פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פחממות
    דינה
    17/09/2015

שלום רב
    אני נמצאת בטרום סוכרת בת 55 משקל 56 גובה 172
    ברצוני לדעת כמה מנות פחממות והכוונה לאורז מלא ,לחם מחיטה מלאה וכו.. מותר
    לאכול במהלך היום?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחממות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחממות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2015

שלום
    שאלות ספציפיות על מנות פחמימות כדאי לשאול דיאטנית. לרוב כ-50% מהקלוריות הימיות מקורן בפחמימות ועדיף כפי שאת מציינת שיהיו פחמימות מורכבות(אורז מלא, חיטה מלאה, ועוד)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להמנע מפחממות לגמריי,

אפרת
    29/09/2015

אכילת פחממות רק גורמת להזרקה נוספת של אינסולין מיותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה ברמות FSH - LH
    דניאל
    17/09/2015

שלום

בן 40, סובל לאורך שנים מרמות טוסטוסטרון גבוליות נמוכות.
    הדמייה אחרונה עברתי לפני כשלוש שנים, ולא היה ממצא מלבד אוכף ריק בחלקו, עם נוזל עמוד שדרה.
    בבדיקת דם לפני חודשיים רמות טוסטוסטרון מתחת לנורמה.
    הרגשה כללית לא משהו (מכל הבחינות)
    הרופא נתן לי לנסות טיפול בטוסטומקס ג"ל 25 מ"ג.
    בדיקת דם מהיום עליה קלה ברמות הטוסטוסטרון:
    (TESTOSTERONE 8.50 NMOL/L ( 5.80- 28.00) (........*)
    אך בבדיקה הנוכחית חלה ירידה משמעותית ברמות ה - LH-FSH.

בדיקה קודמת:
    FSH 2.77 MIU/ML ( 1.20- 16.00) (........*)
    LH 2.38 MIU/ML ( 1.10- 9.00) (........*)

והיום:
    FSH 0.30 MIU/ML ( 1.20- 16.00)*(.........)
    LH 0.49 MIU/ML ( 1.10- 9.00)*(.........)

1. האם יש קשר בין הטיפול בטסטומקס לירידה ב -LH-FSH? או שזה מצביע על בעיה בתפקוד של ההיפופיזה? (רמות פרולקטין תקינות)
    2. מלבד העניין המיני, יש השלכות ומשמעות לרמות נמוכות של ההורמונים הנ"ל?
    3. האם רמות הטוסטוסטרון (8.5) תחת טיפול בטסטומקס 25 מ"ג במשך חודשיים סבירות וזה אומר שהטיפול יעיל או שזה היה צריך להיות הרבה יותר גבוה?

תודה רבה

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה ברמות FSH - LH

הוספת תגובה

• ירידה ברמות FSH - LH - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2015

שלום
    מתן TESTOSTERONE יכול לגרום לירידה בערכי LH FSH . ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולבדוק שאר תפקודי יותרת המוח כדי לודא אם אכן עקב מתן TESTOSTERONE או מסיבה אחרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• muo huo vfhpurho
    נעמה
    16/09/2015

אובחנתי כחולת סכרת אבל מנסה לאזן ע"י אכילה נכונה. הצלחתי להוריד (88-100) בבוקר. 5.7 -5.6 A1C. האם מותר לי לצום ואם כן מה מותר לי לאכול בארוחה המפסקת?
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    muo huo vfhpurho

הוספת תגובה

• muo huo vfhpurho - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2015

שלום
    באופן עקרוני חולה סוכרת המאוזנן ע"י דיאטה יכול לצום. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי שאלות ספציפיות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• muo huo vfhpurho - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/09/2015

שלום
    באופן עקרוני חולה סוכרת המאוזנן ע"י דיאטה יכול לצום. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי שאלות ספציפיות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר ובלוטת התריס
    ימית
    10/09/2015

שלום,

בת 49, מחזור פסק לפני כשנה וחצי. יש לי גויטר שהתגלה לפני שנים רבות.
    בחודש האחרון התחלתי להזיע בצורה מוגזמת.
    בדר"כ אני אדם שלא מזיע כל-כך. וכעת לאורך היום יש מספר פעמים בהן כל הפנים שלי מזיעות - המצח מתמלא במים ממש והטיפות יורדות על הפנים וכן בגב. זו בהחלט הזעה מוגזמת !
    כמו-כן מדי פעם מודדת חום גוף והממוצע הוא 36 (35.4, 35.9 36.1, 36.2 - אלה בערך הערכים).

1. האם ההזעה יכולה להיות קשורה לפעילות לא תקינה של בלוטת התריס ?
    2. מה מומלץ לבדוק במקרה הנ"ל ?
    3. כיצד ניתן להקל על התופעה ? (זה בלתי אפשרי, אני נמצאת בישיבה עם
    אנשים ופתאום כולי נוטפת מים - אפילו שיש מזגן ואני שותה מים
    קרים).

תודה,
    שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• הזעת יתר ובלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/09/2015

שלום
    פעילות יתר של בלוטת תריס יכולה להיות קשורה להזעת יתר ודי קל לשלול בעיה זו ע"י בדיקות דם. במידה ותפקודי בלוטת תריס תקינים נשאלת השאלה אם התופעה אינה נובעת מתופעות גיל מעבר אשר ישתפרו לאחר קבלת הורמונים נשיים.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh תקין...

ימית
    17/09/2015

תודה על תשובתך.

עשיתי בדיקת TSH התוצאה 1.1. אני מבינה שזה תקין.
    כלומר ההזעה המרובה כל-כך נובעת מגיל המעבר ?
    מדוע כשאני מודדת חום גוף החום דווקא נמוך: 35.4, 35.8, 36.1 ?
    האם לא מקובל לבדוק גם T3 ו- T4 ?
    אם אכן הזיעה נובעת מגיל המעבר מה עוד ניתן לעשות מלבד טיפול הורמונלי ?

תודה,
    שנה טובה וגמר חתימה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה
    אנונימי
    07/09/2015

שלום רב,
    האם תוצאות אלה תקינות לאחר נטילת 2 כדורי דקסמתזון (1mg):

0.36 - 17-OH-PROGESTERONE
    טווח הנורמה- 0.6-5.2
    CORTISOL-BLOOD- 25
    טווח הנורמה- 138-690

2 התוצאות מתחת לטווח הנורמה. האם זה מכיוון שלקחתי את הכדורים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מעבדה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/09/2015

שלום
    בדיקת הקורטיזול תקינה לאחר נטילת DEXAMETHASONE
    מצד שני בדיקת 17OHP צריכה להתבצע ללא DEX.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס -תרופות
    karin
    29/08/2015

שלום,
    אני סןבלת מתת פעילות בלוטת התריס האלטרוקסין הישן היה לי ממש טוב והייתי מרזה ומאוזנת והרגשתי טוב.
    מאז החלפת האלטרוקסין משהו השתבש לי בגוף
    האלטרוקסין החדש עשה לי תופעות מוזרות יצאתי מאיזון ברמה של TSH נהיה ממש נמוך אבל כל התסמינים הם של תת פעילות שכוללים השמנה ,קור ,כאבי ראש ,חולשה ,ענן במוח הרבה חוסר ריכוז ,חולשה וכו

עם הסינטרואיד בהתחלה הרגשתי טוב במשך שנה אבל בשנה האחרונה התחלתי להרגיש בצקות ,הצטברויות נוזלים והשמנה ללא סיבה עם סינטרואיד

הפסקתי עם הסינטרואיד ומרגישה יותר טוב .השאלה האם ניתן לטפל בבלוטה באופן טבעי?
    האם אפשר להפטר מהרופה הזו לנצח ולהיות שוב רזה ויפה כמו שהייתי ושהמוח שלי יחזור לפעול כמו שפעל לפני המחלה .כי עכשו אני מרגישה שאבדתי את המוח שלי .פעם היהי לי מוח חריף עכשיו אני לא מסגלת להתרכז בכלום ,לא זוכרת דברים מתבלבלת ונמאס לי
    אני רוצה לחזור להיות אני .אשמח לתשובה
    תודה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס -תרופות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/08/2015

שלום
    קיימת חשיבות לאיזון הורמוני בלוטת תריס אשר מתבטא באיזון רמות הTSH.
    חשוב לבדוק אם התסמינים שלך לא נובעים בעיות אחרות אשר כעת לא זוכות לבירור מאחר והתכשיר THYROXINE בצורותיו השונות מואשם בתסימינים .
    לא ידוע לי על דרך טבעית לאיזון הבלוטה וחשוב להמנע מנטילת כמויות גדולות של יוד (כגון אצות)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לילך נהרי

טובה לביד
    26/12/2015

אשמח אם מישהו מכיר את לילך נהרי ויכול להמליץ עליה. קראתי עליה באינטרנט ומעוניינת אם מישהו מכיר או היה אצלה ויכול לתת המלצות או חוות דעת .
    תודה
    טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות gad ab
    רוני
    28/08/2015

שלום,
    אני במכבי שירותי בריאות. עשיתי בדיקת gad ab והתוצאה היא קטן מ- 7.
    אני לא מצליח להבין אם זה תקין כי אין טווחי נורמה וקראתי באינטרנט שטווח תקין הוא בין 0-1. יכול להיות שזה נובע מהגדרות שונות של המעבדות.
    האם תוצאות הבדיקה תקינות או מעידות על נוכחות נוגדנים מעבר לנורמה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות gad ab

הוספת תגובה

• תוצאות gad ab - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/08/2015

שלום רוני,
    בדיקת נוגדני GAD מתבצעת לצורך אבחון סוכרת מסוג 1. במידה והנוגדן חיובי זה תומך בהרס אוטואימוני של הלבלב. העדר נוגדנים (כפי שיש לך) לא תומכת בסוכרת מסוג 1 (לרוב נבדקים 3 נוגדנים אך לרוב GAD הנו חיובי).
    העדר נוגדנים אינו שולל סוכרת מסוג 1 אך הסבירות לכך קטנה יותר.
    עליה בכייל נוגדנים מצביע על מחלה ולא ההעדר שלהם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us צווארי
    משה
    27/08/2015

שלום!
    בן65 ב US צוואר.סיבת הפניה: בשאלה של לימפואדנופתיה.
    אוסטימוס אינו מעובה.
    שתי האונות של בלוטת התריס מוגדלות.
    בלוטת התריס בעלת מבנה בלתי אחיד, רב קישרי עם נודלים סולידיים ומבנים ציסטיים באוסטימוס ובשתי האונות.
    הנודל הדומיננטי בקוטר של 13 מ"מ, באונה השמאלית.
    לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, בצוואר משני הצדדים.
    לסיכום: שתי האונות של בלוטת התריס מוגדלות, תמונה של גויטר רב קשרי.
    אין עדות ללימפואדנופתיה צווארית.
    האים משהו לא תקין, ואים כן מה מומלץ לעשות בהמשך
    רב תודות לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    us צווארי

הוספת תגובה

• us צווארי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/08/2015

שלום
    מדובר במבנה של בלוטה בה קיימים מספר קשרים. נהוג לבצע דיקור (FNA) של קשר מעל 10-15 מ"מ או במידה ונראה חשוד.
    כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות סוכר בזמן הריון
    ליזה
    27/08/2015

שלום אני בהריון שבוע 7 ויש לי סכרת נעורים מיכון שמאוד חשוב לי להיות בערכים מאוזנים אני לפעמים מגיעה לרמות סוכר נמוכות עי מתן אינסולין קצת יותר גבוהה מהנדרש חשוב לציין שזה לא הגיע לרמת סיכון אבל אני יכולה להגיע לסוכר 60 ואני בודקת לפחות כול שעה שאלתי היא אם ירידה בסוכר גורמת לנזק לעובר

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות סוכר בזמן הריון

הוספת תגובה

• נפילות סוכר בזמן הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/08/2015

שלום
    ירידות סוכר הן מופיעות בשליש הראשון להריון אצל חולות עם סוכרת מסוג 1 וכמובן חשוב למנוע אותן ככל הניתן. בדיקת סנסור היא בסל לנשים עם סוכרת מסוג 1 בהריון ויכולה להתריע עוד לפני הופעת ההיפוגליקמיה. תפני בהקדם לרופא סוכרת המטפל שלך לצורך בקשה לסנסור. לא ידוע על נזק ישר מהיפוגליקמיה לעובר אך כמובן מאד חשוב למנוע היפוגליקמיה אשר מסכן אותך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת יותרת המוח
    מאיה
    27/08/2015

שלום
    אני בת 31.
    בגיל 17 עשיתי דיאטה קיצונית שגרמה לי לאבד את הווסת.
    כיום, ללא כדורים אני לא מקבלת ווסת כלל. (אציין שווסת ראשונה הופיעה בגיל 16 והיתה סדירה ממש מההתחלה.. עד לדיאטה).
    נמצאת כעת בטיפולי פוריות. אתמול הובחנתי כהיפו היפו- כלומר שבלוטת יותרת המוח שלי לא מפרישה הורמונים מסוימים (לדגמא E2) - כתוצאה מכך ההריון לא נקלט אצלי.
    אני יודעת שבזה ספיציפית ניתן לטפל עם הורמונים מסויימים ולהשיג הריון.
    שאלותיי הן:
    1.האם חוץ מנושא הפוריות, זה יכל לפגוע בעוד דברים בגופי?
    2. האם זה הפיך? כלומר.. ניתן לטיפול?
    3. האם מצב זה עלול לפגוע בעצמות ובספיגת הסידן?
    4. מה עושים עכשיו? למי פונים? איך מתמודדים?

אני ממש טרודה מכך, אם הייתי יודעת שדיאטה קיצונית בגיל כזה תגרום לכל כך הרבה בעיות, ברור שהייתי פועלת אחרת.

מאוד חוששת..

אודה לתשובתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת יותרת המוח

הוספת תגובה

• מקפיצה. סליחה.. תודה

מאיה
    01/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי היפראינסולינמיה
    חן
    26/08/2015

שלום, לאחר בדיקות דם הורמונליות נמצא אצלי היפראינסולינמיה. נשלחתי לרופא אנדוקרינולוג לבירור הורמונלי לזה ולהיפראנדרוגינמיה. הרופא הביא לי מרשם למשך 7 ימים לכדור אוטרוגסטן, ולאחר שבועיים לעשות בדיקת דם שעה אחרי הזרקת סינקטן.
    1. אשמח לדעת איפה מזריקים את החומר? והאם צריך להיות בצום מלא לפני הזרקת החומר, ולפני בדיקות הדם (שעה אחרי).
    2. הבדיקה הנ"ל ניתנה יותר עבור בעיות בווסת. לא נשלחתי לשום בירור לגבי ההיפראינסולינמיה-האם בדיקה זו בודקת גם בעיה זו? אני סובלת זמן רב מיובש חזק בפה- נשללה בעיה בבלוטות התריס/הרוק, וסכרת (בבדיקת דם רגילה). האם עליי לבקש בדיקה יותר מעמיקה כדי לשלול סכרת? או בדיקה נוספת לבירור האינסולין והיובש בפה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בירור לגבי היפראינסולינמיה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/08/2015

שלום חן,
    תבחין SYNACTHEN בודק האם קיים פגם אנזימטי ביותרת הכליה הגורם להעליה בהורמונים הגבריים (אנדרוגנים). מדובר בהזרקה לורדי של קורטרוזין. הבדיקה נמשכת כשעה. לגבי צום : לפי הנחיות המקום בו מתבצעת הבדיקה.
    במידה ואין סוכרת אז הפראינסוליזם בעצמו לא גורם ליובש בפה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    א
    25/08/2015

שלום
    אני בת 32 ומעוניינת להיכנס להריון. מזה שנתיים לוקחת יוטירקס במינון של 50 מג ליום 5 ימים בשבוע (משקל 48) . בבדיקה של ה tsh התקבלה תוצאה של 4.73
    ביקשתי את הבדיקה ללא קשר לרצון להיכנס להריון לאחר שהרגשתי עייפות וחלה עליה במשקל (הסמפטומים של עליה ב tsh משפיעים עלי מיידית גם כשהערכים יחסית נמוכים ופחות משפיעים על אחרים). הרופאה אמרה שהערך תקין וגם אם אני רוצה להיכנס להריון זה תקין. ממה שאני יודעת רצוי לפני הריון לשמור על ערך tsh של 2 בערך וגם בהריונות קודמים המינון הועלה לפני הריון. לא ככ יודעת מה לעשות לאור זה שהרופאה אמרה שתקין. אשמח לתשובה מגורם מקצועי ספציפי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/09/2015

שלום
    קיימת המלצה לTSH מתחת ל2.5 לפני כניסה להריון אם כי אין באמת הוכחה שרמה מעט גבוהה יותר מזיקה, עדיף להביא את הערכים לערכים התקינים אצל נשים ללא מחלת בלוטת תריס ולכן לדעתי יש מקום להעלות מינון
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    שחר
    20/08/2015

שלום, רציתי לדעת האם חוסר איזון הורמונלי יכול לגרום לחרדות ומצוקה נפשית?? עשיתי בדיקות דם ונמצאו רמות גבוהות אצלי של הורמונים גבריים האם זה יכול להשפיע על המצב הנפשי ברמה של חרדה תמידית? וכן איך אפשר לטפל והאם יש צורך בבדיקות נוספות אולי בדיקה של הורמוני מתח
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/08/2015

שלום
    רמה מוגברת של הורמונים גבריים דורשים בירור אך לרוב לא גורמות לחרדה או מצוקה נפשית . מומלץ כמובן להתייעץ עם אנדוקרינולוג בהקדם ולבדוק גם תפקודי בלוטת תריס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן
    אנונימי
    20/08/2015

שלום לכם,
    אשמח לדעת האם התוצאות הללו תקינות:
    EPINEPHRINE-U SAMPLE- מתחת לסף הרגישות
    EPINEPHRINE- U 24h- לא ניתן לחישוב
    NOREPI- URINE SAMPLE- 14.41 µg/L
    DOPAMINE- U SAMPLE- 69.29 µg/L
    DOPAMINE- URINE 24h-200.94 µg/24 h
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת שתן

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/08/2015

שלום
    הבדיקות נראות לי תקינות אם כי לא צורפו ערכי הנורמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSI Thyroid Stimul תוצאות
    bb
    20/08/2015

שלום רב!
    הפניה לד"ר נס.

מה המשמעות של תוצאת בדיקה -TSI (Thyroid Stimul. Ig) 1034?

TSH שלי נעה בין 100-150 כבר שנה, לוקחת אלטרוקסין במינון מופחת...

T4 ו-T3 נעים +_ בתוך הנורמה.
    בעבר (אחרי לידה) הייתי מוגדרת היפר, ותרופת מיקרופטיזול, גרמה לי לנזק גדול...(חום גבוהה מאוד, כאבי ונפיחות מטורפת בגרון... פריחות' עור פיל...) .מאז הפכתי בהגדרה היפו-אשימוטו (HYPOTHYROIDIS UNSׂ

בשנה האחרונה, עקב שימוש בכדור היוטרוקוס...והפסקתו (בהדרגה) ומעבר לכדור טירוקסין ("מעיין חיים".), חלתי מאוד בפרקים והובחנתי כ-ARTHRALGIA. ? מה זה האם זה הפיך, האם אני יכולה לחזור למצבי הבריא?

לקביעת תור
    סגירה
    TSI Thyroid Stimul תוצאות

הוספת תגובה

• TSI Thyroid Stimul. Ig תוצאות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/08/2015

שלום
    יש לך מחלה אוטואימונית של בלוטת תריס אשר התבטאה בפעילות יתר של בלוטת תריס וכעת בתת פעילות. במידה ואכן ערכי TSH כה גבוהים את לא מאוזנת כלל וכדאי ליטול מינון מתאים של THYYROXINE
    רמת TSI גבוהה מבטאה המצאות של נוגדנים אשר תוכחים במחלה אוטואימונית של בלוטת תריס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה