מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת סכרת- האם סוג 1 או 2OKURI11/04/2016
היי, אבחנו אצלי סכרת לפני שבועיים ונשלחתי לעשות בדיקות על מנת לדעת איזה סוג זה.
להלן התוצאות:
C-Peptide 417 (סרגל 298-2350)
Insulin Ab 2.17 (סרגל 0-12)
Islet Cell Ab -קטן מ7 U/ML
GAD Ab -קטן מ7 U/ML
מה זה אומר? האם זה אומר שיש לי סכרת סוג 1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סכרת- האם סוג 1 או 2 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/04/2016שלום
חשוב לדעת בזמן ביצוע בדיקת CPEPTIDE מה רמת הסוכר.
בדיקת הנוגדנים שלילית אך זה לא שולל סוכרת מסוג 1.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת סכרת- תשובה
OKURI14/04/2016לא בדקו בדיקות את רמת הסוכר.
אבל את הבדיקה עשיתי בסביבות 9:30. ב7:15 בדקתי עצמאית עם המכשיר והתוצאה הייתה 149
זה אומר שזה סוג 1? איך יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בדיקות - שאלה מי יודע בקשר לאבחון תוצאותמישהו07/04/2016
שלום!
קיבלתי את התוצאות הבאות וזה מאוד מדאיג אותי.
מה המשמעות:
THYROG ABS 5.83
ANTI TPO ABS 569
FREE T4 תקין
FREE T3 תקין
TSH תקין
אני מבין שהתוצאה של Anti TPO מאוד גבוהה.
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בדיקות - שאלה מי יודע בקשר לאבחון תוצאות - תגובה
הממשעותי היא שקיימת מחלת השימוטו עם נטיה להפרעה בתפקודי בלוטת תריס. לרוב תת פעילות. נכון לעכשיו תפקודי בלוטת תריס תקינים ונדרש מעקב בלבד. ממליצה שתבדקי ע"י אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם תמיד היה חסר ויטמין D מה צריך לבדוק?UV04/04/2016
זכר בגיל 30
האם בדיקת צפיפות עצם זו הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תמיד היה חסר ויטמין D מה צריך לבדוק? - תגובה
לרוב האוכלוסיה חסר ויטמין D. כדאי לקחת תוסף . במידה וקיים גם חסר ברז כדאי לבדוק נוגדנים לCELIAC
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי עייפות כרונית - האשימוטו תידואודיטיסקסניה02/04/2016
שלום, אני בת 21 חולה בהאשימוטו מגיל 17,
לוקחת יוטירוקס באופן קבוע ולפי הבדיקה האחרונה מאוזנת מבחינת הtsh...
אני כחצי שנה חווה עייפות כרונית, יכולה לישון כל היום וכל הלילה בלי להרגיש, קושי רב להתעורר, שינויים מוגזמים במצבי רוח...מרגיש כמו הסימפטומים לפני שגילו לי את המחלה..אני נמצאת בצבא ולא מקבלת מענה מהבחינה הזו- האנדוקרינולוג הצבאי בדק את האולטרסאונד של הבלוטת תריס ואמר שיש שם דלקת וזה אופייני להאשימוטו ואין צורך לשנות מינון תרופתי..
חשבתי שזה יעבור אבל אני עדיין מרגישה שמשהו לא תקין..מה עליי לעשות ולמי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי עייפות כרונית - האשימוטו תידואודיטיס - תגובה
מומלץ לפנות לרופא משפחה /אנדוקרינולוג.מומלץ לבדוק כמובן TSH רמת B12 וקורטיזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זריקת פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלוביןמריאנה30/03/2016
האם ידוע לך על ירידה בהמוגלובין כי תופאות הלווי של PROLIA.ביצעתי 3 זריקות פעם ב חצי שנה עקב אוסטאופורוזיס לפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג שלי ושמתי לב שהמוגלובין יורד כל פעם בקצת מי12.9 המוגלובין שלי בדרך כלל ,הגיע ל12. למרות שרמת הפריטין ,ברזל וויטמון ב-12 ללא שינוי.לדברי רופאת משפחה פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלובין בלי לפגוע בברזל וויטמין b, כי היא עובדת דרך הכליות. שאלתי אם יש מקום לבצע בכל זאת בירור גסטרו וקולונו? אני בת 69 ומרגישה טוב,ללא תלונות על מערכת הגסטרו.לפני 5 שנים בצעתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה.
תודה מראש!
פולינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זריקת פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלובין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/03/2016שלום
אנמיה אינה תופעת לוואי ידועה מהטיפול בPROLIA וכדאי לבדוק אופציות נוספות . הרופא גסטרו יכול להחליט אם יש מקום לחזור על בדיקת הקולונוקופיה וגסטרוסקופיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס ונטילת אבץשרית29/03/2016
אני בת 39.5, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מזה 8 שנים, ונוטלת יוטירוקס במינון של 600 מק"ג לשבוע (100 ליום, למעט שבת). בתקופה האחרונה מרגישה מעט דילול בשיער, ורופא המשפחה המליץ על נטילת טבליות אבץ (אבצינק). האם ניתן ליטול את האבץ ללא חשש שיפגע בהשפעת היוטירוקס? האם ניתן לצרוך את האבץ תקופה ממושכת או רק לתקופה מוגבלת? האם ישנן תופעות לוואי עם נטילת האבץ?
תודה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס ונטילת אבץ - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/03/2016שלום
לא ידועה לי איטראקציה בין אבץ לבין THYROXINE.
חשוב ליטול את הTHYROXINE לחוד ללא תרופות נוספות ולהמתין 30-45 דקות עד שאוכלים או נוטלים תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות בלוטת התריס ואבץ
שרית31/03/2016תודה רבה על תשובתך.
האם האבץ אכן אמור לשפר את מראה השיער -
מדולל ויבש מאוד?? והאם ניתן ליטול את האבץ לתקופה
בלתי מוגבלת?
תודה מראש על תשובתך.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים חמי שמזריק פלוריהד``ר מאיה איש שלום22/03/2016
שלום
יש לי אוסטאופורוזיס. ואני לוקחת זריקת "פלוריה" פעם בחצי שנה.
1.האם אני יכולה לעשות שתלים בשיניים ?
2. בבדיקת צפיפות עצם שעשיתי נמצא 3.3- בירך ו3.7- בגב.
רציתי לדעת האם זה נחשב לאוסטאופורוזיס ברמה גבוהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/03/2016שלום
צפיפות העצם שלך נמוכה בצורה משמעותית. כדאי לבצע בירור לודא שאין מחלה נוספת המחמירה את צפיפות העצם. לגבי שתלים כדאי לבצע אותם לקראת המועד של הזריקה (חצי שנה מהבדיקה הקודמת ) ולדחות את הזריקה הבאה בסיום השתלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריון בחודשים הראשוניםויקי17/03/2016
שלום רב.
התחלתי טיפול ביוטירוקס חודש בערך לפני שנכנסתי להריון עקב תת פעילות. האנדוקרינולוג שלי אמר ששלושת החודשים הראשונים של ההריון הם אלה שחשובים מבחינת תפקוד הבלוטה.
אצלי בשלושת החודשים הראשונים ערכי הtsh היו 3.64-2.68 ומאז עלו שוב עד לעד עכשיו (שבוע 21) הtsh 3.84.
רציתי לשאול עד כמה הערכים האלה פוגעים בעובר? ומהו בעצם הנזק שזה עושה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס בהריון בחודשים הראשונים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2016שלום
הערכים הם מעט מעל רצוי כך שלא צפוי נזק. יש מקום להעלות מינון של EUTHYROX במטרה להביא את הערכים בשליש הראשון מתחתל ל2.5 ולאחר מכן מתחת ל3.
לא סביר שנגרם נזק לעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר יחסית גבוה בדם . . . . .. .אנונימי12/03/2016
שלום ד"ר,
בבדיקות דם שלי הרמת גלוקוז שלי ב4 שנים האחרונות נעה בין 93-96 , כאשר המקסימום הוא 100.
יש לציין שאני ספורטאי מקצועי ומפתח גוף.
בנוסף אני בקושי אוכל מתוקים.
אני מפחד שאני על סף כניסה לאיזור הסוכרת , מה דעתך ומה אפשר לעשות?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר יחסית גבוה בדם . . . . .. . - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/03/2016שלום
כדאי לבדוק רמת HBAIC אשר בודק את איזון הסוכרת בשלושה חודשים אחרונים.
לבצע פעילות גופנית ולשמור על משקל תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של גלוקומין לאחר בדיקות דםדינה11/03/2016
שלום
התחלתי לקחת חצי כדור גלוקומין לפני חודשיים וחצי ולאחר מכן שבועיים כדור שלם
בבדיקות מאתמול סוכר בצום 125 A1C5.5
האם להמשיך לקחת כדור שלם או לרדת בחזרה לחצי כדור ביום.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של גלוקומין לאחר בדיקות דם - תגובה
בד"ר ממשיכים את המינון שגורם לאיזון סוכרת ולא מורידים אותו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריון שבוע 20ויקי11/03/2016
שלום רב, אני בהריון בשבוע 20 (בת 25) התחלתי ליטול יוטירוקס עוד לפני ההריון בגלל תת פעילות.
בשבועות האחרונים הtsh ממשיך לעלות למרות העלת המינון, אני נוטלת 12 כדורים בשבוע של 50 מג. וערך הtsh הוא 3.83.
מה עליי לעשות כעת?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס בהריון שבוע 20 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/03/2016שלום ויקי
הערך הוא אינו רחוק מהרצוי . צריך להעלות את המינון ולעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס.
לגבי מינון ספציפי צריך לדבר עם האדנקורינולוג שלך.
חשוב ליטול את הכדור בצום בבוקר וללא תרופות ותוספים אחרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סידן בדם לקבלת אינדיקציה לגבי צפיפות העצםדינה10/03/2016
שלום
האם בדיקת סידן בדם יכולה להוות אינדיקציה למצב צפיפות העצם?
אני בת 56 בגיל המעבר כבר 3.5 שנים ונמצאת בגבול התחתון של משקל תקין.
לא לוקחת הורמונים .האם עלי לבצע בדיקת צפיפות העצם?
בקופה שלי מבצעים זאת מגיל 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סידן בדם לקבלת אינדיקציה לגבי צפיפות העצם - תגובה
מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם לאחר גיל 60. את מטופלת בהורמונים אשר שומרים על מסת העצם ולכן במידה ואין סיבה מיוחדת (שבר, מחלת צליאק) מומלץ שהתזונה + תוספי סידן יכילו 1200 מ"ג סידן ליום ושרמות ויטמין D תהיינה תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת צפיפות עצם
דינה15/03/2016שלום
אני לא לוקחת הורמונים ולא תוספי סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור לגבי תוצאות בדיקת דם - סכרתשולה09/03/2016
שלום ד"ר,
אני בת 60 בריאה. לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. רציתי לברר על פי הנתונים שאציג, האם אני נקראת סוכרתית או מה משמעות התוצאות.
Glucose בשש שנים האחרונות (בעשר בדיקות שעברתי) יציב ונע בין 93-98 היה פעמים 100.
המוגלובין A1C בשש שנים האחרונות יציב (עשר בדיקות) הוא נע בין 6.4 ל 6.2, פעם אחת היה 6.6
לאור התוצאות האלו, (חוץ משמירה על אוכל דל סוכר), האם אני מוגדרת סוכרתית, האם אני בסיכון? במצבי האם אני חייבת לעבור בדיקות נוספות? האם מותר לי מידי פעם לגעת באוכל מתוק?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור לגבי תוצאות בדיקת דם - סכרת - תגובה
התוצאות מצביעות על טרום סוכרת. רצוי מעקב , שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית סדירה לצורך שמירה על ערכי סוכר וטיפול טוב לגורמי סיכון: שומנים בדם ואיזון ל"ד . כמובן הפסקת עישון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי סוכר סוכרת סוג 2דבורה05/03/2016
שלום,
קרובת משפחה שלי, אישה מבוגרת, סובלת מסוכרת סוג 2 ואינה מסוגלת לוותר על מזון מתוק.
עם מה שידוע היום על ההשפעות המזיקות של תחליפי סוכר, בין היתר על הפלורה של המעי, האם עדיף שהיא תצרוך סוכר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היא החליטה שהגיע הזמן למות
קלוד13/03/2016אז זו הדרך. 90% ממקרי המוות והסיבוכים של סוכרת נובעים מניהול אורח חיים לא אחרי בעיקר את האוכלוסיה המבוגרת. תחליף סוכר בטות הוא תמצית סטיוויה אורגנית שניתןלרכוש בחנויות טבע. אבל הטעם לא קרוב לזה של סוכר, וזה גם לא זול במיוחד.
כדי להשאר בריא צריך לעשות ויתורים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי סוכר סוכרת סוג 2 - תגובה
ניתן להשתמש בממתיקים אשר עדיפים על צריכה סוכר.
כדאי להתייעץ עם דיאטנית אשר יכולה לתת הצעות ופתרון לחלק מן הבעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת המגן עם tsh תקין?יעקב22/02/2016
אני בן 78.לאחרונה יש לי תסמינים חשודים
עצירות- קולונוסקופיה תקינה
איטיות רבה
הליכה מאד אטית
דופק איטי
עור יבש וקשקשים
קימה אטית מאד מישיבה ומשכיבה
כאב שרירים ברגליים והתכווצויות
אבל,הבדיקות תקינות!!:
לפני כשנתיים - tsh 3.14 , טי3 - 4.3, טי4- 15
בדיקה מעודכנת - tsh 2.18
שאלות:
1.האם תיתכן תת פעילות עם tsh תקין?
2.אם זה מהבלוטה,איך מטפלים?
3.אם זה לא מהבלוטה,לאיזה כיוון ללכת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת המגן עם tsh תקין? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2016שלום
לעיתים התסמינים אשר מאפיינים תת פעילות בלוטת תריס יכולים להופיע גם במחלות אחרות. במידה ורמת TSH וFT4 תקינות לא קיימת תת פעילות בלוטת תריס וצריך לחפש סיבות נוספות לתלונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)