מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נבידומני22/02/2016
שלום
אם לוקחים במשך תקופה של כחצי שנה זריקות נבידו ובכל זאת רמות הטוסטוסטרון (כללי+חופשי) ממשיכות להיות נמוכות מתחת לנורמה.
האם יש בכלל טעם להמשיך ולהוציא כסף על זה?
שאר רמות ההורמונים האחרים תקין.
זה הגיוני?
MRI מוח מלפני כמה שנים היה תקין.
אם היה משהו לא תקין מבחינת המוח, אז זה היה מתבטא בהפרעות בהורמונים נוספים, לא כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבידו - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2016שלום
לרוב רמות הTEST תקינות לאחר הזרקת NEBIDO. לאחר שאתה מקבל זריקות כבר לא מדובר על התפקוד של יותרת המוח אלא המינון של התרופה.
ממליצה על יעוץ עם אנדוקרינולוג כאשר מראש חשוב לדעת את הסיבה לירידה ברמות הטסטוסטרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון מאוזנת האם מותר לחטוא מדי פעם?טל12/02/2016
שלום.
רציתי לדעת באם אובחנה סוכרת הריון.
בהתאמת דיאטה ובדיקות בגלוקומטר מראה כי אני מאוזנת מדדים - תקינים בצום ולאחר ארוחות. האם אפשר מדיי פעם ״לחטוא״ ולאכול קוביית שוקולד או עוגיה מתוקה?
או שמה זה מזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון מאוזנת האם מותר לחטוא מדי פעם? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/02/2016שלום
איזון הסוכר בהריון חשוב והנזק הנו מצטבר. קשה לדעת אם נגרם נזק ממעידה חד פעמית אך חשוב לשמור על דיאטה ולאזן את ערכי הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי סידןדפנה11/02/2016
שלום,
אני בת 49, סובלת מאוסטאופניה ואיני מסוגלת לצרוך מוצרי חלב.
איזו צורה של סידן כתוסף ניתן לקחת מבלי להסתכן בהסתיידות עורקים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי סידן - תגובה
מומלץ צריכה של סידן בסביבות 1200 מ"ג ליום (כולל תסופי סידן).
ישנם מאכלים שאינם דברי חלב שמכילים סידן כך שתוכלי להפחית בתוספים. מבחינת התוספים לא משנה איזה סוג לוקחים אך אופן הנטילה יכול להשתנות בין התכשירים השונים (עם אוכל, ללא קשר לאוכל וכו)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה אישית של תזונה לטרום סוכרתייםעמוס10/02/2016
ידוע שבני אדם מגיבים בצורה שונה לסוגי מזון, והשפעת מזון מסוגים שונים על רמת הסוכר שונה בין אנשים שונים. האם יש לכם המלצה לשיטת בדיקה אישית של השפעת מזונות מסוגים שונים על רמת הסוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה אישית של תזונה לטרום סוכרתיים - תגובה
הנושא שאנשים שונים סופגים אחרת את הסוכר חדשה יחסית. עד כה התייחסו למזונות עם אינדקס גליקמי גבוה (זאת אומרת שנספגים מהר וגורמים לעליה ברמות הסוכר בצורה חדה יותר) כמזונות שצריך להפחית את הצריכה שלהם.
ליותר פרטים כדאי להתייעץ עם דיאטן/דיאטנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב זמן המדידות...בגלוקומטר החל ממתי לחשב הזמן?טל09/02/2016
סוכרת הריון בהמשך לשאלתי בנוגע למדידות בגלוקומטר:
ממתי מחשבים שעה אחרי ארוחה או שעתיים אחריי הארוחה..? מתחילת הארוחה, או מסיום הארוחה? ומה הם ערכים תקינים לסוכרת הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב זמן המדידות...בגלוקומטר החל ממתי לחשב הזמן? - תגובה
לגבי שעה או שעתיים זה משתנה בין הרופאים השונים.
רוצים ששעה לאחר האוכל (מתחילת הארוחה) יהיה פחות מ140 ושעתיים לאחר האוכל פחות מ120
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בלוטת תריס + צוואראיילת07/02/2016
* להלן תשובה: לאולטרסאונד שביצעתי עקב בקשתה של הרופאה בגלל מראה של בלוטה מוגדלת:
המגן US בלוטת ============= מידות הבלוטה :התקין בגדר . האונה הימנית : , מ"מ 15 העובי " מ 14 הרוחב מ האונה השמאלית : , מ"מ 14 העובי " מ 13 הרוחב מ האיסת' מוס: מ"מ 1.7 העובי מירקם הבלוטה : הומוגני .
אין בתיק בדיקות להשוואה .
נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים בודדים , "מ 16 מידות עד מ"מימין 12 מ משמאל ועד מ , צורה:אובלית , ליבה שומנית : כן , וואסקולרי במרכז , הסתיידויות : אין .
בלוטות רוק בגודל תקין ,סולידיים ללא עדות לממצאים ציסטים או .
סיכום :
סיבת ההפניה:
ממצאים:
כמתואר
מה זה קשרי לימפה? האם צריך לקחת ביופסיה?
תודה מראש איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
איילת07/02/2016קשרי לימפה מימין עד 16 מ"מ משמאל עד 12 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילת10/02/2016בדיקות דם TSH וספירת דם תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
איילת11/02/2016אני חולת MS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
איילת12/02/2016סליחה על ההצקה, כל פעם נזכרת בעוד משהו...
עקב הטרשת הנפוצה , עשיתי MRI לפני 4 חודשים ויצא נגעים (דלקת) בעמוד השדרה, צוואר, וראש בנוסף יש לי בקע בסרעפת, שלפעמים עם השמנה ישנה דלקת בקיבה (מה שנראה לי עכשיו) הייתכן והבלוטות מוגדלות בגלל הדלקות האלו? בבדיקת דם ESR 47, פשוט רוצה שתהיה לך תמונה כללית, ממש מודאגת וחרדה... תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרון..
איילת12/02/2016בדצמבר 2013 היה ESR 36, יכול להיות שזה קשור למחלה האוטואימונית שיש לי, אובחנתי ב אוקטובר 2013. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד בלוטת תריס + צוואר - תגובה
עד כמה שראיתי אין דבר מטריד בUS בלוטת תריס. לחולי MS קיימת שכיחות גבוהה של מחלה אוטואימונית של בלוטת תריס: HASHIMOTOS THYROIDITIS מומלץ לבדוק נוגדנים לבלוטת תריס ובמידה ומוגברים לעקוב אחר רמות TSH.
לגבי קשירות הלימפה במידה וצורן תקינה לא נדרש המשך בירור לרוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בבעיה בבלוטה ?ע.א01/02/2016
רציתי לדעת האם הערכים הנ'ל תקינים:
tsh - 0.61
t3 - 6.1
ft4 - 9.5
anto tpo - 81.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בבעיה בבלוטה ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/02/2016שלום
רמת הנוגדנים מעט מוגברת דבר על מצביעה על מחלת השימוטו אשר יכולה לגרום לתת פעילות או לפעילות ירת של בלוטת תריס. נדרש מעקב בלבד אחר תפקודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להגיע לאיזון הסוכרתכ.א30/01/2016
אני בת 56 ובבדיקות לפני כחצי שנה התשובה היתה 116 סוכר בבוקר בממוצע לשלושה חודשים 6.5. בהתייעצות עם רופאה אינדוקרינולוגית ניתנו לי כדורי גלוקומין פעמיים ביום שגרמו לי כאבים בקיבה ואחרי כשלושה שבועות הפסקתי לקחת אותם. רופא המשפחה החליף לי לכדורי אמריל 1 מ"ג. בהתייעצות עם רופאה קרדיולוגית היא החליפה עוד פעם התרופה לכדורי גלאבוס שנלקחו כחודש נוסף. אחרי שלושה חודשים הממוצע נשאר 6.5 ובדיקות סוכר בבוקר 120. שוב החליף לי רופא המשפחה את התרופה לפורסיגה ואחרי שלושה חודשים התוצאה בבוקר היתה 124 הממוצע 6.9. זה עלה, בהתייעצות עם רופא אינדוקרינולוג הוא החליט לתת לי בוקר וערב חצי כדורי גלוקומין ובצהריים כדור גלאבוס. הוא נתן לי לעשות בדיקות דם בבית בוקר צהריים ערב ולילה ממוצע כל שלושה ימים. התוצאה היא שבבוקר יש לי תוצאה של 130 למרות נטילת הכדורים. הרופא אומר הכדורים אלו אמורים לעזור שסוכר לא יעלה ולא להוריד ערכים. שאלתי היא האם התוצאה בבוקר לא גבוהה למרות שאני נוטלת כדורים כשבועיים? ומה לעשות בבעיה שערכי הסוכר לא יורדים למרות כל הכדורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להגיע לאיזון הסוכרת - תגובה
בשלב התחלתי של סוכרת ישנן אופציות רבות לטיפול. הבסיס הוא לרוב מטפורמין אשר אותו כדאי להתחיל בהדרגה כדי להפחית כאבי בטן . לפי מה שסיפרתי נראה שהטיפול בGALVUS היה המוצלח ביותר ועוד יתרון שהוא לא גורם להיפוגליקמיה (ירידות סוכר) כמו AMARYL.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אנדוקריני?דני29/01/2016
שלום
אני בחור בן 45 בדרך כלל בריא. לא משתמש בתרופות.
בדיקות דם תקופתיות לפני 4 חודשים תקינות.
עקב צרבות ורגישות באיזור הקיבה בוצעה לי לפני חודש בדיקת גסטרוסקופיה.
הבדיקה תקינה ונאמר שזה רק רפלוקס ולהעזר פה ושם במאלוקס -
אמרו שזה רק קצת רפלוקס ולהעזר פה ושם במאלוקס.
במהלך הבדיקה הרדימו אותי עם 50 מיקרוגרם פנטניל
ו 5 מג דורמיקום.
לקח לי כ 40 דקות להתעורר והייתי "זומבי" כמה שעות.
מאז הבדיקה כבר חודש! אני סובל מדי פעם מתופעה של סבלתי בעבר ושהחמירה מאוד השבוע.
יש לי שעות רבות של חולשה מאוד גדולה. מודד לחץ דם ומגלה בשעות אלה
שהלחץ דם מאוד נמוך כ 90-50או 95-55
וזה לעומת לחץ דם שבעבר היה לי כ 120-70 / 130-70.
כמו כן בשינוי תנוחה מישיבה לעמידה מרגיש שהדופק מאוד מאוד עולה וחלש כאילו הולך להתעלף.
האם יכול להיות שההרדמה עם דורמיקום/ פנטניל גרמה לי איזה שהוא שינוי אנדוקריני
משהו במוח או באדרנלין?
האם יש צורך לעשות בדיקות כל שהן?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי אנדוקריני? - תגובה
לא סביר שההרדמה גרמה לשינוי אנדוקריני. בכל מקרה מומלץ לבדוק את הל"ד, אלקטרולטים ורמת קורטיזול ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה כדור בצווארחלי28/01/2016
לדר' רוזני שלום רב,
אני בת 62 מטופלת באינדרוקסין מזה 5 שנים 50 מ"ג מאז - לרוב מאוזנת בדיקה מ-11.15 - 4.5
מזה מעל חודש אני מרגישה מתחת לצואר כמו גוש מפריע במיוחד שאני שוכבת
בימים אלו יותר, גם בכל תנוחה ,לא כואב הגרון. עשיתי אולטרסאונד ובדיקה אצל רופא אף אוזן גרון
צילום דרך האף לא נראה משהו חריג. ההמלצתה להגיע לגאסטרו.
(אציין גם שלפני כ-7 חודשים במעי הגס כרתו פוליפ שהיה ממהיר ולפני חודש בדיקה חוזרת גדל באותו מקום).
החשש שלי אולי משהו שקשור לבלוטת התריס !?
בבקשה מה עלי לעשות - אני פשוט חסרת אונים, מודאגת מאוד.
אודה תגובתך
בתודה מראש
ב.רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה כדור בצוואר - תגובה
עשיתי את בדיקת הUS שלא הראתה שקיים גוש עד כמה שאני מבינה.
לא ציינת אם בדיקת TSH תקינה אך במידה ואכן כך אז צריך להמשיך בירור ע"י רופא אאג וגסטרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בצוואר
חלי07/02/2016לדר' רוזני
שלום רב
מודה מאוד לתגובתך, לא פירטתי תוצאות בדיקה בפניתי,
תוצרות בדיקה:
בלוטת התריס אינה מוגדלת עם אחידות קלה במרקמה.
אונה ימנית בממדין כ -35*10* מ"מ, נצפתה קשרית היפואקוגנית בגודל 7 מ"מ וציסטה זעירה בגודל 3 מ"מ.
אונה שמאלית בממדים כ - 39*9*13 מ"מ, נצפתה קשרית איזואקוגנית בגודל 7 מ"מ
וקשרית היפואקוגנית בגודל 5 מ"מ.
איטמוס בעובי 2 מ"מ עם קשרית היפאקוגנית קטנה בגודל 3 מ"מ.
בלוטות לימפה: לא נצפו בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות.
ההמתנה לרופא זה כמה חודשים טובים עד אז אדם חסר אונים עם דאגות
אני תקווה שכתיבת תוצאות אלו אוכל לקבל לפחות תמונת מצב שאוכל לדעת באיזה דחיפות לפעול
אני מודה מאוד מאוד מקרב לב
באר חלי רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת סוכר הראה 106 כללי ו-AIC הבדיקה הראתה 6.8מרים27/01/2016
שלום רב, אני בת 68 לקחתי בעבר כדורים לסכרת יוקריאס 1000/80. אושפזתי בבי"ח והחליטו להוריד לי את הכדורים לפני חצי שנה ולהיות במעקב כל 4 חודשים.עכשיו עשיתי שוב בדיקות לסוכר והכללי יצא 106 וה-A1C יצא 6.8. הרופא נתן לי גלוקומין 850 מ"ג כדור 1 בערב.מה עלי לעשות? אני לוקחת גם רוזבססטין 10 מ"ג ואנלדקס 10 מ"ג.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת סוכר הראה 106 כללי ו-AIC הבדיקה הראתה 6.8 - תגובה
בדיקת הAIC מבטאה את איזון הסוכרת בשלושה חודשים אחרונים והיא מעל הנורמה. האם ירדת במשקל? כי הרי הפסקת טיפול ב-2 תרופות לאיזון סוכרת (EUCREAS) .
במידה ואין התויית נגד חושבת שטיפול בMETFORMIN בבמקום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות ואיזון הורמונליגפן27/01/2016
שלום רב,
אני בת 24, אני סובלת מתת פעילות גבולית של בלוטת התריס. אני לוקחת כדור אלטרוקסין 50 MG ואני מאוזנת קרוב לשנה.
עשיתי בדיקת דם למעקב והתוצאות:
T4-FREE 13.66 ׁ(טווח הנורמה בין 10 ל20)
TSH 5.8 ׁׁ(טווח הנורמה בין 0.40 ל- 4.20) יש חריגה
T3 FREE 4.51 (טווח הנורמה בין 3.5 ל- 6.5)
-מה החריגה ב TSH אומרת? האם זה אומר שתת הפעילות שלי מחמירה? יכול להיות שזה בגלל שהבדיקה נעשתה בזמן מחזור?
בנוסף, עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי יומיים וחצי מקבלת המחזור ואלו התוצאות:
ESTRADIOL (E-2) 41.9 pg/mL
PROGESTERONE 0.54 ng/mL
FSH 7.82 IU/L
אני אשמח מאד (!) לדעת אם אני מאוזנת הורמונלית או שיש אם יש חוסר איזון כלשהו.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות ואיזון הורמונלי - תגובה
בדיקת הדם מצביעה על כך שהאיזון של תפקודי בלוטת תריס לא אופטימלי ומומלץ להעלות את המינון של של אלטרוקסין . צריך גם לודא שאת נוטלת את האלטרוקסין בצום ומשך חצי שעה לא אוכלת או שותה פרט למים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת?נטלי27/01/2016
שלום
העמסת סוכר 50 גרם - תוצאה 199
העמסת סוכר 100 גרם - תוצאות:
בצום 82
אחרי שעה 174
אחרי שעתיים 158
אחרי שלוש שעות 64
הרופא שלי אמר שסכרת מוגדרת כשיש לפחות שני ערכים גבוהים מהנורמה.
במקרה שלי יש ערך אחד גבוה וערך אחד נמוך, והרופא שלי אמר שיש מחלוקת בנושא, חלק מהרופאים אומרים שזה תקין וחלק אומרים שזה טרום סכרת.
בינתיים הגבלתי משמעותית צריכת אוכל מתוק ומשקאות מתוקים, אם כי אני עדיין אוכלת דברים כמו: 1 חטיף גרנולה עם שיבולת שועל ופירות (nature valley), זה מתוק.. האם אפשר לאכול 1 ביום?
5-8 פתי בר ביום. אפשר?
3 כוסות תה או קפה עם 1 כפית סוכר שטוחה. אפשר?
האם הערכים שיצאו לי בבדיקה מעידים על טרום סכרת או בדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת? - תגובה
אכן סוכרת הריונית מוגדרת כאשר שני ערכי גלוקוז בהעמסה מעל הנורמה אך קיימת כאן בכל זאת הפרעה במשק הסוכר. מומלץ לשמור על דיאטה ולהיות במעקב דיאטנית אשר מתמחה בנשים בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןצחי26/01/2016
ד"ר שלום וברכה,
אני בן 38, 95 ק"ג ונשלחתי לבדיקת טסטוסטרון זמין עקב עייפות, חולשה, ירידה בריכוז וחוסר חשק מיני.
התוצאות שהתקבלו:
[ 3-10 ] T-Total: 2.18
[ 0.60-2.00 ] T-Bioavailable: 0.83
האם מניסיונך הממצאים הנ"ל יכולים להיות הסיבה לתופעות שתיארתי? האם יש לטפל?
תודה על העזרה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
יתכן ורמת הטסטוסטרון נמוכה עקב עודף משקל ורמת SHBG אשר הנו קושר את הטסטוסטרון אשר הנה תקינה. רמת TEST חופשית תקינה. כדאי לבדוק הורמונים נוספים כגון LH FSH וPRL ואף נושא הטיפול בTESTOSTEONE הנו אופציה גם אם רמות ההורמון החופשי תקינות.
ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטוסטוסטרון ורמות שומנים בדםיהודה18/01/2016
שלום
האם טיפול בטוסטוסטרון גורם לעליה ברמות השומנים בדם?
באלו מהם? כולסטורול? טרגילצרידים?
למה זה? והאם יש דרך למנוע את זה?
לכאורה זה שיקול אם לטפל או לא כי זה מעלה את הסיכון לתחלואה לבבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטוסטוסטרון ורמות שומנים בדם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/01/2016שלום
טיפול בטסטוסטרון גורם לירידה של הכולסטרול הטוב HDL אך לא שאר השומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)