מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בת 16אמא05/10/2009
שלום בתי בת 16 גובהה 156 ומשקלה 46. היא מאוד נמוכה יחסית לבני גילה. קיבלה מחזור בגיל 11.30התפתחות מוקדמת היתה תקינה . האם יש סיכוי לגבוהה עוד?
גובהי 163 ובעלה 166
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009היא יכולה לגדול עוד סמ'. זה גובה תקין (10% מהנשים נמוכות יותר), ובתחום הצפוי לפי גובה ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים של u,sכהן איילת05/10/2009
מוקדמת.הממצאים:
שחבתי בת ה7 ושלושה חודשים נשלחה לאולטראבקוטר 4 מ'מ.האם הממצאים תקינים? -סאונד של השחלות בשל חשש להתבגרות לה ימנית 9*17 בתוכה שני זקיקים קטנים הגדול בגודל 4מ'מ.
שחלה שניה12*7 מ'מ בתוכה 4 זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009תראי לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל בת 5גלית05/10/2009
שלום רב, בתי בת החמש היא ילדה שעירה מיום בו נולדה. כאשר הייתה תינוקת ראה אותה רופא הילדים והבהיר שזו לא בעיה רפואית ושאין מקום לדאה ושרוב הסיכויים שהשיער יירד עם הזמן (אין לה שיער בבית השחי או בפות) אלא שהזמן עובר והמצב רק מחמיר. היא ילדה מאוד בהירה והשיער מאוד מאוד בולט (מתעבה ומתארך עם הזמן). על הידיים יש לה שיערות בלונדיניות ואף שהן עבות הן פחות בולטות אך הרגליים שלה מאוד מאוד שעירות (לכל אורך הרגל), האם יש פתרון לבעיה הזו או שעלינו לחכות עד הגיל המתאים להסרת שיער? האם זה יכול להצביע על בעיה כלשהיא?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רפואי
פרופ` זאב הוכברג10/10/2009מה שאמר הרופא, וכנראה שזה כך גם היום, שבעייתה של הילדה אינה בתחום הרפואה אלא הקוסמטיקה. שם גם יש לחפש פתרונות., אם זה אמנם מפריע לה ולא רק לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נמוךמשה04/10/2009
האם יכול להיות כי צריכה מישכה לראש בקביעות (לנשירת שיער) כבר כ-3 חודשים שאני צורך אותה ולא גודל לי השיער. האם יכול להיות שזה פגע לי בגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
No corralation
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2009I SEE NO CONECTIONBETWEEN THE TWO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה א ומר
משה05/10/2009שאין קשר בין הגובה לזה? שזה לא משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש לא
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009אין שום קשר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום כף ידאמא מודאגת03/10/2009
בני נמוך מהממוצע. אנו עורכים לו צילום כף יד מדי שנה כדי לוודא שאין מחסור בהורמון גדילה. הממצאים מראים שהוא כנראה לוקה במה שקרוי "הבשלה איטית". היום, בגיל 6.2 שנים גיל העצמות מתאים לגיל 4.6 שנים. האם זה מעיד על כך שיש סיכוי שיהיה גבוה בעתיד?
כמו כן, למה הכוונה במשפט "נמצא בטווח של פחות מ 3- סטיות תקן מהממוצע"?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף נתוני גובה של בעלי ושלי
אמא מודאגת03/10/2009אני - 1.62
בעלי - 1.85
האם יש צפי גדילה לילד והאם יש הבדל בין בן לבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Delayed growth
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2009Your chid tatget height is about 170 cm
IF his current height is compatible to his bone age height -4,6 years there is nothing to worry about. If not an pediatric endocrinologist assessment is needed* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בתינוקת בת חמישה חודשיםמיטל03/10/2009
יש לי תינוקת בת חמישה חודשים- יפיפיה אמיתית גם מבחוץ וגם מבפנים...
הבעיה היא שהיא נולדה מעט עם שיעור יתר - בצידי הפנים, מצח,רגליים,כתפיים ולאחרונה אף צמחה לה פלומת שפם (הנושא שהכי מדאיג אותי)
שאלתי את הנושא את רופא הילדים והוא אמר שהיא לא נראית לו תינוקת שעירה והכל יסתדר בעתיד.. מה דעתך האם השיער ינשור , יתבהר ןאם כן באיזה גיל (יש לציין שאני ובעלי מעט שעירים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
This is not an endocrine problem
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2009Itis most pobably due to familial tendecy
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...הורמון גדילה01/10/2009
אני כמעט בן 15 והגובה שלי הוא 172 כבר שנתיים ואני לא מרוצה ממנו.
האם אני יכול לקחת את הזריקות והאם הן יועילו לי?
עוד דבר שלא הבנתי בקשר לזריקות זה, אם הן גורמות לעצמות לגדול עוד, האם מלבד שינוי הגובה יכול לקרות מצב שעצמות בפנים יתעוותו, כמו למשל באף יכולות לגדול בגלל הטיפול?
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזוב
פרופ` זאב הוכברג02/10/2009אינך יכול לבחור את הגובה. אין טיפוללמצב קשה כמו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
הורמון גדילה03/10/2009..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזולשרון01/10/2009
לבני בן השנה גילו לפני כארבעה חודשים אינפנטל ספזם,הוא טופל חודשיים בACTH הטיפול הסתיים לפני כחודשיים במהלך התקופה שלאחר מתן הסטרואידים בכל פעם שהיה עם חום נתנו לו הידרוקורטיזון כתמיכה, השבוע שוב הופי לו חום 40 מעלות,שוב נתנו לו הידרוקורטיזון ובמקביל עשו לו בדיקת קורטיזול, היום הגיעה התשובה 19.6, הבדיקה נעשתה ב4 אחה"צ וכשהוא חולה.
האם המערכת החיסונית שלו כרגע תקינה?האם יש צורך לחזור על הבדיקה בשעות הבוקר? האם לחזור על הבדיקה ללא מחלה? תודה מראש...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009זה תקין, ובכל זאת חזרי לרופא להסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטהעדי01/10/2009
מה זה הגדלה של בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואים
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009בלוטת התריס היא בבסיס הצוואר מלפנים, וכשיש הגדלה רואים זאת - זה נקרא זפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם בתינוקשירי01/10/2009
יש לי תינוק בן כ5 חודשים, בשל שיעור על האשכים שלחה אותנו רופאת הילדים לבדיקת דם של ANDROSTENEDIONE התוצאה מראה 0.3 > כאשר בערכי הנורמה רשום 1.7-6.3 מה אומרת וצאה זו? האם זה אומר שייש משהו לא בסדר? אשמח לחוות דעתך תודה
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גיל גובהים?משה01/10/2009
שלום, אני מקבלת תשובות שונות מרופאים שונים, מהו הגיל הממוצע (לבנים) שבו הם מסיימים לגבוה ? חלקם אומרים עד גיל 19, 20 וחלקם אומרים גיל 17 ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח רחב
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009בין 15-22, לפי ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 סטיות תקןרונה30/09/2009
בתי בת עשר וחצי ומראה התחלת התפתחות מינית ושיעור.לקחתי אותה לצילום כף יד שמאל,וגיל העצמות הוא של 8 שנים ו 10 חודשים,שלוש סטיות תקן.האם זו בעיה ומה עושים.
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009הכל נשמע בסדר. היא מתבגרת בזמן, ולצון כף היד אין קשר לכלום אצל ילד בריא. זאת בדיקה שעוזרת לאבחון כשיש מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהAsa30/09/2009
שלום,
אני גבר ורציתי לדעת איזו בדיקה יכולה לבדוק האם יש לי פחות מדי הורמונים גבריים או יותר מדי הורמונים נשיים? והאם עליי לפנות לאנדוקרינולוג בשביל בדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009כדאי שתתיעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרעדן30/09/2009
בוקר טוב,
בתי בת ה-4 סובלת משיעור יתר בידיים, ברגליים ובגב.
בגיל חצי שנה צמחו לה שערות באיבר המין לאחר בדיקה של אנדוקרינולוג ואולטראוסנד שחלות נטען שהבדיקות תקינות והמקור כנראה תורשתי. בגיל שנה נשרו השערות באיבר המין אולם בשנה האחרונה התרבו השערות בידיים וברגליים. הדבר התחיל להציק לילדה מכיוון שהילדים בגן התחילו לצחוק עליה.
אציין שאני ובעלי ממוצא פרסי ושעירים מעט.
אודה לכם שתיעצו לי מה ניתן לעשות ולמי לפנות.
יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטי
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009זאת בעיה בתחום הקוסמטיקה ולא הרפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני שיער על שק האשכיםש.ת29/09/2009
שלום,
אצל בני בן ה 8.5 הופיעו ניצני שיער על שק האשכים.
האם הדבר תקין ? מתי בדרך כלל תופעה זו אמורה להתחיל ?
פרופ` זאב הוכברג01/10/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)