מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרת,דיאטה וטיפול תרופתינחמן12/07/2016
שלום!
אני בן 55.עד לשנה הזאת במשך 6 שנים רמת הסוכר שלי נעה סביב הערכים 100-120.
לפני כחודשים עברתי תאונת דרכים וזה היה אירוע טראומטי מבחינה הרגשית. מאז רמת הסוכר נעה סביב ההערכים 156-196
רופא המשפחה רשם לי ישר כדורי מטפורמין פעמיים ביום והמלצה ללכת לדיאטנית.
האם כדאי לנסות את הורדת הסוכר ע''י דיאטה בלבד?
חשוב לציין שאני מטופל גם בסטטינים-רמת הכולסטרול שלי מאוזנת,אך רמת טריגליצרידים גבוהה מאוד-350.
בתודה ובברכה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת,דיאטה וטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/07/2016שלום
דיאטה חשובה לאיזון סוכרת אך טיפול בMETFORMIN הנו הבסיס. הוא גם ניתן למניעת סוכרת יחד עם שינוי הרגלי חיים. הוא לא מעלה במשקל או גורם לירידה של סוכר מתחת לנורמה כך שאני לרוב ממליצה עליו. אם בכל זאת אתה מעוניין לנסות קודם דיאטה ולחזור על בדיקה בעוד 3 חודשים זה גם מקובל .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת יוטירוקס במשך שנים עלולה לגרום?תמר09/07/2016
האם נטילת יוטירוקס במשך שנים גורמת לתלות ולניוון בלוטת התריס?
ואם כן, האם יש אלטרנטיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נטילת יוטירוקס במשך שנים עלולה לגרום? - תגובה
יוטירוקס הוא טיפול תחליפי: זאת אומרת משלים את ההורמון החסר .
התרופה אינה מתקנת את המחלה הבסיסית. התלות נוצרת מן המחלה עצמה ולא ממתן התחליף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה והייתה טעות בהבחנה, האם ?
שרה27/07/2016במידה והייתה טעות בהבחנה, האם אפשר לדלל את כמות היוטירוקס ?
האם יש סיכון בכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס בגברדני09/07/2016
שלום
גבר בן 48 ללא מחלות ידועות.
לפני שנה בבדיקת צפיפות עצם התגלה אוסטאופורוזיס משמעותי מינוס 3 סטיות תקן
בפרקי הירכיים וגם בגב. בדיקה חוזרת אחרי חצי שנה תוצאות דומות.
כל בדיקות הדם האנדוקריניות והאחרות תקינות.
עד כה ללא שברים ידועים.
נאמר ע"י האנדוקרינולוג בקופ"ח שזה כנראה על רקע גנטי
( ביצעתי בגלל שלאבא שלי יש אוסטאופורוזיס ),
ונאמר שכנראה תרם לאוסטאופורוזיס העובדה שאני בעל מבנה גוף רזה ( תמיד הייתי עם BMI בערך 18.5 ) ובשל העובדה שלא אוכל מוצרי חלב מגיל 22 ( הפסקתי לאכול בגלל שגרם לרגישות ושלשולים ) .
הומלץ לקחת ויטמין D בגלל שהיה קצת חסר.
וקלציום כי בתזונה מגיע לכ 250 מ"ג ביום ( כאמור לא אוכל לקטוז ).
ברצוני לשאול
1. האם יש היגיון לקחת כדורי קלציום? קראתי באחרונה שהוכח שאין תועלת לכדורי קלציום במניעת שברים ושיש לכדורי קלציום סיכון בריאותי.
אם כך אולי עדיף שלא אקח כדורי קלציום? אני יכול עם עוד קצת טחינה לעלות לכ
350 מ"ג סידן ביום.
2. האם בגיל 48 מומלץ טיפול מעבר לויטמין D וקלציום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס בגבר - תגובה
מתן סידן במידה והתזונה לא מכילה את הכמות הדרושה של סידן. אז אם אתה יכול להגביר את הסידן בתזונה אין צורך במתן תוסף סידן
אכן מומלץ שהתזונה לא תהיה דלת סידן ולשמור על רמת ויטמין D תקינות (במידה והיו נמוכות אז במתן של תוסף )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור קשרית באונה שמאלית וקשר סולידי באונה ימניתרונית09/07/2016
שלום, אני בחורה בת 37 וסובלת מזה תקופה מכאבים פעם צד ימין מאחורי האוזן ופעם צד שמאל לא תמיד לסירוגין,לאחר ביצוע אולטראסאונד נראה כי אונה ימנית בגודל1.6*1.2*3.8 עם מרקם בלתי אחיד. רושם לקשר סולידי בקוטר 1.3
אונה שמאלית בגודל 1.6*1.1*3.6 ס"מ עם מרקם הטרוגני דיפוזי רושם לקשרית בקוטר 1.1 סמ, איסטמוס תקין, בלוטות רוק תקניות,בלוטות לימפה לא הודגמו פתולוגיות בצוואר. שריר SCM תקין.
אני מאוד בלחץ!!!! אפשר לקבל קצת הסבר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור קשרית באונה שמאלית וקשר סולידי באונה ימנית - תגובה
הקשריות לרוב לא גורמות לכאבים או מיחושים. צריך לבדוק גם את רמת TSH FT4 FT3 וש"ד. הקשריות עצמן לא גדולות אך לעיתים שוקלים ביצוע FNA בקשריות מעל 1 ס"מ. את זקוקה ליעוץ אנדוקריני/אאג בנוגע לקשריות ואז להחליט אם נדרשות בדיקות נוספות .
אין סיבה ללחץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר!
רונית17/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרדני08/07/2016
שלום
בן 40
לפני 3 שנים החל ואובחן קרוהן קל יחסית
+ מעי רגיש משמעותי ( שהחל בעקבות שיגלוזיס )
ירדתי במשקל בחדות במשך שנה 8 קילו מ 60 ל 52
ובשנתיים האחרונות התייצבתי במשקל על 52
BMI= 16.4
אבל יציב במשקל בגלל שאוכל כמעט רק לחם רגיל אורז עוןף וביצים.
זהו. לא אוכל ירקות ופירות וסיבים.
כל בדיקות הדם תקינות פרט לקצת אנמיה וקצת מחסור בחומצה פולית.
הרופא אמר שחייב לעלות במשקל ולא הסתדרתי עם אנשור וכו'.
רציתי לשאול. אני אוכל כיום 10 פרוסות לחם רגיל ביום ) זה רוב הקלוריות )
ושותה תה וכו' עם 10 כפיות סוכר ביום.
רמות הגלוקוז בבדיקת דם כ 80, 85
השומנים בנורמה
האם מותר נניח לעלות את כמות הסוכר ששם בשתיה ביום? נניח לעלות
ל 15 כפיות סוכר ביום וכך להרוויח עוד 125 קלוריות?
או שיש סיכון שהסוכר יגרום לבעיה או לסוכרת? למרות שאני רזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
סוכר לא יגרום לסוכרת אם אין לך נטיה לכך. ממליצה שתשוחח עם דיאטנית לגבי תזונה לעליה במשקל עם דברים בעלי ערך תזונתי טוב יותר מאשר סוכר לבן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קשר בין HDL נמוך לטיפול בטסטוסטרון?ישראל08/07/2016
שלום
אני בתחילת שנות הארבעים. באופן כללי (מאז ומתמיד) הרמה של HDL שלי נמוכה, ברוב המקרים מעט מתחת לנורמה, לפעמים קצת מעל.
בבדיקת דם אחרונה זה ירד ל 30, וזאת בזמן שדווקא היה שיפור בשאר ערכי השומנים, שכולם בתוך גבולות הנורמה.
שאלתי, האם יש דברים ספציפיים שעשויים לגרום לירידה של HDL?
אולי זה קשור לתרופה שאני מקבל? זריקת נבידו בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון.
מהצצה באתר של mayo clinic (אני לא טוב באנגלית) מצאתי שיכול להיות קשר, האם ידוע לך על כך? מה דעתך על כך?
Drugs containing testosterone and other anabolic steroids can artificially lower your HDL cholesterol levels. Avoiding these drugs may help increase your HDL numbers.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים קשר בין HDL נמוך לטיפול בטסטוסטרון? - תגובה
מתן TESTOSTERONE יכול להוריד רמת HDL
ירידה במשקל עם ירידה בTRIGLYCERIDES ופעילות גופנית יכולים להעלות HDL.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת גזים בדם - האם זו חמצת?דנה06/07/2016
שלום רב,
עשיתי בדיקת גזים בדם. (ורידי, לא עורקי)
מעניין אותי ללמוד לקרוא אותה. מכיוון שזה לא דם עורקי כיצד ניתן לדעת שכמות החמצן היא אכן נמוכה (הרי בורידים אין חמצן)
אני סוכרתית שנמצאת במחקר.
האם הבדיקות הנ״ל מעידות על חמצת?
מכיוון שהphמעט נמוך אך הביקרבונט תקין..
אפשר בבקשה הסבר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת גזים בדם - האם זו חמצת? - תגובה
בדיקת גזים בדם מיועדת בעיקר לדעת אם אין חמצת. לא ניתן לדון על חימצון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזני נסדני05/07/2016
שלום ד"ר רוזני
ראיתי שהמלצת לכמה אנשים שבמקרה של IGF1 מעט גבוה ( שאולי נובע מבעית מעבדה )
ויתר הבדיקות האנדוקריניות תקינות,
לאכול משהו בבית ולמדוד GH שעה אחרי בקופח.
רציתי לשאול
1. איזה היקף ארוחה לאכול?
האם תה עם 3 כפיות סוכר ונניח 3 פרוסות לחם וסלט זה מספיק בשביל למדוד
או שצריך יותר סוכר?
2. שעה אחרי ארוחה כזאת של כמה כפיות סוכר, איזה רמה של GH ומטה
תשלול בעיה עם הורמון גדילה/אקרומגליה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר רוזני נס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/07/2016שלום
שעה לאחר ארוחה המכילה פחמימות
הלחם נראה לי מתאים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון בהחלפת סוג אינסוליןאלי צימרמן05/07/2016
אני בן 60 סובל מסוכרת סוג 2 מזה כ 6 שנים מטופל בכדורים. לפני כחודשיים התחלתי טיפול באינסולין מסוג לבמיר. הגעתי להזרקה של 60 יחידות ואני מאוזן. אבל סובל משלשולים חריפים מאז תחילת הטיפול. הרופא החליף לי את סוג האינסולין לטוגאו. הוא טוען שאני צריך להזריק את אותה הכמות כמו לבמיר 60 יחידות אני קצת חושש להתחיל טיפול באינסולין חדש מסוג שונה כל כך גבוהה. וחושש מהיפו. השאלה שלי מה לעשות.
בתודה מראש צימרמן אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מינון בהחלפת סוג אינסולין - תגובה
שלשולים לרוב לא קשורים למתן של אינסולין. מהניסיון שלי נדרש מינון LEVEMIR גבוה יותר מאחר LANTUS . הניסיון שלי עם TOUJEO לא גדול.
במעבר מLEVEMIR ללנטוס אני נוהגת להפחית מינון ולהעלות בהמשך .
לדיון בינך לבין הרופא המטפל שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו סכרת ? ואם כן כיצד אפשר למנוע את המחלה.יעקב04/07/2016
בבדיקת דם נמצא ש: glucose-90 hemoglobin aic-6.2 , משקל תקין, עוסק בפעילות גופנית סדירה, מאוזן לחץ דם וכולסטרול ע"י תרופות . האם ומה עלי לעשות ע"מ למנוע סכרת? בברכה , יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה האם זו סכרת ?
יעקב04/07/2016בהמשך לשאלתי , אני בן 65
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרקות אינסולין והזרקות C-Peptideרונית03/07/2016
שלום,
הסוכרת שלי לא מאוזנת סביבות 200.
בעבר התנסיתי בהזרקות אינסולין וזה לא עזר (אפילו בתקופה שלקחתי אינסולין הסוכר בדם עלה לי ל- 300). בנוסף ההזרקה מאוד מאוד קשה לי, אפילו שהמחט קטנה.
הרופא רוצה לרשום לי מחדש אינסולין.
בדקו לי C-Peptide ומצאו שיש לי 1,000.
האם אינסולין יעזור לי? האם אין לי מספיק אינסולין טבעי בגוף?
אציין שאני מאוד אעדיף שלא להזריק אינסולין מכיוון שזה עושה לי תחושה מאוד לא טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הזרקות אינסולין והזרקות C-Peptide - תגובה
אינסולין עוזר לכל חולי סוכרת בין אם קיים חסר של אינסולין או תנגודת לאינסולין מלווה בחסר חלקי(סוכרת מסוג 2) . מתן האינסולין נקבע יותר לפי ההתנהגות והתגובה לטיפול מאחר לגבי רמות בCPEP . רמה מדידה בדם הנו סימן טוב.
ממליצה על שיחה טובה וארוכה עם הרופא סוכרת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הסוכר הרצויה בדם במהלך היוםאורן03/07/2016
אני בן 50 עם סוכרת 2 מס' שנים - גובה 1.88 עם מבנה גוף רחב . מה היא רמת הדם הרצויה / מומלצת ע"י הרופאים לחולי סוכרת כמוני בשעות הבוקר לאחר צום של 8 שעות , במהלך היום לאחר ארוחות עם פחמימות מורכבות ? וכן מהו ערך ה - A1C המומלץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הסוכר הרצויה בדם במהלך היום - תגובה
לחולה סוכרת מומלץ שערכין סוכר יהיו בין 80-130 . במידה ואתה מטופל באינסולין או תרופות שיכולות לגרום להיפוגליקמיה אז רצוי שהערך התחתון יהיה90 ולא 80.
AIC מתחת ל7% שוב אם ניתן להשגה ללא היפוגלימיה פחות מ-6.5%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר בדם לאחר ארוחות במהלך היוםלילך01/07/2016
אני בן 45 עם סוכרת 2 עם רמות סוכר גבוהות , מטופל ב 2 ג'נואט 850/50 .בהמלצת רופא המשפחה אני עושה דיאטה בה אני אוכל בצהריים מנת חלבונים סלט ופחמימות מורכבות (גרגירי חומוס וכו) . מה היא כמות הסוכר שצריכה. להיות לי בדם בשעות שאחרי הארוחה ? מה כמות הדם שצריכה להיות לפני השינה לאחר ארוחת ערב מאוזנת . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר בדם לאחר ארוחות במהלך היום - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/07/2016שלום
מומלץ גלוקוז בצום בין 90-130 ושעתיים לאחר ארוחות פחות מ180 מ"ג/ד"ל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש פנימי רב מערכתי כמו התייבשות כרוניתרועי01/07/2016
שלום סובל זמן מה מיובש פנימי שמתבטא ביובש חיצוני גם בעור.בעיקר עניים ושפתיים ומרפקים מרגיש שהיובש פנימי שותה המון בדיקות כלליות ומעמיקות כולל סרו אנדו וסוכר a1c הכול תקין רופא עור נתן קרם והסיר קונדלימה אני אשמח לכיון מה עלי לעשות? הסבל נוראי במיוחד הגרד בנוסף הדמיות תקינות לפרט של מעט נוזל בטן ימין תחתונה עם גודש קל באגנון קיבלתי אוגמנטין ואחרי הדמיה חוזרת הכול נקי סובל מטחורים פנימים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פנימי רב מערכתי כמו התייבשות כרונית - תגובה
נשאלת השאלה אם קיים יובש משמעותי בעיניים ובפה.
ניתן להתייעץ עם ראומטולוג לגבי מחלה אשר גורמת ליובש אשר נקראת SJOGREN אך לרוב היובש אינו בעור אלא בעיניים ובפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
המשך03/07/2016נבדקה האפשרות הזאת כולל בדיקות רחבות בראמוטלגיה
כוול דלקות פרקים למינהם וכו
היובש יותר בעור לאיזה כיון זה הולך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צורת טפול בסכרת עם תרופות חדשות מה דעתכן???שמוליק29/06/2016
שלום
בן 54 מזה שנה ויותר לוקח ויקטוזה 1.2 ולנטוס 40 וגם גלוקומין בבוקר ואחד לאחר ארוחת צהריים
בצום של בוקר אני מאוזן
a1c 6.6
שמעתי על טוגאה ופורציגה האם אפשר להחליף את שתי ההזרקות היומיות בהזרקה יחידה
והאם אפשר להוריד גם כדור אחד ביום לפחות במקום השניים שאני נוטל היום??
תודה
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צורת טפול בסכרת עם תרופות חדשות מה דעתכן??? - תגובה
סה"כ אתה מאוזן טוב. אפשר להתייעץ עם הרופא המשפחה האם ניתן להחליף את אחד הטיפולים בתרופות החדשות. קשה לי להאמין שתוכל להפסיק גם את הויקטוזה וגם את הלנטוס ולקבל FORXIGA או JARDIANCE. ניתן אבל להוסיף את הטיפול תוך הורדת מינון אינסולין או לחילופין ניתן לנסות מתן FORXIGA או JARDIANCE במידה ואין התווית נגד במקום ויקטוזה. לדיון עם הרופא סוכרת אשר מטפל בך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)