מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תת משקל - בעייה חמורה שמחמירהאדריאן לרנר19/09/2009
לפרופ' אלי הרשקוביץ
שלום רב,
שמי אדריאן לרנר ואני בן 32 מנהריה , גובה 1.78 משקל 47.
נולדתי בעבר עם מום לידה חיך ושפה שסועים, במהלך מעקב אחר התפתחותי התגלה
מקרה של תת משקל שמחמיר מיום ליום עד רגע התבגרותי כיום. נבדקתי בהתפתחות
הילד בבית חולים זבולון בקריות ע"י פרופסור הרדוף ובבית חולים כרמל שבחיפה
בוצעו בי כל בדיקות הדם והבדיקות הכלליות (בלוטת התריס וכדומה) ותוצאה הייתה
תקינה אך נמצא שגיל העצמות הוא מתחת לגיל הקיים שהוא גיל עצמות 19 שנים.
נמצא כמו כן שקיים אצלי בעיה של חילוף חומרים מהיר מדי ולשם כך הופניתי לדייטאנית
להעלאת המשקל מספר פעמים כשתצאותיו הקאות ולאחר טיפול תרופתי לא הצליח.
כיום יש לי בעייה חברתית חמורה מאוד המעוררת לעג והריני מבקש עזרה דחופה
בנושא זה על מנת למצוא פיתרון מתאים.
אודה לך על תשובה בהקדם
תודה מראש
אדריאן לרנר
0526405843
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרפאת אנדו מבוגרים
פרופ' אלי הרשקוביץ23/09/2009זו הכתובתהמקצועית שלך בילוב דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתי כבר כמה פעמים אצל דיאטנית
אדריאן לרנר06/10/2009שלום אלי
כבר הייתי כמה פעמים אצל דייטנית וללא שום תוצאות, לפיכך נהיתי יותר רזה.
זאת לא בעייה של אוכל , זאת בעיה הורמונלית של חילוף חומרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכתב נוסף לד"ר אלי , תוצאות בדיקה
אדריאן לרנר06/10/2009שלום רב. שמי אדריאן לרנר ואני בן 32 מנהריה. בעבר נולד עם מום של חיך ושפה שסועים ולאחר מספר רב של ניתוחים לתיקון החיך והשפה. כיום אני במצב של תת משקל, ולאחר ירידה חדה נוספת מ 50 קילו ל 47.5 לגובה 1.80. מבחינת תזונתית המצב תקין (אוכל שוקולדים ודברי מתיקה אחרים, כמו כן בשר ומוצרים אחרים עתירי קלוריות ושומן וכו') אך לאחר בדיקות מעמיקות נמצאו הממצאים המדאיגים והמוזרים הבאים כפי שנאמר ע"י רופא ממוחה גסטרו ויש חשש למחלה לא מוכרת ברפואה: רמת אינסולין נמוכה מאוד בעת צום וסוכר מאוד נמוך.
אינסולין - L* 14.4 >
רמות תקינות בצום : מ 43 עד 194
---------------------------------
סוכר - 52 L
רמות תקינות: מ 70 עד 100
---------------------------------
49H UREA
רמות תקינות: מ 17 עד 43
בעבר נבדקתי במרפאת זבולון ובבית חולים בני ציון אצלך בהתפתחות הילד ולאחר בדיקות מעמיקות שכללו בלוטת תריס וכו' נמצאו תקינות מלבד בעיית חילוף חומרים שלא נפתרה ולא נמצאה לה פיתרון (לא בוצעה בדיקת אינסולין) שהוא ההורמון שאחראי על ויסות החומרים בגוף מהלבלב שהוא עצמו אחרי על חילוף החומרים. כיום בעיה זו מאוד מציקה לי הן חברתית (החברה רואה בי כאדם חריג שלוקה במחלה) ועקב כך דבר זה מונע ממני להקים משפחה.
יש לומר שלאחרי כל ארוחה (כ 3 דקות ואף פחות לאחר כל ארוחה) אני ניגש לשירותים לעשיית צואה, לעיתים מלווה בשלשול. כמו כן בעבר טופלתי מספר פעמים ע"י רופא דייטאני אך תוצאותיו היו מלוות בהקאות מייד לאחר הארוחה.
אני אובד עצות ואף נמצא במצב נפשי קשה בגלל בעיה זו, מכיוון שאני רוצה להקים
משפחה ואף לחיות כאדם רגיל ולא כחריג מהחברה. אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא, לגבי הסיבה שממנה יכולה להיגרם בעייה זו ואף לדרך פיתרון.
בברכה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב
פרופ' אלי הרשקוביץ14/10/2009ראשית רמות הסוכר נמוכות יחסית . גם רמות האינסולין נמוכות אולם זוהי תגובה הולמת למצב של רמות סוכר נמוכות
הסיבה שהפניתי אותך למרפאת אנדו מבוגרים היא שבאמת איני מטפל ואינימומחה לבעיות שונות כולל אפילו הורמונליות העלולות להיות אחראיות למצבך.
מבוגרים אינם ילדים גדולים- זו ביולוגיה שונה הדורשת הכרה והתמקצעות מיוחדת.
פנה אליהם לטובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ומשקלמון18/09/2009
שלום
הבת שלי בת 8.5 כיתה ג המשקל שלה 21 והגובה 123 האם המשקל והגובה מתאימים לגיל שלה או יש צורך להתיעצות עם רופא הילדים .
תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקומת גדילה
פרופ` זאב הוכברג18/09/2009בקשי מהופא או האחות עקומת גדילה, ובדקי בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי בלוטת התריס אצל ביתי התינוקתחנה18/09/2009
אני סולבלת מתת פעילות שלך בלוטת התריס במהלך ההריון הנוכחי (מס. 2) הועלה מינון האלטרוקסין ע"י אנדוקרינולוג ל100 מק"ג ביום.
תוצאות בדיקת הבלוטה אצל ביתי בגיל של עד חמישה ימים (אינני יודעת באיזה יום בדיוק הן נלקחיו) הן: tsh-9.53 t4-25.83 מה אומרים ערכים אלו ומהם בכלל הערכים המקובלים אצל תינוקות?
בעיקרון הרופא המליץ לי לעשות בדיקה חוזרת של ה tsh האם צריך?
שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג18/09/2009מחלת התריס שלך אינה עוברת לתינוק. הבדיקות שלו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיהעדי17/09/2009
לבני בן ה14 יש איבר מין קטן ואשכים קטנים (אין שיער)וגם לא בגוף,ועדיין לא הגיע לבגרות מינית!
האם יש חשש לתסמונת קלינפלטר?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת מהרבה
פרופ` זאב הוכברג18/09/2009קלינלטר היא אחת מהרבה אפשרויות, ולא השכיחה ביניהן. קח/.י את הילד לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ויראלית בבלוטת התריסגולדי17/09/2009
שלום רב
לפני כשבעה חודשים פניתי לרופא הילדים שלנו בקשר לנפיחות בצוואר מתחת לסנטר של הבת שלי בת ה- 7 .לאחר בירור ובדיקות , אולטרסאונד,מיפוי בלוטת התריס בדיקות דם , אובחן כי לילדה יש דלקת ויראלית בבלוטת התריס.לא ניתן טיפול תרופתי אלא רק מעקב שבועי עד חודשי עד אשר הערכים של הבלוטה יהיו תקינים.בחודש יולי ,תחילת החופש הגדול חזרנו על האולטרסאונד ועל בדיקות הדם כמובן.הכל היה תקין,האולטרסאונד תקין , בדיקות דם: אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
4.19 )
5.5
|
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
10.3 *
15.8 )
19.7
|
האינדוקרינולוג אמר שתקין ולחזור על הבדיקות בעוד כמה חודשים.חלפו אמנם חודשיים מאותם בדיקות אך מה שבעצם אני רואה שהנפיחות אינה יורדת כל כך.אזור הבלוטה עדיין נפוח. מה זה אומר ? אני דיי מודאגת תודה רבה
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
3 *
6.69 )
7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009נשמע שהכל תקין, אך כשאם מודאגת היא לוקחת את הילד לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אך...
גולדי18/09/2009תודה רבה רבה להתייחסותך
אני אכן פניתי לאינדוקרינולוג שלה שוב והוא אמר שאם זה נראה לי שוב נפוח אז לעשות את הבדיקות החוזרות עכשיו ולא להמתין לביקורת.אתמול לקחתי את הילדה לרופא ילדים שלנו ,שהוא בעצם היה הראשון שאיבחן את הבעיה אצלה והתייעצתי גם איתו , הוא אמר שזה אכן עוד קצת נפוח אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני כמה חודשים ואולי זה השאריות של מה שהיה.לקחתי ממנו את הבדיקות של הבלוטה ומייד אחרי החג , הבת שלי תחזור שוב על הבדיקות.השאלה שלי היא האם הנפיחות אמורה לחלוף באיזה שהוא שלב ? ואם הבדיקות והאולטרסאונד והמיפוי תקין אז למה עדיין נפוח ?
אשמח לתשובה
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאט
פרופ` זאב הוכברג18/09/2009רוב התהליכים גגוף מתרחשים באיטיות, וכן אף בבלוטת התריס. הכל שם קורה לאט, במשך חדשים. אין כאן מצב מסוכן. חכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גולדי19/09/2009תודה רבה הרגעת אותי
שנה טובה ומבורכת לך ולבני ביתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות לגביי דלקת ויראלית
גולדי01/10/2009תודה להתייחסותכם ולתשובתכם המהירה
אז אכן חזרתי עם ביתי שוב למעקב אצל האנדוקרינולוג שלה , הוא ראה שהבלוטה עדיין נפוחה , לא התרגש במיוחד , עשינו בדיקות חוזרות של הבלוטה : התוצאות הן:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | *
0.34 (
0.35 )
5.5
|
10.3 *
17.6 )
19.7
|
3 )
7 *
7.61
|
Thyroid Peroxidase Ab | | 10 IU/ml -קטן מ
|
הצגתי את התוצאות בפני האנדוקרינולוג , הוא אמר להגיע אליו להמשך מעקב בעוד חודש.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה בבקשה
גולדי02/10/2009תודה להתייחסותכם ולתשובתכם המהירה
אז אכן חזרתי עם ביתי שוב למעקב אצל האנדוקרינולוג שלה , הוא ראה שהבלוטה עדיין נפוחה , לא התרגש במיוחד , עשינו בדיקות חוזרות של הבלוטה : התוצאות הן:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | *
0.34 (
0.35 )
5.5
|
10.3 *
17.6 )
19.7
|
3 )
7 *
7.61
|
Thyroid Peroxidase Ab | | 10 IU/ml -קטן מ
|
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה לאישור טיפול בהורמון גדילהקרן16/09/2009
שלום, בני בן 5.1, גובהו 105 ס"מ ושוקל 15.5 ק"ג ונמצא על אחוזון 5
בתבחין קלונידין נמצאה רמת ההורמון 6
בבדיקה לאחר מאמץ פיזי - 3
כעת אנו עומדים בפני בדיקה שלישית כדי שנוכל בכלל להגיע לועדה
אשמח להבין איך מתנהל הדיון בועדה כזו ומהם הקריטריונים לאישור המימון על ידי קופ"ח
בהסתמך על נתונים אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009הטיפול ניתן לילדים עם 1) הפרעת גדילה על רקע 2) חוסר בהורמון גדילה. הוועדה מבקשת הוכחות לשני המרכיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bmi תקיןשלי16/09/2009
הבת שלי בת 14.5 שוקלת 44 ק"ג וגובה 137 יש לציין שמבחינה מינית היא התפתחה די מוקדם
האם היא בטווח הנורמה או שזקוקה ליעוץ
תודה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009עודף משקל קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרענת15/09/2009
ברצוני לדעת האם יש איזשהוא טיפול קוסמטי או אחר (הבהרה או כל דבר אחר)לשיעור יתר בגוף כמו ידים,רגלים,גב (תורשתי) כאשר הוא מאוד בולט בגוף לגיל 4 כיוון שביתי פנתה אלי בטענה שהשערות בגוף מציקות לה ואיני יודעת כיצד לעזור לה אשמח לקבל תשובה על מנת לתת תשובה לביתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיטימי
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009כל טיפול - הבהרה או גזירה - אפשרי. זה אינו רגיל שזה באמת מציק לילד. בדקי שאינת עושה זאת בשבילך אלא בשבילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 גובה 160 - האם יש חשד לסרטן?מוטי15/09/2009
ילד בן 10.5 גובה 162 משקל 52. נשלח לבדיקות דחופות MRI לבדיקת SOL.
מדוע? למה הרופא חושד בסרטן? הילד לא התלונן על כבאים מיוחדים ובד"כ מרגיש בריא.
האם יש חשד סביר לסרטן רק בגלל קצב הגדילה המואץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009המידע חלקי. שאל שאלות אלו את הרופא ששלח את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 באחוזון 5%תמר15/09/2009
תשובה לשאלותיך מיום 14.9 10:48
גובהו של אביו 175 ס"מ. נולד במשקל 4 ק"ג ומעולם לא היה ילד נמוך. בילדות תמיד היה בגובה ממוצע ומעלה.
גיל העצמות של בני חושב לפני שנה כשהיה בן 4 (בן 4 עם גיל עצמות של בן 3 – פער של שנה).
האם יש לחשב את גיל העצמות, שנה אחורה, עד סוף גיל הצמיחה (לדוגמא: כשיהיה בן 15 גיל העצמות -14 וכשיהיה בן 18 גיל העצמות - 17) או שבאיזשהו גיל, עוד לפני סיום הצמיחה, גיל העצמות יהיה שווה לגיל הילד (לדוגמא: בגיל 9 פתאום גם גיל העצמות שלו יהיה שווה ל-9 זאת לאחר שלפני כן היה פער של שנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונה
פרופ` זאב הוכברג17/09/2009געל העצמות אינו מתקדם באותה מהירות כמו גיל הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת סימני התבגרות וגובה נמוךאמא13/09/2009
שלום רב
אצל בני בן 10 החלו להופיע שערות באזור הערווה. מדובר בילד נמוך (גובה 126 ס"מ משקל 26 ק"ג)
שגם הוריו נמוכים.
שאלותי:
מהו הקשר בין תחילת ההתבגרות בגיל זה לגדילה ועליה בגובה?
האם ההתבגרות המינית מאיטה את הגדילה?
מה ניתן לעשות כדי שהילד יגיע לגובה ממוצע במידת האפשר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התבגרות מינית וגדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009ראשית איני בטוח שאכן החלה התבגרות מינית אמיתית אצל בנך. רק אם נפח האשכים גדל ניתן לומר שהחלה ההתבגרות המינית - לכן פנה לרופא הילדים.
ההתבגרות המינית מסמנת שלב של האצת הגדילה אך עם סיומה כעבור 4 שנים לערך הגדילה פוסקת לחלוטין. בתקופת ההתבגרות בנים גדלים כ 27 ס"מ בממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןדידי13/09/2009
שלום,ביתי בת 10.5 לוקחת 3 פעמים בשבוע 50 מג אלטרוקסין ומאוזנת
רציתי לדעת האם מותר לתת את כל ה150 מג ביום אחד בבוקר ?תודה לי
לא מומלץ
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009כיון שהתוצאות באופן מתן כזה הינן פחות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי "לעצירת ההתפתחות המירוני12/09/2009
בתי בת 8שנים ו8 חודשים גובה 126 ס"מ ,לאחרונה
(גם בבדיקות US ) יש התפתחות של השדיים ,ללא שיעור
בפות .
בבדיקת גיל העצמות לכף היד נמצא שגיל העצמות מותאם ל10 שנים.
האם יש צורך בטיפול הורמונלי לעצירת ההתפתחות המינית
כדי שתהליך הצמיחה שלה לא יעצר ובמה כרוך טיפול זה ?
תודה מראש .
עצירת התבגרות המינית
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009יש להפגש עם אנדוקרינולוג ילדים לצורך ההחלטה.
ככל הנראה הטיפול לא ישפר את הגובה הסופי אך ישנם שיקולים נוספים -פסיכוסוציאלים בעיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בגיל העצמותאתי12/09/2009
פרופ' שלום רב
ביתי בת ה- 9 מטופלת בזריקת דקפפטיל מידי 28 יום, לפני כשמונה חודשים בצילום לבדיקת גיל עצמות התוצאה היתה גיל עצמות 8.5
אני מודאגת מפני שבצילום שנעשה השבוע התוצאה היתה גיל עצמות 12
הביקור הבא אצלך יהיה רק בעוד חודש ואני מודאגת. האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה
אתי
מוזר
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009עליה בגיל עצמות של 4 שנים בתוך 8 חודשים היא חריגה מאד עד כדי כך שאני מפקפק בנכונות הקריאה הראשונה או האחרונה. אם שינוי בסימני המין איני רואה צורך להקדים את הבקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווה אצל בת שנתייםגלית11/09/2009
שלום רב,
לבתי בת השנתיים יש מעט שיערות ערווה. מדובר על שיערות כהות אך הן לא צפופות והן לא נמצאות רק על ערוותה אלא על כל איזור הבטן התחתונה (לא מאוד בולטות אבל כשמסתכלים טוב רואים שהן שם). נראה שהשיער על הערווה הוא המשך ישיר של שאר שיער הגוף. אין לה שיערות בבית השחי.
האם זה מעיד על בעיה כלשהי? על איזו בעיה זה יכול להעיד?
תודה מראש,
גלית.
תקין ככל הנראה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/09/2009מדובר על שיעור יתר כללי ולא מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)