 ושלושה חודשים. גובהו 159. טרם התפתחות מינית (מאד התחלתית)
בעלי גובה 178 ואני 164
בדיקות דם שנערכו לאחרונה- הראו ערכי הורמונים נמוכים
fsh 5'08
free thyroxine (ft4) 13.4
lh 6.3
fsh 2.7
testtesteron total 0.69
testesterone bioavailable 0.10
dhea-s 2.15
somatomedin c (igf-1) 200
בעבר צילומי כף יד הראו פער של יותר משנה בין הגיל הכרונולוגי לגיל העצמות (שהיה נמוך יותר)
האם כדאי לדעתך לתת זריקות הורמונים? מהן תופעות הלוואי ובמה יכול להזיק?? מה עצתך
האם יש טיפול אחר ומה היית ממליץ לנו
תודה רבה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
פרופ` זאב הוכברג03/09/2009איני רואה בעיה הורמונלית אצל בנך.
הוא נימצא בשלב בו מתחליה האצת הגדילה של גיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהלב ארי נטלי02/09/2009
ביתי מקבלת כל חודש זירקה כדי למנוע את הורמון הגדילה שאלתי היא האם ההורמון גורם לתופעות קיצוניות? כגון: התפרצויות זעם, חוסר סבלנות, חוסר ריכוז, מאבקי כוח, אכילת יתר.
אם התשובה חיובית כיצד ניתן ליפתור מקרה זה אם בכלל ומתי זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמ וכר
פרופ` זאב הוכברג03/09/2009לא מוכר קשר בין הטיפול להפרעות התנהגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתררומי היפה02/09/2009
ביתי בת 6 וחצי, עם שיעור משמעותי וכהה על הידיים והרגליים (תורשה ממני לצערי.. ) אין שיעור ערווה או גוף משמעותיים ולכן מאמינה שזה לא הורמונלי.
העניין, למרות גילה הצעיר וחוסר העניין שאנו המשפחה מפגינים כלפי התופעה, מפריע לה מאד והיא טוענת שהילדים צוחקים עליה. (כל נסיונותיי לטפל בזה מהפן הפסיכולוגי, ולתת לה "תשובות" עינייניות או מתחכמות שתוכל לענות לילדים האחרים לא מועילים...)
האם מותר בגיל כזה להתחיל לטפל קוסמטית בעניין? האם יש צורך בבדיקות אנדו' לפני שמתחילים לטפל קוסמטית? האם עלולה להיות פגיעה בעור (בעקבות מריטה למשל, או לייזר )בגלל טיפול קוסמטי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אנדוקריני
פרופ` זאב הוכברג03/09/2009השעור שאת מתארת אינו אנדוקריני.
הבעיה קוסמטית, וכן הטיפול אם באמת נחוץ.
אנדוקרינולוגים לא יכולים לייעץ בענייני קוסמטיקה. שאלי את המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T4free וגדילה אצל ילדהאבא01/09/2009
שלום רב,
ביתי בת שנתיים, מאז הוולדה באחוזון 5 הן בגובה והן במשקל.
בבדיקות דם כל התוצאות תקינות פרט ל T4free שערכו 10.9
ערך TSH תקין ועומד על 1.21
אציין שהילדה סרבנית אוכל - לרוב חסרת תאבון.
האם מדובר בבעיה בבלוטת התריס?
תודה מראש.
לחזור על הבדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009ערכי FT4 נמצאים בגבול התחתון של הנורמה או קצת מתחת לו (תלוי בערכי הנורמה של המעבדה)
ברוב המקרים הבדיקה החוזרת תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בגדילהאליס מידן01/09/2009
שלום רב
בני בן 16.5 גובה 165 משקל 71 גיל עצמות 18
קבנו טור לאנדו אבל עד אז אני מותרדת ושואלת את עצמי האם זה לא מאוחר מידי...
בברכה
אליס
לא מאוחר
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009כיון שבגיל עצמות של 18 שנה אין לצפות לגדילה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדוד01/09/2009
שלום לכם , היני בן 18 וחודש גובה 170 . אני הולך לבית ספור ואני בכיתה יב , וכולם חושבים שאני בכיתה ח-ט בגלל הגובה הנמוך שלי (לצערי אצילנו כולם גבוהיים מעל 175). פיתחתי חרדות חברתיות בגלל הגובה שלי והילדים הנמוכים בכיתה לצערי עקפו אותי בגובה , ואני כל הזמן מנסה לעמוד זקוף שלא יראה שאני גמד. כל הדודים שלי ההורים שלהם נמוכים והם גבוהים (168-160 ההורים שלהם והם 180+) . אפשר לדעת מאיפה נובע הדבר הזה?
חשוב לציין שהורים שלי יותר הרבה גבוהיים מהרבה הורים מהבית ספר אבא שלי 175 ואמא שלי 170 -( הגובה שלי אמור להיות 180+ לפי גובה ההורים). וכל היותר גבוהים ממני ההורים שלהם יותר נמוכים משלי. אחותי אפילו עוד מעט תעקוף אותי - זה ברור וידוע. אני משתגע - אני מנסה לאכול טוב , לישון טוב . וכלום נשאר עדייין באותו משקל באותו גובה < אפילו יש לי עצמות יותר קטנות מאחותי בת ה-11.
האם עובדה שלא גבהתי שנה נניח (אולי גבהתי אבל אני לא בטוח שלא ) זה אומר שהפסקתי את הגדילה?
כל הילדים הגבוהים בכיתה הם בהכרח אלא שמעשנים , כניראה שהם האיצו את גיל העצמות שלהם בהרבה ממה שצריך (אבל אין להם זיפים וזקן כמו שלי = טוב זה לא קשור לגובה), ואני שלא מעשן אמא שלי לא עישנה אבא שלי עישן אבל בקטנה - קצת. אני מתפתח בצורה מאוד איטית מבחינה גופנית (גם המשקל שלי הוא 52),האם עבודה שלא עישנתי ואימי לא עישנת - זה שהגדילה יותר איטית?
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009אני מזדהה עם כאבך.
גיל 18 מציין בדרך כלל את סיום הגדילה אם כי חלק מהילדים עדיין גדלים בגיל זה.
צילום גיל עצמות עשוי להעריך את פוטנציאל הגדילה.
ייתכן ובעיה כלשהיא בילדותך פגעה בגדילה .
עישון אינו תורם לגדילה ומזיק לבריאות בהרבה היבטיםאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאסת אותי
דוד02/09/2009אמרת שייתכן שמשהו בילדות גרם לפגיעה בגובה שלי (אני גם חושב ככה) , הדבר היחידי שלדעתי פגע זה שנולדת כילד פג (ש2 קילו) , ובכלל אני רזה כ 52 קילו. אני חושב שהכי רלוונטי ואני מקווה שאני אמשיך לגבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה B12
דוד02/09/2009היום אפילו המורה אמר לי "אתה מאוד רזה"
1)חוסר ב-b12 יכול לפגוע בגובה?
2) חוסר בברזל יכול לפגוע בגובה?
3)חוסר בויטמין כלשהו יכול לפגוע בגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר - עורחושנייה31/08/2009
לביתי בת שבע ותשעה חודשים יש שיעור יתר באיזור אבר המין ועברה בדיקה אנדוקטרינולוגית לרבות פעילות יותרת הכליה ולא נמצאה חריגה. לאחרונה יש לה פריחה בעור, נקודות אדומות על ידיים רגליים בטן וגב. לפני חודשיים אובחן כפרוריגו ואמרו שיעבור - אך טרם עברו הנגעים בעור.
שאלתי, האם עשוי להיות קשר בתחום האנדוקטרינולוגיה או להתמקד בבדיקת אלרגיה אפשרית.
תודה
אין קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009ממליץ לפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- progesterone-oh 17טלי30/08/2009
שלום
ילדתי לפני כחודש ולפני שיחרורי מבית- החולים ביצעו לבתי את בדיקת הדם להורמון זה . קיבלתי תוצאה של הבדיקה שמראה 17.3 האם תוצאה זו תקינה?? או שמצריכה בירור /. טיפול .??
אני מודאגת מאד..
תודה מראש
יחידות
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009באילו יחידות נמדד ההורמון ומהן הנורמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לבת 11ג30/08/2009
שלום רב
ביתי בת 10+11חודש .
קיבלה מחזור לפני שבוע.
הילדה החלה התפתחותה המינית בגיל 10 בערך.
גובהה 1.40 ומשקלה 40 ק"ג
האם יש צורך להגיע לאנדוקרינולוג?
מה משמעות קבלת המחזור בגיל כל כך צעיר על התפתחותה בעיקר נושא הגובה?
תודה
ממליץ לפנות
פרופ' אלי הרשקוביץ01/09/2009הנתונים שציינת אינם מסתדרים לי כלכך ובעיקר הזמן הקצר בין תחילת ההתבגרות המינית להופעת המחזור.
הופעת המחזור מסיימת כי קצב הגדילה יואט מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)