מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילד נמוך ?נורית11/09/2009
בן בן 3.9 ש' - גובהו 1.00 משקלו 14.6 ק"ג. הילד כמעט ולא עולה במשקל, הוא עולה בגובה לאט מאד.
האם יש צורך בטיפול כלשהו או שהוא באחוזונים תקינים (לפחות לגבי המשקל).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדדי גדילה תקינים
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009ממליץ רק על מעקב גדילה אחת ל 6 חודשים אצל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעצור גדילהליהי10/09/2009
ביתי בת ה-12 גבוהה מאוד ביחס לבנות גילה והדבר מציק לה מאוד עד כדי בכי. שאלתי האם יש אפשרות פשוטה להתערב רפואית בגדילה כדי לעצור או להאט. אגב אבא ואמא גבוהים אבל לא באופן חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירת גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009באופן תאורטי ומעשי הדבר אפשרי אך הדבר מחייב הערכה פרטנית אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפת בוקרדוד10/09/2009
אני כבן 18 ויש לי זקפת בוקר , האם זה מעיד על המשך התפתחות ? אני ימשיך להתפתח ולגבוהה?
תשובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009זקפת הבוקר מעידה על קיום רמות של טסטוסטרון ברמה של מתבגר או בוגר. אין קשר בינה ובין המשך הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתענת09/09/2009
שלום ,בני בן 4 גובה 92 ,משקל 12 קילו , בני סובל מדלקת פרקים של גיל הילדות בעקבות המחלה הוא מקבל הזרקות לפרקים כבר שנתיים (סובל מהמחלה) , במהלך השנתיים הללו הוא בקושי גבה ובמשקל לא עלה כלל ,
ביצענו צילום כף יד ונאמר לנו שזה בסדר (הצילום נעשה לפני שנה בערך)צריך סבלנות ... הזמן עובר ולא קרה כלום הוא עדין סובל מהמחלה .
כרגע אנו צריכים להתחיל לתת לו כדור מטוטרקסט .
רציתי לשאול ראשית באיזה גיל מתחילים לקבל הורמון גדילה ? האם הוא יהיה זכאי לקבל הוא יכול לקבל הורמון גדילה במקביל למחלה ?
האם אני צריכה להיות מודאגת ? מה לעשות ?
חשוב לציין שאנחנו לא גובהים במיוחד .
תודה ענת
הורמון גדילה בדלקת פרקים
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009דלקת פרקים גורמת להאטה ניכרת בגדילה עקב התהליך הדלקתי עצמו וכן עקב הטיפול בסטרואידים.
קיימות היום עבודות מחקריות המראות כי להורמון גדילה ישד תועלת בשיפור הגדילה וכי עדיף להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר בתחילת המחלה.
למרבה הצער הטיפול בהורמון גדילה בילדים עם דלקת פרקים אינו נכלל בסל הבריאות ויש לקנותו במסגרת פרטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לעצירת גדילה ופגיעה בפוריותבוניטה09/09/2009
שלום רב.
אני טופלתי בנעורי לעצירת גביהה בעזרת הורמונים. כעת בגיל 34 ומנסה להיכנס להריון כבר שנתיים ללא הצלחה. האם ידוע על קשר בין טיפול הורמונלי בנעורים ופגיעה בפוריות? האם יש משהו שאפשר לעשות בעניין והאם אני צריכה לעדכן בכך את רופא הפיריון שלי?
אעריך מאד את תשובתכם.
בוניטה
טיפול בעצירת גדילה ובעיות פריון בעת
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009הטיפול באנלוגים של GNRH בו אני מניח שטופלת אינו קשור בסיכון יתר לאי פוריות בהשוואה לנשים שלא טופלו.
אני מניח שאת ובן זוגך נבדקתם. למרות שאיני רואה כאמור קשר בין הטיפול ובעייתך הנוכחית אין מניעה לעדכן את רופא הפיריון שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד איטיהראל09/09/2009
הבת שלי בת 7 ונורא איטית כל דבר שהיא מבצעת לוקח המון זמן:
שיעורי בית, לימודים, אוכל וכו'
מבחינה קוגנטיבית וחשיבה אין בעיה הכל מצויין
אך היא נורא איטית, לא קוראת הוראות בביצוע ש"ב
התפתחות הילד
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009זו הכתובת שלך לברור אם אכן קיימת בעיה כפי שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בילדהיפית09/09/2009
ביתי בת 3.5 נולדה עם שיעור יתר , יש לציין שאין אף אחד במשפחה שעיר .
רופאת הילדים המליצה על דעת עצמה לראות אנדוקרנולוג בטענה שהיא רוצה לשלול בעייה בבלוטת התריס(יש לציין שלא חשבנו לבדוק זאת והשלמנו עם זה אך הרופאה התעקשה).
האם אנחנו צריכים להלחץ?
איני רואה קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009שעור יתר כללי אינה תופעה הקשורה לבעיה בבלוטת המגן או לבעיה הורמונלית אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5.5 באחוזון 5תמר09/09/2009
שלום רב,
בננו המתוק בן 5.5. גובהו 105 ס"מ ומשקלו 17 ק"ג.
הוא נולד במשקל 3,000 ק"ג ואורכו בלידה היה 47 ס"מ.
ההריון היה תקין ולידה בניתוח קיסרי.
גובהי: 1.55 , גובה בן זוגי: 1.75.
לדברי הרופא הוא באחוזון ה-5 ובבדיקת גיל עצמות התברר כי גיל העצמות הוא של ילד בן 4.5. בעקבות בדיקה זו הרופא עודד אותנו ואמר כי יש לו "פור" לצמיחה.
אנחנו לא רגועים מאחר ואנו רואים כמה הוא נמוך לעומת ילדים אחרים בגילו שגם להם הורים לא גבוהים במיוחד, כמונו.
השאלה היא מה אפשר להמשיך לעשות כדי להיות רגועים וכדי לסייע לצמיחה תקינה.האם צריך לעשות בדיקות דם מסויימות? לפנות לאנדוקרינולוג?
אני חייבת לציין שרופא הילדים שלנו מאד מאד נמוך ואולי בגלל זה הוא לא ממהר להפנות אותנו לבדיקות נוספות וכל הזמן מרגיע אותנו ואומר: "גם אני נמוך". נו, באמת...
קומה נמוכה יחסית
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009גובהו של בנכם תואם לגובה ממוצע של ילד בן 4.5 שנים...שהוא גיל העצמות של בנכם .
ברוב המקרים האחור בגיל העצמות נובע ממה שאנו מכנים אחור מבני בגדילה המציין גם התבגרות מינית מאוחרת. המצב הוא משפחתי במקרים רבים ועובר כנטיה מאב לבו.
בשלב זה יש לבדוק את נתוני הגדילה ולעקוב אחרי קצב הגדילה כל 6 חודשים.
אם אכן האב התבגר מאוחר וקצב הגדילה של בנך תקין אין צורך בבדיקות נוספות. מאידך אם הדברים שציינתי אינם מתקיימים או שיש בנוסף תלונות אחרות כתאבון ירוד, כאבי ראש ובטן יש לבצע ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' הרשקוביץ'- עוד שאלה בהמשך
תמר14/09/2009לתשובתך
גובהו של אביו 175 ס"מ. נולד במשקל 4 ק"ג ומעולם לא היה ילד נמוך. בילדות תמיד היה בגובה ממוצע ומעלה.
גיל העצמות של בני חושב לפני שנה כשהיה בן 4 (בן 4 עם גיל עצמות של בן 3 – פער של שנה).
האם יש לחשב את גיל העצמות, שנה אחורה, עד סוף גיל הצמיחה (לדוגמא: כשיהיה בן 15 גיל העצמות -14 וכשיהיה בן 18 גיל העצמות - 17) או שבאיזשהו גיל, עוד לפני סיום הצמיחה, גיל העצמות יהיה שווה לגיל הילד (לדוגמא: בגיל 9 פתאום גם גיל העצמות שלו יהיה שווה ל-9 זאת לאחר שלפני כן היה פער של שנה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים בגיל שנה ושבעה חודשיםמירי09/09/2009
שדיים בגיל הינקות:הבת שלי בת שנה ו7 חודשים ובבדיקת רופא ילדים, אמרו לי שיש לה נפיחות בשד אחד ואילן השד האחר אינו נפוח.
האם זה יעבור מעצמו או שצריך לבדוק זאת?
האם בכדי שזה יעבור ישנו איזו שהיא תרופה או חס וחלילה משהו רציני יותר?
אני ממש בלחץ אנא חיזרו אליי בתשובה.
הגדלת שד
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009ממליץ ברור ומעקב אצל אנדוקרינולוג ילדים.
ברוב המקרים אין מדובר במחלה רצינית, אך כאמור המצב מחייב מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקוןדוד08/09/2009
יש לי חוסר בבלוטת התריס , האם דבר עלול לפגוע בגובה שלי &?
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009גובהך כעת נמוך מגובה המטרה הגנטי שלך.
תת פעילות עלולה לפגוע בגדילה
אני ממליץ לך לפנות לרופא ילדים להמשך ברור והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתליאת08/09/2009
שלום רב,
בטסט GNRH של ביתי בגיל 7 ,נמצא LH 5.5
ו- FSH 11.10
מה הערך התקין של LH בילדות?
האם הממצאים מעידים על התעוררות מוקדמת של השעון הביולוגי?
תודה
התבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009הרמות שציינת מעידות על תחילת התבגרות מינית.
יש לחזור לרופא המטפל להמשך ברור והחלטה על טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון.נטלי07/09/2009
פרופ' אלי הרשקוביץ שלום,
אני יודעת שהפורום הוא לילדים , בבקשה פרופ' אני צריכה את עזרתך,
ביום רבעי יש לי בדיקת testostrerone free battery הרופא נתן לי לעשות את הבדיקות מכוון שיש לי נשירת שיער איומה האם באמת יש קשר לבדיקה ולנשירה, והאם ניתן לעשות בדיקה זו בזמן הווסת או שאין קשר?
תודה רבה מראש נטלי.
יש קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009מצטער על האיחור. זה עתה חזרתי מחו"ל.
רמות טסטוסטרון גבוהות עלולות לגרום לנשירת שיעור . רצוי אך לא הכרחי לקחת את הדם בשבוע הראשון של המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד07/09/2009
הלכתי לרופא והתברר בבדיקת דם ש..שיש לי עוסף בבלוטת התריס..
האם זה יכול לפגוע בגובה שלי?
כי שמתי לב שלאט לאט אני יורד במשקל - עשיתי בדיקת דם והתברר שיש לי את הבעיה הזאת .. האם זה פגע לי בגובה ? גובהי 172 אבי 178 אמי -170 ..
הרופא אמר שזה לא פוגע בגובה זה אפילו יכול לעזור..?
אין פגיעה בגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009השאלות לא ברורות. אפילו גילך אינו ידוע.
פעילות יתר של בלוטת התריס מחייבת מעקב ולעיתים קרובות מאד גם טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן
דוד08/09/2009אני בן 17 וחצי . אני יודע שיש קשר לזה שאני נמוך בגלל שאני שוקל מעט ובגלל זה אני אולי נמוך?
והמשקל הנמוך קשור לבלוטת התריס \גנטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי סליחה תיקון^
דוד08/09/2009יש לי חוסר בבלוטת התריס האם זה יפגע בהתפתחות שלי (כי אני עדיין בהתליכי צמיחה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בבלוטת התריס - בן 3 וחציחגית07/09/2009
שלום רב,
בבדיקת דם שגרתית התגלו אצל בני בן ה3 וחצי רמות גבוהות של TSH - 6.01
T3 - 5.8
T4 - 14.6
THYROGLOBULIN - <20
ANTI THYROIDPEROXID - <20
פרולקטין 389.6
האם משמעות הדבר תת פעילות של בלוטת התריס? (אצלי התגלה האשימוטו לפני שנה וחצי. כרגע לא מחייב טיפול תרופתי, כיוון שלא סובלת מתסמינים משמעותיים). מה משמעות רמות הפרולקטין הגבוהות?
אודה על התייחסותכם,
חגית
לחזור על הבדיקות בעוד חודש
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009רמות TSH מוגברות מעט -תת פעילות גבולית של הבלוטה אם תוצאה זו חוזרת. המצב אינו מחייב טיפול.
באילו יחדות נמדדו רמות הפרולקטין ומה הגבול העליון של הנורמה בתבחין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
חגית08/09/2009בהמשך לתשובתך לגבי בלוטת התריס - ילד בן 3 וחצי
רמת פרולקטין שנמדדה 389.0 mIU/L
(ערכי נורמה: 45.0-375.0)
מה משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ14/09/2009. אך כאמור הייתי חוזר על הבדיקות בעוד חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות מתקדםאמא07/09/2009
לביתי בת ה 9 +3 חודשים התחילה צמיחת שדיים. עשינו בדיקת רנטגן לבדיקת גיל עצמות והתוצאה היא -בין 10 ל11 שנים. מה הלאה?
תקין ככל הנראה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/09/2009זהו גיל מוקדם יחסית לממוצע גיל הופעת שדייםאך עדין בגדר הנורמה. גיל העצמות המתקדם משקף את בשלותה הביולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)