מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- נערה גבוההריקי17/10/2007
בתי בת 15.9 גובהה 1.80.7 - אחוזון 97. משקל 56.6 אחוזון 54. מחזור ראשון בגיל 15. אבא 1.82 אמא 1.78. יש קומה גבוהה במשפחה.
בבדיקת עצמות מתאימה לגיל 13.5
האם לדעתך הילדה תמשיך לגבוהה? והאם יש טעם במתן כדורים לעצירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיגדל עוד מעט
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007אחרי הווסת הראשונה גדלות הבנות הגבוהות עוד כ10 סמ' בממוצע. אנדוקרינולוג יוכל לתת לך הערכה מדויקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה...אלירן17/10/2007
אני בן 17 וחצי בגובה 1.61
האם יש סיכוי לצמיחה נוספת? של 5 ס"מ נוספים או אולי יותר מזה?
ההורים שלי
אבא גובה 1.65
אמא גובה 1.55
קיימת בעיה של התפתחות מאוחרת במשפחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכה
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007לא צריכים לדעת את העתיד בגיל 17. חכה ותראה כמה גדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוראימא17/10/2007
שלום,
בתי בת חמידה וחצי חודשים. לאחרונה צמחו לה שערות באיבר המין, כמו כן הופיעו שערות בשפם ובגבות (שיער מיותר). יש לציין כי הילידה נולדה די שעירה כאשר חלק מהשערות נשרו וחלק לא. האם השערות בשפם אמורות לנשור? אם כן עד איזה גיל, דהיינו מאיזה גיל במידה והשיער אינו נשאר ישנה בעייה של שעיור יתר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרינולוג
פרופ` זאב הוכברג20/10/2007כדאי להראות למומחה להורמונים - אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהאורלי17/10/2007
שלום פרופסור זאב הוכברג : בני בן עשר וגובהו 1.23 בצענו בדיקת גיל עצמות, בדיקות דם ובדיקה להורמון גדילה - כל התוצאות היו חיוביות ואין חוסר בהורמון גדילה התשובה שקבלנו היא שיתכן והוא יחל לצמוח בהגיעו לגיל 13. אני בתחושה שהוא לא גובהה. בני גם נולד עם רפולקס דרגה 5 שכליה אחת מתפקדת 10% וכליה שנייה 100 אחוז. שאלתי היא האם יש קשר בין הכליה לגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למדוד
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007בדיקת גדילה נעשית על פי מדידת הילד ולא על פי תחושה.
מספיק כליה אחת כדי לגדול נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס אצל תינוקדנית16/10/2007
שלום רב,
בני בן ה - 9 חודשים נשלח לבדיקת בלוטת התריס עקב כך שבגיל שבעה חודשים הוציא לשון במהלך רוב שעות היום - תופעה שנמשכה כחודש ימים וכיום לא קיימת. לבני נערכו 3 בדיקות לפעילות הבלוטה. להלן תוצאות הבדיקות:
1. בדיקה ראשונה: T3-FREE 6.7 , TSH 4.9 ,T4-FREE 13.4
2. בדיקה שניה לאחר ששה שבועות: TSH 5.7 ,T4-FREE 11
2. בדיקה שלישית לאחר 4 ימים: TSH 7.3 ,T4-FREE 14
בני נמצא במעקב אצל אנדוקרינולוג, אשר שלח אותנו לבצע בדיקות דומות בעוד 3 שבועות.
אני מודאגת מאוד, והייתי שמחה לקבל את המלצתך להמשך טיפול (האם התינוק נמצא בסיכון כלשהו, האם יש צורך בבדיקות נוספות או שניתן להסתפק רק בבדיקות הדם, האם המצב היום אינו מצריך טיפול תרופתי).
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמוע בקולו
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007שמעי בקול האנדוקרינולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה ומחזורמיקי16/10/2007
שלום וערב טוב.
בתי בת ה-11 היא התלמיגה הכי נמוכה בכיתתה והדבר מאוד מטריד אותה. לפני מספר ימים היא קבלה את המחזור הראשון ואני מעוניינת לדעת האם זה אומר שהיא לא תגבה יותר? האם ניתן להתחיל טיפול בהורמון גדילה בגיל ובשלב זה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיך לגדול
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007אחרי הווסת הראשונה גדלות הבנות עוד 6-8 סמ'. לגבי טיפולים יש צורך בבדיקת אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרהילה16/10/2007
שלום רב,לבתי בת ה-7 יש שיעור באיבר המין - האם הדבר אומר שהיא מתחלה את התפתחותה המינית?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונלי
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007זאת איננה התבגרות, אך זה מראה על פעילות הורמונלית. כדאי לראות אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעה ושיעור בילדהעמית15/10/2007
שלום רב
ביתי בת חמש. מזה שנה יש לה ריח זיעה מבתי השחי כמו לאדם מבוגר. בנוסף- החלו לצמוח לה שיערות בבית השחי. ברור לי שלא מדובר בתופעה נורמאלית. מה עלינו לעשות? לאיזה רופא לפנות ואם מדובר בתופעה של התבגרות מוקדמת מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007זאת איננה התבגרות, אך זה סימן לפעילות הורמונילת. כדאי לראות אנדוקרינולוג של ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' זאב הוכברג שלום.איתי14/10/2007
בעוד ארבעה חודשים ימלאו לי 16.
בגיל 15 הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לצילום כף יד כדי לדעת את גיל עצמותי.
על פי תוצאות הצילום ועל פי גובהי שהיה אז 173 הוא קבע עפ"י טבלה שגובהי הסופי יהיה 181 ס"מ.
כעת , גובהי הינו 175 וחצי. אני מוטרד מכך שקצב הגדילה שלי הוא איטי ואני מתקרב לגיל שבו לדעת רופאים הוא כמעט סוף תקופת הגדילה. מתי אם כך אספיק לגבוה לגובה 181? האם יכול להיות שגדילתי נעצרה?
בתודה, יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי או יוסי?
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007איתי, לך להכין שעורים ותפסיק לנדנד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות לבת 5 וחודששרון14/10/2007
שלום רב,
ביתי בת 5 וחודש. נעשה צילום כף יד שמאל.
התוצאה שהתקבלה ע"פ האטלס של גרויליך ופייל (ילדה):
גיל העצמות: מתאים ל-3 שנים ו-6 חודשים.
סטית התקן לגיל: 8.6 חודשים
נמצא בטווח של 2.2 סטיות תקן מהממוצע.
מה המשמעות? מה עלינו לעשות?
תודה,
שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007לצילומים יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל.חנה ראובני14/10/2007
שלום,
אני בת 17 וחצי ולפני מספר שנים טופלתי בדקפפטיל במטרה לעצור את ההתפתחות המינית ולאפשר לי להמשיך לגבוה.
לאחרונה הבנתי ממספר גורמים (ביניהם וועדות רפואיות בצבא וכו') כי לטיפול ההורמונלי שקיבלתי בעבר ישנן תופעות לוואי רבות ובעייתיות שבאות לידי ביטוי עם השנים.
יש לציין שאני קיבלתי את הזריקות לפני דיי הרבה שנים ככה שרובן היו במתכונת הישנה שלמיטב הבנתי היא בעייתית ומסוכנת יותר.
הייתי רוצה לקבל הסבר לגבי ההשפעות העתידיות של זריקות הדקפפטיל ולגבי התופעות שעלולות לצוץ בעתיד.
תודה מראש, חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007לטיפול אין השלכות עתידיות אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים הטיפול בדקפפטיל עזר לגובה הסופ
טוהר24/05/2010רציתי לדעת אם הדקפפטיל עזר לגובה הסופי שלך השמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה
פרופ` זאב הוכברג26/05/2010אין דרך לדעת זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובההילה14/10/2007
שלום רב,
קיבלתי מחזור בגיל 13 כשגובהי היה בערך 1.50 אולי קצת יותר.
היום אני בת 16 וגובהי 1.60.
יש סיכוי שאני עוד אגבה? אפילו בקצת..?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי מעט
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007אולי 1-2 סמ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.איתי13/10/2007
אם אני בן 15 וחצי ומגיל 15 לא גבהתי ולו ס"מ אחד, זה אומר שהפסקתי לגבוה?
אני רק 175 ס"מ דרך אגב.
??
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007כשמפסיקים לגדול לא מוסיפים סמ'. תמדוד ותראה. יש בנים רבים שגומרים לגדול בגיל 15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתעניין13/10/2007
אני בן 15.5 גובהי הוא 1.70 ברומוני לדעת לאיזה אחוזון גובה אני משתייך
והיכן אני יכול לעשות בדיקת גיל עצמות?
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק"ח
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007צלומים ואחוזונים ניתן לקבל אצל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה והתוהתפתחות מיניתאביטל13/10/2007
ביתי תהיה בת שמונה בעוד חודשיים.הגובה שלה הוא 1.36 ומשקלה 42 ק"ג
בדיקות הומונליות של tsh and fsh ו cortisol hmtu ,יצאו תקינות.
בדיקת גיל העצמות הראתה סטייה של 8 חודשים.
אנדוקרינולוג שבדק אותה אמר שהיא מיצתה חלק מכושר הצמיחה שלה ושאין באפשרותו לחזות את גובהה העתידי .
האם ייתכן שבשל כל הנתונים שמסרתי - היא תהיה נמוכה מאוד?
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג17/10/2007אינני רואה כל דבר חריג בבתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)