מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גדילת שערות הזקן בחזה וצמיחה.נתאי29/06/2009
אני בן 18 ו-3 חודשים .170 ס"מ אבא: 175.אמא 169.אני בריא וגם הורי, ההתפתחות המינית שלי היתה רגילה כבכל בני הנוער בממוצע. אך שערות בחזה אינן מופיעות אצלי וכן שערות הזקן לא צומחות לרבות גדילת שערות של הפיאות.
א. האם אני אגבה יותר?
ב. האם חוסר גדילת שערות בחזה ובזקן מעידות לבעיה במערכת ההורמונלית/כל בעיה אחרת בתפקוד הגוף, ואם כן, איזה טיפול יכול רופא להמליץ על כך(אם בכלל?!).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעור זקן ובית החזה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009אם התפתחות האשכים ואיבר המין תקינה, קיימת זקפת בוקר וחשק מיני אז קרוב לוודאי שהעדר השיעור במקומות שציינת אינו מעיד על בעיה הורמונלית.
לגבי הגובה קשה להעריך ללא ידיעה של קצב גדילה אחרון ו/או גיל עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופניס לתינוק בן 9 חודשים- דחוףאביבית29/06/2009
בני בן 9 חודשים. בביקור אצל רופאת הילדים הופניתי לבדיקה אנדיקרינולוג עקב רושם למיקרופניס. בבדיקה האנדיקרינולוג התרשם כי התינוק צריך לקבל זריקות טויסטרון פעם בחודש למשך 3 חודשים השאלה היא האם יש טיפול חלופי והאם יש סיכון לתינוק בטיפול שהומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תומך בטיפול
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009במינונים המקובלים לגילו אין סיכון ואין גם טיפול חלופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי והשפעתו על גדילה לגובהרון28/06/2009
שלום, קראתי שיש תופעה שקוראים לה "ננסות פסיכוצואלית" - שבה ילדים ותינוקות שעוברים הזנחה / התעללות לא גדלים גם אם תזונתם מספקת, והסיבה היא שמצבים רגשיים קשים יורדת הפרשת הורמון גדילה ועולה הפרשת ההורמון קורטיזול (שמעכב גדילה)
השאלה שלי, האם זה תקף גם לילדים בגיל ההתבגרות ובמצבים פחות חמורים - למשל האם העובדה שנער מצוי בדיכאון ולחץ רב בגיל ההתבגרות תגרום לכך שהוא לא ימצא את פוטנציאל הגביהה שלו
תודה
זו בהחלט אפשרות
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009דכאון ולחץ נפשי קשה עלולים לפגוע בגדילה בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי גדילהגבי28/06/2009
שלום לצות המכובד,
בני כיום בן 9 שנים ו- 11 חודשים, גובהו 130.4 ס"מ, ומשקלו 25.6 ק"ג.
בגיל 9 שנים ו- 7 חודשים היה גובהו 129.2 ס"מ, ומשקלו 25.5 ק"ג.
גיל העצמות 7 שנים.
IGF-1 = 27.00
טיעבון מאוד ירוד
גובה האם: 155.5 ס"מ, גובה האב: 177.4 ס"מ
מבקשת לדעת לאיזה גובה יגיע לפי המצב הנוכחי מה המלצתכם לעשות בנידון
בתודה מראש,
אמא גבי
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009בנך נמצא באחוזון 10 בעקומות הגובה ובין 5-10 למשקל .
בהנחה שהוא בריא איני מניח שגובהו צפוי להיות סביב 173 עם טווח של כ 10 ס"מ לכל כיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- growth flexעודד27/06/2009
גילי הוא 16 וחצי גובהי 167 גובה אבי 171 גובה אמי 156.מזה שנתים לא גבהתי.שאלתי היא אם בגילי נטילת תוסף התזונה growth flex יכולה להשפיע אל גובהי וגדילתי ואם קימות תופעות לוואי משימוש בתוסף זה?
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009איני את התכשיר אך בגיל 16 שנתיים לאחר סיום הגדילה איני מצפה לגדילה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםזוהרה25/06/2009
שלום.
בני מקבל הורמון גדילה כשנה. הוא בן שש וחצי. בבדיקות הדם האחרונות התוצאות היו תקינות מלבד ה-CREATININE שהיה נמוך משמעותית. 0.37 mg/dl האם תוכל לומר לי האם יש מקום לדאגה והאם יש עוד משהו שעלי לבדוק?
תודה מראש.
נירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג26/06/2009הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ללכת למכון כושר?שגיא א.25/06/2009
שום קוראים לי שגיא א. אני עוד חודש בן 15 הגובה שלי הוא 1.81 מטר אני שוקל 58 ק"ג.. אמא שלי אומרת שלא נראה לה שזה טוב ללכת למכון כושר כדי שלא יעשה לי בעיות גדילה כמו כאבי גב, עקמת בגב, כאבי ברכיים וכו'.. האם היא צודקת זאת אומרת מה עליי לעשות ללכלת למכון או לא?
אנא ענה על שאלה זאת הכי מהר שתוכל.. בתודה מראש שגיא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמן
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009בכל גיל אפשר ללכת למכון כושר, אך רק בתנאי שיש שם מאמן מומחה לגיל הנעורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקאפפטילנעמה24/06/2009
לביתי בת ה-8 ישנם סימנים להתפתחות מיינית מוקדמת, תוצאות הבדיקות השונות יצאו בטווח הנורמה, כעת הרופאה מייעצת לתת את הזריקות.
תופעות הלוואי שהוסברו לנו מפחידות, האם רצוי וכדאי לקחת את הזריקות, והאם זה לא פוגע בעתיד שלה ללדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009לפני החלטה כזאת כדאי תמיד לקבל חוות דעת נוספת - לא ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהיפית24/06/2009
בבדיקות דם ערכי המלחים אצל ביתי בת ה 10 היו גבוהים. מדובר על סודיום 152 וכלוריד 114 . נבדק גם פרולקטין שעומד על 130!! תוצאות MRI ראש תקינות. בנוסף נבדק גם קורטיזול שנמצא תקין. וRENIN נמצא 9.35 .
הילדה סובלת מהרטבה מגיל 5 והשתמשנו בתרסיס מינירין לסירוגין מאחר ושימוש בפעמונית לא הצליח.
לאור כל הנתונים הנ"ל מס שאלות:
איך מאזנים את המלחים בגוף?
איך מטפלים בפרולקטין גבוה?
האם יש קשר בין נתוני הבדיקות להרטבה?
האם יש קשר בן המינירין למלחים בדם?
אציין שביתי סובלת גם מעודף משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברשת
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009אין דרך לדון בבדיקות שלכם ברשת. זה דורש לבדוק את הילדה. חזרי לרופא ששלח את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
יפית27/06/2009כתבתי לך לאחר שאנדוקרינולוגית בדקה את הילדה ואין לה תשובות למה התוצאות הן כאלה.
צילום כף יד מראה התאמה לגיל 12 והיא בת 10. האם מדובר בהורמון גדילה?
אני חייבת כיוון מסויים על מנת לדעת למי לפנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תוצאות בדיקהשלומית24/06/2009
בוקר טוב
בהמשך למכתבי בתי בת ה6 וחצי סובלת מתת פעילות בבלוטה ותוצאות הבדיקה מראות על מחלת השימוטו , נוטלת 50 מ"ג אלקטרוסין כבר חודש ימים.
תוצאות בדיקות הדם שהתקבלו :
TSH 4.64 MU/L
T4 - FREE 17.5 PM OL/L
ברצוני לדעת אם יש צורך להגדיל את מינון הכדורים ומאחר והתוצאות הראשונות היו מאוד גבוהות ?
אם מחלת השימוטו היא לכל החיים ואין מצב שתיעלם ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להעלם
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009בגיל זה המחלה יכולה להעלם. את מינון הטיפול אל תשנו לבד. תמיד בייעוץ עם הרופא שבודק את הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן למנוע ענקיות בקרב תינוקותאורית24/06/2009
הגובה שלי הוא 1.74 מ' ובעלי 1.99 מ'
יש לנו תינוקת בת כ- 10 חודשים, אורכה 73 ס"מ ומשקלה כ- 10 ק"ג.
כשאנשים רואים אותה (מבלי לראות את בעלי) הם מציינים שיש לה כפות ידיים ורגליים גדולות מאוד והיא בטוח תהיה ענקית.
האם יש אפשרות למנוע ענקיות אצל תינוקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מאוחר
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009בגיל 8 יוכל הרופא להעריך את גובהה הבוגר ואז תוכלו להחליט לגבי טיפולים, שניתנים (לעתים רחוקות) בגיל 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון הגדילהרונית24/06/2009
שלום, שמעתי שבזמן שינה עמוקה מופרש אצלנו בגיל ההתבגרות[אני בת 14 וחצי] הורמון הגדילה שעוזר לנו להתפתח ולגדול, רציתי לדעת אחרי כמה שעות של שינה מופרש הורמון זה? האם יש שעות מסויימות בלילה שהוא מופרש יותר או פחות?אשמח לתשובה..
והאם יש דרכים נוספות להשיג את הגובה המרבי ?
1.שינה 2.אכילה בריאה האם יש עוד משהו שעוזר לגבוה?
רציתי לדעת אם אמא שלי 1.59 ואבא שלי 1.81 יש לי סיכוי להיות גבוה? אני עכשיו בת 14 וחצי 1.55
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009נכון שההורמון מופרש בעיקר בשינה - השיא הוא כ3 שעות אחרי שנרדמים.אך אין זה נכון שמי שישן יותר יגדל יותר. אין בידך להשפיע על הגדילה הצפויה לך. חכה ותראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שאובחן אצלו חוסר הורמון גדילהאירית23/06/2009
לתינוקי בן ה 10 חודשים ביצעו בדיקות דם מקיפות לצורך אבחון חוסר בהורמון גדילה לאחר שהיו תוצאות נמוכות בבדיקה ראשונה, (מקסימום בבדיקה ראשונה 4.9). ביצעו בדיקה שנייה וגם שם היו תוצאות נמוכות.
הרופאה במח' אנדוקרינולוגית החליטה שיש לתת זריקות הורמון על בסיס יומיומי למשך כמה שנים.
שאלתי היא האם לא מוקדם לאבחן חוסר בהורמון גדילה בגיל זה? מאיזה גיל מופרש הורמון גדילה? האם לא אמור להתחיל מבסיבות גיל 10-12 חודשים? והאם יש תופעות לוואי לזריקות אלו? קראתי שיכול לגרום גם לגידולים האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בטוח.
פרופ` זאב הוכברג25/06/2009עם זאת, לפני טיפול כנ ממושך ותובעני כדאי תמיד לשמוע חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגדילה.22/06/2009
שלום,
הגעתי לגיל 18 ואני לא מרוצה מהגובה שלי הגובה שלי משהו כמו 1.68 אני נמוך לגילי החברים שלי פי 2 ממני וגם אח שלי יותר גבוהה ממני.
1. האם זה קשור גם לאוכל /האם אוכל יכול להשפיע על הגדילה?
2.יש איזה טיפול שמדרבן את הגדילה ואתה גובהה ?
3.כמה שעות צריך לישון בלילה על מנת לנצל את הגנטיקה
גובה סופי
פרופ' אלי הרשקוביץ23/06/2009בגיל 18 הגדילה הסתיימה או קובה מאד לסיום ולא ניתן להשפיע עליה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך צמיחה לגובהאסף20/06/2009
שלום רב,
אומנם אינני ילד, בקרוב אהיה בן 27, אך יש לי שאלה בנושא הגובה.
אני נחשב כגבר נמוך - 165 ס"מ בסה"כ.
אימי בערך 155 ס"מ ואבי בסביבות ה 175 ס"מ.
כל ילדותי ההיתי בטיפול אנדוקרינולוגי אצל פרופסורית מובילה בתחום.
ההיתי במעקב תמידי, ותמיד ההיתי בתחום הנורמה ע"פ כל הבדיקות ולכן היא לא המליצה על טיפול.
היא תמיד טענה שמתן כדורים יכול לגרום לפיק אחד בגובה (שלא ידוע כמה) ואז יש סיכוי שהגדילה תעצר, לכן עדיף לגדול באופן טבעי.
כיום, הרי שאנני אגבהה יותר, לכן תהיתי אם ישנה אפשרות שכיום אוכל לקחת כדורים\טיפול כזה או אחר על מנת לנסות ולהוסיף עוד כמה ס"מ לגובהי.
תודה רבה,
אסף.
סיום גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/06/2009הגובה שלך הוא בתחום טווח גובה המטרה המחושב ע"פ התוני הגובה של ההורים.
בגילך לא ניתן לגרום לגדילה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)