מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהי כמות הסוכר הרצויה בדם במהלך היום והלילהלילך28/06/2016
אני בן 47 שלפי הגדרת רופא המשפחה אני מוגדר כ״טרום סוכרתי״ . פשוט מחוסר ידע האם אפשר להסביר לי מה צריכה להיות כמות הסוכר בדם - בבוקר / במהלך היום .. וכן לאחר ארוחת צהריים (שעה ושעתיים) וארוחת ערב ?? קניתי לי מכשיר אישי למדידת סוכר .. אשמח לתשובה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי כמות הסוכר הרצויה בדם במהלך היום והלילה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/07/2016שלום
רמת סוכר תקינה בצום הנה פחות מ100 ושעתיים לאחר ארוחה פחות מ140.
אלו הערכים הרצויים.
הגדרת סכרת הנה סוכר בצום של 126 מ"ג/ד"ל או יותר ושעתיים לאחר ארוחה מעל 200. כל דבר שבין שתי הגדרות אלו נופל בתחום טרום סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות כדי לשפר את אספקת הדם לרגלים ?מרדכי28/06/2016
כאשר באחת הרגלים יש הפרעה קלה באספקת הדם 0.85 אם תא לחץ יכול לעזור ואם לא מה כן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות כדי לשפר את אספקת הדם לרגלים ? - תגובה
חשוב לעשות פעילות גופנית (הליכה) ולהפסיק לעשן. כמו כן לשקול לפי הצורך טיפול בהורדת כולסטרול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נטילת גלוקומין בחולי שחמת הכבדיעלה28/06/2016
שלום,
האם יש איסור ליטול גלוקומין למי שאובחן כחולה בשחמת הכבד, כאשר השחמת מאוזנת (תפקודי הכבד כרגע מאוזנים)?
בברכה,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נטילת גלוקומין בחולי שחמת הכבד - תגובה
האיסור אינו מוחלט אך כדאי להתייעץ עם המומחה למחלת כבד לאישורו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלוקומין 850 מחולק לבוקר ולערבאורן28/06/2016
שלום . בין 50 עם יתר ל"ד וסוכרת סוג 2. בשנים האחרונות רמות סוכר לא מאוזנות ונטילת 2 גלוקומין 850 ביום. לאחרונה בעזרת דיאטנית אני עושה דיאטה ורמות הסוכר יותר מאוזנות ובשל כך החליט רופא המשפחה להוריד את כמות הכדורים לאחד ביום.
שאלתי היא - האם ניתן לחצות את הכדור ולקחת חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב ? תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלוקומין 850 מחולק לבוקר ולערב - תגובה
ניתן לחצות את הכדור אך ניתן גם לקחת את הכדור בערב כאשר עיקר הפעולה שלו הורדת רמות הסוכר בצום בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות של בדיקות הדם מעידות על סכרת ?יעקב26/06/2016
בבדיקות דם נמצא ש:
Glucose-90
Hemoglobin A1c-6.2%
האם זו סכרת ?
מה צריך לעשות בענין ?
בברכה ,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות של בדיקות הדם מעידות על סכרת ? - תגובה
הגלוקוז בצום תקין ובדיקת AIC מעידה על טרום סוכרת. חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה חמורה וקרחות - תוצאות בדיקת דםיעל26/06/2016
יש לי נשירה חמורה מאוד וקרחות רציניות והמליצו לי ללכת לרופא אינדוקרינולוג בבדיקת דם שלי יצא 17 oh progesterone 3.9 האם זה יכול להיות קשור לנשירה?
ורציתי לשאול בכללי איך מבררים על שחלה פוליציסטית ?
אציין שאני בת 23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה חמורה וקרחות - תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעוץ רופא נשים כולל US שחלות יכול לעזור לאבחון שחלות פוליציסטיות. כמו כן צריך לראות את כל הפרופיל ההרומונלי ביום ה2-5 למחזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס נפוחה - תוצאות אולטרסאונדנטע25/06/2016
שלום,
כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מנפיחות בבלוטת התריס,
אני בת 22, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת שום תרופות. אוכלת בריא
עשיתי אולטרסאונד בגרון וקיבלתי תוצאות...
רציתי לדעת אם הן תקינות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס נפוחה - תוצאות אולטרסאונד - תגובה
אכן הבלוטה מעט מוגדלת (מימין ) חשוב לעשות בדיקת TSH ובדיקת נוגדנים לבלוטת תריס. לגבי הקשרית מומלץ לעקוב. ממליצה על יעוץ פרונטלי עם אנדוקרינולוג להשלמת התמונה ויעוץ אבל אין ממצא מדאיג בבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יוטירוקס לעומת סינטרואידשיר השירים23/06/2016
אם לקחתי מינון 150 סינטרואיד כל יום ואני רוצה חעבור חיוטירוקס- האם להמשיך באותו מינון -150? או שמא יש הבדלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יוטירוקס לעומת סינטרואיד - תגובה
לרוב המעבר הוא 1:1 אך מקובל לעשות בדיקה כעבור 6 שבועות להתאמת המינון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין פחמימות, אין סכרת - צמצמו את כמות הפחמימות עד כמה שניתן.א23/06/2016
בלי פחמימות, לא צריך תרופות להורדת סוכר.
כי פשוט אין סוכר בדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פחמימות, אין סכרת - צמצמו את כמות הפחמימות עד כמה שניתן. - תגובה
צמצום כמות הפחמימות וירידה במשקל ישפרו סוכרת אך גם חלבון הופך לסוכר אשר חיוני לקיום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין פחמימות, אין סכרת - צמצמו את כמות הפחמימות עד כמה שניתן. - תגובה
ללא ספק הפחתת כמות הפחמימות הזמינות וירידה במשקל משפרות איזון של הסוכרת.
חלבון ושומן גם הופכים להיות פחמימות אשר הנם חיוניים לחיים ולכן גם בתזונה ללא פחמימות יהיו סוכרים ולא תמיד זה יכול להוות פתרון לסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת וצורך בנטילת תרופותסיג21/06/2016
אני בת 51 עם ערכי סוכר בצום בין 93-117
משקל תקין, שומרת על דיאטה קפדנית ועוסקת בספורט. האם עם ערכי סוכר כאלו מגיעים לסוכרת תוך כמה שנים בודאות? האם הייתם ממליצים לקחת מטמורפין במצב כזה? האם נטילת מטמורפין מונעת לחלוטין את הסיכוי לסכרת עתידית? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת וצורך בנטילת תרופות - תגובה
טרום סוכרת ב30-50% תתקדם לסוכרת. לגבי טיפול מניעתי ניתן לשקול אותו במידה וקיים עודף משקל, ועוד נתונים. זהו נושא שניתן לדון עם רופא המשפחה או רופא סוכרת. בכל מקרה חשוב שלחץ הדם והשומנים יהיו מאוזנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שיש לי לגבי משאבת אינסוליןיעלה21/06/2016
שלום,
בת 62, סוכרת סוג 2 מזה 6-7 שנים, מאוד לא מאוזנת A1C סביבות 9-10, קמה בבוקר עם גלוקוז 200.
ניסיתי הזרקה של אינסולין ארוך טווח, ולא רק שזה לא עזר הסוכרת שלי החמירה בתקופה זו. הגעתי לסביבות 50 יחידות של לבמיר לפני כן ניסיתי עוד סוג אחר של אינסולין ארוך טווח שגם לא עבד והסוכר רק עלה. לכן הפסקנו עם האינסולין.
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "משאבת אינסולין", ושזה פתרון שמאזן אותך ב- 100%, מכיוון שבכל פעם שיש סוכר קצת גבוה הוא ישר מזריק לדם אינסולין קצר טווח שמוריד את הסוכר תוך זמן קצר של כחצי שעה.
התייעצתי עם רופא המשפחה, והוא אמר לי שלא נותנים משאבת אינסולין עד שהמטופל מאוזן קודם לכן.
האם זה נכון?
אני מאוד הייתי רוצה להשתמש במשאבת אינסולין, כרגע אני מאמינה שזה הפתרון היחיד שיצליח לאזן אותי...
אשמח לגלות שהאמירה הזו ש"משאבה נותנים רק למי שקודם לכן מאוזן" היא לא חד-משמעית, ושיש מקרים שבהם ניתן לתת משאבת אינסולין גם אם המטופל לא מצליח להגיע לאיזון לפני השימוש במשאבה.
נוטלת כיום: אמריל 3 מ"ג, ג'נוביה 100 מ"ג, ג'ורדיאנס 10 מ"ג.
הפסקתי עם הגלוקומין מכיוון שגילו לי שחמת.
אודה לתשובתך,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שיש לי לגבי משאבת אינסולין - תגובה
משאבת אינסולין הנה עוד דרך לתת אינסולין לרוב לחולים אשר מטופלים בכ-4 זריקות של אינסולין ליום לפני המעבר למשאבה. לצערנו לא מדובר בלבלב מלאכותי עדיין אשר מאזן את הסוכרת ולכן הצפיות שלך לא יתממשו עם הטיפול גם במשאבה. הדרישה לפני חיבור למשאבה אינה של איזון אלא של מתן אינסולין עוד לפני החיבור מספר פעמים ביום או מינון אינסולין העולה מעל 1 יחידה לק"ג.
בכל מקרה קשה לי להאמין שאינסולין בזלי העלה את רמת הסוכר. כעת ישנם בסוג סוגי אינסולין חדשים. ממליצה להתייעץ עם מומחה לסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה תקינה מבחן - קורטיזול ועודב18/06/2016
שלום.אני מטופלת בפדינזון כבר תקוה ארוכה מאוד.עם תופעות לוואי ידועות שלו כמו רמת סוכר גבוהה.
כרגע החליט הרופא שצריך להפסיק את הטיפול ונשלחתי לרופא אנדקרינולוג לשם ביצו"מבחן דינמי".
מה שהרןפא רשם זה שהוא רוצה לבדוק רמות קורטיזול,קורטיזול סילביה(מה זה?) וACTH.בזמנים מסוימים. ורשם להזריק לי מינון נמוך של ACTH.
השאלה שלי -מה נקראת בדיקה תקינה??כי אם רמות הקורטיזול תמיד אצלי גבוהות בגלל התרופה,אז מה אמור להיות אחרי ההזרקה?
ובמידה והתוצאות יהיו לא תקינות מה עושים?כי אני חייבת להפסיק את הפרדניזון..(הבנתי שיכול להייווצר מצב של "תסמונת קושינג")
אציין שאני עוד מקבלת את הפרדניזון אבל במינון נמוך מאוד.ולא נתנו לי הנחיות מה לעשות בבוקר הבדיקה-לקחת אותה לפני או אחרי הבדיקה או באמצע הבדיקה?האם היא בכלל משפיעה(ואיך) על הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה -מבחן- קורטיזול ועוד ......... - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/06/2016שלום
הבדיקה נקראת SYNACTHEN ומזריקים חומר אשר מהווה חלק מההורמון ACTH ובדוקים אם קיימת עליה של קורטיזול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלות שלי ד"ר
ב24/06/2016את מה שרשמת אני כבר יודעת.אשמח אם תעני לי על השאלות ששאלתי בהודעה המקורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון רמות IGF1 עדכני בגברדני18/06/2016
שלום
IGF1 עדכני מאתמול nmol/l 27 וזה יציב ברמה כזאת כחצי שנה בכמה בדיקות 26.5 - 28. ( הנורמה לגבר בגילי - 45 בקופח כללית היא 12-21 אבל ראיתי שיש מעבדות שזה עד 26 בגיל הזה )
כל יתר הבדיקות האנדוקריניות תקינות LH FSH פרולקטין קורטיזול סוכר TSH טסטוטסרון וגם כל בדיקות הכימיה וספירת דם ושתן תקינות.
***אציין ש IGF1 לפני 5 שנים בגיל 40 היה 32.9 !
***האם ירידה של IGF1 מ 32.9 ל 27 כמעט 6 יחידות ב 5 שנים
וגם היציבות בחצי השנה האחרונה,
שוללים ככל הנראה בעיה הם ההורמון גדילה / יותרת המוח אחרת היתה אמורה להיות מגמת עליה??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון רמות IGF1 עדכני בגבר - תגובה
חשוב לדעת למה בוצעה בדיקת IGF-1. קיימת בעיה בקיט של המעבדה והרבה פעמים הערכים גבוהים מהרגיל. אפשר לבדוק GH ובמידה והוא נמוך (פחות מ0.4 אז אין עודף הורמון גדילה) או אפילו לבצע בדיקת העמסת סוכר עם בדיקת הורמון גדילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGH בדיקה בבוקר
דני19/06/2016תודה רבה
את ה GH לבדוק בבוקר בקופח
אחרי צום או אחרי אוכל?
אם אחרי אוכל אז אפשר ממש ארוחת בוקר לחם סלט תה סוכר וכו'?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGH בדיקה בבוקר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/06/2016שלום אפשר לאחר ארוחה שמכילה פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם תקינה, האם להמשיך בבירור?ליאת17/06/2016
שלום, בבדיקות דם שביצעתי התוצאות ca calcium b 10.6 ערכים תקינים 8.1 -10.4
חזרתי על בדיקת הדם אחרי שבועיים והתוצאה היתה תקינה, 10.1
בדיקת phosphore b תוצאה תקינה 3.2 ערכים תקינים 2.5-4.5
האם יש צורך להמשיך בבירור? האם אפשר להסתפק בבדיקה האחרונה שיצאה תקינה ולשכוח מהנושא הזה? אני בת 57. תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
חשוב לדעת מה רמת אלבומין וכמו כן מה היו הבדיקות הקודמות של סידן.
כמובן כדאי להמשיך לעקוב אחר רמות סידן אבל כדאי לבדוק גם PTH ביחד עם סידן פוספור ויטמין D אלבומין ורמת ויטמין D.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רב - סוכר בדםאלון09/06/2016
ד"ר
שלום רב
אני בן 51 לפני כ 8 חודשים בבדיקת הדם הסוכר בצום היה 85
במהלך 8 חודשים הפרזתי בתזונה עוגות ולחמים והמעטתי בפעילות הגופנית
היום בבדיקת הדם בצום הסוכר היה 100
האם התוצאה תקינה?
האם שמירה על תזונה תוריד את הערך או מרגע שהסוכר עולה אין דרך חזרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום רב - סוכר בדם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/06/2016שלום
כדאי לבצע בדיקת דם לhba1c אשר בודק את איזון הסוכר בשלושה חודשים אחרונים.
הבדיקה גבולית
מומלצת דיאטה ופעילות גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)