מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נפילת סוכר ואיבוד הכרהלולה11/07/2015
שלום. אבי חולה סכרת מזה 15 שנים, מזריק אינסולין ומקפיד על מדידת הסוכר ושומר על איזון.
אתמול הייתה לו נפילת סוכר, הוא איבד את ההכרה והגיע אמבולנס עם פרמדיקים שטיפלו בו. הם אמרו שזה נפוץ. מה שהטריד יותר זה אובדן הזכרון והטשטוש והם אמרו שגם זה טבעי ושבבוקר הוא ירגיש טוב יותר וייזכר בדברים. כמובן שהוא מרגיש טוב יותר אך עדיין חלש. האם צריך לפנות לרופאת הסכרת שלו? מה צריך לעשות? האם זה חריג? ומה זה אומר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת סוכר ואיבוד הכרה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/07/2015שלום
ירידת סוכר אשר מצריכה טיפול רפואי ולא תיקון ע"י החולה עצמו ובני משפחה הנו אירוע חמור שצריך לברר את סיבתו. ברור שכל חולה שמטופל באינסולין יכול לחוות היפוגליקמיה אך אירוע כל משמעותי דורש בדיקה לעומק במטרה למנוע השנות במידת האפשר. אולי טעות במינון האינסולין? יתכן והזריק ולא אכל?
ממליצה לחזור בהקדם לרופא הסוכרת ולדווח על כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבוה אצל נשים SHBGרגינה09/07/2015
SHBG
שלום רב
אשמח לפענוח תוצאות של בדיקת דם
מה זה אומר שSHBG כל כך גבוה אצל אישה? (בת 29)
וכמובן כיצד איך ניתן להסדיר את העניין?
אני נוטלת גלולות מינס
תודה מראש
רגינה
testosterone
1.14
SHBG
250<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה אצל נשים SHBG - תגובה
SHBG הנו חלבון הקושר את ההורמון הגברי ורמותו עולה בעת טיפול בגלולות ובהריון.
אין לכך השלכות שליליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
רגינה12/07/2015תודה על התגובה!!
ושאלה נוספת... האם יכול להיות שזה מה שגורם לי לעור שמנוני ולשיער דליל וקרחות?
האם עדיף להפסיק שימוש בגלולות?
אין משהו שאפשר לשתות בכדי להסדיר את העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBA1Cגלי08/07/2015
שלום רב! רציתי בבקשה לדעת . אני בת 45 גובה 1.60 משקל 57 ק"ג , עושה ספורט באופן קבוע לאחרונה סוכר בצום:83. HBA1C - 5.80.רציתי לדעת האם זה מסוכן וצריך להפסיק לאכול מתוק ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBA1C - תגובה
רמת הסוכר תקינה אך רמת AIC אשר בודקת את ערכי סוכר בשלושה חודשים אחרונים ומהווה מעין ממוצע של ערכי סוכר באותה תקופה הנו מעל הנורמה אך עדיין לא בטווח של סוכרת
שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית הנן הדבר הנכון. כמובן עדיף שהדיאטה תכיל סוכרים מורכבים ולא סוכרים פשוטים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס והשמנהמורן07/07/2015
שלום
התחלתי לקחת יוטירוקס מלפני כשנתיים (לפני זה לקחתי אלטרוקסין, אני בת 26 עם תת פעילות מגיל 7)
ב8 חודשים האחרונים העלתי במשקל 10 קילו למרות שאני אוכלת בריא
ושומרת על תזונה מאוזנת.
הפסקתי לקחת את הכדור לתקופה של כ4 חודשים וירדתי בזמן הזה 7 קילו במשקל.
כשחזרתי לקחת את הכדור שוב העלתי במשקל (בערך כקילו וחצי בשבוע).
יש לציין כי התזונה לא השתנתה.
האם השמנה היא אחת מתופעות הלוואי של הכדור? והאם כדאי לההחליפו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס והשמנה - תגובה
השמנה אינה כלל אחת מתופעות הלוואי של טיפול בEUTHYROX.
ממליצה לבדוק סיבות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה בדם- בהמשך לתשובתךאבי 3105/07/2015
לא ברור לי מה שרשמת לי לגביי "בגלל השימוטו זה מראה על חוסר קורטיזול" הרי יצא לי קורטיזול גבוה לא נמוך! יש לציין שאני לא נוטלת גלולות.
האם כדאי לי לחזור שוב למעקב אצל אנדוקרינולוג או שרופא משפחה יכול לעשות לי את שאר הבדיקות שכתבת כגון: איסוף שתן לקורטיזול, קורטיזול ברוק או דיכוי ע"י מתדקסזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול גבוה בדם- בהמשך לתשובתך - תגובה
הכוונה היתה שהחיפוש קרוב לודאי היה אחר קורטיזול גבוה ולא נמוך.
ממליצה להתייעץ עם רופא משפחה ובמידה והוא ימצא לנכון יפנה אותך לאנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה בדםאבי 3103/07/2015
בת 32. ברקע מחלת IGA NEPHROPATHY נוטלת טריטייס 2.5 מ"ג ונמצאת במעקב נפרולוגי. מלבד זה יש לי מחלת השימוטו (נוגדנים כנגד הבלוטה) הייתי במעקב אנדוקרינולוג אך לא מטופלת באלטרוקסין כיוון שהערך כרגע תקין. רמת הנוגדנים גבוהה. סובלת מאנמיה כרונית על רקע של חסר ברזל.בעבר עשיתי בדיקת דם לקורטיזול שיצאה גבוהה (לא זוכרת כמה) אך לא נראה לי שעשו עם זה משהו. השבוע עשיתי שוב בדיקות כלליות ובינהן שוב קורטיזול ושוב יצא גבוה. יצא 858 כשהנורמה עד 600. אני אחות במקצועי ולא נראה לי שזה כתוצאה מתסמונת קושינג כיוון שאין לי עוד תופעות נלוות לכך.
שאלותיי הן:
1. ממה עלול הדבר לנבוע?
2. האם דורש המשך מעקב/ בדיקות נוספות? (מאז שבלוטת התריס תקינה הפסקתי על דעת עצמי מעקב אנדוקרינולוגי...).יש לציין שפעמיים בהפרש של מס' שנים הקורטיזול יצא גבוה.
3. האם יש צורך לחזור לאנדוקרינולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול גבוה בדם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/07/2015שלום
רמת קורטיזול גבוהה יכולה לנבוע מסטרס , נטילת גלולות ועוד סיבות. בעיקר לאור השימוטו בדיקה זו שוללת חסר של קורטיזול. לגבי עודף קורטיזול כפי שציינת צריך לבדוק לפי קיניקה ואז הבדיקה הרצויה היא מבחן דיכוי עם DEXAMETHASONE, איסוף שתן לקורטיזול או בדיקת קורטיזול ברוק בחצות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפחד מנטילת הורמונים?אבי02/07/2015
אני נוטל קבוע פריגניל ומונופור אמא שלי מפחדת שזה יכול לגרום חלילה לסרטן האם זה נכון?
וכיצד עלי לנהוג ?
שזה לא ישפיע?
שתיה מרובה והליכות שוטפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפחד מנטילת הורמונים? - תגובה
מדוע אתה לוקח באופן קבוע תרופות אלו?
לא ידוע שתרופות אלו גורמות לסרטן אך מצד שני במידה ואין רצון לפוריות אפשר לקחת TESTOSTERONE.כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג באופן אישי או רופא פיריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי Thyroglobuיולי25/06/2015
שלום ד"ר,
במסגרת בירור לקראת טיפולי פוריות התבקשתי לעשות בדיקות של בלוטת התריס.
להלן התוצאות:
Thyroglobulin-TM= 28.6 ng/ml
Thyroglobulin Ab קטן מ 20 iu/ml
TSH = 1.27 mlu/l
Thyroid Peroxidase Ab קטן מ 10 iu/ml
האם הערך של ה Thyroglobulin-TM דורש בדיקה נוספת? האם זה משהו מדאיג?
אשמח אם תוכלי לענות לי,
תודה מראש,
יולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי Thyroglobu - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/06/2015שלום
אין משמעות לבדיקת THYROGLOBULIN אלא אצל חולים עם סרטן בלוטת תריס אשר עברו כריתה של בלוטת תריס וטיפול ביוד רדיאואקטיבי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתדינה24/06/2015
שלום רב
האם מומלץ לעסוק בפעילות גופנית -הליכה גם כשלוקחים מטרפומין.
מאחר והליכה מאזנת סוכר וגם מטרפומין שלא יווצר מצב של ירידת סוכר.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית - תגובה
פעילות גופנית ותזונה בריאה ומאוזנת הנה חלק מהטיפול בסוכרת. מטפורמין הנה תרופה אשר אינה גורמת להיפוגליקמיה כשאר לא נוטלים תרופות אחרות להורדת סוכר כגון סולפונילאוראה או אינסולין ולכן ניתן לבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - תגובה
פעילות גופנית ותזונה בריאה ומאוזנת הנה חלק מהטיפול בסוכרת. מטפורמין הנה תרופה אשר אינה גורמת להיפוגליקמיה כשאר לא נוטלים תרופות אחרות להורדת סוכר כגון סולפונילאוראה או אינסולין ולכן ניתן לבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצמותמאיה22/06/2015
שלום, אני בת 30
מקווה שהגעתי לפורום הנכון..
אין לי סכרת, יתר לחץ דם או כולסטרול גבוה..
הבעיה היא שבגיל 26 החלו לי כאבים בעצמות השוקיים
עשיתי מליון בדיקות כמו מיפוי עצמות, EMG וכו'- כולן יצאו תקינות
גם שברי מאמץ אין לי.
בסוף הביאו לי לעשות בדיקת צפיפות עצמות שלתדהמתי יצאה נורא נמוכה. בעקבות כך הלכתי לאנדוקרינולוגית מומחית והיא אמרה שבדיקת צפיפות עצמות בגיל כה צעיר, לא רלוונטית שכן הצפיפות משתנה כל יום בגיליים צעירים.
כמו כן טענה שזה נובע מוימין די נמוך.
אמרה לי להיות במעקב על ויטמין די ולקחת טיפות ויטמין די וסידן למציצה באופן קבוע.
השאלה שלי- האם באמת יכול להיות שהצפיפות הנמוכה נבעה מחוסר בויטמין די? והעצמות שלי בסך הכל כן בסדר?
האם יש עוד משהו לעשות חוץ מלקחת טיפות?
האם אפשר לתקן את המצב? או שזה בלתי הפיך ואפשר רק לשמור על הקיים וגם זה לא בטוח?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצמות - תגובה
קיימות סיבות רבות לצפיפות עצם נמוכה הכוללות חסר ויטמין D, גנטיקה ועוד.
חשוב לשמור על רמת ויטמין D תקינה ולצרוך סידן. במידה ורמת ויטמין D לא היתה מאד נמוכה אז לא צפוי שינוי מאד משמעותי בבדיקת צפיפות העצם .
במידה ונשללו מחלות הגורמות לירידה בצפיפות עצם אז סביר להניח שמדובר במסת עצם נמוכה מסיבה גנטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות עצמות - תגובה
קיימות סיבות רבות לצפיפות עצם נמוכה הכוללות חסר ויטמין D, גנטיקה ועוד.
חשוב לשמור על רמת ויטמין D תקינה ולצרוך סידן. במידה ורמת ויטמין D לא היתה מאד נמוכה אז לא צפוי שינוי מאד משמעותי בבדיקת צפיפות העצם .
במידה ונשללו מחלות הגורמות לירידה בצפיפות עצם אז סביר להניח שמדובר במסת עצם נמוכה מסיבה גנטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטוסטרוןדניאל22/06/2015
שלום
בן 40 עם רמות נמוכות של טסטוסטרון (כנראה שאין בעיה באשכים ו/או בבלוטת יותרת המוח)
הוצע לי בעבר טיפול בטסטוסטרון (לא דובר אז על משהו ספציפי), אך העדפתי שלא.
לאחרונה אני חושב על זה, בין השאר גם מהבחינה של המשקל, אני חושב שיש קשר בין ההשמנה וחוסר היכולת שלי לרדת במשקל לירידה בטסטוסטרון .
רציתי בבקשה לשאול:
1. אלו טיפולים קיימים כיום? (גם כאלו שאינם מסובסדים ע"י הקופה)?
2. האם יש עדיפות למי מהם מבחינת הסיכונים ותופעות הלוואי?
3. האם אכן יש סיכון למחלות לב ושבץ מוחי בטיפול בטסטוסטרון?
4. יש הגיון בלנסות במקרה שלי טיפול בטסטוסטרון על מנת לראות האם זה הגורם להשמנה? תוך כמה זמן אפשר יהיה לבחון את זה?
תודה רבה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות העמסת סוכר-משמעות
שגב22/06/2015לרופאות שלום.
סובל מבעיית "רגלים שורפות",
הנוירולוג שלח אותי לבדיקת העמסת סוכר של נשים בהריון כדי לבדוק אם זה לא מסכרת.
התייצבתי בצום של-8 שעות ולאחר הבדיקות נתקבלו התוצאות הר"מ.
בדיקת דם ראשונה(לפני שתיית הגלוקוז) -98 יחידות.(במרווח של 110 - 70 )
60 דקות אחרי שתיית 100 גר' גלוקוז-96 .
120 דקות אחרי -96 יחידות.
180 דקות אחרי -100 יחידות.
מה משמעות התוצאות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לקבל תשובה? תודה.
שגב30/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות העמסת סוכר-משמעות - תגובה
בדיקת העמסת סוכר הנה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוסטוסטרון - תגובה
טיפול בטסטוסטרון מעלה מסת שריר אך לא ממש גורם לירידה במשקל. מצד שני ירידה במשקל יכולה לגרום לעליה ברמות TESTOSTERONE .
קיימות שני סוגי זריקות: האחת אחת לשלושה שבועות, אחרת אחת לשלושה חודשים וגם ג'ל למריחה יומית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית כדורדינה18/06/2015
שלום רב
אני צריכה לקחת חצי כדור מטרפומין 850 האם אפשר לחצות כדור זה לחצי.
בעלון לצרכן של מטרפומין טבע באינטרנט רשום שלא ניתן לחצות.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית כדור - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/06/2015שלום
כדאי לשאול את הרוקח לגבי הכדור ספציפי. באופן עקרוני ניתן לחצות אותו. כדורים שניתנים לחצייה יש להם לרוב חריץ במרכז הכדור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה...רונית17/06/2015
שתייה לפני בדיקת דם: האם מותר לשתות מיים מינרליים וקפה (עם מיים בלבד) לפני בדיקת סוכר (אחרי צום הלילה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה... - תגובה
מותר לשתות מים לפני בדיקת גלוקוז.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dדינה16/06/2015
שלום רב
האם אפשר לקחת ויטמין D עם מטפורמין 850.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
אפשר לקחת ויטמין D עם תרופות .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשדניאלה15/06/2015
שלום
אני חולת סכרת ורצית לדעת האם אני יכולה לצרוך דבש כתחליף לסוכר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש - תגובה
דבר הנו סוכר מאד זמין אשר מעלה את רמות הסוכר בצורה מהירה . לא מדובר בממתיק ללא קלוריות או שלא מעלה את רמות הסוכר ולכן צריך להתייחס אליו כאל צריכת סוכר לבן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)