מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתייה לפני בדיקת דםרונית14/06/2015
האם מותר לשתות מיים מינרליים וקפה (עם מיים בלבד) לפני בדיקת סוכר
אחרי צום הלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה לפני בדיקת דם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/06/2015שלום
עדיף לשתות מים בלבד לפני בדיקה הדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה לפני בדיקת דם - תגובה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/06/2015שלום ,
עדיף לשתות מים בלבד לפני בדיקת דם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לבדיקותיוסי11/06/2015
שלום
האם יש הנחיות לגבי בדיקות פרוקלטין וטסטוסטרון?
בשעות מסויימות של הבוקר? לאחר זמן מסויים של ערות? או שזה לא משנה?
ולגבי טוסטוסטרון כללי בדם, הבנתי שלאנשים שמנים הבדיקה לא אובייקטיבית כי ממילא זה ייצא נמוך, האם זה נכון גם לגבי טוסטוסטרון חופשי?
איך בעצם אצל אנשים שמנים אפשר לדעת אם יש בעיה רפואית שגורמת לירידה ברמו טוסטוסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לבדיקות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/06/2015שלום
בדיקה PRL כדאי לבצע לאחר ערות של3 שעות ושעה לפני הבדיקה לא לאכול למרות שישנם ארגונים אשר אינם דוגלים בביצוע הבדיקה בתנאים מסוימים.
לגבי TEST כדאי לבצע את הבדיקה בבוקר עד שעה 9-10 מאחר וקיימת ירידה ברמות במשך היום וכדאי לחזור פעמיים על הבדיקה במידה והיא נמוכה. בדיקת TEST חופשי הנה הבדיקה האמינה יותר אצל שמנים אך הנה בדיקה לא זמינה ולא תמיד מאד מדויקת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור ירידה בTSHמריאנה11/06/2015
במסגרת בירור ירידה ב TSH-0.43,נמצאו קשרים בUS בלוטת התריס שבתוצאות FNA-קשרים קולואידלי,BETHESDA 2.
האם זו סיבה לירידת הTSH? חשוב לציין ש T3 ו T4 בנתיים בגדר הנורמה.
ומה טיפול הנכון לעכשיו או רק מעקב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור ירידה בTSH - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/06/2015שלום
ירידה בTSH מצביעה על פעילות יתר קלה (סמויה במקרה שלך) של בלוטת תריס. כדי לדעת מה הסיבה לפעילות יתר לעיתים מתבצע מיפוי בעיקר אם קיימת עליה ברמות של FT4 וFT3.
שתי הסיבות השכיחות הן מחלת GRAVES אשר הנה מחלה אוטאימונית וקשריות הגורמות לפעילות יתר של בלוטת תריס.
בשלב זה נדרש רק מעקב אחר תפקודי בלוטת תריס ואחר הקשריות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופהדינה09/06/2015
שלום רב
הרופאה אמרה לי לקחת חצי כדור גלוקומין 850 לפני השינה.
בעלון כתוב לקחת עם אוכל. הבעיה שאני לא אוכלת לפני השינה.
מה נכון ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופה - תגובה
הסיבה שלוקחים את הכדור עם אוכל היא כדאי להפחית כאבי בטן.אפשר לקחת את הכדור לאחר ארוחת ערב או לאכול משהו קטן לפני השינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכר שעתיים לאחר האוכללוגי גרסקו08/06/2015
שלום בן 57 רזה ל/ ד תקין עוסק בספורט סוכר לאחר צום 90 בדיקת העמסת סוכר לפני חצי שנה צום 95 ..לאחר שעתיים 90. מקריאה באתרים רפואיים הבנתי שמדדי הסוכר המומלצים לאדם בריא לאחר האוכל הם: פחות מ140 לאחר שעה ופחות מ120 לאחר שעתיים.. בנסיון שעשיתי בגלוקומטר ביתי ( דיוק 1:1 עם תוצאות מעבדה ) לאחר צום של 10 שעות כאשר אכלתי בערב 3 פרוסות לחם לבן עם גבינה 5% ירקות ביצה פחית קולה התוצאה בבוקר 90.. לעומת זאת כאשר אכלתי לאחר לאחר צום מנת פסטה בינונית עם רוטב עגבניות ובדקתי לאחר שעתיים התוצאה 120.. ( ד"א. כאשר עשיתי את מבחן הבדיקה שעתיים לאחר האוכל עם המזונות הבאים : פיתה גדולה מנת חומוס ירקות פחית קולה התוצאה היתה 90 לאחר שעתיים )... אבקש את תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר שעתיים לאחר האוכל - תגובה
הבדיקה בסדר גם לאחר האוכל. בכל מקרה כדאי להפקיד על פעילות גופני משקל תקין ותזונה בריאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוןניר08/06/2015
אני בן 28 בריא ספורטאי מדי פעם יש לי בשתן חלבון 10 או 20 בשתן כללי האם זה תקין?תפקודי כיליה בדם ויתר בדיקות דם תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון - תגובה
לעיתים לאחר פעילות גופנית מאומצת יכולה להיות מעט הפרשת חלבון בשתן. כדאי להתעייץ עם רופא המשפחה ולבדוק אם קיימים ממצאים נוספים בשתן (כגון דם ) תפקודי כליה בדם והוא ישקול את הצורך להפנות לנפרולוג .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומיןדינה07/06/2015
שלום רב
בבדיקת מרפאה סוכר בצום ערך 122 A1C 5.6 כמו כן אני נוטלת תרופה אנטי פסיכוטית
בשם אולנזפין.
בביקורת במכון סוכרת הרופאה המליצה לי להתחיל טיפול של חצי כדור בלילה של
גלוקומין .
האם זה נכון להתחיל טיפול תרופתי במצבי?
כמו כן ברצוני לשאול אם גלוקומין ומטרפומין זה אותו כדור?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין - תגובה
גלקומין וMETFORMIN הן אותה תרופה (גלוקומין הוא שם מסחרי)
לגבי צורך בהתחלת טיפול תלוי במשקל גיל ושיקולים נוספים מאחר ולפי הנתונים שמסרת מדובר על מניעת סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקומין
דינה14/06/2015שלום רב
אני בת 55 שוקלת 56 קילו גובה 172 ולוקחת אנטי פסיכוטי בשם אולנזפין של טבע.
לפני בדיקות אלו לפני 4 חודשים הבדיקה בצום הייתה 130
וA1C 5.7 .
האם אני יכולה לחכות עם הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה הים NF1שמואל כהן04/06/2015
שלום דר גיל 49 סובל מי NF1 כולל מניגיומה בגת המחילתי שאוקרנ ן ברדיוכירוגיה ולאחרונה יש אגדלה קלה הים לחץ קל על עצהב ארייה כולל לחץ עך V טגרימני לפני 10 ימים בבדיקה של CT חזה עם חומר ניגוד נכתב מוקדים היפודנסיים באונה הימית של הטירואיד דר מה כ הכבנה לזה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה הים NF1 - תגובה
כדאי לבצע בדיקת אולרה-סאונד של בלוטת תריס, בדיקת TSH ולפנות ליעוץ אנדוקריני. לרוב בלוטת תריס אינה מעורבת בNF1.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות רפואיות להשמנהניר03/06/2015
שלום
אלו סיבות רפואיות (מלבד העניין של כמות האוכל ופעילות גופנית) יש להשמנה בכלל, ולהשמנה בטנית בפרט?
ושאלה נוספת, מדוע נהוג לבדוק רק רמות סוכר בדם ולא בודקים גם רמות אינסולין?
האם ייתכן מצב של עמידות לאינסולין ורמת הגלוקוז בדם יהיו תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות רפואיות להשמנה - תגובה
שתי מחלות אנדוקריניות נקשרות לעליה במשקל והן: תת פעילות בלוטת תריס ומחלה אחרת אשר הנה מאד נדירה בה קיים עודף של הורמון קורטיזול (למחלה קוראים CUSHING SYNDROME) אך עלי לציין שמדובר במחלה נדירה עם סימנים אופיינים: עליה בל"ד, סוכר, השמנה בטנית ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תשובה של ניקור בבלוטת התריסעדי31/05/2015
שלום,
עשיתי ניקור בבלוטת התריס כי יש לי שם קשרית בגודל 1 ס"מ, וזו התשובה מהמעבדה:
בניקור אונה שמאלית של בלוטת המגן, התקבל קולואיד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים,
תאי הרטל, מאקרופגים רבים מלאי פיגמנט ולימפוציטים מעטים בקבוצות עם סימני הרס ובצורת מרכזי נבט.
זפק קולואידי הנראה מלווה בהשימוטו.
שאלותיי:
1 מה משמעות התוצאות?
2. האם צריך לעשות ניקור נוסף לביקורת או אולטראסאונד? אם כן מתי?
אשמח לתשובות מפורטות.
בתודה מראש, שיפרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תשובה של ניקור בבלוטת התריס - תגובה
תשובת הניקור תקינה. נדרש מעקב ע"י US ולפי נתוני הקשרית לשקול אם קיים צורך בביצוע FNA חוזר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סוכרדינה27/05/2015
שלום רב
בבדיקת סוכר בצום במרפאה ערך 122, בדיקה a1c עומד על 5.6
האם נתונים אלו תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/05/2015שלום
ערכים אלו מתאימים לטרום סוכרת. בדיקת תקינה של גלוקוז הנה עד 100 . בדיקת AIC תקינה אך בגבול העליון של הנורמה. מומלץ לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותא26/05/2015
שלום רב,
אני בת 32, עשיתי בדיקת דם ו TSH שלי הוא 3.19, אני עובדת קרינה ואמא שלי סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס,לאחרונה קראתי שTSHמעל 2.5 מהווה בעיה להכנס להריון, גם קרתי שהרבה אנדוקרינולוגים ביקשו לשנות את הטווח של רמות TSH בדם,ולהוריד את הרף העליון,האם עלי לדאוג(העבודה כרוכה בחומרים רדיואקטיבים) האם הבעיה גנטית ויש סיכוי שאסבול מהתופעה כי אני גם נחשפת לקרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות - תגובה
בהריון רצוי TSH<2.5 ולכן הצורך בטיפול ומעקב צמוד. כדאי לבצע גם בדיקת נוגדנים לבלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב TSH בהריוןדנה26/05/2015
שלום רב.
אובחנתי עם תת פעילות קלה, ויש לי נוגדנים בדם. כמוכ במיפוי נמצא זפק דיפוזי.
התחלתי טיפול ביוטירוקס 50.
עברו 5 חודשים ונקלטתי ב IVF
אמרו לי שבהריון אצטרך מעקב צמוד אחרי בלוטת התריס.
מה זה אומר מעקב צמוד?
כל כמה זמן לבדוק את הערכים?
ומהם הערכים הרצויים?
בינתיים אני מרגישה חולשה, דופק מהיר וחזק וכאבים בחזה כשאני שוכבת על צד שמאל.
הדופק הפך למשהו שאני ממש מרגישה כל היום. בזמן פעולה ובזמן מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב TSH בהריון - תגובה
בזמן הריון מקפידים על איזון מעט שונה של תפקודי בלוטת תריס. רצוי TSH<2.5 בשליש הראשון וTSH<3 לאחר מכן. נדרש בחודש הראשון מעקב כל חודש של תפקודי בלוטת תריס ובשליש השני כל חודש וחצי חודשיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2 ותזונהרפאל23/05/2015
שלום למומחים,
אני בן 42 ולאחרונה חליתי במחלת סוכרת סוג 2,
שאלתי האם ניתן להמנע הטיפול בכדורים
אם אשמור על תזונה ודיאטה נכונה?
אני חופר באינטרנט והבנתי שחלק אומרים שכן,
וחלק אומרים שלא...
אשמח לקבל את תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת סוג 2 ותזונה - תגובה
במידה וקיים עודף משקל שינוי הרגלי חיים יכולים לעזור לאיזון סוכרת ולדחות את התחלת הטיפול התרופתי. גם התחלת טיפול תרופתי הנו מומלץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון 17רוני19/05/2015
שלום, לפני כחודש הגעתי לרופא נשים אחרי שלא קיבלתי מחזור שלושה חודשים. אני בת 24.5 (לאחר חצי שנה של הפסקת גלולות) לאחר אולטראסאונד ובדיקות דם הרופא קבע שיש לי שחלות פוליצסטיות. רק היום הגיעה לי התוצאה של פרוגסטרון 17 והיא עומדת על 1. הרופא אמר שהתוצאה שלי אמורה להיות לי השלב הפלקולרי- זאת אומרת רמה תקינה עד 0.75, כמה רמה של 1 חמורה? האם לחזור אליו ולידע אותו על תוצאות הבדיקה החדשות?
תודה!
אני מצרפת פה גם את שאר תוצאות בדיקות הדם, אולי תאירו את עיני במשהו נוסף.
Estradiol 164.8
Progesterone 2.51 nmol/L
FSH 5.5 mIU/mL
LH 14.28 mIU/mL
Prolactin 272.9 mIU/L
17 OHProgesterone
1.00 ng/mL
Dhea-SO4 7.8 umol/L
Testosterone 1.99 nmol/L
Androstenedione 2.60 ng/mL
HCG, Total <2.0 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון 17 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2015שלום
הבדיקה גבולית יחסית. לעיתים כדי לשלול אם קיים פגם אנזימטי השכיח באוכלוסיה האשכנזית מתבצע תבחין SYNACTHEN. הזרקת החומר ובדיקות דם ל17OHPROGESTERONE לאחר כשעה.
כדאי להתייעץ עם רופא נשים/אנדוקירנולוג לגבי המשך הבירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)